Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 31 Οκτ, 2013 01:01

valsam έγραψε:Ηλια μου κανει εντυπωση που ουτε εσυ ουτε κανενας απο τους υπολοιπους εγκαταστατες του φορουμ δεν μπηκατε καν στον κοπο να σχολιασετε το ποστ που εκανε στο θεμα LPG και λιπανση βαλβιδων σχετικα με αυτα που γραφει ο Αγγλος για την λυση στο προβλημα των βαλβιδων-εδρων.
Υπαρχουν ερωτηματα που δημιουργουνται και θα ηθελα αν μπορεις να μπεις εκει (για να μην ξεφευγουμε και εκτος θεματος εδω)και να μας τα εξηγησεις αν γινετε,π.χ αυτο που προτεινει ο τρελοιταλος εγκαταστατης ως τον ιδανικοτερο τροπο προστασιας των εδρων-βαλβιδων, δηλ. οτι με τον μονιμο ψεκασμο σε ποσοστο 3% βενζινης παραλληλα με το υγραεριο εχουμε ακριβος τους ιδιους χρονους αναφλεξης οπως θα ειχαμε με βενζινη και τελειωνει το θεμα βλαβης εδρας-βαλβιδας!
Υπαρχει συστημα που μπορει να ψεκαζει μονιμα παντου και παντα 3% βενζινη μαζι με το υγραεριο?

στα συστηματα που βασιζονται στο προγραμμα της ΑΕΒ αν εχεις το κλειδι, μπορεις να κανεις αυτην την επιλογη.
σε ford connekt 1.8lt που εχω βαλει σε 8 και ειναι πολυ μπουρδελα οι βαλβιδες τους καθε 1000-1200 ωρες λειτουργειας εχουν κλεισει και θελουν ρυθμιση οτι και αν εχω δοκιμασει (ψεκασμο βενζινας, λαδιερα, tunap, συνδιασμο αυτων) στο δευτερο που τελικα κατεβασαμε καπακι (δεν υπηρχαν μικροτερα καπελωτα πια) και αλλαξαμε βαλβιδες και εδρες με ανθεκτικοτερο υλικο, μετα την επισκευη εχει κανει περιπου 1600 ωρες και ακομα δεν εχει χρειαστει ρυθμιση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Πέμ 31 Οκτ, 2013 12:27

Γεια σας, σήμερα πρόκειται να αλλάξω μπουζί και από τα λίγα που βρήκα λέω να βάλω πάλι DENSO SC20HR11 που έχει ως πρώτη τοποθέτηση και στο ιντερνετ βρήκα οτι είναι κατάλληλα και για υγραέριο, τι γνώμη έχετε και αν έχετε να προτείνεται για τον συγκεκριμένο κινητήρα κάτι διαφορετικό τιμή με τοποθέτηση στη ΤΟΥΟΤΑ 80€.
Και για τον φίλο που ρωτα αν υπάρχει σύστημα που να ψεκάζει μόνιμα βενζίνη, το δικό μου είναι ρυθμιζμένο με συμμετοχή βενζίνης μόνιμα 2% και έξτρα ψεκασμούς βενζίνης ανάλογα τα φορτία και τις θερμοκρασίες του κινητήρα + το JLM!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό jonjon » Τετ 06 Νοέμ, 2013 00:11

Καλησπέρα, φοράω μπουζί ιριδίου πλατίνας bosch. στα πόσα χλμ θέλουν αλλαγή με υγραέριο;
Hyundai i10 kme nevo pro 75.000 χλμ
jonjon

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό cyberten » Τετ 06 Νοέμ, 2013 15:51

@jonjon Φιλε νομιζω δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις. αν παλι τα παλιά θελουν αλλαγη παρε τα ιδια αφου ουτως ή αλλως ειναι ιριδιου.
cyberten

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό GARBAKOS » Κυρ 15 Δεκ, 2013 17:28

Καλησπερα παιδια.
Εχω το Ford Fiesta του 2010 και απο το καλοκαιρι του 2013 εχω βαλει συστημα LPG Landi Renzo.
Mεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα και ειμαι με τα μαμα μπουζι τα οποια απ'οτι ρωτησα τον μηχανικο μου ειναι τα απλα (οχι ιριδιου η πλατινας).
Ειναι καλο να βαλω LPG μπουζι η να μεινω με αυτα που εχω τωρα? :-?
Αμα παω σε LPG μπουζι ειμαι αναμεσα σε NGK και BOSCH.
Tα εχει δοκιμασει κανεις αυτα σε fiesta?
Και αν ναι ειναι ικανοποιημενος?
Ford Fiesta MK7 1.4 Landi Renzo LPG
Άβαταρ μέλους
GARBAKOS

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Κυρ 15 Δεκ, 2013 20:50

GARBAKOS έγραψε:Καλησπερα παιδια.
Εχω το Ford Fiesta του 2010 και απο το καλοκαιρι του 2013 εχω βαλει συστημα LPG Landi Renzo.
Mεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα και ειμαι με τα μαμα μπουζι τα οποια απ'οτι ρωτησα τον μηχανικο μου ειναι τα απλα (οχι ιριδιου η πλατινας).
Ειναι καλο να βαλω LPG μπουζι η να μεινω με αυτα που εχω τωρα? :-?
Αμα παω σε LPG μπουζι ειμαι αναμεσα σε NGK και BOSCH.
Tα εχει δοκιμασει κανεις αυτα σε fiesta?
Και αν ναι ειναι ικανοποιημενος?

Βάλε τα "μαμά" που σίγουρα ταιριάζουν στο μοτέρ σου και θα είναι και πολύ οικονομικότερα από μπουζί για LPG (80-100€) και απλά τα αλλάζεις στα μισά χιλιόμετρα από ότι προτείνει η Ford αν έκαιγες μόνο βενζίνη! Γνώμη μου.
dimoskats

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 16 Δεκ, 2013 00:20

Μην γράφετε οτι θέλετε τα μπουζι Bosch υγραεριου έχουν 60 € με την τοποθετηση η 50 € η τετράδα στο χέρι 80-100 δεν υπαρχει μονο σε κατι συνεργεία Porsche
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Δευτ 16 Δεκ, 2013 17:06

Qgas έγραψε:Μην γράφετε οτι θέλετε τα μπουζι Bosch υγραεριου έχουν 60 € με την τοποθετηση η 50 € η τετράδα στο χέρι 80-100 δεν υπαρχει μονο σε κατι συνεργεία Porsche

Μπορεί τα Bosch να έχουν τόσο, αλλά εγώ ξέρω πως τα απλά ιριδίου (όχι ειδικά για LPG) για το δικό μου (DENSO) είχαν 15-20€ το κομμάτι και αντιπροσωπία και έξω!! Κάτι δεν μου φαίνεται λογικό.... ή τα Βοsch έχουν πολύ μικρότερη τιμή από τον ανταγωνισμό, πράγμα που με κάνει να αμφιβάλλω για την ποιότητά τους!!
dimoskats

Δημοσίευσηαπό neos112 » Δευτ 16 Δεκ, 2013 22:00

x
Τελευταία επεξεργασία από neos112 και Τρί 04 Φεβ, 2014 22:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
neos112

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό GARBAKOS » Τρί 17 Δεκ, 2013 02:16

1. dimoskats ok και πες οτι βαζω παλι τα "μαμα" μπουζι μετα θα πρεπει να παρω ενα βαθμο ψυχροτερα και να πειραξω το διακενο και να το κανω 0,7 για να μην εχω μεγαλες θερμοκρασιες στον κινητηρα?

2. Οπως λεει πιο πανω ο εγκαταστατης της QGas τα μπουζι υγραεριου BOSCH κανουν 60 ευρω και τα NGK τα εχω βρει απο γνωστο στα 64 ευρω.

3. dimoskats δεν νομιζω να παιζει ρολο η ποιοτητα των BOSCH για την τιμη που εχουν,αλλα τα χιλιομετρα που βγαζουν..
Αν δεν κανω λαθος ειχα διαβασει οτι τα BOSCH ειναι για 30000 χιλιομετρα ενω τα NGK για 60000.
Αν ειναι ετσι τα χρηματα ειναι αρκετα για μενα για τα χιλιομετρα αυτα..
Ford Fiesta MK7 1.4 Landi Renzo LPG
Άβαταρ μέλους
GARBAKOS

Δημοσιευσεις: 8

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 20 επισκέπτες