Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρατήριο Πετρογκάζ - Φαωνος 67 & Ιφιγενείας

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Πρατήριο Πετρογκάζ - Φαωνος 67 & Ιφιγενείας

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 25 Μάιος, 2014 06:18

Τωρα προφανως θα βγαλεις λιγοτερα κμ , δεν ειχε πιεση η αντλια του πρατηριου να σε φουλαρει πληρως. Πρεπει να πληρωσες και λιγοτερο απο οτι περιμενες στο τελευταιο φουλαρισμα ετσι? Μου εχει συμβει και μενα αλλα οχι στη Φαωνος. Δηλαδη εμενα ξερω το φερνει 0.10 ευρω το χιλιομετρο πανω κατω με τιμη λιτρου 0.80-0.85, οταν παω λοιπον με 250 κμ να φουλαρω και μου χτυπαει στα 19 ευρω (αντι 24.50 με 26 το πολυ) ξερω οτι δεν φουλαρε καλα. Χοντρικα αυτος ειναι ο τροπος. Μετα βλεπω και τα λαμπακια να σβηνουν συντομοτερα απο οτι συνηθως.
Ναι να πας με γεματη δεξαμενη να στο ρυθμισει. Βασικα ρωτα τον πριν και οτι σου πει κανε.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Κυρ 25 Μάιος, 2014 09:31

καλα δε νομιζω οτι ειναι ετσι αφου λενε ολοι για τα λαμπακια οτι δν ειναι καθολου ακριβρειας. 31 λιτρα μου πηρε μεσα το ντεποζιτο γιατι χωραγε αλλα 4 λιτρα μιας και πηγα πριν χτυπησει η ειδοποιηση οτι τελειωνει το αεριο.
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 25 Μάιος, 2014 21:52

Ποτέ μην υπολογίζετε όταν γεμίζετε ενώ η δεξαμενή δεν έχει αδειάσει τελείως.
Ποτέ δεν πρόκειται έτσι να κάνετε σωστό υπολογισμό γιατι το υγραέριο δεν λειτουργεί όπως με τη βενζίνη.
Με τη βενζίνη σε ένα τεπόζιτο 50 λίτρων σε όποιο πρατήριο και αν πάμε να το γεμίσουμε αν είναι άδειο θα πάρει 50
λίτρα (αν βέβαια δεν κλέβει η αντλία)
Με το υγραέριο και στο ίδιο πρατήριο αν πάμε να γεμίσουμε μία άδεια δεξαμενή τη μία φορά μπορεί να σταματήσει στα
35 και την άλλη στα 41.Μου έχει τύχει και όχι μία αλλά πολλές φορές.Δεν ξέρω γιατίσυμβαίνει.Πιθανώς αλλάζει η πίεση
στην αντλία.
Έτσι μετρούσα και γω στην αρχή και μία φορά έλεγα ότι μου καίει 7 λίτρα στα 100 και την άλλη 9 λίτρα στα 100. :lol:

Οπότε για σωστή μέτρηση.Άδειασμα τελείως της δεξαμενής γέμισμα,άδειασμα τελείως και υπολογισμό.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό georgeIII » Παρ 30 Μάιος, 2014 21:14

Γεμισα και εγω στο συγκεκριμενο πρατηριο και η αληθεια ειναι οτι μαλλον αρνητικη εντυπωση θα εχω.... Ο λογος ειναι οτι οπως βλεπω μεχρι τωρα την καταναλωση θα εχω μια διαφορα στα 60 χλμ μείον απο τα χιλιομετρα που διανυω γεμιζοντας σε αλλο συγκεκριμενο πρατηριο που γεμιζω στην Πατρα. Βεβαια κραταω καθε επιφυλαξη και θα πω την τελικη μου αποψη οταν αδειασω τελειως την δεξαμενη.
georgeIII

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 30 Μάιος, 2014 21:47

Απο πρατηριο σε πρατηριο θα βλεπεις συνηθως διαφορες. Για σωστες μετρησεις πρεπει να βαζεις απο το ιδιο πρστηριο. Επισης αν την ωρα που βαζεις εσυ γεμιζει ταυτοχρονα αλλος ενας διπλα σου ισως παλι δεν σε γεμισει σωστα. Δεν υπαρχει περιπτωση για κακο μιγμα ή λαθος λιτρομετρηση απο το συγκεκριμενο πρατηριο. Ειναι σχεδον το μονιμο πρατηριο που βαζω.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό georgeIII » Παρ 30 Μάιος, 2014 22:08

gkazakias έγραψε:Απο πρατηριο σε πρατηριο θα βλεπεις συνηθως διαφορες. Για σωστες μετρησεις πρεπει να βαζεις απο το ιδιο πρστηριο. Επισης αν την ωρα που βαζεις εσυ γεμιζει ταυτκχρονα αλλος ενας διπλα σου ισως παλι δεν σε.γεμισει σωστα.

Καταλαβαινω οτι διαφορες θα βλεπω οι οποιες θα οφειλονται ειτε στην ποιοτητα του καυσιμου ειτε στην ποσοτητα του καυσιμου. Οι συγκρισεις γινονται σε ομοια πραγματα, στην περιπτωση μας πρατηρια, και οχι στα ιδια. Τι εννοω, θα συγκρινω ενα μηλο με ενα αλλο μηλο και θα πω "αυτο" ειχε πιο ωραια γευση. Δεν θα συγκρινω το μηλο με το ιδιο μηλο. Ελπιζω να εξηγω το σκεπτικο μου σωστα.
Αν βαζω μονιμα απο το ιδιο πρατηριο το οποιο μονιμως εχει την ιδια κακη ποιοτητα και μονιμως με "κλεβει" στην ποσοτητα αρα παντα θα κανω τα ιδια χιλιομετρα θα ειμαι παντα ευτυχισμενος σκεφτομενος οτι αφου δεν εχω μεταβολες στα χιλιομετρα ή στην συμπεριφορα του αυτοκινητου τοτε ειναι ολα "καλα". Το προβλημα ειναι οτι δεν θα το εχω συγκρινει με ενα αλλο πρατηριο που μπορει να ειναι "καλυτερα".
Το τελευταιο που λες οτι μπορει να μην με εχει γεμισει καλα δεν το καταλαβαινω... 36 λιτρα βαζω παντου αρα η ποσοτητα ειναι ιδια. Τι σχεση εχει αν γεμιζει αλλος μαζι με μενα σε αλλη αντλια;

Υ.Γ. Δεν εχω σκοπο να κατηγορησω ουτε να θιξω το συγκεκριμενο πρατηριο που αναφερεται στο θεμα, ουτε κανενα αλλο πρατηριο, με τις εκφρασεις "κακη ποιοτητα" και "με κλεβει". Οπως ηδη εχω γραψει σε προηγουμενο post μου δεν εχω ολοκληρωμενη αποψη για το πρατηριο του θεματος.
georgeIII

Δημοσίευσηαπό nikkokk » Παρ 30 Μάιος, 2014 23:05

georgeIII έγραψε: Το τελευταιο που λες οτι μπορει να μην με εχει γεμισει καλα δεν το καταλαβαινω... 36 λιτρα βαζω παντου αρα η ποσοτητα ειναι ιδια. Τι σχεση εχει αν γεμιζει αλλος μαζι με μενα σε αλλη αντλια;

Είναι λίγο περίεργο να βάζεις παντού 36 λίτρα - εκτός κι αν δεν γεμίζεις πάντα το ρεζερβουάρ ή αν το αδειάζεις πάντα και ξέρεις ότι παίρνει - γεμίζει με - 36 λίτρα.
Το πόσα λίτρα θα πάρει ένα ρεζερβουάρ εξαρτάται - εκτός απ' την ίδια τη χωρητικότητά του που είναι και το πάνω όριο - και από τη πίεση της αντλίας. Όσο υψηλότερη είναι η πίεση λειτουργίας της αντλίας, τόσο περισσότερα λίτρα θα πάρει το ρεζερβουάρ πριν η βαλβίδα ασφαλείας κόψει τη παροχή.
Εννοείται πως η πίεση λειτουργίας της αντλίας διαφέρει από πρατήριο σε πρατήριο - ακόμα και η ίδια αντλία μπορεί να λειτουργεί με διαφορετική πίεση ανάλογα με τις συνθήκες (αν π.χ. στη Φάωνος λειτουργούν και οι δύο μαζί η πίεσή τους μπορεί να πέφτει).
Η συνηθισμένη πίεση λειτουργίας στη Φάωνος είναι μάλλον χαμηλότερη του μέσου όρου αφού στα περισσότερα άλλα πρατήρια που κατά καιρούς γεμίζω (στα ταξίδια μου) βάζω περισσότερα λίτρα. Όταν λοιπόν γεμίζω κάπου αλλού και μετά στη Φάωνος, παίρνει λιγότερα λίτρα και δίνει την εντύπωση πως έκαψε λιγότερο αέριο ανά χιλιόμετρο. Όταν μετά ξαναγεμίσω αλλού, παίρνει περισσότερα και δείχνει να έκαψε περισσότερα. Όταν όμως γεμίσω διαδοχικά στη Φάωνος έχω τον ίδιο μέσο όρο κατανάλωσης που παρατηρώ και στις περιπτώσεις διαδοχικών γεμισμάτων από άλλα πρατήρια. Αυτό σημαίνει πως μάλλον είναι θέμα πίεσης και όχι ποιότητας αερίου ή μειωμένης - ηθελημένα - ποσότητας.
Opel Zafira 1.8 mod 2001 - 125 PS (Z18XE) - Landi Renzo Omegas Evo
nikkokk

