Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ψεκασμός Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό jonjon » Τρί 11 Φεβ, 2014 10:08

Ερώτηση: Κατά την διάρκεια του μεικτού ψεκασμού (βενζίνης με υγραέριο), υπάρχει περίπτωση αυτανάφλεξης στο θάλαμο καύσης;
Hyundai i10 kme nevo pro 75.000 χλμ
jonjon

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 11 Φεβ, 2014 16:39

Μάλλον αυτό πρέπει να το άκουσες από εγκαταστάτη του οποίου το σύστημα δεν υποστηρίζει μεικτό ψεκασμό και θέλει να σου πουλήσει λαδιέρα. Σωστά? :!:
Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τα σύγχρονα συστήματα υποστηρίζουν τον Μεικτό ψεκασμό βενζίνης υγραερίου, χωρίς παρενέργειες και αυταναφλέξεις…
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό jonjon » Τρί 11 Φεβ, 2014 23:01

Το άκουσα γενικά σε συζήτηση, άλλωστε όπως φαίνεται στην υπογραφή μου, το σύστημα που έχω υποστηρίζει μικτό ψεκασμό.
Hyundai i10 kme nevo pro 75.000 χλμ
jonjon

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 12 Φεβ, 2014 09:35

jonjon έγραψε:Το άκουσα γενικά σε συζήτηση, άλλωστε όπως φαίνεται στην υπογραφή μου, το σύστημα που έχω υποστηρίζει μικτό ψεκασμό.

Φίλε πράγματι είναι ότι χειρότερο ο μικτος ψεκασμός διότι τρελαίνει τον εγκέφαλο τον εργοστασιακο και αν μη τι άλλο....πειράζει μόνιμα τα long term fuel trims οπότε....ούτως η άλλως επηρεάζει προς τα πάνω τη κατανΆλωση βενζίνης και την ακολουθεί προσαυξημένη ο παράλληλος!

Και φυσικά......με λιγουλακι βενζινα ουσιαστικά πάλι δε προστατευεις τίποτα.....απλα καθυστερεις λίγο το προβλημα.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 12 Φεβ, 2014 09:44

antonis8via έγραψε:
jonjon έγραψε:Το άκουσα γενικά σε συζήτηση, άλλωστε όπως φαίνεται στην υπογραφή μου, το σύστημα που έχω υποστηρίζει μικτό ψεκασμό.

Φίλε πράγματι είναι ότι χειρότερο ο μικτος ψεκασμός διότι τρελαίνει τον εγκέφαλο τον εργοστασιακο και αν μη τι άλλο....πειράζει μόνιμα τα long term fuel trims οπότε....ούτως η άλλως επηρεάζει προς τα πάνω τη κατανΆλωση βενζίνης και την ακολουθεί προσαυξημένη ο παράλληλος!

Και φυσικά......με λιγουλακι βενζινα ουσιαστικά πάλι δε προστατευεις τίποτα.....απλα καθυστερεις λίγο το προβλημα.

Και μετα ξύπνησες !! Αυτα σας τα λένε η τα βγάζετε απο το κεφαλι σας ;
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 12 Φεβ, 2014 09:49

hlias έγραψε:Αθηνα μεση τιμη βενζινης σημερα 1.60, μεση τιμη υγραεριου 0.91, καταναλωση βενζινης 8/100km=12,80ευρω, καταναλωση υγραεριου +30% σου βαζω για να καλυψω και μεικτους ψεκασμους βενζινης ή λαδιερα 10,4lt/100km=9.46ευρω, δηλαδη ενα αυτοκινητο 1300cc (γιατι αυτα εχουν 8lt πραγματικη καταναλωση στην πολη, στα μεγαλυτερα κυβικα ανεβενει η διαφορα κατα πολυ) με τις σημερινες τιμες που ειναι χαμηλα η βενζινη και ψηλα το υγραεριο εχει κερδος 3.34 ευρω στα 100km και αυτη η διαφορα το καλοκαιρι που κανουμε τα περισσοτερα χιλιομετρα μπορει να ξεπερασει και τα 6ευρω/100km, που φουσκωσα την βενζινη και ξεφουσκωσα το υγραεριο? θελεις να μετρησουμε και ενα αυτοκινητο 1800cc ατμοσφαιρικο να δεις που παει η διαφορα?

