από dpapas » Τετ 13 Νοέμ, 2013 10:48
Βάζω εδώ και αρκετούς μήνες την Vpower , την εχει προσφορά πολυ κοντα στην κανονικη τιμη καθε τριτη-τεταρτη-πεμπτη. Βαζω 20 λιτρα τον μηνα περιπου, και 2 γεμισματα υγραεριο. Οντως έχει μια σπιρταδα το αμαξι παραπανω. Περισσοτερο καταλαβαινω την διαφορα της στο σκουτερ μου, που βαζω 2 ντεποζιτα την εβδομαδα. Κανω ένα 8-10% παραπανω χιλιομετρα και τραβαει και καλυτερα.
Πριν απο 1 μηνα μετρησαμε την αντλια βενζινης στο αμαξι και ήταν πεσμενη η πιεση, και την αλλαξα (matrix 2004 ,1.600, 120.000 χιλ) . Αναγκαστηκά ανοιξαμε το ντεποζιτο από πάνω. Ηταν πολυ καθαρό αλλά η βενζινη είχε "κοψει". Δεν ξερω αν την ξερετε την μυρωδια, βρώμαγε και δεν είχε την σπιρταδα που εχει η φρέσκια βενζινη. Και ήταν πολυ πιο λαδερη, σαν να εχει εξατμιστει καποιο μερος της. Το καταλαβα και εγω και οι δυο μηχανικοι μου είπαν αμέσως "τι χαλια βενζινη είναι αυτή που βάζεις?"
Παιδια η βενζίνη δεν είναι χαλια. Εχω μια μεγαλη υποψία οτι την κανουμε μαρεγκα στο ντεποζιτο αν την αφηνουμε πανω απο 10-15 μέρες. Δεν είναι οτι είναι στασιμη, κυκλοφορεί συνεχώς και αν έχεις μέσα 10-15 λιτρα, κάνει πολλους κύκλους. Δεν είναι το ιδιο με το να εχεις 40-50 λιτρα μεσα. Αναγκαστικά εξατμίζεται κάποιο μέρος της και μενει η λαδίδα.
Ηθελα να ρωτήσω τι γνώμη έχετε γιαυτό. Επίσης, καπου διάβασα στο φορουμ οτι υπάρχει δυνατότητα του σταματήματος της αντλιας (οχι με πατεντες, αλλά από την διαχείρηση του υγραρίου, με το μονο πρόβλημα οτι σε περίπτωση που γυρισει σε βενζινη περιμένεις λιγα δευτερολεπτα μεχρι να ανεβει η πιεση και δεν ειναι αμεσο). Τι λέτε γιαυτό εσείς που εχετε μεγαλυτερη πειρα?
ευχαριστω..