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό georgeIII » Παρ 30 Μάιος, 2014 23:34

nikkokk έγραψε:Είναι λίγο περίεργο να βάζεις παντού 36 λίτρα - εκτός κι αν δεν γεμίζεις πάντα το ρεζερβουάρ ή αν το αδειάζεις πάντα και ξέρεις ότι παίρνει - γεμίζει με - 36 λίτρα.
Το πόσα λίτρα θα πάρει ένα ρεζερβουάρ εξαρτάται - εκτός απ' την ίδια τη χωρητικότητά του που είναι και το πάνω όριο - και από τη πίεση της αντλίας. Όσο υψηλότερη είναι η πίεση λειτουργίας της αντλίας, τόσο περισσότερα λίτρα θα πάρει το ρεζερβουάρ πριν η βαλβίδα ασφαλείας κόψει τη παροχή.
Εννοείται πως η πίεση λειτουργίας της αντλίας διαφέρει από πρατήριο σε πρατήριο - ακόμα και η ίδια αντλία μπορεί να λειτουργεί με διαφορετική πίεση ανάλογα με τις συνθήκες (αν π.χ. στη Φάωνος λειτουργούν και οι δύο μαζί η πίεσή τους μπορεί να πέφτει).
Η συνηθισμένη πίεση λειτουργίας στη Φάωνος είναι μάλλον χαμηλότερη του μέσου όρου αφού στα περισσότερα άλλα πρατήρια που κατά καιρούς γεμίζω (στα ταξίδια μου) βάζω περισσότερα λίτρα. Όταν λοιπόν γεμίζω κάπου αλλού και μετά στη Φάωνος, παίρνει λιγότερα λίτρα και δίνει την εντύπωση πως έκαψε λιγότερο αέριο ανά χιλιόμετρο. Όταν μετά ξαναγεμίσω αλλού, παίρνει περισσότερα και δείχνει να έκαψε περισσότερα. Όταν όμως γεμίσω διαδοχικά στη Φάωνος έχω τον ίδιο μέσο όρο κατανάλωσης που παρατηρώ και στις περιπτώσεις διαδοχικών γεμισμάτων από άλλα πρατήρια. Αυτό σημαίνει πως μάλλον είναι θέμα πίεσης και όχι ποιότητας αερίου ή μειωμένης - ηθελημένα - ποσότητας.

Την πρωτη φορα που το γεμισα πηρε 36 λιτρα, την δευτερη φορα σε διαφορετικο πρατηριο πηρε 36 λιτρα, την τριτη φορα στο ιδιο πρατηριο με την δευτερη παλι 36 λιτρα. Δεν μετραω τα δεκαδικα που παιρνει μεχρι να κλεισει την αντλια ο υπαλληλος. Στα 36 χτυπαει η αντλια αρα θεωρω οτι 36 λιτρα παιρνει. Για να καταλαβω δηλαδη αν η αντλια πανω γραφει 36,40 λιτρα μπορει η δεξαμενη να εχει γεμισει με 30 ή 40 (τυχαια νουμερα το 30 και το 40, και εννοειταιι οτι γεμιζω οταν εχει αδειασει τελειως η δεξαμενη) αναλογα την πιεση της αντλιας;
Και αυτο το "δινει την εντυπωση οτι εκαψε λιγοτερο αεριο" δεν το καταλαβαινω παλι. Γεμιζω (απο αδειος παντα επαναλαμβανω) στο Χ πρατηριο και λογω πιεσης αντλιας παιρνει 40l και κανω 400χλμ αρα 10l/100km, γεμιζω στο Ψ πρατηριο και επισης λογω αντλιας παιρνει 36 λιτρα με ιδια καταναλωση σε ιδανικες συνθηκες θα περιμενω να κανω 360χλμ. Αν κανω λιγοτερα η περισσοτερα κατι συμβαινει με ενα απο τα δυο πρατηρια. Με ιδια καταναλωση και ιδανικες συνθηκες εννοω οτι και ο τροπος οδηγησης ειναι ιδιος και το αμαξι σε ιδια κατασταση.

Μπορει να ακουγονται χαζα αυτα που γραφω αλλα εχω μπερδευτει αρκετα με το θεμα αυτο.

Αν εχει ξεφυγει το θεμα να μεταφερθει αλλου οπως κρινουν οι διαχειριστες παρακαλω...
georgeIII

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 31 Μάιος, 2014 00:26

Αν μπηκαν και τωρα στη φαωνος 36 λιτρα, τα ιδια χλμ θα βγαλεις. Πως εχεις την εντυπωση οτι θα βγαλεις λιγοτερα? Απο τα λαμπακια? Εισαι νεος στην υγραεριοκινηση?
gkazakias

Δημοσίευσηαπό georgeIII » Σάβ 31 Μάιος, 2014 00:35

gkazakias έγραψε:Αν μπηκαν και τωρα στη φαωνος 36 λιτρα, τα ιδια χλμ θα βγαλεις. Πως εχεις την εντυπωση οτι θα βγαλεις λιγοτερα? Απο τα λαμπακια? Εισαι νεος στην υγραεριοκινηση?

Ναι καινουριος ειμαι εχω 15 μερες που το εχω βαλει και εχω κανει περιπου 1700χλμ. Απο λαμπακια εχω αυτη την εντυπωση ναι. Με τον ρυθμο που σβηνουν πιστευω οτι θα κανω 60χλμ λιγοτερα απο το προηγουμενο γεμισμα τουλαχιστον.
georgeIII

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 75 επισκέπτες