Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Απ: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:13

valsam έγραψε:
maevius έγραψε:ποια vialle και πρασινα αλογα ρε σεις...ειπαμε ΤΟ ΛΕΕΙ ο valsam..........ΤΕΛΟΣ

Eγω αν ειμαι γραφικος τοτε εσυ εισαι απλα εισαι γελοιος!
Κανε μας την χαρη ρε ξερολα!
Λες να μην ξερουν και οι Αυστραλοι απο υγραεριο?
Εργοστασιακο Dual-Fuel VE Holden Commodore
LPG: 16.0L/100km
Petrol: 11.7L/100km
Power: 175kW @ 6000rpm (petrol: 180kW @ 6000rpm)
Torque: 325Nm @ 2600rpm (petrol: 330Nm @ 2600rpm)
Και λιγοτερη ιποδυναμη και ροπη και αυξηση καταναλωσης 35% παρακαλω!
Εργοστασιακη εγκατασταση παρακαλω ξερολα μου maevius!
Το 35% το διακαιολογουν λογο της λιγοτερης θερμ. δυν. του υγραεριου σαν καυσιμο και το εξτρα βαρος της δεξαμενης και του υγραεριου που χει μεσα της!
Παρε και αλλο ενα να'χεις:Ford Falcon XR6 EcoLPI !

EcoLPI consumption is quoted at 12.3L/100km for the XR6 variant, while CO2 output is 199g/km. The petrol engine is quoted at 9.9L/100km and 236g/km.
Στα χαρτια αυτο, μονο 25% αυξηση καταναλωσης για το ford!

Ξηλωσε το χανεις καθημερνα...ασε μας εμας τους βλακες να καταστραφουμε...........μην το συζητας....σημερα κιολας..........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:15

valsam έγραψε:
maevius έγραψε:ποια vialle και πρασινα αλογα ρε σεις...ειπαμε ΤΟ ΛΕΕΙ ο valsam..........ΤΕΛΟΣ

Το 35% το διακαιολογουν λογο της λιγοτερης θερμ. δυν. του υγραεριου σαν καυσιμο και το εξτρα βαρος της δεξαμενης και του υγραεριου που χει μεσα της!

EcoLPI consumption is quoted at 12.3L/100km for the XR6 variant, while CO2 output is 199g/km. The petrol engine is quoted at 9.9L/100km and 236g/km.

Εμένα τουλάχιστον αυτό μου αποδεικνύνει άμεσα πόσο λάθος είναι να συγκρίνουμε αναμενόμενες καταναλώσεις των καυσίμων με βάση μόνο τη θερμική ενέργεια που περιέχουν. Το γιατί αυτοί κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά του LPG με τόσο άσχημο τρόπο είναι άγνωστο. Αυτό που παρουσιάζεις valsam ισχύει σε όλα τα εργοστασιακά οχήματα με LPG ή είναι 2 παραδείγματα που βρήκες;
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:22

Σαν πληντηριας θα πω οτι οταν πλενω υγραριοκινητα ξοδευω περισσοτερο νερο........μελετη απο το μπαγκλαντες μη αμφισβητισιμη και τεκμηριωμενη (αφου το γραφω εγω) εδειξε οτι λερωνονται περισσοτερο.........και μην μου πει κανενας οτι πλενονται με λιγοτερο νερο ειναι παπαγαλακι των franchise πληντυριων..........εεεεελεεεεεοοοοοος valsam επιστημονα του google και υποπτα ομοιος της κοτουλας του κυριακου βγες λιγο καμμια βολτα να ξελαμπικαρεις....και ας καψεις οτι θες....χαχαχαχααααααααα
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
maevius

Re: Απ: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:25

maevius έγραψε:
valsam έγραψε:

Ξηλωσε το χανεις καθημερνα............μην το συζητας....σημερα κιολας..........

Τελικα εισαι πολυ γελοιος φιλε maevius.εγω εδωσα τα στοιχεια που βρηκα στο ιντερνετ,ο apopegas εκανε μια αναλυση οπως και ο kyriak,και εσυ περα απο μ@λακιες και ειρωνιες τοπιτα αλλο!
Αν εχεις στοιχεια οτι αυτα που λεμε ειναι μ@λακιες ποσταρε τα ρε φιλε και αποστωμωσε μας,αλλιος ασε τις εξυπναδες για παρτυ σου!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:26

στοιχεια απο ιντερνετ....χμμμμμ πολυ τεκμηριωση.........σαν να λεμε νομος......
Του κυριακ την αναλυση που εβαλα την διαβασες;;;;;; η δεν προλαβαινεις γιατι ψαχνεις......στο ιντερνετ..........σαν αυτον;;;
Τελικα σε επεισε ο apagogeas??????????
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:30

maevius έγραψε:χαχαχαχαχαχα καλως τον.......ε οχι και πλυντηριο....στεγνωτηριο.....
ακομα περιμενω να με αποκαλυψεις αν εχεις @@.......... και ποτε θα φτασει 1.25 το υγραεριο απο προπερσυ..........ως τοτε.......κοκοκοκοοοοο

μην του σπας την ψυχολογια ετσι, εισαι κακος ανθρωπος :mrgreen: βοηθησε τον να μαθει να κανει σωστους υπολογισμους για να βγαινουν τα σωστα ποσοστα γιατι η κβαντικη δεν του το εμαθε (παλι κοπανα ειχες κανει ατιμουλη Κυριακο απο αυτο το μαθημα) :ymdevil:
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:35

apagogeas έγραψε:
valsam έγραψε:

Εμένα τουλάχιστον αυτό μου αποδεικνύνει άμεσα πόσο λάθος είναι να συγκρίνουμε αναμενόμενες καταναλώσεις των καυσίμων με βάση μόνο τη θερμική ενέργεια που περιέχουν. Το γιατί αυτοί κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά του LPG με τόσο άσχημο τρόπο είναι άγνωστο. Αυτό που παρουσιάζεις valsam ισχύει σε όλα τα εργοστασιακά οχήματα με LPG ή είναι 2 παραδείγματα που βρήκες;

Ρε apagogeas θα καθομουν να εγραφα μ@λακιες αφου ξερω οτι υπαρχουν αρκετοι καλοθελητες στο φορουν να με πυροβολησουν με την πρωτη μ@λακια που θα γραψω?

New Opel Adam LPG 35% αυξηση καταναλωσης με lpg εργοστασιακα,ουτε αυτοι ξερουν τι κανουν?
The new Adam 1.4 LPG ecoFlex is optimized to run on the cheaper and cleaner fuel, but can also run on gasoline. When in LPG mode, the 86hp Adam averages 6.9 liters per 100 km (34.1 US mpg), corresponding to CO2 emissions of 112 g/km, while in gasoline mode it returns a combined cycle fuel consumption of 5.1 l/100 km
http://www.carscoops.com/2013/08/new-op ... ge-of.html
"the LPG model is around 35 percent thirstier!!!!!!!!!!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:50

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Διάβασες κάπου κάτι και νομίζεις ότι είναι σωστό και είσαι πολύ απόλυτος. Το ίδιο κάνεις και με τις τιμές πιστεύεις ότι έχεις δίκιο και όλοι όσοι έχουν διαφορετική άποψη είναι ορκισμένοι εχθροί σου. Αυτό είναι η λεγόμενη "ξερολίαση". Κατ' αρχήν θα σου πω 2 πράγματα που κάνεις λάθος στον συλλογισμό σου.

1) αφήνεις απ'έξω την κατανάλωση βενζίνης που σε κάποιους είναι ελάχιστη σε κάποιους άλλους αρκετά σημαντική, οπότε κάνε ξανά τους υπολογισμούς να δεις πόσες θερμίδες καταναλώνονται για την κίνηση ανα /100 km υπολογίζοντας και την βενζίνη.

2)Η σύσταση του υγραερίου κίνησης δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες οπότε αν δεν ξέρεις την σύσταση του υγραερίου δεν μπορείς να κάνεις ακριβείς υπολογισμούς.

Επίσης συγκρίνεις το πόση ενέργεια αγοράζεις με το τι την κάνεις αυτή την ενέργεια. Σαφώς και όταν αγοράζεις ένα λίτρο βενζίνη και 1 λίτρο υγραέριο το υγραέριο έχει λιγότερη ενέργεια. Υπάρχουν όμως 2 μεταβλητές.

1) Πως την χρησιμοποιείς αυτή την ενέργεια και πόση από αυτή την σπαταλάς πχ με την παραγωγή θερμότητας αντί να την χρησιμοποιήσεις για την κίνηση του κινητήρα. [url =http://www.caroto.gr/2011/09/25/engine-efficiency]Σύμφωνα με αυτό το άρθρο[/url] χρησιμοποιείς λιγότερο από το 25% ! Επίσης σύμφωνα με αυτό το άρθρο

Για να το κάνουμε απλό, τα παραπάνω οκτάνια του LPG είναι κρίσιμα και καθοριστικά, όσο πιο πολλή συμπίεση έχει ένας κινητήρας, αφού το LPG είναι δυνατόν να συμπιεστεί ακόμα και σε κινητήρες που λειτουργούν με σχέση 12:1. Επομένως, ένας συμβατικός ατμοσφαιρικός κινητήρας με συμπίεση 9:1 θα αποδίδει λιγότερο σε λειτουργία LPG από ό,τι, για παράδειγμα, ένας κινητήρας άμεσου ψεκασμού, που συνήθως λειτουργεί με μεγαλύτερη αναλογία συμπίεσης, ή σε σχέση με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, όπου η υπερπλήρωση αντικαθιστά την αυξημένη συμπίεση.

2) Δεν κάνουν όλα τα συστήματα ίδια διαχείρηση του καυσίμου όσο πιο καλό είναι ένα σύστημα μπορεί να ψεκάσει καύσιμο με πιο μεγάλη ακρίβεια και να μειώσει την κατανάλωση. Πχ η αρκίβεια των ηλεκτροβαλβίδων με την προτόγονη τεχνολογία είναι προφανώς χειρότερη αυτών των τύπου βενζίνης.

Δεν ισχυρίζομαι ότι τα ξέρω όλα και είμαι ο μέγας επιστήμονας, όποιος έχει αντίθετη άποψη να το συζητήσουμε και όχι "μου λένε" "το ξέρω" "έτσι είναι" .
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:55

Φίλοι συνφορουμίτες , ΜΗ τσιμπάτε απο τα TROLL...θα την πατήσετε , θα πειστείτε στο τέλος ότι έχετε πέσει θύματα , ότι είσαστε άσχετοι , ότι θα σας διαλύσει το μοτέρ ,ότι το σύστημα που βάλατε φτιάχνεται στα ...Τρίκαλα , ότι με το υγραέριο καίτε ( με το έτσι θέλω ) 600% παραπάνω !!!....ότι...ότι ...και ότι άλλες αρχ*διές γράφουν οι trollades και πάει λέγοντας . Πετάξτε έξω τους trollades.... :mrgreen: :evil:

Άμα συμφωνείτε ότι το υγραέριο είναι πιο ακριβό από όσο πρέπει , κάντε κάτι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ..πατήστε το "μαγικό κουμπάκι" που έχουμε όλοι μας , για ένα διάστημα κάψτε τη γνωστή μας βενζίνα και θα δείτε που θα πάει η τιμή του υγραέριου .
Διαφορετικά μετακομίστε... στα Σκόπια , έχει πολύ φτηνό "γκάζι"...
Τελευταία επεξεργασία από NickSt και Κυρ 09 Φεβ, 2014 14:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:56

valsam έγραψε:
New Opel Adam LPG 35% αυξηση καταναλωσης με lpg εργοστασιακα,ουτε αυτοι ξερουν τι κανουν?

Οκ πες μας τώρα και τα πραγματικά νούμερα κατανάλωσης πέρα από αυτά που ανακοινώνουν τα εργοστάσια, εκτός και αν θεωρείς ότι τα νούμερα κατανάλωσης που δίνουν στα χαρτιά είναι και ρεαλιστικά.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες