Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Διάφορα προβλήματα με lpg (ρετάρισμα, μπεκ, σβήσιμο κτλ)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Διάφορα προβλήματα με lpg (ρετάρισμα, μπεκ, σβήσιμο κτλ)

Δημοσίευσηαπό kostas89 » Παρ 18 Οκτ, 2013 13:41

καλησπέρα σας..ειμαι νέος στο φορουμ..καταρχας συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κάνετε..
εχουμε στην οικογένεια το νεο σιτροεν c4 1,6 vti 120ps μοντέλο του 11..ήδη του ειχαμε κανει 40000 χιλ..μεγάλο τσούξιμο στην τσέπη και έτσι αποφασίζει ο πατέρας μ να το κάνει υγραέριο μετα απο διάφορα που του έλεγε ο μηχανικός (εξειδικευμένο συνεργείο citroen-peugeot)που μας κάνει σέρβις χρόνια τώρα se ayto kai se προηγούμενο αυτοκίνητο..το παει λοιπον απτην μια στιγμη στην άλλη και μας το κάνει υγραέριο..δν είχα ασχοληθεί με αποτέλεσμα να μην ξέρω ούτε τη μάρκα είναι ούτε τπτ..αργότερα κοίταξα τον εγκέφαλο και εγραφε autogas italia..το κόστος μετατροπής ήταν 900 ευρο και έγινε 1,5-2 μήνες πριν(στης 5χιλ στροφες γυριζει σε βενζινα)..παίρνω λοιπον το αμάξι και παρατηρω ότι ρετάρει απίστευτα και δν τραβάει όποως πριν..ούτε πρεοσπεραση δν μπορουσα να κάνω απτα μπουκώματα..φενόταν ότι το αμάξι ανέβαζε τρελες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δουλέυει συνέχεια και με πολή φασαρία ο ανεμιστήρας που κρυώνει την μηχανή..το πάει ο πατέρας μου στο μάστορα λέει ολα καλα του κανε κτ ρυθμίσεις ..αλλα πάλι τα ίδια μέχρι που μ ενάβει λαμπάκι μηχανης και ακομα και με βενζίνα έκανε πολυ φασαρία και σε ανηφόρα δν πήγαινε με τπτ..τα πήρα στο κρανίο..πήραμε τηλέφωνο και του λέω αν δν ξέρεις τι να κάνεις ξύλωσε το..όχι μας λέει φερτε το και θα δούμε τι θα κανουμε..του το αφήνουμε 2 μέρες και καταλαβαίνει οτι το πρόβλημα ήταν στα μπεκ..ήταν λέει μικρά τα μπέκ και δν πετούσαν ανάλογο καύσιμο..και τα άνοιξε τα άλλαξε δν ξερω τι εκανε..παίρνω το αμάξι και επιτέλους ολα καλα..πλέον τραβαγε είχε τα γκάζια του όπως πριν και η κατανάλωση στο τριπ κομπιούτερ είχε στρωσει πλέον, πριν ίσα άγκιζα το γκάζι και μου έγραφε κατι 30άρια..βέβαια η απόλυτη γραμμικότητα όπως όταν ειναι στην βενζίνη δν υπήρχε ..όλο και κάποιο μικρό μπουκωματάκι θα έκανε σε χαμηλες στροφες αλλα γενικως ήμουν ευχαριστημένος..και ξαφνικα ενω πηγαίνω με 20-30 χιλιομετρα σβηνει..λέω τέλειωσε το υγαεριο? αποκλειετε..ειχαμε βάλει 40 λίτρα (δεξαμενη 55) και έίχα κάνει μόλις 150 -200 χιλ ..επίσης εαν είχε τελειωσει θα έπρεπε να με είχε προειδοποιήσει, θα είχε αναψει ρεζερβα και έστω ότι τέλειωνε θα έπρεπε να γυρίσει αυτόματα σε βενζίνη και όχι να σβήσει..πάμε να του βάλουμε υγραέριο και παίρνει μόνο 20 λίτρα ..είχε ακόμα αλλα τόσα μέσα..
ξανα στον μαστορα το συνδεει στο pc το κανει βολτες με όλους μέσα..κανει ξκατι τελικες ρυθμίσεις όλα καλα λεει..το παίρνω και μετα απο 70 χιλ χτυπάει chech engine αυτη τη φορά όμως δν άναψε στο αυτοκίνητο αλλα στο μικρο εξαρτηματάκι που δείχνει την στάθμη υγραερίουκατα τάλλα το αμάξι πηγαινε ρολοι, το σβηνω το αφήνω μερικές ώρες και έχει σβήσει η ενδειξη..μετα απο 60-70 χιλ πάλι τα ίδια..το αφήνω ξανασβήνει..στα 200 χιλ πάλι με αφήνει το αμάξι στα καλά καθούμενα...σαν να κόβετε ξαφνικά υ παροχή υγραερίου η να νομίζει ότι δν έχει υγραέριο ενώ ειναι ήδη στην μέση..ΞΑΝΑ στον μάστορα ..μα ο υπολογιστης λέει τα δίχνει όλα τέλεια και δν μπορει να βγάλει άκρη..ήταν 6 ώρες πανω απτο αυτοκίνητο ..και λεεί δν ξέρψ όλα δείνχουν σωστά..οτυ ξανακάνει ρυθμίσεις πάλι τα ίδια το φουλάρουμε με υγραέριο καπου στα 100 χιλ που είχαμε δυανίσει πάλι σβηνει..το γυρίζω σε βενζινη και με το που ξαναγυρίζω σε υγραέριο σβήνει σαν να μην έχει..το έκανα 2-3 φορές και έσβηνε ..μέχρι που τελικά δουλευε και σημερα που κάναμε κάποια χιλ πάλι δουλευτε σωστα..όποτε το πιάσει δηλαδη..και συνήθως όταν είμαστε στο μάστορα δν το πιάνει..στην τελευταία μας επίσκεψη βρήκε στο pc ότι κάτι είχε βραχυκυκλώσει και το έφτιαξε αλλα και πάλι μου έσβησε το αμάξι μετά ..μέχι που λέμε να το ξηλώσουμε..και μας λεεί ότι για να π΄λαρουμε τα λευτα πίσω πρέπει να μην υπάρχει λύση(λές και μέχρι τωρα υπάρχει) και ότι αυτος αν θέλουμε μας το ξηλώνει και μας δίνει πίσω τα εργατικά ο άλλος λέει όμως απτην αθήνα που του έστειλε το σύστημα δν γυρίζει λευτα αν δεν είναι σίγουρο ότι όντος φταίει το σύστημα και μαλακιες ..φυσικα μεχρι να βάλουμε το υγραέριο το αμαξι δν είχε παρουσιάσει το παραμικρο..ήταν άριστο και τώρα κάθε τρις και λιγο στον μάστορα που δν μπορει να βγαλει ακρη..
συγνωμη που σας κουρασα με το τεραστιο ποστ ..αλλα προσπαθω να βγάλω μια ακρη..
kostas89