Εγω στην avin της γειτονιάς βάζω με 1.559 και υγραεριο δεν έχω δει πουθενά κατω απο 0.901
Βάλε επίσης τους ψεκασμούς σε τιμή βενζίνης, βάλε καμμενους Λ απο ψεκασμούς που κάνουν 150 ευρω ο φτηνοτερος, βάλε προσαύξηση κατανάλωσης γενικά λόγω που τα misfire κάνουν πάρτυ απο τα ηλεκτροβανακια της πλάκας που τα λέτε μπεκ......και θενε πέταμα κάθε 15.000 βάλε γενική προσαυξηση στην ψυχρή εκκίνηση που έχεις σβήσει με αυξημένα fuel trims λόγω υγραεριου και ξεκινάς με βενζινα, βάλε απώλειες κυκλώματος ζεστού νερού που αναγκάζει το αμάξι να δουλεύει 5-10 βαθμούς πιο κρύο απο ότι χωρίς πνεύμονα και σωληνωσεις.....και θα δεις γιατι τα 3 ευρω που λέω εγω.....είναι δυο......πλούσια πλούσια!
Βάλε τώρα ανεπανόρθωτες κανιβαλισμενες εγκαταστάσεις, κοψιματα σε λεκάνες, απώλεια ρεζέρβας, ταλαιπωρίες να το στρωσουν,ζεστά λεφτά προς εγκατάσταση, άγχος που θα Φουλαρεις LPG....άγχος αν θα βρεις στην εκδρομή που πας.....και γίνεσαι εύκολα ψυχακιας.
ΑΣΕ ρε Ηλία.....να λείπει το βυσσινο.....κουραστηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 12 Φεβ, 2014 09:58

Qgas έγραψε:
antonis8via έγραψε:

Και μετα ξύπνησες !! Αυτα σας τα λένε η τα βγάζετε απο το κεφαλι σας ;

Θα σε ξύπνησω εγω τώρα......

Θα σου φέρω το αμάξι μου, θα στο λογκαρω μαζί σου, θα μου βάλεις ότι κιτ γουσταρεις.....θα κρατήσουμε τις τιμές αρχικού λογκαρισματος κάνοντας μαζί σου 150 χλμ Αθήνα Χαλκίδα και σωζώντας τα logs κάθε 15 λεπτά......
Και ξανά πάμε ίδια διαδρομή τραβώντας ίδια logs.
Αν βγουν ίδιες τιμές στο πληρώνω.....αλλιώς το ξύλωνεις όλο και μου κολλας ότι κόβεις,τρυπησεις, σε φανοποιειο!
Δέχεσαι; Και στις υπεύθυνες δηλώσεις θα αναφέρεις εγγύηση εδρών,βαλβιδων,και πόση κατανάλωση θα έχω και ότι θα το επαναφερεις στην αρχική κατάσταση σε περίπτωση ξήλωματος!
Η...όντως.....τότε ξύπνησα;
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 12 Φεβ, 2014 10:38

Και επειδή.....θα ακούσω καμμια ειρωνία, αυτα που σου ζητώ....τα είχα ζητήσει απο το μπιρμπο και.....τα δέχτηκε φυσικά χωρίς υπεύθυνες δηλώσεις γιατι.....ότι ειχε πει μου ειχε ακουστεί λογικό....και όχι μαγικό.....όπως τα λέτε οι υπόλοιποι.
Αλλα...πρώτα μπήκε το icom, και μετα 2 ημέρες και 280 χλμ....τον πλήρωσα!
Γι αυτο...αν ξαναβαλω......μόνο στο μπιρμπο!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 12 Φεβ, 2014 10:45

Εγω στην avin της γειτονιάς βάζω με 1.559 και υγραεριο δεν έχω δει πουθενά κατω απο 0.901

εγραψα μεση τιμη για τα 2 καυσιμα στην περιοχη της Αθηνας και εχω υπολογισει τιμη υγραεριου 91 λεπτα, αν εισαι Αθηνα και θελεις το πρατηριο κατω απο το σπιτι σου με 88 λεπτα το λιτρο, γιατι υπαρχουν αυτες οι τιμες τωρα, εχεις δικιο.

Βάλε επίσης τους ψεκασμούς σε τιμή βενζίνης, βάλε καμμενους Λ απο ψεκασμούς που κάνουν 150 ευρω ο φτηνοτερος, βάλε προσαύξηση κατανάλωσης γενικά λόγω που τα misfire κάνουν πάρτυ απο τα ηλεκτροβανακια της πλάκας που τα λέτε μπεκ......και θενε πέταμα κάθε 15.000 βάλε γενική προσαυξηση στην ψυχρή εκκίνηση που έχεις σβήσει με αυξημένα fuel trims λόγω υγραεριου και ξεκινάς με βενζινα, βάλε απώλειες κυκλώματος ζεστού νερού που αναγκάζει το αμάξι να δουλεύει 5-10 βαθμούς πιο κρύο απο ότι χωρίς πνεύμονα και σωληνωσεις.....και θα δεις γιατι τα 3 ευρω που λέω εγω.....είναι δυο......πλούσια πλούσια!

στο μεγαλυτερο ποσοστο των αυτοκινητων η αυξημενη καταναλωση δεν φτανει το 20% και εγω εχω υπολογισει με 30% για να καλυψω αυτες τις διαφορες που σε αρκετα αυτοκινητα δεν υπαρχουν.
στα αυτοκινητα που εχω φτιαξει φαινετε οτι ο λ ειναι απο εξωτικα υλικα και γιαυτο δεν εχω αντιμετωπησει προβλημα.
υπαρχουν τα ηλεκτροβανακια που λες, αλλα υπαρχουν και τα μπεκ τυπου βενζινας, οτι πληρωσεις παιρνεις εδω.
στην ψυχρη εκκινηση και με βενζινα εχεις αυξημενα fuel trims αλλιως δεν μπορει να δουλεψει ο κινητηρας. 5-10 βαθμους πιο κρυο δεν δουλευει το αυτοκινητο απο τον πνευμονα εκτος και αν υπαρχει προβλημα στο κυκλωμα ψυξης (θερμοστατης π.χ.)

Βάλε τώρα ανεπανόρθωτες κανιβαλισμενες εγκαταστάσεις, κοψιματα σε λεκάνες, απώλεια ρεζέρβας, ταλαιπωρίες να το στρωσουν,ζεστά λεφτά προς εγκατάσταση, άγχος που θα Φουλαρεις LPG....άγχος αν θα βρεις στην εκδρομή που πας.....και γίνεσαι εύκολα ψυχακιας.

κανιβαλισμενες εγκαταστασεις υπαρχουν (ολες οι φτηνες και καποιες ακριβες) οπως υπαρχουν κανιβαλισμοι και σε αλλες εργασιες πανω στο αυτοκινητο (αντικατασταση δισκο-πλατω και να λειπουν βιδες, πλεξουδες αστηρικτες κ.τ.λ.) σε ολες τις εργασιες θα βρεις και τετοιες.
στην λεκανη πιστευω μιλας για την τρυπα των 50-60mm?
αγχος πρατηριου? δεν ειναι μεγαλυτερο αυτο με την βενζινη? πρατηρια υγραεριου υπαρχουν παντου εκτος τα νησια αλλα σε δυκολες καταστασεις παραμενει και η λειτουργεια με βενζινα.
για το αρχικο κασερι εχεις δικιο και ειναι ενα μεγαλο προβλημα σημερα, ταλαιπωρια για να στρωσει σημερα οχι εκτος λιγων περιπτωσεων που εχει προβλημα μη εμφανη το αυτοκινητο τεχνογνωσια υστερα απο 3 χρονια τριβης με το αντικειμενο υπαρχει.
αλλο ενα θεμα ειναι τα μικρα αυτοκινητα με το που θα μπει η ρεζερβα, αλλα μεγαλυτερο προβλημα υπαρχει με πολλα αυτοκινητα που δεν εχουν καθολου ρεζερβα.

ΑΣΕ ρε Ηλία.....να λείπει το βυσσινο.....κουραστηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια.[/quote]

το δικαιωμα να μην γουσταρεις εσυ το υγραεριο δεν μπορει να στο αφαιρεσει κανενας, αλλα οταν γραφεις ανακριβειες εχω το δικαιωμα εγω να φωναζω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 12 Φεβ, 2014 13:46

Οκ, εγω λέω ανακρίβειες!
Δε ξανά ασχολούμαι, θα πω,θα πεις, θα ξαναπώ κλπ.
δε θα βγαίνει τίποτα.
Ο αναγνώστης που θέλει ενημέρωση....παίρνει τα έναυσματα που έχω δώσει εδώ μέσα, ψάχνεται και αποφασίζει.
Αυτός είναι ο ρόλος μου και όχι ατερμονες συζητήσεις.
antonis8via

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες