Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Διάβασες κάπου κάτι και νομίζεις ότι είναι σωστό και είσαι πολύ απόλυτος. Το ίδιο κάνεις και με τις τιμές πιστεύεις ότι έχεις δίκιο και όλοι όσοι έχουν διαφορετική άποψη είναι ορκισμένοι εχθροί σου. Αυτό είναι η λεγόμενη "ξερολίαση". Κατ' αρχήν θα σου πω 2 πράγματα που κάνεις λάθος στον συλλογισμό σου.
1) αφήνεις απ'έξω την κατανάλωση βενζίνης που σε κάποιους είναι ελάχιστη σε κάποιους άλλους αρκετά σημαντική, οπότε κάνε ξανά τους υπολογισμούς να δεις πόσες θερμίδες καταναλώνονται για την κίνηση ανα /100 km υπολογίζοντας και την βενζίνη.
2)Η σύσταση του υγραερίου κίνησης δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες οπότε αν δεν ξέρεις την σύσταση του υγραερίου δεν μπορείς να κάνεις ακριβείς υπολογισμούς.
Επίσης συγκρίνεις το πόση ενέργεια αγοράζεις με το τι την κάνεις αυτή την ενέργεια. Σαφώς και όταν αγοράζεις ένα λίτρο βενζίνη και 1 λίτρο υγραέριο το υγραέριο έχει λιγότερη ενέργεια. Υπάρχουν όμως 2 μεταβλητές.
1) Πως την χρησιμοποιείς αυτή την ενέργεια και πόση από αυτή την σπαταλάς πχ με την παραγωγή θερμότητας αντί να την χρησιμοποιήσεις για την κίνηση του κινητήρα. [url =http://www.caroto.gr/2011/09/25/engine-efficiency]Σύμφωνα με αυτό το άρθρο[/url] χρησιμοποιείς λιγότερο από το 25% ! Επίσης σύμφωνα με
αυτό το άρθρο Για να το κάνουμε απλό, τα παραπάνω οκτάνια του LPG είναι κρίσιμα και καθοριστικά, όσο πιο πολλή συμπίεση έχει ένας κινητήρας, αφού το LPG είναι δυνατόν να συμπιεστεί ακόμα και σε κινητήρες που λειτουργούν με σχέση 12:1. Επομένως, ένας συμβατικός ατμοσφαιρικός κινητήρας με συμπίεση 9:1 θα αποδίδει λιγότερο σε λειτουργία LPG από ό,τι, για παράδειγμα, ένας κινητήρας άμεσου ψεκασμού, που συνήθως λειτουργεί με μεγαλύτερη αναλογία συμπίεσης, ή σε σχέση με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, όπου η υπερπλήρωση αντικαθιστά την αυξημένη συμπίεση.
2) Δεν κάνουν όλα τα συστήματα ίδια διαχείρηση του καυσίμου όσο πιο καλό είναι ένα σύστημα μπορεί να ψεκάσει καύσιμο με πιο μεγάλη ακρίβεια και να μειώσει την κατανάλωση. Πχ η αρκίβεια των ηλεκτροβαλβίδων με την προτόγονη τεχνολογία είναι προφανώς χειρότερη αυτών των τύπου βενζίνης.
Δεν ισχυρίζομαι ότι τα ξέρω όλα και είμαι ο μέγας επιστήμονας, όποιος έχει αντίθετη άποψη να το συζητήσουμε και όχι "μου λένε" "το ξέρω" "έτσι είναι" .