Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 14 Ιαν, 2014 00:26

jojo77 έγραψε:macmac το τραινάρω όσο μπορώ για να το ψάξω όσο μπορώ , αλλά δεν μπορώ να το τραινάρω αιωνίως . Ηδη το αυτοκίνητο είναι ένα μήνα σε ακινησία . Προτάσεις πάντως δέχομαι ακόμα :)

Σήμερα ακουσα και μια άλλη άποψη και παρακαλώ να μου πείτε τη γνώμη σας όσοι γνωρίζετε :

1 ) Τα κόρσα βγάζουν πρόβλημα στις έδρες και με βενζίνη σε ποσοστό 20% περίπου , στα ίδια χιλιόμετρα με το δικό μου
2 ) Αν είχα πρόβλημα με φτωχό μίγμα τότε θα είχα ρεταρίσματα συνέχεια και όχι μόνο τον τελευταίο καιρό ( θυμίζω οτι το τσεκ εντζιν μου άναβε και έσβηνε κατα διαστηματα από την αρχή της εγκατάστασης του lpg, αλλά δεν είχα καταλάβει πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του αυτοκινήτου).Επιπλέον θα με είχαν σταματήσει και στο ΚΤΕΟ λόγω καυσαερίων ( πέρασα το τακτικό ΚΤΕΟ της διετίας τον Ιούνιο ) αν υπήρχε θέμα με μίγματα . Πέρασα όμως χωρίς ενόχληση
3 ) Τα ultra gas κιτς ( που φόρεσε το κόρσα ) έχουν πρόβλημα και ανάβουν λαμπάκι αλλά όχι λόγω μίγματος

Αυτο με το οτι βγάζουν και στη βενζινη ειναι παλιο το λένε και για τα φορντ πολλοί μηχανικοί ολα είναι σχετικά ... Αν το φτιάξεις βάλε και έδρες και βαλβίδες για υγραεριο .. Επισης σωστα σου λέει οι φίλος για τα βελτιωμένα μοτέρ ψάξε λίγο στα tuning και θα βρεις την άκρη
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 14 Ιαν, 2014 00:26

jojo77 έγραψε:macmac το τραινάρω όσο μπορώ για να το ψάξω όσο μπορώ , αλλά δεν μπορώ να το τραινάρω αιωνίως . Ηδη το αυτοκίνητο είναι ένα μήνα σε ακινησία . Προτάσεις πάντως δέχομαι ακόμα :)

Σήμερα ακουσα και μια άλλη άποψη και παρακαλώ να μου πείτε τη γνώμη σας όσοι γνωρίζετε :

1 ) Τα κόρσα βγάζουν πρόβλημα στις έδρες και με βενζίνη σε ποσοστό 20% περίπου , στα ίδια χιλιόμετρα με το δικό μου
2 ) Αν είχα πρόβλημα με φτωχό μίγμα τότε θα είχα ρεταρίσματα συνέχεια και όχι μόνο τον τελευταίο καιρό ( θυμίζω οτι το τσεκ εντζιν μου άναβε και έσβηνε κατα διαστηματα από την αρχή της εγκατάστασης του lpg, αλλά δεν είχα καταλάβει πρόβλημα στην ομαλή κίνηση του αυτοκινήτου).Επιπλέον θα με είχαν σταματήσει και στο ΚΤΕΟ λόγω καυσαερίων ( πέρασα το τακτικό ΚΤΕΟ της διετίας τον Ιούνιο ) αν υπήρχε θέμα με μίγματα . Πέρασα όμως χωρίς ενόχληση
3 ) Τα ultra gas κιτς ( που φόρεσε το κόρσα ) έχουν πρόβλημα και ανάβουν λαμπάκι αλλά όχι λόγω μίγματος

Αυτο με το οτι βγάζουν και στη βενζινη ειναι παλιο το λένε και για τα φορντ πολλοί μηχανικοί ολα είναι σχετικά ... Αν το φτιάξεις βάλε και έδρες και βαλβίδες για υγραεριο .. Επισης σωστα σου λέει οι φίλος για τα βελτιωμένα μοτέρ ψάξε λίγο στα tuning και θα βρεις την άκρη
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Τρί 14 Ιαν, 2014 00:45

Qgas

Το ρεκτιφιέ δεν μου είπε για πρόβλημα στις βαλβίδες . Πιθανότατα θα τις στείλω μαζί με τα καπάκια για να τις ξαναδεί όποιος τελικά αποφασίσω να κάνει την αλλαγή . Αν όμως δεν βρεθεί ιδιαίτερο πρόβλημα δεν ξέρω αν αξίζει να προσθέσω και άλλο κόστος όταν πια το υγραέριο δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά από τη βενζίνη.

Θα παρακαλέσω να μου πείτε αν αυτό που ρώτησα πριν ( σχειτκά με το λαμπάκι , τα καυσαέρια , το ΚΤΕΟ κλπ ) ισχύει ή όχι . το θεωρώ σημαντικό και κρίσιμο.

Απ εκεί και πέρα , θα ψάξω λίγο ακόμα για το που θα καταλήξω να το πάω

Με την ευκαιρία ευχαριστώ όλους όσους βοηθάνε με την άποψή τους.
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 14 Ιαν, 2014 05:26

jojo77 έγραψε:1 ) Τα κόρσα βγάζουν πρόβλημα στις έδρες και με βενζίνη σε ποσοστό 20% περίπου , στα ίδια χιλιόμετρα με το δικό μου

1) δεν ξέρω, αν και είχα Corsa με άπειρα προβλήματα βλαβίδες δεν έκαψε.
2)Φτωχό μείγμα σημαίνει ότι το μείγμα είναι κάτω από το εύρος διόρθωσης του λ (συνήθως 25%) και δεν συνεπάγεται κομπιάσματα ή διακοπές. Το ΚΤΕΟ έχει τόσο χαλαρούς κανόνες για τα καυσαέρια που δύσκολα κόβεται ένα σχετικά σύγχρονο αυτοκίνητο, πρέπει να έχει σοβαρό μηχανικό πρόβλημα, άσε που ελέγχουν χωρίς φορτίο στο ρελαντί και σε υψηλό ρελαντί. Μπορεί να είχες φτωχό μείγμα σε άλλες συνθήκες πχ με φορτίο κινητήρα ή σε πιο υψηλές στροφές.
3) Τα ultra gas είναι τούρκικης προέλευσης και γενικά όχι πολύ σύγχρονα πλέον συστήματα. Αν έχουν προβλήματα και ανάβουν λαμπάκια (που δεν το ξέρω) τότε δεν κάνει για το αυτοκίνητο σου και θα έπρεπε να αντικατασταθεί με άλλη μάρκα η να ρυθμιστεί. το λαμπάκι δεν ανάβει γιατί έχει πρόβλημα το κιτ, ανάβει γιατί λειτουργεί ο κινητήρας εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή είτε λόγο λάθος ρύθμισης είτε λόγο λάθος εγκατάστασης είτε λόγο αδυναμίας του συστήματος να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του κινητήρα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Τρί 14 Ιαν, 2014 10:57

Ο εγκαταστάτης δέχτηκε οτι και ο ίδιος δεν βάζει πια ultra gas διότι βγάζουν (μικρο) προβληματα (κάτι για κολλάρα μου έφερε ως παράδειγμα ) , αλλά όχι κάτι σαν το δικό μου πρόβλημα . Υποστηρίζει οτι το λαμπάκι ανάβει χωρίς να σημαίνει οτι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ( κάτι σαν να "μπερδεύει" τον εγκέφαλο και το ανάβει χωρίς λόγο απ οτι κατάλαβα , κάτι που συμβάινει με το συγκεκριμένο κιτ) . Δεν μου είπε οτι μπορεί να διορθωθεί με ρύθμιση .

Όλοι όμως υποστηρίζετε όπως βλέπω οτι το να ανάβει λαμπάκι πάντα σημαίνει πρόβλημα και δεν τίθεται θέμα μπερδέματος , false alarm κλπ κλπ

τι πιστεύετε οτι πρέπει να διεκδικήσω από τον εγκαταστάτη ;
jojo77

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Σάβ 05 Απρ, 2014 13:19

Επανέρχομαι μετά από καιρό καθώς δεν μπορώ να έχω πια παροπλισμένο το αυτοκίνητο .

Τι έγινε το τελευταίο διάστημα : Οι έδρες πέρασαν ρεκτιφιέ αλλά όταν το αμάξι μπήκε μπροστά δύο κύλινδροι δεν είχαν σωστή συμπίεση . Τελικά αποδείχθηκε οτι ο δεύτερος και τέταρτος κύλινδρος έχουν σπασμένα έμβολα .

Ο μηχανικός μου λέει οτι δεν έχει ξαναδεί τέτοιο πρόβλημα σε κόρσα σαν το δικό μου
( 120.000 χλμ ) . Πιστεύει οτι φταίει του υγραέριο και οι ρυθμίσεις του.

Παρακαλώ για τις απόψεις σας , ειδικά από μηχανικούς και εγκαταστάτες.

Υπενθυμίζω : Corsa C του 2004 , 120.000 χλμ σύνολο , 30.000 χλμ με lpg σε δύο χρόνια .
Κιτ ultra gas με τουλαπ χωρις λαδιέρα . Συντήρηση και service τακτικά , οδήγηση πολύ προσεκτική και συντηρητική

Ευχαριστώ
jojo77

Δημοσίευσηαπό mudkia » Σάβ 05 Απρ, 2014 23:40

¨Τι έγινε το τελευταίο διάστημα : Οι έδρες πέρασαν ρεκτιφιέ αλλά όταν το αμάξι μπήκε μπροστά δύο κύλινδροι δεν είχαν σωστή συμπίεση . Τελικά αποδείχθηκε οτι ο δεύτερος και τέταρτος κύλινδρος έχουν σπασμένα έμβολα"
Φιλε το μηχανικο τον εχεις καιρο :?: :?: :?: ανηξε μοτερ , κατεβασε καπακι και ο εμπειρος i-) i-) i-) ΔΕΝ ειδε τιποτα :!: :!: :!: :!: :!: είναι σαν να λεμε αλαξα λαμπα και δεν ειδα το ντουι που ηταν καμενο #-o #-o #-o τι να πω ρε φιλε καλο κουραγιο :roll: :roll: :roll: :roll:
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 05 Απρ, 2014 23:56

Οταν λες σπασμένα έμβολα; Δηλαδή; Που είχαν σπάσει; Για να μην κρατάει συμπίεση πρεπει να είχε φθορά τον πάνω μέρος μέρος στα ελατήρια συμπίεσης. Το αυτοκινητο σου είχε δουλέψει άσχημα και με λαμπάκι πολλα χλμ. Υπάρχει ενδεχόμενο η κακή ρύθμιση του μιγματος να προκαλέσει τέτοιες φθορές, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρεπει να κατηγορηθεί το υγραέριο σαν καύσιμο.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 06 Απρ, 2014 00:52

Ο μηχανικός δουλεύει στην επίσημη αντιπροσωπεία , στο σέρβις . Μου λές λοιπόν οτι έπρεπε να δει το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή . Οτι είναι πολλά χρόνια στη δουλειά είναι σίγουρα.Αρα αν δεν είδε το πρόβλημα εξ αρχής σημαίνει απροσεξία ; Διότι τόσο βαριά ασχετοσύνη έτσι όπως μου την παρομοιάζεις ( με τη λάμπα και το ντουί ) δεν πιστεύω να έχει και να δουλεύει εκεί τόσο καιρό

LPGas : Αυτό που μου έδειξε σπασμένο ( το είδα με τα μάτια μου ) ήταν αυτό το "τσέρκι" , σα βραχιόλι , που φαίνεται πιο σκούρο στη φωτό που επισυνάπτω , και το δείχνω και με βελάκι . Ελπίζω να είναι σαφές ποιο εννοώ .
Υπάρχει κάτι άλλο , εκτός από το υγραέριο , που να μπορούσε να κάνει τέτοια ζημιά στο αυτοκίνητο ;
Συνημμένα
emvolo.jpg
emvolo.jpg (28.18 KiB) 4089 προβολές
jojo77

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 06 Απρ, 2014 06:21

Αυτό δεν είναι σπασμένο έμβολο είναι σπασμένο ελατήριο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 60 επισκέπτες