Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό andrew » Πέμ 08 Μάιος, 2014 19:00

12ευρω την πληρωσα εγω.
andrew

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό savvas31 » Σάβ 10 Μάιος, 2014 01:39

καλησπέρα
έχω ένα νισσαν xtraIl 2.5 lt το οποίο λόγω ευπάθειας πρέπει να τσεκάρω συχνά.
στην αντιπροσωπία με χρέωσαν 50 ευρώ για τον έλεγχο και 300 για την ρύθμιση με καπελοτα.
επειδή θέλω να κάνω έλεγχο κάθε 20.000 χλμ και πιθανά ρύθμιση υπάρχουν συνεργεία που να κάνουν αξιόπιστη δουλειά φθηνότερα;
θα εκτιμούσα αν κάποιος γνωρίζει να μου δώσει πληροφορίες έστω και με ώστε να μην θεωρηθεί διαφήμιση;
NISSAN XTRAIL 2.5 2005 ME ICOM JTG
savvas31

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 10 Μάιος, 2014 01:58

savvas31 έγραψε:καλησπέρα
έχω ένα νισσαν xtraIl 2.5 lt το οποίο λόγω ευπάθειας πρέπει να τσεκάρω συχνά.
στην αντιπροσωπία με χρέωσαν 50 ευρώ για τον έλεγχο και 300 για την ρύθμιση με καπελοτα.
επειδή θέλω να κάνω έλεγχο κάθε 20.000 χλμ και πιθανά ρύθμιση υπάρχουν συνεργεία που να κάνουν αξιόπιστη δουλειά φθηνότερα;
θα εκτιμούσα αν κάποιος γνωρίζει να μου δώσει πληροφορίες έστω και με ώστε να μην θεωρηθεί διαφήμιση;

δεν εχει καπελωτα αλλα ποτηρια τα οποια ειναι ακριβα σαν ανταλλακτικα (νομιζω 17 ευρω το ενα Χ 16 κανε σουμα να δεις) αν θελεις να κανεις ρυθμιση καθε 20000km νομιζω οτι οικονομικα σε συμφαιρει να ξηλωσεις καπακι και να βαλεις εδρες και βαλβιδες απο στερλιτη και να ησυχασεις μια για παντα, ασε που πανω απο 2-3 και πολυ σπανια 4 ρυθμισεις δεν παιρνουν αυτες οι βαλβιδες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 10 Μάιος, 2014 02:36

Στην αντιπροσωπεια σε γδαρανε φιλε μου για τον ελεγχο. Εμενα τα πλακακια κοστιζουν στο hyundai 4.5 ευρω το ενα. Εσενα αν ειναι ακριβα δεν προκειται να πεσει το κοστος ρυθμισης. Κανε μια ερευνα αγορας για τα ποτηρακια εκτος αντιπροσωπειας και αμα ειναι οντως τοσο ακριβα απλα μην ξανακανεις ρυθμιση. Με 7-8 κατοσταρικα φτιαχνεις καπακι για υγραεριο. Μπορεις ομως να βρεις εξωτερικο συνεργειο να σου κανει ελεγχο με κοστος το πολυ 20 ευρω.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό savvas31 » Κυρ 11 Μάιος, 2014 02:49

Δηλαδή βρε παιδιά αν βάλω βαλβίδες και έδρες απο στερλιτη στο ήδη ευπαθές αυτοκίνητο μου δεν θα έχω πλεον προβλημα ;
Πόσο μπορεί να στηχίζει η επισκευή αυτή;
Και πόσο να ξανατοποθετηθει το συστημα του lpg;
NISSAN XTRAIL 2.5 2005 ME ICOM JTG
savvas31

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 11 Μάιος, 2014 05:14

savvas31 έγραψε:Δηλαδή βρε παιδιά αν βάλω βαλβίδες και έδρες απο στερλιτη στο ήδη ευπαθές αυτοκίνητο μου δεν θα έχω πλεον προβλημα ;

Μα το αμαξι σου ειναι ευπαθη στις εδρες/βαλβιδες, αυτες θα βελτιωσεις και ναι δεν θα εχεις πλεον προβλημα.
Η επισκευη θα κοστισει κοντα στο 1000ρικο(μαζι με την εργασια του μηχανικου εννοω), και ισως πιο κατω. Αναλογα τι θα αλλαχτει, εδρες ή βαλβιδες ή και τα δυο. Αυτο θα φανει ανοιγοντας το.
Το συστημα του LPG δεν ξηλωνεται. 2-3 επιπλεον πραγματακια θα βγουν απο πανω κατα το λυσιμο οπως μπεκιερα και μερικες σωληνες και θα ξαναμπουνε.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 11 Μάιος, 2014 11:23

gkazakias έγραψε:
savvas31 έγραψε:Δηλαδή βρε παιδιά αν βάλω βαλβίδες και έδρες απο στερλιτη στο ήδη ευπαθές αυτοκίνητο μου δεν θα έχω πλεον προβλημα ;

Μα το αμαξι σου ειναι ευπαθη στις εδρες/βαλβιδες, αυτες θα βελτιωσεις και ναι δεν θα εχεις πλεον προβλημα.
Η επισκευη θα κοστισει κοντα στο 1000ρικο(μαζι με την εργασια του μηχανικου εννοω), και ισως πιο κατω. Αναλογα τι θα αλλαχτει, εδρες ή βαλβιδες ή και τα δυο. Αυτο θα φανει ανοιγοντας το.
Το συστημα του LPG δεν ξηλωνεται. 2-3 επιπλεον πραγματακια θα βγουν απο πανω κατα το λυσιμο οπως μπεκιερα και μερικες σωληνες και θα ξαναμπουνε.

Και αυτες τις εδρες και βαλβιδες απο στελιτη που τις βρισκει κανεις?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 11 Μάιος, 2014 16:11

Σε καποια μηχανουργεια/ρεκτιφιε.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 11 Μάιος, 2014 23:14

Δηλ. αν καταλαβα σωστα τις φτιαχνουν τα μηχανουργεια αναλογα την διασταση που χρειαζετε μετα τα τορναρισματα τους,γιατι που googlαρα "stelite valves και valve seats " μου εβγαλε 2-3 σαιτ που πουλανε σε Αμερικη και Αγγλια αλλα δεν τα πουλανε π.χ για συγεκριμενο μοντ. αυτοκινητου.
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 11 Μάιος, 2014 23:36

Ναι σωστα καταλαβες. Επισης το καπακι παραδιδεται ρυθμισμενο με τα νεα του καπελωτα στις βαλβιδες κατι που σαν απλη ρυθμιση με δεμενη μηχανη κοστιζει πολυ, δες προηγουμενα ποστ.
gkazakias

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες