Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό nickp » Δευτ 10 Φεβ, 2014 00:59

Κανένας admin να βάλει τάξη;
Από τη μύγα ξύγκι.
Εμένα auris vialle καίει 9,5 ενώ βενζίνη 8

Sent from my iPhone using Tapatalk
Auris 2008 42000 km vialle lpi
nickp

Δημοσιευσεις: 151

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 10 Φεβ, 2014 01:03

hlias έγραψε:
kyriak έγραψε:
hlias έγραψε:
kyriak έγραψε:
hlias έγραψε:το βασικο καυσιμο του αυτοκινητου ειναι η βενζινη και αυτο θα πρεπει να ειναι παντα το σημειο αναφορας, Κυριακο διμιουργεις εντυπωσεις, προσπαθεις τουλαχιστον αλλα δεν εχεις αυτο το ταλεντο βρε αδερφε, απο το 100 αν αφαιρεσουμε 20% παμε στο 80, απο το 80 ομως για να φτασουμε στο 100 θελουμε 25%, το θεμα ειναι ποιο ειναι το σωστο σημειο αναφορας, στην περιπτωση μας μονο η βενζινα και οχι το υγραεριο.

το σημείο αναφοράς είναι από το 27 να πάμε στο 34 , άσε τα μπακαλίστικα , ημιμαθή Ηλία , στη σχολή Δέλτα σε έμαθαν να μετράς έτσι?.
πάμε πάλι , απαγωγέα, έχουμε ως σημείο αναφοράς τα 34 και με το εναλλακτικό που είναι στα 27 ( στην ιδία μονάδα μέτρησης = λίτρο ) θέλουμε να πάμε και άδω στα 34 ποσό? = 26%. πεστο και στο Ηλία ότι είναι έτσι σωστό γιατί όταν τους κανανε απλή των τριών στη ΔΕΛΤΑ , έπινε καφέ με τον maevius ....

αν ετσι σε βολευει μετρατο ετσι, το σημειο αναφορας ειναι η βενζινη, την κυρια δελτα δεν την γνωριζω μηπως εσυ την γνωριζεις καλυτερα?

όταν ένα θύμα σε έλεγε ότι καίει 8λιτρα βενζίνη και ρωτούσε πόσο θα κάψει σε lpg και τον έλεγες 10 αυτό σημαίνει αύξηση της κατανάλωσης κατά 20% για εσενα ετσι δεν ειναι? χαχαχαχα λαμογιο , το σημείο αναφοράς ήταν και είναι πάντα πόσα λίτρα παραπάνω σε υγραέριο θα κάψουμε σε σχέση με αυτά που καίγαμε στην βενζίνη, άρα αν έκαιγα βενζίνη 8 και υγραέριο 10 τότε έχω 25% αύξηση.

ρε βλακα το ιδιο λες ξυπνα το σημειο αναφορας ειναι η βενζινη, το καταλαβες τωρα ή συνεχιζεις ακομα να εισαι ζωντοβολο.

8 l/100 km Petrol vs 10 l/100 km LPG
Εχει δίκιο ο Κυριακος ΕΔΩ: 2 λ παραπανω LPG στα 8 λ βενζινης ειναι: 2/8 = 1/4=0,25=25%
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Δευτ 10 Φεβ, 2014 01:17

Συνεχιστε καλοι μου φιλοι φερτε βιβλια, καντε αναλυσεις, φερτε αντιπροσωπειες, τον πρωθυπουργο, την ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, και οτι αλλο μπορειτε.
Δηλαδη εγω που βαζω δυο φορες την εβδομαδα 1.5 χρονο περιπου ειμαι βλακας η με θεωρειτε εσεις βλακα να μην ξερω αν με συμφερει η οχι?
Λοιπον τα πολλα λογια ειναι φτωχεια κυριοι σε οποιον δεν κανει το συστημα ας ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ..........
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 10 Φεβ, 2014 01:19

nickp έγραψε:Κανένας admin να βάλει τάξη;
Από τη μύγα ξύγκι.
Εμένα auris vialle καίει 9,5 ενώ βενζίνη 8

