Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 15 Νοέμ, 2013 10:29

papoys έγραψε:Παιδιά δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να χορεύουμε κατά πως μας χτυπούνε το ντέφι.
Και εγώ πιστεύω πως όσο έχουμε κέρδος έστω και 2-3 ευρώ στα 100 χιλ. θα χρησιμοποιούμε το υγραέριο.

Όσο για την τιμή.Η γνώμη μου είναι ότι όσο μόνο το 10-15% των πρατηρίων διαθέτει υγραέριο οι τιμές θα
διαμορφώνονται σύμφωνα με τα γούστα τους κα κατά πως τους βολεύει γιατί άνετα μπορούν να συνενοηθούν
μεταξύ τους και να εναρμονίσουν την τιμή.
Κάπου ειπώθηκε ότι πρατήριια τν Αθηνών έχουν πολλά έξοδα.Θα συμφωνήσω σε αυτό αλλά πως γίνεται πρατήρια
ιδιόκτητα να πωλούν στην ίδια τιμή με πρατήρια των εταιρειών από τη στιγμή που τα ιδιόκτητα έχουν σαφώς πολύ
λιγότερα έξοδα??
Απλά είπαμε όσο το ποσοστό των πρατηρίων με υγραέριο παραμένει τόσο χαμηλό αυτές τις τιμές θα έχουμε.
Και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση (μικρό κέρδος απότο υγρέριο-ελεύθερη πετρελαιοκίνηση) δύσκολα
θα δούμε μεγάλο αριθμό πρατηρίων με υγραεριοκίνηση.γιατί απλά πλέον είναι μικρό το ποσοστό μετατροπής
βενζινοκίνητων σε υγραεριοκίνητα.

όταν πριν 8 μήνες έκανα την αλλαγή η βενζίνα είχε 1,75 και το υγραέριο 0,82,πολύ πάνω από το 50% και το
κερδος ήταν μεγάλο και έχω ξεχρεώσει το κόστος της μετατροπής με τα σχεδόν 15.000 χιλ που έχω κάνει.

Με τα σημερινά δεδομένα 1,55 βενζίνη 0,94 το υγραέριο δεν θα έκανα τη μετατροπή,γιατί απλά δεν ξέρω
πότε και αν θα άντεχε το αυτοκίνητό μου να κάνει απόσβεση της δαπάνης.

να το δουμε λιγο διαφορετικα το υγραεριο?
της νυφης μου το αυτοκινητο κανει 4000km τον χρονο και εχει καταναλωση 6.5lt/100km με βενζινα στην πολη μεσα, θα κανει ποτε αποσβεση στο συστημα? οχι, αλλα δινοντας καποια λεφτα που ειχε στην τσεπη της εκεινη την ωρα για οσο ακομα κρατησει το αυτοκινητο της αυτη θα πληρωνει μονιμα το καυσιμο της φτηνοτερα απ οτι η βενζινα, ειτε 20% ειτε 50% δεν εχει διαφορα, παντα θα πληρωνει λιγοτερα (μην πεταχτει καποιος πονηρος και πει ποσο το πληρωσε, η διαφορα της τιμης που το πληρωσε αυτη σε σχεση με εναν πελατη ειναι πολυ μικρη).
εκανε ασχημα που εβαλε το υγραεριο? πριμενω αποψεις.
Υ.Γ. παππου σταματα να κανεις κακες παρεες γιατι εχεις αρχισει και χαλας :D
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 15 Νοέμ, 2013 10:58

Ηλια ασ'το καλυτερα φιλε,μην το συνεχιζεις!
Ηλια απο τεχνικης αποψης εχεις βοηθησει μπολικους εδω μεσα (οπως και εμενα!) αλλα με αυτη την υποστιριξη που κανεις στην σημερινη τιμη του υγραεριου και σε αυτους που ειναι πισω απο αυτη την τιμη στιγματιζεσαι φιλε και παρολου που τα εβαλες και με εμενα πανω σε αυτη σου την υποστηριξη ειλικρινα στεναχωριεμαι!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 15 Νοέμ, 2013 12:42

valsam έγραψε:Ηλια ασ'το καλυτερα φιλε,μην το συνεχιζεις!
Ηλια απο τεχνικης αποψης εχεις βοηθησει μπολικους εδω μεσα (οπως και εμενα!) αλλα με αυτη την υποστιριξη που κανεις στην σημερινη τιμη του υγραεριου και σε αυτους που ειναι πισω απο αυτη την τιμη στιγματιζεσαι φιλε και παρολου που τα εβαλες και με εμενα πανω σε αυτη σου την υποστηριξη ειλικρινα στεναχωριεμαι!

στιγματιζομαι σαν τι, σαν πρατηριουχος, χονδρεμπορας, αυτος που καθοριζει τις τιμες ή μηπως σαν να εχω στην κατοχη μου διυλιστηριο?
δεν μπορω να εχω την δικια μου αποψη και να την υποστηριζω με επιχειρηματα που θεωρω εγω λογικα?
δεν θελεις διαλογο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Παρ 15 Νοέμ, 2013 13:32

ρε παιδια μην χαλιεστε υπολογιστε με τι καυσιμο σας συμφερει να κινειστε και τελειωνει η υποθεση, ο πρατηριουχος ειναι ο τελευταιος που θα εχει χασιμο ειτε βενζινη του βαλετε ειτε υγραεριο δεν θα καταγραψει απωλειες, δεν ειναι προιον ουτε που θα χαλασει ουτε που θα του μεινει στο ραφι, εκτος των αλλων δεν θα πατε να βαλετε εσεις οι 5-10 ξερετε τι μεγαλο αγοραστικο κοινο εχει η θεσσαλονικη
υγ: προς θεου δεν παιρνω το μερος των παρτηριουχων απλα γραφω την πραγματικη κατασταση πως δεν προκειται να πετυχεται κατι για την τιμη του καυσιμου μεσα απο το φορουμ
antonis132

Δημοσιευσεις: 481

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 15 Νοέμ, 2013 16:11

antonis8via έγραψε:παιδιά τσούζει η αλήθεια...το ξέρω, αλλά...ένας ένας γνωστός...(το ξαναλέω ακόμη και ταξιτζής συμφώνησε) σβήνει το σύστημα LPG....στο αμάξι του.
αν συνεχίσει το ελληνικό μίγμα έτσι...θα σας πω...πόσοι θα καίνε LPG...σε λίγους μήνες.
και δε μιλάω μόνο για τη τιμή (που είναι μέγα πρόβλημα η μικρή διαφορά πλέον) αλλά..και τα κακά μίγματα και οι αντλίες.
έχω κάνει 50.000 χλμ με LPG....δεν είμαι χθεσινός.οσο για την ειρωνειούλα του εγκαταστάτη ηλία,
καταλαβαίνω το πόνο του....
εγώ στο μείγμα πάντως δεν έχω δει διάφορες... Τουλάχιστον όχι μεγάλες.. 460-500 χιλιόμετρα έβγαζα και 420-460 βγάζω τώρα αλλά έχω θέμα με το ένα μπεκ τα τρίμ είναι στο +20..Και μάλιστα τελευταία λόγω turboκαιρου κάνω αρκετά ανοίγματα

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 15 Νοέμ, 2013 17:00

hlias έγραψε:

στιγματιζομαι σαν τι, σαν πρατηριουχος, χονδρεμπορας, αυτος που καθοριζει τις τιμες ή μηπως σαν να εχω στην κατοχη μου διυλιστηριο?
δεν μπορω να εχω την δικια μου αποψη και να την υποστηριζω με επιχειρηματα που θεωρω εγω λογικα?
δεν θελεις διαλογο?

Ηλια μα φυσικα και θελω διαλογο αλλιος ποιος ο λογος να γραφω και να απαντω τοσο?
Ηλια ειναι πασιφανες οτι υποστηριζεις τους πρατηριουχους,τον λογο που το κανεις ειλικρινα δεν τον ξερω και πραγματικα δεν τον καταλαβαινω και τα επιχηρηματα που λες οτι τα θεωρεις λογικα εμενα μου φαινονται παραλογα ,πειραζει?
Το μεγαλυτερο παραλογο ειναι οτι υποστηριζεις τους πρατηριουχους ενω εισαι εγκαταστατης φιλε,και αυτο δεν στεκει με τιποτα,την προηγουμενη εβδομαδα 2 γνωστοι με πηραν τηλεφωνο ενδιαφερομενοι στο να βαλουν υγραεριο μιας και γνωριζαν οτι εγω εβαλα και καλο και φθηνο συστημα,μετα απο συζητηση και σφου τα βαλαμε κατω με νουμερα,δηλ. κοστος εγκαταστασης ,τιμη υγραεριου, χλμ τον χρονο,χρονος αποσβεσης, κ.τ.λ και οι 2 ειπαν "δεν γ@μιετε,δεν βαζω"!
Εσυ δηλ. και ο καθε εγκαταστατης χανει δουλεια,και μαλιστα χανει δουλεια μια εποχη που ηταν ηδη χαμενος απο δουλεια και μονοδρομος ειναι το λουκετο!
Πως γινετε ρε φιλε αφου πας για κλεισιμο να μην εισαι ο πρωτος απ'ολους ο μεγαλυτερος πολεμιος αυτων των καθαρματων?
Γι'αυτο λεω δεν εξηγειτε και οτι "στιγματιζεσαι",στιγματιζεσαι κατα την γνωμη μου οτι καποιο συμφερον πρεπει να εχεις τελικα απο αυτη την παραλογα υψηλη τιμη του υγραεριου!
Που να ξερω εγω τι συμφερον μπορει να εχεις,λεω εγω τωρα π.χ μπορει η γυναικα σου,ο αδελφος σου, ο πρωτος σου ξαδελφος ο αγαπημενος σου ο Θειος σου ,ο κουμπαρος, τελος παντων καποιο πολυ κοντινο συγκενικο σου προσωπο να εχει πρατηριο με υγραεριο η ναι να ειναι χονδρεμπορας !
Ξερω'γω, υποθεσεις κανω,αλλιος δεν εξηγειτε ρε φιλε με τιποτα αυτη η υποστηριξη σου στους πρατηριουχους!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 15 Νοέμ, 2013 17:19

Απλά περιμενω να δω τι θα γραφεται ( με -αι, οχι με -ε) οταν αυτο το περιστασιακό "πλησιασμα" εκλειψει....

Τελος απο μενα επι του θεματος.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Kostas75 » Παρ 15 Νοέμ, 2013 17:42

valsam έγραψε:
hlias έγραψε:

δεν θελεις διαλογο?

Ηλια μα φυσικα και θελω διαλογο αλλιος ποιος ο λογος να γραφω και να απαντω τοσο?
Ηλια ειναι πασιφανες οτι υποστηριζεις τους πρατηριουχους,τον λογο που το κανεις ειλικρινα δεν τον ξερω και πραγματικα δεν τον καταλαβαινω και τα επιχηρηματα που λες οτι τα θεωρεις λογικα εμενα μου φαινονται παραλογα ,πειραζει?
Το μεγαλυτερο παραλογο ειναι οτι υποστηριζεις τους πρατηριουχους ενω εισαι εγκαταστατης φιλε,και αυτο δεν στεκει με τιποτα,την προηγουμενη εβδομαδα 2 γνωστοι με πηραν τηλεφωνο ενδιαφερομενοι στο να βαλουν υγραεριο μιας και γνωριζαν οτι εγω εβαλα και καλο και φθηνο συστημα,μετα απο συζητηση και σφου τα βαλαμε κατω με νουμερα,δηλ. κοστος εγκαταστασης ,τιμη υγραεριου, χλμ τον χρονο,χρονος αποσβεσης, κ.τ.λ και οι 2 ειπαν "δεν γ@μιετε,δεν βαζω"!
Εσυ δηλ. και ο καθε εγκαταστατης χανει δουλεια,και μαλιστα χανει δουλεια μια εποχη που ηταν ηδη χαμενος απο δουλεια και μονοδρομος ειναι το λουκετο!
Πως γινετε ρε φιλε αφου πας για κλεισιμο να μην εισαι ο πρωτος απ'ολους ο μεγαλυτερος πολεμιος αυτων των καθαρματων?
Γι'αυτο λεω δεν εξηγειτε και οτι "στιγματιζεσαι",στιγματιζεσαι κατα την γνωμη μου οτι καποιο συμφερον πρεπει να εχεις τελικα απο αυτη την παραλογα υψηλη τιμη του υγραεριου!
Που να ξερω εγω τι συμφερον μπορει να εχεις,λεω εγω τωρα π.χ μπορει η γυναικα σου,ο αδελφος σου, ο πρωτος σου ξαδελφος ο αγαπημενος σου ο Θειος σου ,ο κουμπαρος, τελος παντων καποιο πολυ κοντινο συγκενικο σου προσωπο να εχει πρατηριο με υγραεριο η ναι να ειναι χονδρεμπορας !
Ξερω'γω, υποθεσεις κανω,αλλιος δεν εξηγειτε ρε φιλε με τιποτα αυτη η υποστηριξη σου στους πρατηριουχους!

