Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Είδος βενζίνης στη δεξαμενή ;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Είδος βενζίνης στη δεξαμενή ;

Δημοσίευσηαπό rem660 » Δευτ 11 Νοέμ, 2013 10:58

Ως γνωστό έχουμε πάντα βενζίνη στη δεξαμενή και καλό είναι να είναι πάνω από το 1/4. Διάβασα κάπου μέσα στο forum ότι η super αμόλυβδη αντέχει περισσότερο χρόνο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Υπάρχει κάποιο είδος βενζίνης που να ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες ενός υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου; Έτσι κι αλλιώς η κατανάλωση βενζίνης είναι μικρή και το κόστος της δεν έχει σημασία.
Renault Laguna 1600cc του 1999 με BRC Sequent 24.
rem660

Δημοσιευσεις: 8

Re: Είδος βενζίνης στη δεξαμενή ;

Δημοσίευσηαπό rogerius » Δευτ 11 Νοέμ, 2013 12:53

Ef'oson, opos les, h katanalosh ths venzinhs einai mikri kai to kostos den exei megalh symasia, nomizo prepei na vazoume thn venzinh pou exei ta perisotera apporipantika. Ego avto apofasisa na kano meta thn parousiash dyskolhs ekkinishs me kati mapes venzines pou evaza prin.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 12 Νοέμ, 2013 16:41

rem660 έγραψε:Ως γνωστό έχουμε πάντα βενζίνη στη δεξαμενή και καλό είναι να είναι πάνω από το 1/4. Διάβασα κάπου μέσα στο forum ότι η super αμόλυβδη αντέχει περισσότερο χρόνο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Υπάρχει κάποιο είδος βενζίνης που να ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες ενός υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου; Έτσι κι αλλιώς η κατανάλωση βενζίνης είναι μικρή και το κόστος της δεν έχει σημασία.

ποσοτητα ειναι καλο να εχουμε απο 1/4 και πανω οχι μονο για την αντλια βενζινης αλλα και σε περιπτωση που σε καποιο ταξιδι το συστημα υγραεριου δεν δουλευει καλα η σταματησει να δουλευει να εχεις μεσα καυσιμο να κανεις καποια χιλιομετρα
τα παραπερα για τις βενζινες μυθος ειναι απλα αλλαζε το φιλτρο βενζινης επειδη τα μπεκ βενζινης σταματανε αλλα η βενζινη συνεχιζει να κανει ''κυκλωμα'' και φιλτραρεται συνεχεια
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Δημοσίευσηαπό dpapas » Τετ 13 Νοέμ, 2013 10:48

Βάζω εδώ και αρκετούς μήνες την Vpower , την εχει προσφορά πολυ κοντα στην κανονικη τιμη καθε τριτη-τεταρτη-πεμπτη. Βαζω 20 λιτρα τον μηνα περιπου, και 2 γεμισματα υγραεριο. Οντως έχει μια σπιρταδα το αμαξι παραπανω. Περισσοτερο καταλαβαινω την διαφορα της στο σκουτερ μου, που βαζω 2 ντεποζιτα την εβδομαδα. Κανω ένα 8-10% παραπανω χιλιομετρα και τραβαει και καλυτερα.

Πριν απο 1 μηνα μετρησαμε την αντλια βενζινης στο αμαξι και ήταν πεσμενη η πιεση, και την αλλαξα (matrix 2004 ,1.600, 120.000 χιλ) . Αναγκαστηκά ανοιξαμε το ντεποζιτο από πάνω. Ηταν πολυ καθαρό αλλά η βενζινη είχε "κοψει". Δεν ξερω αν την ξερετε την μυρωδια, βρώμαγε και δεν είχε την σπιρταδα που εχει η φρέσκια βενζινη. Και ήταν πολυ πιο λαδερη, σαν να εχει εξατμιστει καποιο μερος της. Το καταλαβα και εγω και οι δυο μηχανικοι μου είπαν αμέσως "τι χαλια βενζινη είναι αυτή που βάζεις?"

Παιδια η βενζίνη δεν είναι χαλια. Εχω μια μεγαλη υποψία οτι την κανουμε μαρεγκα στο ντεποζιτο αν την αφηνουμε πανω απο 10-15 μέρες. Δεν είναι οτι είναι στασιμη, κυκλοφορεί συνεχώς και αν έχεις μέσα 10-15 λιτρα, κάνει πολλους κύκλους. Δεν είναι το ιδιο με το να εχεις 40-50 λιτρα μεσα. Αναγκαστικά εξατμίζεται κάποιο μέρος της και μενει η λαδίδα.

Ηθελα να ρωτήσω τι γνώμη έχετε γιαυτό. Επίσης, καπου διάβασα στο φορουμ οτι υπάρχει δυνατότητα του σταματήματος της αντλιας (οχι με πατεντες, αλλά από την διαχείρηση του υγραρίου, με το μονο πρόβλημα οτι σε περίπτωση που γυρισει σε βενζινη περιμένεις λιγα δευτερολεπτα μεχρι να ανεβει η πιεση και δεν ειναι αμεσο). Τι λέτε γιαυτό εσείς που εχετε μεγαλυτερη πειρα?

ευχαριστω..
dpapas

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 13 Νοέμ, 2013 11:36

Οι βενζίνες περισότερων οκτανίων δε βγάζουν παραπάνω χιλιόμετρα. Έχουν καλύτερη συμπεριφορά (αντικροτικότητα) σε αυτοκίνητα με μεγάλη συμπίεση τα οποία μπορούν και να την εκμεταλευτούν( μικρή αύξηση ροπής και ιποδύναμης). Στα συνηθισμένα αυτοκίνητα χαμηλότερης συμπίεσης καμιά διαφορά δεν έχει στην απόδοση. Υποτίθεται ότι έχει κάποια παραπάνω καθαριστικά πρόσθετα (μπορεί και να ισχύει) με ότι καλό μπορούν να προσφέρουν αυτά. Συγκεκριμένα η απλή Vpower είναι κοροιδία γιατί τα οκτάνιά της είναι 95 όσο και της απλής αμόλυβδης για αυτό και την κάνουν προσφορά.
Όσο για το αν ξεθυμαίνει αν μείνει 15 μέρες μέσα στο ντεπόζιτο, έχετε την εντύπωση ότι το διηλιστήριο την παράγει και την άλλη μέρα την πουλάει; Πρέπει να διατηρούν σρτρατηγικά αποθέματα τριών μηνών άρα μπορεί να έχει παραχθεί καιπριν από 4 μήνες. Άρα τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουμε εμείς οι υγραεριοκίνητοι (και όχι μόνο ) δεν είναι γιατί έμεινε η βενζίνη 15 μέρες αλλά γιατί
α) Ήταν εξ αρχής προβληματική (σκουπίδια νοθεία κτλ)
β) Η τα fuel trims έχουν ξεφύγει (λόγω ατελούς ρύθμισης του υγραερίου) και επιρρεάζουν την πρωινή μας εκκίνηση
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό dpapas » Τετ 13 Νοέμ, 2013 12:10

Στις μεγαλες δεξαμενες το καυσιμο ειναι σχετικα στατικο, το θεμα μου ειναι αν οι 15-30 μερες οδηγηση με 15 λιτρα βενζινη στο ντεποζιτο να πηγαινοερχονται απο την κινηση του αμαξιου αλλα και απο την αντλια που το ανακυκλωνει συνεχεια, αν δημιουργούν πολυ μεγαλυτερη εξατμιση των ζωτικών στοιχείων της από ότι θα είχαμε αν κινουμασταν μονο με βενζινη (και είχαμε καταναλωση αλλα και αρκετα μεγαλυτερη ποσοτητα καυσιμου μεσα). Γιαυτό ρωταω αν μπορω να κοψω την αντλια από τον εγκεφαλο του υγραεριου. Παντως η μυρωδια του νεποζιτου μου ήταν η ίδια βρώμα που υπάρχει σε αμαξι που εχει μεινει ακινητο χρονια και ανοιγεις το ντεποζιτο και υπάρχει μονο το λαδι στο πατωμα. Ακριβώς το ίδιο και τα εχω προσφατα στην μνημη και τα δυο.
dpapas

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 13 Νοέμ, 2013 13:48

Δε θα αλλάξει κάτι αν κόψεις την αντλία και νομίζω ότι ο εγκέφαλος του αερίου δεν το επιτρέπει για λόγους ασφαλείας. Αν φιλτράρεται συνέχεια είναι καλύτερο. Για είχες τόσο σύντομα αυτή τη μυρωδιά η βενζίνη δεν ήταν εξ αρχής εντάξει. Η γνώμη μου είναι να έχεις τη στάθμη γύρω στη μέση και να συμπληρώνεις πάντα 10 ευρώ. (έτσι θα έχεις πιο συχνά φρέσκια βενζίνη). Που και που κάνε και 5 χλμ με βενζίνη(περισσότερο το καλοκαίρι που γυρνάει αμέσως σε αέριο) για μη σου ξεραίνονται τα μπέκ. Το φίλτρο βενζίνης θέλει κανονικά άλλαγμα γιατί δουλεύει συνέχεια. Η "νορμαλ" βενζίνη δεν παθαίνει τίποτα μέσα σε δυο η τρεις μήνες. Σε μεγαλύτερα διαστήματα αναπτύσονται μύκητες αλλά μέχρι τότε θα την έχεις κάψει.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 13 Νοέμ, 2013 23:35

εγω πιστευω καλυτερη βενζινη για εμας ειναι αυτη με τα λιγοτερα προσθετα,γιατι μπορει τα προσθετα να μην εξατμιζονται το ιδιο με την βενζινη και να μενει αυτη η λαδιλα που λες!!
δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο με την βενζινη αλλα το πετρελαιο που ειναι συναφη μπορει να πιασει μυκητες και τοτε θελεις καθαρισμο και αντιμυκητιακο στο κυκλωμα για να τους καταπολεμισεις!
μηπως εχεις μυκητες στο ντεποζιτο κ γι αυτο η μυρωδια???
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό rover214 » Πέμ 14 Νοέμ, 2013 18:05

Η βενζίνη δεν πιάνει μύκητες.Και ούτε το απλό πετρέλαιο πιάνει μύκητα από όσο ξέρω.Αυτό το πρόβλημα υπάρχει μόνο με τα βιοντίζελ.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό fotisly » Κυρ 17 Νοέμ, 2013 14:08

σε ερωτηση μου προς σχετικο με καυσιμα ή απαντηση ειναι οτι τα καυσιμα αρρωσταινουν καποιες φορες.οποιος παραπανω γνωστης ας μας διαφωτισει!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες