Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κοψίματα στη κίνηση - αντικατάσταση μπεκ

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Κοψίματα στη κίνηση - αντικατάσταση μπεκ

Δημοσίευσηαπό kyriakosk » Κυρ 15 Δεκ, 2013 01:57

Έβαλα υγραέριο πριν 2 μήνες περίπου. Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα των πιο έμπειρων. Εγκατέστησα το κιτ ZAVOLI smile σε FIAT PUNTO 1.2 16V (2002 μοντέλο) στα 128.500 χλμ. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο ήταν άψογη, όμως σχεδόν από την αρχή που το παρέλαβα όταν είχα 2η ή 3η ταχύτητα σε χαμηλές στροφές (και συνήθως όταν το αυτοκίνητο ήταν ακόμα κρύο) το αυτοκίνητο έκανε ένα ελαφρύ κόψιμο (σαν να μην είχε καύσιμο για 0,5 δευτερόλεπτο) κάτι που το παρουσίαζε με μικρότερη ένταση όταν άφηνα το γκάζι. Δεν έδωσα σημασία καθώς όταν ανέβαζα στροφές δεν παρουσίαζε πρόβλημα. Αργότερα όμως στα 131200 χλμ περίπου άρχισε να μου παρουσιάζει συνεχόμενα κοψίματα κατά την κίνηση. Αμέσως το πήγα στον τεχνικό που μετά τον έλεγχο μου είπε ότι βούλωσε το μπεκ του τρίτου κιλύνδρου (μου το έδειξε και είδα μέσα στο χρυσαφί κύλινδρο που έβγαλε από το μπεκ συσσωρευμένη μαυρίλα-λάδι στα τοιχώματα) Είπε οτι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από κακό καύσιμο που έβαλα σε πρατήριο. Αντικατέστησε το μπεκ χωρίς κόστος και το πρόβλημα λύθηκε όμως από τότε έχω κάνει περίπου 850 χλμ και άρχισε πάλι να μου παρουσιάζει ελαφριά κοψίματα όπως στην αρχή (με πολύ μικρότερη ένταση) οπότε έχω την εντύπωση οτι σιγά σιγά ξαναβουλώνει κάποιο μπεκ....

Όντως το πρόβλημα είναι από το καύσιμο? Υπάρχει περίπτωση να έκανε κάποιο σφάλμα στην εγκατάσταση?

Το μόνο που θα σημειώσω είναι ότι παρατήρησα υψηλότερη κατανάλωση από την αναμενόμενη. Είχα σε βενζίνη περίπου 5,6-6 l/100 και τώρα 7,5-8l/100 με το αέριο
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
kyriakosk

Δημοσιευσεις: 2

Re: Κοψίματα στη κίνηση - αντικατάσταση μπεκ

Δημοσίευσηαπό redfire » Κυρ 15 Δεκ, 2013 23:45

Και γω τα ίδια φίλε σε toyota corolla 1.4 vvti. Στους έξι πρώτους μήνες κοψίματα ένα κινήσει και χαλασμένο το ένα απο τα τέσσερα μπεκ. Μετά απο έξι μήνες τα ίδια. Μου ανεβάζει την πίεση του πνεύμονα στο 1.25 φτιάχνει για δυο μέρες και μετά πάλι κοψίματα. Μου λέει φταίνε τα φίλτρα γιατί έχουν βουλώσει με μόλις 17000χλμ. Τα αλλάζει και την ίδια στιγμή που το πήρα έκανε κοψίματα. Αλλάζει και τα τέσσερα μπεκ,δουλεύει για καμμιά βδομάδα και πάλι τα ίδια. Αύριο θα τους πάρω πάλι τηλ να τα ξαναδούνε για πολλοστή φορά το αυτοκίνητο. Με βενζίνη βέβαια ούτε κιχ! Και γω με zavoli σύστημα φυσικά...ασε που με την τελευταία αυξηση της πίεσης του πνεύμονα στο 1.25 εχω και αυξηση στην κατανάλωση και νομίζω ότι ειναι λογικοτατο. Δε θα πρέπει εφόσον δεν έφταιγε ο πνεύμονας να ξαναριθμυστει στην παλιά πίεση?
redfire

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 15 Δεκ, 2013 23:54

Τα φθηνα υλικα δεν αντέχουν την εξαιρετική ποιότητα υγραεριου της χώρας μας :mrgreen: :mrgreen: εδω χαλάνε πολυ ακριβότερα υλικα ..... ειδικα στις ελλείψεις προπανιου το χειμώνα λόγο θέρμανσης η κατάσταση γίνετε δραματική ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό redfire » Δευτ 16 Δεκ, 2013 19:12

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω όταν λες φθηνά υλικά τι ακριβώς εννοείς? Σε ποια κομμάτια της εγκατάστασης αναφέρεσαι για να δούμε μήπως βρούμε καμμιά λύση. Γιατί όσο φθηνό και να ειναι ένα υλικό όπως τα μπεκ δεν μπορεί να αντέχουν μόνο 7-10 μέρες και μετά να χαλάνε...φοβάμαι στη δική μου περίπτωση μην ειναι κανένα μικρό-εξάρτημα και ταλαιπωρηθούν πολύ παραπάνω για να το βρουν....Δυστυχώς αν η βλάβη ειναι σποραδικη σου βγάζει τη πίστη μέχρι να τη βρεις!
redfire

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 17 Δεκ, 2013 00:02

redfire έγραψε:Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω όταν λες φθηνά υλικά τι ακριβώς εννοείς? Σε ποια κομμάτια της εγκατάστασης αναφέρεσαι για να δούμε μήπως βρούμε καμμιά λύση. Γιατί όσο φθηνό και να ειναι ένα υλικό όπως τα μπεκ δεν μπορεί να αντέχουν μόνο 7-10 μέρες και μετά να χαλάνε...φοβάμαι στη δική μου περίπτωση μην ειναι κανένα μικρό-εξάρτημα και ταλαιπωρηθούν πολύ παραπάνω για να το βρουν....Δυστυχώς αν η βλάβη ειναι σποραδικη σου βγάζει τη πίστη μέχρι να τη βρεις!

Όταν άλλαξες μπεκ άλλαξες φιλτρα και καθαρίστηκε ο πνεύμονας σου ; Εννοώ φυσικα τα μπεκ Πιθανόν να εχεις βάλει κακο καύσιμο και να εχει περάσει μέσα καταστρέφοντας και τα νεα μπεκ ..με τη μια πιθανόν λέω παλι .. Πχ στα Hana εχει εκτος απο το φίλτρο του πνεύμονα και το φίλτρο υγρης φάσης υπαρχει και ενα μικρο φίλτρο σε καθε μπεκ που κρατά αρκετα καλα και εχουμε βρει πολυ πράμα που μόλις το καθαρίσεις δουλευει σούπερ ξανά. Τα μπεκ της εγγύησης ηταν καινούργια ;
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό redfire » Τρί 17 Δεκ, 2013 20:53

Ναι οταν αλλαξα τα μπεκ αλλαχτηκαν τα φιλτρα και της υγρης και της αεριας φασης τα οποια βεβαια ηταν πεντακαθαρα η τελος παντων δεν δικαιολογουσαν τετοιου ειδους προβληματα...Τα μπεκ που τοποθετηθηκαν ηταν οντως καινουργια αφου ειχε γινει αρκετη μανουρα για την αντικατασταση τους. Ο πνευμονας δεν εχει καθαριστει απλα ρυθμιστηκε στο 1.25 και τιποτα αλλο. Σκεφτομουν μηπως φταιει καποιος πολλαπλασιαστης η καποια καλωδιωση απο τον εγκεφαλο του υγραεριου στις εντολες που κλεβει απο τον εγκεφαλο της βενζινης. Ειδωμεν.
redfire

Δημοσίευσηαπό kyriakosk » Τετ 18 Δεκ, 2013 15:39

Εχθές πήγα το αυτοκίνητο για τον πρώτο προγραμματισμένο έλεγχο-ρύθμιση. Αφού ο τεχνίτης το έβγαλε στο δρόμο με τον υπολογιστή για τον έλεγχο, όταν γύρισε με είπε οτι έκανε κάποιες μικροδιορθώσεις και από τότε βελτιώθηκε η απόκριση του αυτοκινήτου και δεν παρουσίασε κοψίματα (τουλάχιστον ακόμα) οπότε ίσως δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα μόνο του καυσίμου. Υπάρχει περίπτωση να "βουλώνουν" τα μπεκ από υπερβολικό καύσιμο? Δηλαδή να το ρύθμισε να ψεκάζει περισσότερο από οτι έπρεπε κάτι που εξηγεί την κάπως παραπάνω κατανάλωση... Πάντως θα φανεί στην πράξη στο επόμενο διάστημα :)
kyriakosk

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό redfire » Δευτ 13 Ιαν, 2014 18:40

Καλησπέρα ξανά, πήρα σήμερα το αυτοκίνητο απο το σέρβις στα πλαίσια της εγγύησης λόγω προβλημάτων κοψίματα στην κίνηση και μου είπαν ότι το σύστημα της zavoli έχανε τις στροφές του αυτοκινήτου. Δηλαδή για παράδειγμα ενώ πηγαίνει το αυτοκίνητο με 3200 στροφές και μετά κατεβαίνει στις 3000 το σύστημα συνέχιζε να διαβάζει τις 3200 και απο εκεί προερχόταν το πρόβλημα και τα κοψίματα. Στέκει αυτό που μου είπαν η με φλομωσαν στις μαλακιες για να καλύψουν λάθη στην εγκατάσταση η προβληματικά εξαρτήματα του συστήματος;
redfire

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 13 Ιαν, 2014 20:46

Επειδη το επαθα στο corsa ισχυει αλλα δεν ειναι θεμα συστηματος αλλα απο που παιρνει σημα για στροφες ο εγκαταστατης......σε εμενα με πεταγε στη βενζινη και εστρωσε οταν πηρε στροφες απο την πλεξουδα αντι απο εκει που τις επαιρνε στην αρχη.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό redfire » Δευτ 13 Ιαν, 2014 21:27

Ωραία ας υποθέσουμε οτι στην διαδικασία της εγκατάστασης έκανε λαθος επιλογή ο μάστορας και δεν πήρε την πληροφορία των στροφών του κινητήρα απο το σωστό σημείο. Γιατί δεν εμφανίστηκε το πρόβλημα απο την πρώτη κιόλας μέρα αλλά πέρασε ένας χρόνος και 17000 χλμ για να εμφανιστεί;
redfire

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες