Έβαλα υγραέριο πριν 2 μήνες περίπου. Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα των πιο έμπειρων. Εγκατέστησα το κιτ ZAVOLI smile σε FIAT PUNTO 1.2 16V (2002 μοντέλο) στα 128.500 χλμ. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο ήταν άψογη, όμως σχεδόν από την αρχή που το παρέλαβα όταν είχα 2η ή 3η ταχύτητα σε χαμηλές στροφές (και συνήθως όταν το αυτοκίνητο ήταν ακόμα κρύο) το αυτοκίνητο έκανε ένα ελαφρύ κόψιμο (σαν να μην είχε καύσιμο για 0,5 δευτερόλεπτο) κάτι που το παρουσίαζε με μικρότερη ένταση όταν άφηνα το γκάζι. Δεν έδωσα σημασία καθώς όταν ανέβαζα στροφές δεν παρουσίαζε πρόβλημα. Αργότερα όμως στα 131200 χλμ περίπου άρχισε να μου παρουσιάζει συνεχόμενα κοψίματα κατά την κίνηση. Αμέσως το πήγα στον τεχνικό που μετά τον έλεγχο μου είπε ότι βούλωσε το μπεκ του τρίτου κιλύνδρου (μου το έδειξε και είδα μέσα στο χρυσαφί κύλινδρο που έβγαλε από το μπεκ συσσωρευμένη μαυρίλα-λάδι στα τοιχώματα) Είπε οτι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κακό καύσιμο που έβαλα σε πρατήριο. Αντικατέστησε το μπεκ χωρίς κόστος και το πρόβλημα λύθηκε όμως από τότε έχω κάνει περίπου 850 χλμ και άρχισε πάλι να μου παρουσιάζει ελαφριά κοψίματα όπως στην αρχή (με πολύ μικρότερη ένταση) οπότε έχω την εντύπωση οτι σιγά σιγά ξαναβουλώνει κάποιο μπεκ....
Όντως το πρόβλημα είναι από το καύσιμο? Υπάρχει περίπτωση να έκανε κάποιο σφάλμα στην εγκατάσταση?
Το μόνο που θα σημειώσω είναι ότι παρατήρησα υψηλότερη κατανάλωση από την αναμενόμενη. Είχα σε βενζίνη περίπου 5,6-6 l/100 και τώρα 7,5-8l/100 με το αέριο
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.