Προς hlias: Μπορεί ο valsam να τα λέει λίγο χύμα και ίσως κάποια πράγματα να τα τραγικοποιεί λίγο, αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι έχει απόλυτο δίκιο όταν σου λέει ότι ΕΣΥ προπάντων ΧΑΝΕΙΣ όταν η τιμή του υγραερίου κίνησης ανεβαίνει παράλογα. Γιατί, όπως πάλι σου λέει, όποιος ίσως σκέφτεται να κάνει εγκατάσταση συστήματος LPG σε εσένα ή σε συνάδελφό σου, και βάλει κάτω τα νούμερα, απλά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κάνει τέτοια επένδυση!! Τι να το κάνει αν είναι να κάνει απόσβεση σε 2 χρόνια χρησιμοποιώντας LPG αντί της βενζίνης;;; Εσύ λοιπόν και οι συνάδελφοί σου θα έπρεπε να είσαστε οι πρώτοι και οι καλύτεροι που να κράζετε τους χονδρέμπορες, τους πρατηριούχους, κτλ., γιατί σας καταστρέφει η "πολιτική" της αισχροκέρδειας που ακολουθούν. Τόσο απλά.
Kostas75

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Παρ 15 Νοέμ, 2013 17:45

Φιλε valsam με ολο το θαρρος της γνωμης και παντα φιλικα πρεπει να σου πω οτι πολλα σεναρια κανεις στο μυαλο σου.
Πρωτα απ'ολα εβγαλες οτι δεν συμφερει η εγκατασταση υγραεριου τωρα. Εγω σου λεω οτι συμφερει,βγαζουμε ακρη? Καθε ενας συμφωνα με το ποσο καιει το αυτοκινητο του ποσο το χρησιμοποιει τι συστημα θελει να βαλει
(ακριβο-φθηνο) τα βαζει κατω και κρινει. Να παρουμε παραδειγμα εγω πριν μεινω ανεργος εκανα 3000xlm το
μηνα οποτε 7,8 λιτρα στα 100 χλμ με βενζινη με σημερινες τιμες ηθελα 363 ευρω και 9 λιτρα στα 100 χλμ. με αεριο 257 ευρω ημουν κερδισμενος η οχι ?(ξεχασα και 12-15 ευρω βενζινη).
Δηλαδη τωρα εδω και 4 μηνες που ειμαι ανεργος τι να πω οτι δεν συμφερει ? Παλι συμφερει κανω πιο λιγα χλμ αλλα παλι κερδος εχω. (οι τιμες ειναι με σημερινα δεδομενα το τονιζω).
Δευτερον επειδη ο Ηλιας εχει διαφορετικη αποψη σε ορισμενα θεματα πρεπει να ειναι πρατηριουχος η να εχει ξαδερφο χονδρεμπορο η να ειναι ο Βαρδινογιαννης με nickname Ηλιας?
Εχεις δικαιο σε πολλα απο αυτα που λες αλλα γνωμη μου παντα ειναι οτι με τον τροπο που εκφραζεσαι το χανεις.
Εγω παντως θα συνεχισω να παρακολουθω με σεβασμο τα οσα λες δεν σημαινει ομως οτι θα τα ασπαζομαι ολα ταυτοχρονα.
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό Kostas75 » Παρ 15 Νοέμ, 2013 18:02