Sent from my iPhone using Tapatalk

Υγρου ψεκασμου και 18,8% αυξηση καταναλωσης η μηπως ειναι 15,8?
maevius παντογνωστιους συγχωρεσε τα ορθογραφικα μου λαθη και σε παρακαλω βοηθα λιγο την κατασταση στο να γινει και αυτος ο υπολογισμος του ποσοστου σωστα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 10 Φεβ, 2014 01:23

το σημείο αναφοράς είναι από το 27 να πάμε στο 34 , άσε τα μπακαλίστικα , ημιμαθή Ηλία , στη σχολή Δέλτα σε έμαθαν να μετράς έτσι?.
πάμε πάλι , απαγωγέα, έχουμε ως σημείο αναφοράς τα 34 και με το εναλλακτικό που είναι στα 27 ( στην ιδία μονάδα μέτρησης = λίτρο ) θέλουμε να πάμε και άδω στα 34 ποσό? = 26%. πεστο και στο Ηλία ότι είναι έτσι σωστό γιατί όταν τους κανανε απλή των τριών στη ΔΕΛΤΑ , έπινε καφέ με τον maevius ....[/quote]

αν ετσι σε βολευει μετρατο ετσι, το σημειο αναφορας ειναι η βενζινη, την κυρια δελτα δεν την γνωριζω μηπως εσυ την γνωριζεις καλυτερα?[/quote]

όταν ένα θύμα σε έλεγε ότι καίει 8λιτρα βενζίνη και ρωτούσε πόσο θα κάψει σε lpg και τον έλεγες 10 αυτό σημαίνει αύξηση της κατανάλωσης κατά 20% για εσενα ετσι δεν ειναι? χαχαχαχα λαμογιο , το σημείο αναφοράς ήταν και είναι πάντα πόσα λίτρα παραπάνω σε υγραέριο θα κάψουμε σε σχέση με αυτά που καίγαμε στην βενζίνη, άρα αν έκαιγα βενζίνη 8 και υγραέριο 10 τότε έχω 25% αύξηση.[/quote]

ρε βλακα το ιδιο λες ξυπνα το σημειο αναφορας ειναι η βενζινη, το καταλαβες τωρα ή συνεχιζεις ακομα να εισαι ζωντοβολο.[/quote]
8 l/100 km Petrol vs 10 l/100 km LPG
Εχει δίκιο ο Κυριακος ΕΔΩ: 2 λ παραπανω LPG στα 8 λ βενζινης ειναι: 2/8 = 1/4=0,25=25%[/quote]

1ον δεν εχω γραψει νουμερα αν εξαιρεσεις το παραδειγμα για να γινει κατανοητο το σημειο αναφορας.
2ον το σημειο αναφορας δεν ειναι η βενζινα?
3ον το σημειο αναφορας στην καταναλωση ειναι η βενζινα, αλλα στην θερμογονο δυναμη το υγραεριο? οποιο μας βολευει κατα περισταση δηλαδη?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 10 Φεβ, 2014 01:59

tasoshunter έγραψε:Συνεχιστε καλοι μου φιλοι φερτε βιβλια, καντε αναλυσεις, φερτε αντιπροσωπειες, τον πρωθυπουργο, την ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, και οτι αλλο μπορειτε.
Δηλαδη εγω που βαζω δυο φορες την εβδομαδα 1.5 χρονο περιπου ειμαι βλακας η με θεωρειτε εσεις βλακα να μην ξερω αν με συμφερει η οχι?
Λοιπον τα πολλα λογια ειναι φτωχεια κυριοι σε οποιον δεν κανει το συστημα ας ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ..........

Σορρυ που θα σε σταναχωρισω φιλε αλλα εισαι λιγο αναξιοπιστος για να γινεις πιστευτος!
Εσυ δεν εγραψες αυτο και με εκραζες που βαζω Βουλγαρια και Σκοπια υγραεριο?
"Να πας να ζησεις εκει και ασε μας στην ησυχια μας.
Μας εχεις ζαλισει με τα σκοπια και τη βουλγαρια ρε φιλε.
δεν το εχεις καταλαβει? εμεις γουσταρουμε που ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ στηριζουμε την δικη μας κοινωνια
και ας μας κλεβουν και οπως αλλιως θελεις πεστο."
Εσυ ομως δεν ησουν και ο ιδιος που εγραφες αυτα?

"και απο εδω και περα θα φουλαρω και απο βουλγαρια (τοποθετω μεγαλες δεξαμενες)
και επειδη ο κουλουρας λεει σημερινα κουλουρια οχι χθεσινα ουτε αυριανα τελικο συμπερασμα!!!!"
Οτι συμφερει ναι συμφερει το υγραεριο σε σχεση με την βενζινη αλλα το θεμα ειναι ποσο ενοεις εσυ οτι σε συμφερει?
Προσεξε τι θα απαντησεις γιατι υπαρχει θεμα αναξιοπιστιας ειπαμε!
valsam

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Δευτ 10 Φεβ, 2014 05:07

Οι ύβρεις δεν προσφέρουν στο διάλογο γιαυτό και τα προσβλητικά μηνύματα θα διαγράφονται. Επίσης, το θέμα αφορά την τιμή του υγραερίου και όχι την κατανάλωση. Μείνετε στο θέμα λοιπόν και αποφύγετε επιθέσεις και χαρακτηρισμούς.
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 10 Φεβ, 2014 05:47

valsam έγραψε:
chrisd έγραψε:Valsam με ολο τον σεβασμο ρε φιλε αλλα κουραζεις αφανταστα.
Δεν με νοιαζει τι λενε οι αυτοκ/νιες.και η toyota λεει στο χ μοντελο καταναλωση 5 λιτρα/100 αλλα οσο νορμαλ και να το πας κατω απο 6 δεν θα κατεβεις.
Τεσπα,επειδη δεν εχω ορεξη να γραφω κατεβατα εγω μιλαω για το δικο μου αμαξι που μπηκε το Icom το 2009 και κοστος 1600 ευρω τοτε, με ατελειωτες μετρησεις και προγραμμα που φτιαχτηκε για το υγραεριο.
Τωρα αν εσυ και πολλοι αλλοι βαλανε συστημα του κιλου με 600 ευρω ειναι προβλημα σας.
Αν ειχες βαλει κανα Icom η Prins θα μου εγραφες αλλα τωρα.
Και κατι αλλο αν ειχα φτωχα μειγματα με 150.000 χλμ με αεριο θα ειχα παρει βαλβιδες και καπακι στα χερια τωρα.
Λοιπον μην επιμενεις με γνωμονα το δικο σου συστημα αλλα ακου και εμπειριες αλλον.

Φιλε καλα τα λες αλλα!
Εσυ φορας συστημα 5ης γενιας σωστα?
Ολα τα αποτελεσματα που αναρτησα εγω ειναι απο αυτοκινητα με συστηματα 4ης γενιας!

Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα απο wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Autogas λεει το εξης:
Holden Special Vehicles (HSV) also offer bi-fuel models; however, the vehicles use a different system from that of their donor vehicles from Holden, with HSV using technology from Orbital Autogas Systems, which injects the autogas into the engine as a liquid instead of a gas for increased efficiency.
Δηλ. με λιγα λογια τα Holden αυτοκινητα με συστηματα υγρου ψεκασμου ειναι πιο οικονομικα σε σχεση με αυτα με αεριου οπως αυτο που εδωσα εγω στοιχεια,δεν λεει ποσο πιο οικονομικα ομως και δεν ξερω και κατα ποσο ισχυει,ας υποθεσουμε ομως οτι ισχυει αρα και το δικο σου με 5ης γενιας δεν συγκαταλεγετε σε αυτα με το +20 εως +35% αυξηση καταναλωσης!
Οσο για εκει που ρωτας αν ειχα φτωχα μειγματα με 150.000 χλμ με αεριο θα ειχα παρει βαλβιδες και καπακι στα χερια τωρα,ψαχνοντας λοιπον λιγο σε παλαιοτερα ποστ σου βλεπω οτι εχεις πειραξει το αβανς του αυτοκινητου σου , και επειδη ψαχνομαι και΄γω και σε καμια 20ρια μερες περιμενω το ξεχωριστο εγκεφαλακη αβανς της europegas ρωταω λοιπον μηπως επειδη ακριβος εφτιαξες το αβανς να δουλευει σωστα το αυτοκινητο με υγραεριο γιάυτον ακριβος τον λογο εχεις και μονο 8% που λες αυξηση καταναλωσης και δεν σου εχει βγαλει προβλημα και δεν εχεις παρει βαλβιδες και καπακι στα χερια μεχρι τωρα?

Τι έγινε εδώ; εσύ δεν έλεγες ότι εφόσον το υγραέριο έχει λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο δεν γίνετε να μην έχεις αύξηση κατανάλωσης τόσο % και όσοι έχουν λιγότερο δεν ξέρουν / δεν μετράνε σωστά / θα καταστραφεί τοαυτοκίνητο μπλα μπλα μπλα μπλα ............. οι κανόνες τις φυσικής μπλα μπλα μπλα

:shh: :wave:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 10 Φεβ, 2014 08:46

viewtopic.php?f=10&t=836&start=390#p36765

Για όσους γουστάρουν μεγαλίτερη οικονομία δεν έχουν πρόβλημα χρόνου και δεν είναι νευρικοί υπάρχει
και αυτή η επιλογή. 8-)
Υπόψιν οι ειδικοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να την αναλύσουν γιατί οι αναλύσεις τους βγαίνουν ύστερα από
παραγγελία κάποιου και πρέπει νάχουν τα στοιχεία όπως τα γουστάρει αυτός που πληρώνει. :lol: :lol:

Να κάτι σαν τις δημοσκοπήσεις του Σαμαρά και του Βενιζέλου. :ymdevil: :ymdevil:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 10 Φεβ, 2014 10:43

gakost έγραψε:
valsam έγραψε:
chrisd έγραψε:Valsam με ολο τον σεβασμο ρε φιλε αλλα κουραζεις αφανταστα.
Δεν με νοιαζει τι λενε οι αυτοκ/νιες.και η toyota λεει στο χ μοντελο καταναλωση 5 λιτρα/100 αλλα οσο νορμαλ και να το πας κατω απο 6 δεν θα κατεβεις.
Τεσπα,επειδη δεν εχω ορεξη να γραφω κατεβατα εγω μιλαω για το δικο μου αμαξι που μπηκε το Icom το 2009 και κοστος 1600 ευρω τοτε, με ατελειωτες μετρησεις και προγραμμα που φτιαχτηκε για το υγραεριο.
Τωρα αν εσυ και πολλοι αλλοι βαλανε συστημα του κιλου με 600 ευρω ειναι προβλημα σας.
Αν ειχες βαλει κανα Icom η Prins θα μου εγραφες αλλα τωρα.
Και κατι αλλο αν ειχα φτωχα μειγματα με 150.000 χλμ με αεριο θα ειχα παρει βαλβιδες και καπακι στα χερια τωρα.
Λοιπον μην επιμενεις με γνωμονα το δικο σου συστημα αλλα ακου και εμπειριες αλλον.

Φιλε καλα τα λες αλλα!
Εσυ φορας συστημα 5ης γενιας σωστα?
Ολα τα αποτελεσματα που αναρτησα εγω ειναι απο αυτοκινητα με συστηματα 4ης γενιας!

Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα απο wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Autogas λεει το εξης:
Holden Special Vehicles (HSV) also offer bi-fuel models; however, the vehicles use a different system from that of their donor vehicles from Holden, with HSV using technology from Orbital Autogas Systems, which injects the autogas into the engine as a liquid instead of a gas for increased efficiency.
Δηλ. με λιγα λογια τα Holden αυτοκινητα με συστηματα υγρου ψεκασμου ειναι πιο οικονομικα σε σχεση με αυτα με αεριου οπως αυτο που εδωσα εγω στοιχεια,δεν λεει ποσο πιο οικονομικα ομως και δεν ξερω και κατα ποσο ισχυει,ας υποθεσουμε ομως οτι ισχυει αρα και το δικο σου με 5ης γενιας δεν συγκαταλεγετε σε αυτα με το +20 εως +35% αυξηση καταναλωσης!
Οσο για εκει που ρωτας αν ειχα φτωχα μειγματα με 150.000 χλμ με αεριο θα ειχα παρει βαλβιδες και καπακι στα χερια τωρα,ψαχνοντας λοιπον λιγο σε παλαιοτερα ποστ σου βλεπω οτι εχεις πειραξει το αβανς του αυτοκινητου σου , και επειδη ψαχνομαι και΄γω και σε καμια 20ρια μερες περιμενω το ξεχωριστο εγκεφαλακη αβανς της europegas ρωταω λοιπον μηπως επειδη ακριβος εφτιαξες το αβανς να δουλευει σωστα το αυτοκινητο με υγραεριο γιάυτον ακριβος τον λογο εχεις και μονο 8% που λες αυξηση καταναλωσης και δεν σου εχει βγαλει προβλημα και δεν εχεις παρει βαλβιδες και καπακι στα χερια μεχρι τωρα?

Τι έγινε εδώ; εσύ δεν έλεγες ότι εφόσον το υγραέριο έχει λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο δεν γίνετε να μην έχεις αύξηση κατανάλωσης τόσο % και όσοι έχουν λιγότερο δεν ξέρουν / δεν μετράνε σωστά / θα καταστραφεί τοαυτοκίνητο μπλα μπλα μπλα μπλα ............. οι κανόνες τις φυσικής μπλα μπλα μπλα

:shh: :wave:

Γιατι εγινε τιποτα,διαβασες καλα αυτα που εγραψα η απλα περιμενεις με το ντουκεφι μολις πω καμια μ@λακια να με πυροβολησεις?
Eγω δεν το ελεγα,το λενε οι παντες και τα παντα οτι το υγραεριο εχει λιγότερη ενέργεια ανά λίτρο !
Ο chrisd λεει οτι το αυτοκινητο του δεν εχει αυτο το 20-25-35% αυξηση καταναλωσης που αναφερω εγω,και μου λεει στο τελος αν ειχε φτωχο μιγμα δεν θα του εβγαζε ζημια μετα απο 150,000 χλμ που εχει κανει?
Εγω του απανταω "εσυ καλα τα λες αλλα"(υπαρχει το αλλα αν δεν το προσεξες!)οτι συμφωνα με το wiki η holden βαζει τωρα 5ης γενιας που υποσχετε μεγαλυτερη οικονομια απο το +35% που ειχαν με το 4ης,και αυτοι δεν λενε ποσσο ομως,αλλα υποθετο λογικα και πρακτικα να ενοουν αυτο το 25,8% της διαφορας της θερμ. δυν του υγραεριου ,και του λεω 2 φορες κι'ολας αυτοι λενε αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν αυτα που λενε!
Αλλος με 5ης γενιας αναφερει 18,8 αυξηση καταναλωσης ομως(πιο λογικο αυτο γιατι αντε και με ενα 7% απωλεια δυναμης ειναι μικρη η διαφορα λες)!
Και μετα αναφερω και την ρυθμιση του αβανς,και αναρωτιεμε και τον ρωταω ρε μηπως με την ρυθμιση του αβανς ετσι καπως και μονο δηλ. μπορει να καψεις με μονο τοσο μικρη αυξηση καταναλωσης χωρις να εχεις παθει καποια ζημια καιγοντας φτωχοτερο μιγμα για τοσες χιλιαδες χλμ που εχεις διανησει?
Γιατι αλλιος δεν εξηγειτε(ουτε και ετσι βεβαια δεν εξηγειτε)!
Με λιγα λογια δηλ. του λεω παλι οτι δεν γινεται να εχει π.χ 8-10% μονο αυξηση καταναλωσης υπο νορμαλ συνθηκες,αντε να ισχυει το 25% της holden με το 5ης γενιας αντε και λεω μπας και εχει και 10-17% φτωχοτερο μιγμα πηγε στα 8% που λεει ,αναρωτιετε και μου την λεει μετα απο 150.000 χλμ αν ειχα φτωχα μιγματα δεν θα μου εβγαζε ζημια και του απανταω εγω "ξερω εγω, ρε μπας και κανει θαυματα ο προγραματισμος του αβανς?"
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες