καλησπέρα σας..ειμαι νέος στο φορουμ..καταρχας συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κάνετε..
εχουμε στην οικογένεια το νεο σιτροεν c4 1,6 vti 120ps μοντέλο του 11..ήδη του ειχαμε κανει 40000 χιλ..μεγάλο τσούξιμο στην τσέπη και έτσι αποφασίζει ο πατέρας μ να το κάνει υγραέριο μετα απο διάφορα που του έλεγε ο μηχανικός (εξειδικευμένο συνεργείο citroen-peugeot)που μας κάνει σέρβις χρόνια τώρα se ayto kai se προηγούμενο αυτοκίνητο..το παει λοιπον απτην μια στιγμη στην άλλη και μας το κάνει υγραέριο..δν είχα ασχοληθεί με αποτέλεσμα να μην ξέρω ούτε τη μάρκα είναι ούτε τπτ..αργότερα κοίταξα τον εγκέφαλο και εγραφε autogas italia..το κόστος μετατροπής ήταν 900 ευρο και έγινε 1,5-2 μήνες πριν(στης 5χιλ στροφες γυριζει σε βενζινα)..παίρνω λοιπον το αμάξι και παρατηρω ότι ρετάρει απίστευτα και δν τραβάει όποως πριν..ούτε πρεοσπεραση δν μπορουσα να κάνω απτα μπουκώματα..φενόταν ότι το αμάξι ανέβαζε τρελες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δουλέυει συνέχεια και με πολή φασαρία ο ανεμιστήρας που κρυώνει την μηχανή..το πάει ο πατέρας μου στο μάστορα λέει ολα καλα του κανε κτ ρυθμίσεις ..αλλα πάλι τα ίδια μέχρι που μ ενάβει λαμπάκι μηχανης και ακομα και με βενζίνα έκανε πολυ φασαρία και σε ανηφόρα δν πήγαινε με τπτ..τα πήρα στο κρανίο..πήραμε τηλέφωνο και του λέω αν δν ξέρεις τι να κάνεις ξύλωσε το..όχι μας λέει φερτε το και θα δούμε τι θα κανουμε..του το αφήνουμε 2 μέρες και καταλαβαίνει οτι το πρόβλημα ήταν στα μπεκ..ήταν λέει μικρά τα μπέκ και δν πετούσαν ανάλογο καύσιμο..και τα άνοιξε τα άλλαξε δν ξερω τι εκανε..παίρνω το αμάξι και επιτέλους ολα καλα..πλέον τραβαγε είχε τα γκάζια του όπως πριν και η κατανάλωση στο τριπ κομπιούτερ είχε στρωσει πλέον, πριν ίσα άγκιζα το γκάζι και μου έγραφε κατι 30άρια..βέβαια η απόλυτη γραμμικότητα όπως όταν ειναι στην βενζίνη δν υπήρχε ..όλο και κάποιο μικρό μπουκωματάκι θα έκανε σε χαμηλες στροφες αλλα γενικως ήμουν ευχαριστημένος..και ξαφνικα ενω πηγαίνω με 20-30 χιλιομετρα σβηνει..λέω τέλειωσε το υγαεριο? αποκλειετε..ειχαμε βάλει 40 λίτρα (δεξαμενη 55) και έίχα κάνει μόλις 150 -200 χιλ ..επίσης εαν είχε τελειωσει θα έπρεπε να με είχε προειδοποιήσει, θα είχε αναψει ρεζερβα και έστω ότι τέλειωνε θα έπρεπε να γυρίσει αυτόματα σε βενζίνη και όχι να σβήσει..πάμε να του βάλουμε υγραέριο και παίρνει μόνο 20 λίτρα ..είχε ακόμα αλλα τόσα μέσα..
ξανα στον μαστορα το συνδεει στο pc το κανει βολτες με όλους μέσα..κανει ξκατι τελικες ρυθμίσεις όλα καλα λεει..το παίρνω και μετα απο 70 χιλ χτυπάει chech engine αυτη τη φορά όμως δν άναψε στο αυτοκίνητο αλλα στο μικρο εξαρτηματάκι που δείχνει την στάθμη υγραερίουκατα τάλλα το αμάξι πηγαινε ρολοι, το σβηνω το αφήνω μερικές ώρες και έχει σβήσει η ενδειξη..μετα απο 60-70 χιλ πάλι τα ίδια..το αφήνω ξανασβήνει..στα 200 χιλ πάλι με αφήνει το αμάξι στα καλά καθούμενα...σαν να κόβετε ξαφνικά υ παροχή υγραερίου η να νομίζει ότι δν έχει υγραέριο ενώ ειναι ήδη στην μέση..ΞΑΝΑ στον μάστορα ..μα ο υπολογιστης λέει τα δίχνει όλα τέλεια και δν μπορει να βγάλει άκρη..ήταν 6 ώρες πανω απτο αυτοκίνητο ..και λεεί δν ξέρψ όλα δείνχουν σωστά..οτυ ξανακάνει ρυθμίσεις πάλι τα ίδια το φουλάρουμε με υγραέριο καπου στα 100 χιλ που είχαμε δυανίσει πάλι σβηνει..το γυρίζω σε βενζινη και με το που ξαναγυρίζω σε υγραέριο σβήνει σαν να μην έχει..το έκανα 2-3 φορές και έσβηνε ..μέχρι που τελικά δουλευε και σημερα που κάναμε κάποια χιλ πάλι δουλευτε σωστα..όποτε το πιάσει δηλαδη..και συνήθως όταν είμαστε στο μάστορα δν το πιάνει..στην τελευταία μας επίσκεψη βρήκε στο pc ότι κάτι είχε βραχυκυκλώσει και το έφτιαξε αλλα και πάλι μου έσβησε το αμάξι μετά ..μέχι που λέμε να το ξηλώσουμε..και μας λεεί ότι για να π΄λαρουμε τα λευτα πίσω πρέπει να μην υπάρχει λύση(λές και μέχρι τωρα υπάρχει) και ότι αυτος αν θέλουμε μας το ξηλώνει και μας δίνει πίσω τα εργατικά ο άλλος λέει όμως απτην αθήνα που του έστειλε το σύστημα δν γυρίζει λευτα αν δεν είναι σίγουρο ότι όντος φταίει το σύστημα και μαλακιες ..φυσικα μεχρι να βάλουμε το υγραέριο το αμαξι δν είχε παρουσιάσει το παραμικρο..ήταν άριστο και τώρα κάθε τρις και λιγο στον μάστορα που δν μπορει να βγαλει ακρη..
συγνωμη που σας κουρασα με το τεραστιο ποστ ..αλλα προσπαθω να βγάλω μια ακρη..