tasoshunter έγραψε:Φιλε valsam με ολο το θαρρος της γνωμης και παντα φιλικα πρεπει να σου πω οτι πολλα σεναρια κανεις στο μυαλο σου.
Πρωτα απ'ολα εβγαλες οτι δεν συμφερει η εγκατασταση υγραεριου τωρα. Εγω σου λεω οτι συμφερει,βγαζουμε ακρη? Καθε ενας συμφωνα με το ποσο καιει το αυτοκινητο του ποσο το χρησιμοποιει τι συστημα θελει να βαλει
(ακριβο-φθηνο) τα βαζει κατω και κρινει. Να παρουμε παραδειγμα εγω πριν μεινω ανεργος εκανα 3000xlm το
μηνα οποτε 7,8 λιτρα στα 100 χλμ με βενζινη με σημερινες τιμες ηθελα 363 ευρω και 9 λιτρα στα 100 χλμ. με αεριο 257 ευρω ημουν κερδισμενος η οχι ?(ξεχασα και 12-15 ευρω βενζινη).
Δηλαδη τωρα εδω και 4 μηνες που ειμαι ανεργος τι να πω οτι δεν συμφερει ? Παλι συμφερει κανω πιο λιγα χλμ αλλα παλι κερδος εχω. (οι τιμες ειναι με σημερινα δεδομενα το τονιζω).
Δευτερον επειδη ο Ηλιας εχει διαφορετικη αποψη σε ορισμενα θεματα πρεπει να ειναι πρατηριουχος η να εχει ξαδερφο χονδρεμπορο η να ειναι ο Βαρδινογιαννης με nickname Ηλιας?
Εχεις δικαιο σε πολλα απο αυτα που λες αλλα γνωμη μου παντα ειναι οτι με τον τροπο που εκφραζεσαι το χανεις.
Εγω παντως θα συνεχισω να παρακολουθω με σεβασμο τα οσα λες δεν σημαινει ομως οτι θα τα ασπαζομαι ολα ταυτοχρονα.

Έχεις δίκιο ότι ο valsam είναι λίγο υπερβολικός στην σκέψη και στους χαρακτηρισμούς του, αλλά εδώ μέσα στο φόρουμ μιλάμε συνήθως για τον μέσο όρο χρήσης του LPG από τους περισσότερους που έχουν ή σκέφτονται να κάνουν εγκατάσταση συστήματος. Εγώ, για παράδειγμα, σε μια κουβέντα που έχω κάνει με αρκετούς φίλους και γνωστούς, θεωρούμαι ότι κάνω αρκετά χιλιόμετρα και κάνω περίπου 350 χλμ. την εβδομάδα (παρεπιπτόντως και εγώ άνεργος εδώ και καιρό), οι άλλοι κάνουν συνήθως λιγότερα. Εσένα σίγουρα σε συμφέρει το LPG, ακόμη και 20 λεπτά πιο κάτω από την βενζίνη να ήταν! Αλλά εσύ δεν είσαι ο μέσος όρος, ούτε μια συνηθισμένη περίπτωση, κάνεις τρελά χιλιόμετρα σε 1 εβδομάδα. Ο Ηλίας λοιπόν, όπως και κάθε εγκαταστάτης, νομίζω ότι τελικά κατανοούν ότι είναι εναντίον τους η μεγάλη αύξηση της τιμής του LPG στα πρατήρια και σίγουρα δεν τους οφελεί (εκτός και αν ισχύουν τα λίγο "φανταστικά" σενάρια του valsam!) στην πλειοψηφία των περιπτώσεων..
Kostas75

Δημοσιευσεις: 21

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 14 επισκέπτες