Δημοσιευσεις: 5

Re: διάφορα προβλήματα με lpg

Δημοσίευσηαπό jek » Παρ 18 Οκτ, 2013 13:57

.. πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, αυτό που μπορώ να σου πω είναι οτι έχω το ίδιο σύστημα Dreamjet Autogas Italia, σε hyundai matrix το έχω 1,5 χρόνο με 15 χιλ χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα, σου μιλάω ειλικρινά κάποιες φόρες το μόνο που μου θυμίζει οτο έχω αέριο είναι όταν τελειώνει και βαράει το ηχητικό σήμα.
Κάτι δεν εχουν κάνει σωστά την τοποθέτηση του συστήματος, δεν είμαι ειδικός αλλά απο τα λεγόμενά σου αυτό βγαίνει, εύχομαι να τελειώσει σύντομα το ''μαρτύριο σου ''
http://www.aeromodelistis.gr Του χιουντάι φλόγες βγάζ, γιατί καίει μπετρουγκαζ :-)
jek

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό kostas89 » Παρ 18 Οκτ, 2013 14:12

και γώ αυτό έχω στο μυαλό μου..ότι είναι θέμα εγκατάστασης και όχι κάποιας ρύθμισεις ..φίλε μου έχεις ακούσει ποτε καποιο φσσστ μπροστα στο κινητήρα όταν το υγραέριο είναι στον πατω και να μυρίζει πολύ έντονα υγραέριο? όταν είναι σβηστό το αμάξι..μου το έχει κάνει και αυτο και δεν το ανέφερα παραπάνω..
kostas89

Δημοσίευσηαπό jek » Παρ 18 Οκτ, 2013 14:19

τίποτα φίλε, το μόνο που ακούγεται όταν ανοίξεις το καπό είναι λίγο τα μπεκ, αυτό με τη μυρωδιά νομίζω ότι είναι επικίνδυνο, το είπα και πριν δεν είμαι ειδικός αλλά μήπως είναι λάθος τοποθετημένος ο πνεύμονας ? ας πούνε τη γνώμη τους και τα παιδιά εδώ που γνωρίζουν καλύτερα.
http://www.aeromodelistis.gr Του χιουντάι φλόγες βγάζ, γιατί καίει μπετρουγκαζ :-)
jek

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Παρ 18 Οκτ, 2013 15:33

πιθανοτατα να υπαρχει κατι το ελαττωματικο εξαρτημα η να μην τα συνδεσε σωστα
αυτο που μπορεις να κανεις αφου δεν μπορει να το κανει να λειτουργει σωστα ας το ξηλωσει να παρεις τα χρηματα σου πισω και ας το πουλησει καπου αλλου, ξερεις ποσα ελλατωματικα και γυρισμενα κιτ υγραεριου τα εχουνε ξανατοποθετησει και το παιζουν κινεζοι, ζητα του επιστροφη χρηματων αλλιως απειλησε τον οτι θα κινηθεις νομικα και θα τον κανεις να χασει και χρημα και χρονο :thumbdown:
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 18 Οκτ, 2013 15:47

Ο μηχανικός σου που σας έχει τόσα χρόνια πελάτες, αν σας σέβεται και εκτιμά πρέπει να σας δώσει ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης για όσο χρειαστεί, μέχρι να βρει τι λάθος έχει κάνει στην εγκατάσταση και ρύθμιση του αυτοκίνητου σας.
Αλλιώς θα μπορούσε πολύ ευγενικά να σας ζητήσει συγγνώμη και να επιστρέψει τα χρήματα αφού βγάλει πρώτα το σύστημα.

Άδεια εγκαταστάτη αερίων καυσίμων έχει το συγκεκριμένο κατάστημα?

Ο τεχνικός αερίων καυσίμων ήταν παρόν στη ρύθμιση και πιστοποίηση της εγκατάστασης?
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 18 Οκτ, 2013 16:35

1η λυση στο φτιαχνει να δουλευει σωστα.
2η λυση το ξηλωνει και σου δινει ολα τα λεφτα πισω.
3η λυση πας σε δικηγορο, δεν γινετε να πληρωσεις και το αυτοκινητο σου να μην δουλευει, κανονικα πρεπει να του ζητησεις και αποζημιωση, με αεριτζηδες και κακους τεχνιτες ειμαι απολυτος.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: διάφορα προβλήματα με lpg (ρετάρισμα, μπεκ, σβήσιμο κτλ)

Δημοσίευσηαπό stkamos » Παρ 18 Οκτ, 2013 20:11

Καταρχην τραγικο λαθος που δεν εχει μπει oebd κιτ σε αυτο το αυτοκινητο. Απο εκει και περα νομιζω οτι το λαθος ειναι, το ρευμα στο ανοιγμα διακοπτη.Πρεπει να εχει παρει λαθος ανοιγμα.Πες του να το κοιταξει.
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό kostas89 » Σάβ 19 Οκτ, 2013 03:21

antonis132 έγραψε:ξερεις ποσα ελλατωματικα και γυρισμενα κιτ υγραεριου τα εχουνε ξανατοποθετησει και το παιζουν κινεζοι

ναι όντος σε κάποια φαση όταν μας ειπε οτι εγω το ξυλωνω και σας επιστρεφω τα εργατικα πέταξε ετσι κιαλλιως το βάζω και αλλου..αρα που ξερω γω αν και μενα δν ηταν ήδη μεταχειρισμένο, τρέχα γυρευε δηλαδη..

LPGas έγραψε:Άδεια εγκαταστάτη αερίων καυσίμων έχει το συγκεκριμένο κατάστημα? Ο τεχνικός αερίων καυσίμων ήταν παρόν στη ρύθμιση και πιστοποίηση της εγκατάστασης?

ναι είναι νόμιμος..για το δεύτερο δν γνωρίζω..στην όλη διαδικασία δν ήμουν μπροστα..

stkamos έγραψε:Καταρχην τραγικο λαθος που δεν εχει μπει oebd κιτ σε αυτο το αυτοκινητο. Απο εκει και περα νομιζω οτι το λαθος ειναι, το ρευμα στο ανοιγμα διακοπτη.Πρεπει να εχει παρει λαθος ανοιγμα.Πες του να το κοιταξει.

τι είναι το oebd kit?? άλλη μάρκα η κάποιο πιο εξελιγμένο σύστημα??

σήμερα πάλι καναμε κάμποσα χιλιομετρα και δν εγινε το παραμικρο..είμαι σιγουρος ότι θα ξαναγίνει όμως..πάλι θα πηγαίνω με 20 χιλ και θα μ σβήσει ..θα το τραβήξω όσο χρειαστεί και πάνω απόλα φτέμε και εμείς γτ ήταν αποφαση στιγμης..χωρις ψάξιμο χωρις τπτ..απτη μια μερα στην άλλη βάλαμε υγραεριο ουτε ήξερα τι μάρκα είναι ούτε τη γενιας ουτε τπτ..απλως ειναι κριμα να το ξυλωσουμε και να χασει ο πατερας μου 900 ευρο ετσι χωρις λογο..αν δω και συνεχισει να μην διορθονετε θα απετησω τα λευτα πίσω όλα ..αν δν μπορουν να το διορθοσουνν..
κατι ακομα που δν ειχα αναφερει ειναι οτι δν ξερω ποτε ποση βενζίνα έχει μεσα ..αποτι διαβασα σε φορουμς στα γαλικα το φλοτερ μετραει μονο καθε φορα που θα βαλεις βενζινη και τα υπολοιπα τα υπολογιζει με βαση τα χιλιομετρα οιυ εχεις διανυσει..με αποτελεσμα να μειωνονται οι παυλες της βενζινας χωρις να καει βενζινα..Δεν μας είχε πει κάτι γιαυτο ο μαστορας ..και αποτι ειδα σε φορουμς υπαρχει μια ειδικη πλακετα με κοστοσ 50 ευρο που την βαζεις και ναι μεν συνεχιζουν να πευτουν οι παυλες στο ταξιδι αλλα όταν το σβησεις και το ξαναβαλεις μπροστα σ ξαναδείχνει την πραγματικη σταθμη..ξερετε κατι γιαυτο?? βέβαια και του υγραεριου οι ενδειξεις δν λειτουργουν σωστα για το ποσο υγαεριο απομενει αλλα αυτο δν μαπασχολει τοσο γιατι ξερω πανω κατω ποσα χιλ θα βγαλει..
kostas89

Δημοσίευσηαπό kostas89 » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 11:12

και τελικα 20 μερες μετα το συστημα ξυλώθηκε..ύστερα απο αρκετες ακομα επισκεψεις..δν πήγαινε αλλο...είχε καταντήσει αηδία..
συνεχιζε να κανει μπουκώματα σε χαμηλες στροφες παρολο που ψηλα τραβουσε κανονικοτατα και καθε τρις και λιγο check engine και βεντιλατερ στο φουλ, σαν τραχτερ εκανε..πιστευω θα έπαιρνα τον κινητηρα στο χερι καποια στιγμη αν το αφηναμε ετσι..εγιναν αρκετες φορες ρυθμισεις και παλι τπτ αρκετες ωρες εργασιας απτους μαστορες πανω στο αυτοκινητο ελεγχοι απο δω απο κει και παλι τπτ..σαν τελευταια λυση ήταν να αλλάξουν μπουζι και πολλαπλασιαστες μήπως και αλλα και παλι τα ίδια έκανε..επεμεναν να κρατησουν το αυτοκινητο κιαλλο καιρο μηπως και τα καταφερουν αλλα απετησαμε να το ξυλωσουν πριν ξεχαρβαλοθει ολο το αυτοκινητο..φυσικα καταλαβαν οτι εχουμε δικιο και θα παρουμε τα λευτα πίσω..πλέον ειμαι βενζινοκίνητος και πάλι..δν γνωριζω αν ξαναεπιχειρίσουμε κτ τετοιο..παρολο που ειμαι σίγουρος ότι με σωστη δουλεια, με το σωστο σύστημα δν υπάρχει κανενα πρόβλημα ..αυτο που βλέπω όμως είναι ότι σε λίγους τυχαίνει η καλή απτην αρχη, απτους περισσότερους παράπονα ακούω..
kostas89

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 56 επισκέπτες