Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 19 Δεκ, 2013 18:46

αφου θα λυσεις το καπακι βαλε βαλβιδες και εδρες καταλληλες για υγραεριο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Πέμ 19 Δεκ, 2013 18:53

πόσο πάει το μαλλί ηλία;

Και μιας και είσαι εγκαταστάτης , ποιά η γνώμη σου για όσα γράφω προηγουμένως ;
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 19 Δεκ, 2013 19:26

jojo77 έγραψε:πόσο πάει το μαλλί ηλία;

Και μιας και είσαι εγκαταστάτης , ποιά η γνώμη σου για όσα γράφω προηγουμένως ;

για τιμη αρμοδιος ειναι ο μηχανικος σου, την γνωμη μου σου την εγραψα αν θα λυσεις το καπακι δωσε κατι παραπανω για να φτιαχτει σωστα για να μην εχεις προβλημα ξανα στο μελλον.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 19 Δεκ, 2013 19:41

Σε ενημέρωσε κανένας ότι οι κινητήρες twinport έχουν θέμα με τις έδρες και είναι σε μαύρες λίστες; Έχει αναρτηθεί σε παλιότερη δημοσίευση εδώ

η λίστα με την τεχνική οδηγία της BRC είναι εδώ

Πόσο πιο ξεκάθαρα να στο πούνε; Σου λένε μην βάζεις υγραέριο στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και τονίζει ότι ο ψεκασμός βενζίνης/αυτολίπανση όπως θες πές το δεν αλλάζει τα πράγματα. Για λαδιέρες ξυδιέρες δεν αναφέρει κάτι η BRC ούτε προτείνει κάτι πουθενά και σίγουρα δεν δίνει καποια με κανένα κιτ. Αν υπάρχει πιο καινούργια τεχνική οδηγία όποιος ξέρει ας την ανεβάσει

Δεν υπάρχουν ξηρές και χλωρές καύσεις υπάρχουν κινητήρες που είναι ευαίσθητοι όπως ο δικός σου λόγω ποιότητας μετάλλων στις έδρες ή άλλα προβλήματα όπως πχ καταλύτες που είναι κοντά στην εξαγωγή και χαλάνε από υψηλές θερμοκρασίες.

Αφού τώρα την έπαθες δες αν υπάρχει η λύση που σου πρότεινε ο Ηλίας δες αν μπορείς να βάλεις πιο σκληρές έδρες να μην ξαναέχεις προβλήματα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Πέμ 19 Δεκ, 2013 23:32

Gakost

Ομολογώ οτι εμπιστεύτηκα σχεδόν τυφλά τον εγκαταστάτη , κακώς προφανώς , λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και διότι είχε εξαιρετικές συστάσεις από πολύ έμπιστά μο άτομα.

Οσο για τη μπλακλιστ της BRC , όταν το ανέφερα , μου είπε οτι οι twinport έχουν μπεί λόγω της "πεταλούδας" που έχουν , και μπορεί να έχει πρόβλημα αν γίνουν λάθος τρυπήματα κατά την εγκατάσταση lpg.Αν τα τρυπήματα γίνουν προσεκτικά και στο σωστό σημείο δεν έχουν πρόβλημα (λέει ) .

Οσο για τα ευαίσθητα μέταλλα του κινητήρα : Αν δεν υπάρχει "ξηρή καύση" τότε δεν τίθεται θέμα υπερβολικών θερμοκρασιών με σωστή ρύθμιση . Είτε βενζίνη έχεις είτε υγραέριο .
Αν πάλι είναι λάθος ρυθμισμένα τα μίγματα τότε δημιουργούνται υψηλές θερμοκρασίες και χτυπάνε έδρες / βαλβίδες / καπάκια και δεν ξερω γω τι.
Αν κάτι λέω λάθος διορθώστε με .

Προφανώς και θα σκεφτώ να βάλω τις ειδικές βαλβίδες για υγραέριο αν είναι σε μια λογική τιμή , αν θέλω τίποτα ζίλιονς χιλιόμετρα να τις ισοφαρίσω άσε ξαναπάω σε βενζίνη.
Εδώ που μένω η διαφορά είναι πια στα 62 λεπτά το λίτρο και το κορσάκι έτσι κι αλλιώς δεν καίει τέρατα στη βενζίνη . Το αέριο το έβαλα με μακροπρόθεσμη λογική , δεν κάνω πάρα πολλά χιλιόμετρα (γύρω στα 12 000 ετησίως ) αλλά τα κάνω σταθερά κάθε χρόνο .

Εν τέλει για να καταλάβω , με σωστά ρυθμισμένα μίγματα το υγραέριο τρώει τις έδρες/βαλβίδες και αν ναι γιατί αφού δεν υπάρχει "ξηρή καύση" ;

Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας
jojo77

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 20 Δεκ, 2013 05:58

jojo77 έγραψε:Gakost

Ομολογώ οτι εμπιστεύτηκα σχεδόν τυφλά τον εγκαταστάτη , κακώς προφανώς , λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και διότι είχε εξαιρετικές συστάσεις από πολύ έμπιστά μο άτομα.

Οσο για τη μπλακλιστ της BRC , όταν το ανέφερα , μου είπε οτι οι twinport έχουν μπεί λόγω της "πεταλούδας" που έχουν , και μπορεί να έχει πρόβλημα αν γίνουν λάθος τρυπήματα κατά την εγκατάσταση lpg.Αν τα τρυπήματα γίνουν προσεκτικά και στο σωστό σημείο δεν έχουν πρόβλημα (λέει ) .

Οσο για τα ευαίσθητα μέταλλα του κινητήρα : Αν δεν υπάρχει "ξηρή καύση" τότε δεν τίθεται θέμα υπερβολικών θερμοκρασιών με σωστή ρύθμιση . Είτε βενζίνη έχεις είτε υγραέριο .
Αν πάλι είναι λάθος ρυθμισμένα τα μίγματα τότε δημιουργούνται υψηλές θερμοκρασίες και χτυπάνε έδρες / βαλβίδες / καπάκια και δεν ξερω γω τι.
Αν κάτι λέω λάθος διορθώστε με .

Προφανώς και θα σκεφτώ να βάλω τις ειδικές βαλβίδες για υγραέριο αν είναι σε μια λογική τιμή , αν θέλω τίποτα ζίλιονς χιλιόμετρα να τις ισοφαρίσω άσε ξαναπάω σε βενζίνη.
Εδώ που μένω η διαφορά είναι πια στα 62 λεπτά το λίτρο και το κορσάκι έτσι κι αλλιώς δεν καίει τέρατα στη βενζίνη . Το αέριο το έβαλα με μακροπρόθεσμη λογική , δεν κάνω πάρα πολλά χιλιόμετρα (γύρω στα 12 000 ετησίως ) αλλά τα κάνω σταθερά κάθε χρόνο .

Εν τέλει για να καταλάβω , με σωστά ρυθμισμένα μίγματα το υγραέριο τρώει τις έδρες/βαλβίδες και αν ναι γιατί αφού δεν υπάρχει "ξηρή καύση" ;

Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας

1) Από όσο ξέρω οι διαφορές στις σκληρότερες έδρες δεν είναι σημαντικές
2) Έχει ξαναγραφεί πολλάκις ότι οι έδρες κατεβαίνουν γιατί το υγραέριο έχει διαφορετικούς ρυθμούς καύσης από την βενζίνη είναι πιο βραδύκαυστο οπότε θέλει άλλους χρόνους προπορείας ανάφλεξης (advance). Οπότε με το υγραέριο δεν έχει ολοκληρωθεί η κάυση στον κύλινδρο την στιγμή που θα έπρεπε και "τσουρουφλίζει τις έδρες.

Δες εδω εξηγεί με απλά λόγια πως λειτουργεί η μηχανή

Ξαναλέω δεν υπάρχει ξηρή και χλωρή καύση υπάρχει καύση εκτός προδιαγραφών σχεδίασης του κατασκευαστή και απλά κάποιοι διαλέγουν μέταλλα στις έδρες που αντέχουν αυτή την έξτρα καταπόνηση και άλλοι όχι. Αν βάλεις σκληρές έδρες βελτιώνεις σημαντικά το πρόβλημα αφού κάνεις αυτό που δεν έκανε ο κατασκευαστής.

Αυτό με την πεταλούδα μπορεί να ισχύει αλλά αν είδες την τεχνική οδηγία λέει "βαλβίδες". Επίσης αυτό με τα μείγματα εννοείτε αν είναι στον γάμο του καραγκιόζη δεν θα δουλέψει σωστά το αυτοκίνητο.
gakost

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 20 Δεκ, 2013 10:57

Το advance δεν μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με τους ρυθμούς καύσης του υγραερίου και να μην προκαλέι πρόβλημα ; Γιατί αλλιώς είναι απολύτως μοιραίο οτι θα δημιουργηθεί το πρόβλημα με τις βαλβίδες/εδρες , οπότε αν ο εγκαταστάτης δεν στο πει εξ αρχής (οτι θα έχεις ένα εξτρά κόστος για αλλαγή εδρών κάποια στιγμή ) συνίσταται απάτη . Τα λεω σωστά ; (Ελπίζω να έχω τη γνωμη και των επαγγελματιών εγκαταστατών που συμμετέχουν στο φόρουμ )

Σήμερα θα πάρω τιμές . Τελικά αν βάλω τις ενισχυμένες βαλβίδες , αξίζει να συνεχίσω με υγραέριο ( σωστά ρυθμισμένο εννοείται ) , και δεν θα μου έρθει σε άλλα 30.000 χλμ νέο κουστουμάκι (εξ αιτίας του υγραερίου )

κατάλαβα καλά ;
jojo77

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 20 Δεκ, 2013 11:23

Σωστά , με ενισχυμένες έδρες, κατάλληλες για χρήση υγραερίου, και ένα σύστημα σωστά τοποθετημένο και ρυθμισμένο θα είναι αθάνατο το μοτερακι.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 20 Δεκ, 2013 11:41

Ευχαριστω LPGas

Χωρίς να θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση , μπορω να έχω τη γνώμη σου για το πρώτο ερώτημα που έκανα στο προηγούμενο σχόλιο ;

Είναι αναπόφευκτη η φθορά των εδρών χωρίς ειδικές έδρες και αν ναι είναι υποχρεωμένος ο εγκατατάτης να σε προειδοποιήσει οτι θα έχεις πρόβλημα σαν το δικό μου;
jojo77

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 20 Δεκ, 2013 12:04

jojo77 έγραψε:Το advance δεν μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με τους ρυθμούς καύσης του υγραερίου και να μην προκαλέι πρόβλημα ; Γιατί αλλιώς είναι απολύτως μοιραίο οτι θα δημιουργηθεί το πρόβλημα με τις βαλβίδες/εδρες , οπότε αν ο εγκαταστάτης δεν στο πει εξ αρχής (οτι θα έχεις ένα εξτρά κόστος για αλλαγή εδρών κάποια στιγμή ) συνίσταται απάτη . Τα λεω σωστά ; (Ελπίζω να έχω τη γνωμη και των επαγγελματιών εγκαταστατών που συμμετέχουν στο φόρουμ )

Σήμερα θα πάρω τιμές . Τελικά αν βάλω τις ενισχυμένες βαλβίδες , αξίζει να συνεχίσω με υγραέριο ( σωστά ρυθμισμένο εννοείται ) , και δεν θα μου έρθει σε άλλα 30.000 χλμ νέο κουστουμάκι (εξ αιτίας του υγραερίου )

κατάλαβα καλά ;

Η προπορεία ρυθμίζεται από τον εγκέφαλο της βενζίνης και δεν ξέρει ότι καις άλλο καύσιμο για να ρυθμίσει ανάλογα. Σαφώς και κάνει κάποιες διορθώσεις για να μπορεί να καίει βενζίνες διαφορετικού τύπου αποδοτικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει την προπορεία όσο χρειάζεται για σωστή καύση μιάς και έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά κάυσης. Αν θα ξαναχρειαστεί επισκευή μετά από 10-20-30 κ χμ δεν ξέρω να σου απαντήσω. Πιο σωστή απάντηση θα σου δώσει ο μηχανικός σου και το ρεκτιφιέ που θα στο αναλάβει. Από προσωπική εμπειρία έχω κάνει λίγο κάτω απο 70κ κμ με αυτοκίνητο που δεν ήταν σε μαύρες λίστες και αρκετά από αυτά τώρα τελευταία όχι και με πολύ ευγενικό για την μηχανή τρόπο :shock: και δεν είχα το παραμικρό θέμα. Τώρα αν είναι απάτη αν αν στο είπε δεν στο είπε κλπ πρέπει να το σκεφτείς εσύ και να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις. Να σου πω ότι μηχανικός δεν είμαι αλλά όταν οι μηχανικοί ο καθένας λέει το δικό του και την νύφη την πληρώνει ο καταναλωτής το έψαξα λίγο και κατέληξα σε αυτά που σου είπα. Αν κάποιος από τους επαγγελματίες εδώ μέσα έχει αντίθετη άποψη ας με διορθώσει.

Να σου πω όμως την αλήθεια εγώ τα θεωρώ πιο λογικά από το να σου πω για ξηρές και χλωρές καύσεις, λάδια που κάνουν ότι και η βενζίνη αλλά δεν είναι βενζίνη, ψυκτέλαια και μολύβδους σωστές ρυθμίσεις και όχι σωστές ρυθμίσεις λες και δεν θα έπρεπε ούτως ή άλλως να στο παραδώσει με σωστή ρύθμιση ή έχει ανακαλύψει ο εγκαταστάτης της γειτονιάς την μαγική συνταγή που το εργοστάσιο δεν την ξέρει και βγάζει μαύρες λίστες.
gakost

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 70 επισκέπτες