Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Δευτ 30 Δεκ, 2013 00:11

drosere εμένα άναβε το check engine συνεχώς . O %^%%$%$ας ο εγκαταστάτης μου είπε οτι δεν ήταν τίποτα αλλά τελικά έμαθα οτι ήταν φτωχό μίγμα . Προφανώς έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο δικό μου πρόβλημα . Ισως δε χάσαμε και μια δόση τούλαπ , αλλά θα τα εξιστορήσω όλα όταν με το καλό (ή κακό) κάνω και μια βόλτα από τον τύπο . Δεν θέλω να συγχιστώ χρονιάρες μέρες
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 30 Δεκ, 2013 11:38

jojo77 έγραψε:drosere εμένα άναβε το check engine συνεχώς . O %^%%$%$ας ο εγκαταστάτης μου είπε οτι δεν ήταν τίποτα αλλά τελικά έμαθα οτι ήταν φτωχό μίγμα . Προφανώς έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο δικό μου πρόβλημα . Ισως δε χάσαμε και μια δόση τούλαπ , αλλά θα τα εξιστορήσω όλα όταν με το καλό (ή κακό) κάνω και μια βόλτα από τον τύπο . Δεν θέλω να συγχιστώ χρονιάρες μέρες

Καλύτερα είναι να πάς τώρα , χρονιάρες μέρες να του πείς τα "κάλαντα" :D ..μάλλον θα τα " καταλάβει" πιο καλά έτσι.. και δεν πειράζει αν συγχιστείς και λιγάκι..στήν Ελλάδα ζούμε φίλε .

Χρόνια σου Πολλά και καλά..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Πέμ 09 Ιαν, 2014 19:05

...και τα ωραία συνεχίζονται...

Μετά από καθυστερήσεις , αναζητήσεις , γιορτές κλπ κλπ κλπ , σήμερα με ενημερώνει το ρεκτιφιέ οτι δεν μπορεί να βρεί ενισχυμένες έδρες για τη μηχανή!!!!

Και ερωτώ

α ) Μπορεί / ξέρει κάποιος να μου πει που μπορώ να απευθυνθώ για να βρώ και

β ) αν τελικά έδρες δεν βρεθούν και βάλω τις συμβατικές , αξίζει να συνεχίσω με υγραέριο ;;; (βενζίνη 1,58 , lpg 0,99 αυτή τη στιγμή )
jojo77

Re: Απ: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 09 Ιαν, 2014 20:46

jojo77 έγραψε:...και τα ωραία συνεχίζονται...

Μετά από καθυστερήσεις , αναζητήσεις , γιορτές κλπ κλπ κλπ , σήμερα με ενημερώνει το ρεκτιφιέ οτι δεν μπορεί να βρεί ενισχυμένες έδρες για τη μηχανή!!!!

Και ερωτώ

α ) Μπορεί / ξέρει κάποιος να μου πει που μπορώ να απευθυνθώ για να βρώ και

β ) αν τελικά έδρες δεν βρεθούν και βάλω τις συμβατικές , αξίζει να συνεχίσω με υγραέριο ;;; (βενζίνη 1,58 , lpg 0,99 αυτή τη στιγμή )

Αν είναι να βάλεις συμβατικές τότε όχι δεν συμφέρει το υγραέριο..

Sent from my ZTE V967S using Tapatalk
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Πέμ 09 Ιαν, 2014 22:09

Τι να πω εν ξέρω

Σκέφτομαι οτι ακόμα και αν υποθέσουμε οτι μου ξαναβγάλει το πρόβλημα σε άλλα 30000 χλμ , με 3 ευρώ κέρδος / 100 χλμ με lpg ( με σημερινές τιμές ) , τότε θα υπάρχει ένα μικρό κέρδος .

Μπορώ να ελπίζω δε οτι αν κάνω τη ρύθμιση σε έναν σωστό επαγγελματία και δεν έχω πρόβλημα με τα μίγματα (τώρα που ξέρω και τι να προσέχω ) ίσως να βγούν και παραπάνω χλμ μέχρι το επόμενο πετσικάρισμα .

Είναι και το γαμώτο , έβαλα το αέριο για οικονομία και αν το σταματήσω τώρα μπαίνω τουλάχιστον 7 με 8 κατοστάρικα μέσα . Νιώθω λίγο σα τζογαδόρος που ελπίζει να γυρίσει η τύχη και να ρεφάρει.... :cry:
jojo77

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 10 Ιαν, 2014 08:04

Δες αυτό το θέμα

Ο Dathens έκανε την επισκευή σε ένα μηχανουργείο στον Πειραιά και δεν ξαναείπε κάτι για περαιτέρω πρόβλημα. Αναφέρει το και το όνομα του μηχανουργείου που έβαλε τις έδρες αλλά δεν το αναφέρω ξανά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος, Θα διαβάσεις παρόμοια περίπτωση με την δική σου και θα κρίνεις. Δεν έχω προσωπική εμπειρία
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 10 Ιαν, 2014 12:44

Τα φώτα σας παιδιά γιατί ψάχνοντας ακούω διάφορα .

Τελικά , με τη βοήθεια του hlias φαίνεται οτι βρέθηκαν ενισχυμένες έδρες στον Πειραιά . Δεν ξέρω αν μπορώ να αναφέρω το όνομα για να πάρω και άλλες γνώμες .

Ο (ευγενέστατος ) μηχανικός μου λέει οτι μπορεί να κάνει την εγκατάσταση των εδρών για να συνεχίσω και με ένα κόστος που ακούγεται λογικό ( λογικό όχι επειδή μου περισσεύουν αλλά σε σχέση με όσα φοβόμουν και άκουγα ) .

Μια άλλη άποψη πάλι λέει οτι δεν έχει νόημα να μπουν μόνο ενισχυμένες έδρες αλλά πρέπει να μπου΄ν και βαλβίδες . Ο μηχανικός που με παρέπεμψε ο ηλίας στον Πειραιά διαφωνεί και λέει οτι αρκουν οι έδρες . Σύμφωνα με τη διαγνωση υπενθυμίζω , πειραγμένες είναι οι έδρες όχι οι βαλβίδες.

Βοηθάτε
jojo77

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 10 Ιαν, 2014 15:08

jojo77 έγραψε:Τα φώτα σας παιδιά γιατί ψάχνοντας ακούω διάφορα .

Τελικά , με τη βοήθεια του hlias φαίνεται οτι βρέθηκαν ενισχυμένες έδρες στον Πειραιά . Δεν ξέρω αν μπορώ να αναφέρω το όνομα για να πάρω και άλλες γνώμες .

Ο (ευγενέστατος ) μηχανικός μου λέει οτι μπορεί να κάνει την εγκατάσταση των εδρών για να συνεχίσω και με ένα κόστος που ακούγεται λογικό ( λογικό όχι επειδή μου περισσεύουν αλλά σε σχέση με όσα φοβόμουν και άκουγα ) .

Μια άλλη άποψη πάλι λέει οτι δεν έχει νόημα να μπουν μόνο ενισχυμένες έδρες αλλά πρέπει να μπου΄ν και βαλβίδες . Ο μηχανικός που με παρέπεμψε ο ηλίας στον Πειραιά διαφωνεί και λέει οτι αρκουν οι έδρες . Σύμφωνα με τη διαγνωση υπενθυμίζω , πειραγμένες είναι οι έδρες όχι οι βαλβίδες.

Βοηθάτε

τον Μιχαλη τον εμπιστευομαι και με κλειστα ματια συνεργαζομαι μαζι του πολλα χρονια και δεν εχω αντιμετωπησει προβλημα, αν αποφασισεις να συνεργαστεις μαζι του στειλε του και τις βαλβιδες να τις δει και θα σου πει αυτο τι πρεπει να γινει.
ρεκτιφιε ειναι και οχι μηχανικος.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό macmac » Δευτ 13 Ιαν, 2014 11:59

Από παλαιότερη εμπειρία μου στο θέμα βαλβίδων για άλλους λόγους όχι υγραέριο, γνωρίζω ότι υπάρχουν μηχανουργεία με τόρνους ψηφιακούς που αναλαμβάνουν να σου φτιάξουν την κεφαλή με το κλειδί στο χέρι με ενισχυμένες έδρες και βαλβίδες νατρίου. Αυτοί συνήθως συνεργάζονται με συνεργεία που κάνουν βελτιώσεις σε turbo κινητήρες.
Μην απελπίζεσαι και μην πας τυφλά στον πρώτο που θα βρεις. Ψάξε λίγο στο χώρο των βελτιώσεων αυτοκινήτων, ίσως (παρά την κρίση) να έχουν μείνει ακόμα μερικοί που να κάνουν τέτοιες δουλειές.
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Δευτ 13 Ιαν, 2014 21:57

macmac το τραινάρω όσο μπορώ για να το ψάξω όσο μπορώ , αλλά δεν μπορώ να το τραινάρω αιωνίως . Ηδη το αυτοκίνητο είναι ένα μήνα σε ακινησία . Προτάσεις πάντως δέχομαι ακόμα :)

Σήμερα ακουσα και μια άλλη άποψη και παρακαλώ να μου πείτε τη γνώμη σας όσοι γνωρίζετε :

1 ) Τα κόρσα βγάζουν πρόβλημα στις έδρες και με βενζίνη σε ποσοστό 20% περίπου , στα ίδια χιλιόμετρα με το δικό μου
2 ) Αν είχα πρόβλημα με φτωχό μίγμα τότε θα είχα ρεταρίσματα συνέχεια και όχι μόνο τον τελευταίο καιρό ( θυμίζω οτι το τσεκ εντζιν μου άναβε και έσβηνε κατα διαστηματα από την αρχή της εγκατάστασης του lpg, αλλά δεν είχα καταλάβει πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του αυτοκινήτου).Επιπλέον θα με είχαν σταματήσει και στο ΚΤΕΟ λόγω καυσαερίων ( πέρασα το τακτικό ΚΤΕΟ της διετίας τον Ιούνιο ) αν υπήρχε θέμα με μίγματα . Πέρασα όμως χωρίς ενόχληση
3 ) Τα ultra gas κιτς ( που φόρεσε το κόρσα ) έχουν πρόβλημα και ανάβουν λαμπάκι αλλά όχι λόγω μίγματος
jojo77

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες