Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρατήριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Πρατήριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Δημοσίευσηαπό GARBAKOS » Παρ 20 Δεκ, 2013 06:02

Ηλια ειδα σε παλιοτερα post να λενε για αυτο το πρατηριο που ανεφερα οτι ειναι απο τα καλυτερα και σε αεριο και σε πιεσεις και οτι σε καποια συγκεκριμενα εβγαζαν πιο πολλα χιλιομετρα,κατι το οποιο ειναι πολυ καλο για ολους μας αμα ισχυει.Γιαυτο εκανα αυτη την ερωτηση..Εγω βαζω σχεδον παντα απο ενα πρατηριο αλλα θα δοκιμασω και καποια αλλα για να δω τυχον διαφορες..Ευχαριστω ολους τους φιλους για τις απαντησεις που εδωσαν!
Ford Fiesta MK7 1.4 Landi Renzo LPG
Άβαταρ μέλους
GARBAKOS

Δημοσιευσεις: 8

Re: πρατηριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Δημοσίευσηαπό civic2010 » Δευτ 23 Δεκ, 2013 13:46

civic2010 έγραψε:
papoys έγραψε:civic μιλάς για τη shell που βρίσκεται στον παράδρομο έξω από τα παλιά διόδια ??? (αυτά που τώρα
περνάμε ελεύθερα)???

ναι αυτην! (ειναι τα διοδια σχηματαριου αυτα που εχει ελευθερη διελευση).

απο τα 700χλμ που εβγαζα το καλοκαιρι τωρα πια βγαζω μονο 570. προφανως εχει αλλαξει το μειγμα?
Civic 1.8 on Bigas LPG Kit
civic2010

Δημοσιευσεις: 171

Δημοσίευσηαπό ZAKBIL » Παρ 13 Ιουν, 2014 12:03

Καλησπερα και απο εμενα..... σχετικα με οσα γραφεται να ξερετε οτι σημαντικο ρολο παιζει και το τη εχει μεταφερει το βυτιο πριν παει να ανεφοδιασει το πρατηριο......επειδη τυχαινει να εχω βεζιναδικο( για ευνοιτους λογου δε δινω δημοσια πληροφοριες-δε ξερω αν επιτρεπεται) εχει τυχει σε μενα να ερθει το βυτιο να παραλαβω αεριο και πριν απο μενα ειχε παει σε εργοστασιο το οποιο ειχε προμηθευσει με προπανιο...... αρα καταλαβαινεται οτι η αναλογια ηταν ακομα πιο μεγαλη σε προπανιο απο οτι η κανονικη.... για αυτο πολλες φορες οταν το νιωθεται ζωηρο και και και την επομενη φορα δε ειναι τοσο δε συμαινει οτι εχει κανει νοθεια...... δε ξερω αν καταλαβαινεται τη θελω να πω!!
ZAKBIL
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 13 Ιουν, 2014 12:09

ZAKBIL έγραψε:Καλησπερα και απο εμενα..... σχετικα με οσα γραφεται να ξερετε οτι σημαντικο ρολο παιζει και το τη εχει μεταφερει το βυτιο πριν παει να ανεφοδιασει το πρατηριο......επειδη τυχαινει να εχω βεζιναδικο( για ευνοιτους λογου δε δινω δημοσια πληροφοριες-δε ξερω αν επιτρεπεται) εχει τυχει σε μενα να ερθει το βυτιο να παραλαβω αεριο και πριν απο μενα ειχε παει σε εργοστασιο το οποιο ειχε προμηθευσει με προπανιο...... αρα καταλαβαινεται οτι η αναλογια ηταν ακομα πιο μεγαλη σε προπανιο απο οτι η κανονικη.... για αυτο πολλες φορες οταν το νιωθεται ζωηρο και και και την επομενη φορα δε ειναι τοσο δε συμαινει οτι εχει κανει νοθεια...... δε ξερω αν καταλαβαινεται τη θελω να πω!!

οποιος θελει να καταλαβει, καταλαβε τι θες να πεις.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 13 Ιουν, 2014 14:29

Το θέμα είναι ότι και στο ίδιο πρατήριο από γέμισμα σε γέμισμα υπάρχει διαφορά.
Από το ίδιο πρατήριο τη μία φορά με 42 λίτρα να κάνω 520 χιλιόμετρα και την άλλη φορά με τα ίδια λίτρα να κάνω 470
χιλιόμετρα κινούμενος περίπου με τον ίδιο ρυθμό.Και μη μου πείτε ότι είναι φυσιολογικό γιατί δεν το πιστεύω.Δεν είναι
φυσιολογικό τη μία 8 λ. στα 100 κα την άλλη 9 λ. στα 100.Ή το μίγμα αλλάζει ή η αντλία ψιλοκλέβει.

Τελευταία και για 2.500 χιλιόμετρα βάζω υγραέριο από Φάωνος.
Σε όλα τα μέχρι τώρα γεμίσματα κυμαίνομαι στην ίδια κατανάλωση.8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με απειροελάχιστες
αποκλίσεις οι οποίες δεν είναι άξιες λόγου.
Πιστεύω από τα πιο σταθερά και αξιόπιστα μίγματα στην Αττική. Και από τα πιο φθηνά.

Τώρα αν μου πουν κάποιοι πρατηριούχοι φταίνε οι εταιρείες για τα μίγματα,ας τους τρίξουν τα δόντια να φέρνουν
πάντα το ίδιο μίγμα όπως το παραπάνω που αναφέρω.
Εγώ θέλω να ξέρω ότι θα βάλω 40 λίτρα και θα κάνω π.χ. 500 χιλ. κινούμενος περίπου στις ίδιες διαδρομές.
Όχι τη μία φορά 500 χιλ. και την άλλη 450.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 13 Ιουν, 2014 14:55

papoys έγραψε:Το θέμα είναι ότι και στο ίδιο πρατήριο από γέμισμα σε γέμισμα υπάρχει διαφορά.
Από το ίδιο πρατήριο τη μία φορά με 42 λίτρα να κάνω 520 χιλιόμετρα και την άλλη φορά με τα ίδια λίτρα να κάνω 470
χιλιόμετρα κινούμενος περίπου με τον ίδιο ρυθμό.Και μη μου πείτε ότι είναι φυσιολογικό γιατί δεν το πιστεύω.Δεν είναι
φυσιολογικό τη μία 8 λ. στα 100 κα την άλλη 9 λ. στα 100.Ή το μίγμα αλλάζει ή η αντλία ψιλοκλέβει.

Τελευταία και για 2.500 χιλιόμετρα βάζω υγραέριο από Φάωνος.
Σε όλα τα μέχρι τώρα γεμίσματα κυμαίνομαι στην ίδια κατανάλωση.8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με απειροελάχιστες
αποκλίσεις οι οποίες δεν είναι άξιες λόγου.
Πιστεύω από τα πιο σταθερά και αξιόπιστα μίγματα στην Αττική. Και από τα πιο φθηνά.

Τώρα αν μου πουν κάποιοι πρατηριούχοι φταίνε οι εταιρείες για τα μίγματα,ας τους τρίξουν τα δόντια να φέρνουν
πάντα το ίδιο μίγμα όπως το παραπάνω που αναφέρω.
Εγώ θέλω να ξέρω ότι θα βάλω 40 λίτρα και θα κάνω π.χ. 500 χιλ. κινούμενος περίπου στις ίδιες διαδρομές.
Όχι τη μία φορά 500 χιλ. και την άλλη 450.

Τόσο σταθερή κατανάλωση είναι αδύνατη. Και τις ίδιες ακριβώς διαδρομές να κάνεις είναι αδύνατο να τις κάνεις με τον ίδιο τρόπο. Κάποιες συνθήκες θα είναι διαφορετικές. Ακόμα και το μέτρημα που κάνεις έχει αρεκετό σφάλμα. Αφήνεις το ντεπόζιτο να αδειάσει. Κάποια ποσότητα όμως μένει μέσα η οποία δεν είναι σταθερή (ένα φλοτέρ σαν το καζανάκι της τουαλέτας είναι, δε σταματάει πάντα στο ίδιο σημείο). Λίγο η αντλία μπορεί να ψιλοκλέβει που και αυτό δεν είναι κάτι σταθερό ακόμα και στο ίδιο πρατήριο. Οι απολίσεις που αναφέρεις είναι μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. ( Και το θέμα μέτρηση είναι το αντικείμενο των σπουδών μου, φυσικός)
Όσο για τα μίγματα το καλοκαίρι έχουμε πιο πολύ βουτάνιο και άρα θα βγάλεις λίγο παραπάνω χλμ γιατί έχει πιο μεγάλη πυκνότητα και το χειμώνα είναι λίγο περισσότερο το προπάνιο και άρα το αντίστροφο. Απ΄όσο ξέρω όμως αυτή η διαφορά στην Ελλάδα από χειμώνα σε καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μεγάλη.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 13 Ιουν, 2014 15:37

Στην Ελλαδα δεν το βρηκα ακομη!

Ολα στην Βουλγαρια!
Αντε εξηγηστε το μου!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Re: Απ: Πρατήριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 13 Ιουν, 2014 16:09

ZAKBIL έγραψε:Καλησπερα και απο εμενα..... σχετικα με οσα γραφεται να ξερετε οτι σημαντικο ρολο παιζει και το τη εχει μεταφερει το βυτιο πριν παει να ανεφοδιασει το πρατηριο......επειδη τυχαινει να εχω βεζιναδικο( για ευνοιτους λογου δε δινω δημοσια πληροφοριες-δε ξερω αν επιτρεπεται) εχει τυχει σε μενα να ερθει το βυτιο να παραλαβω αεριο και πριν απο μενα ειχε παει σε εργοστασιο το οποιο ειχε προμηθευσει με προπανιο...... αρα καταλαβαινεται οτι η αναλογια ηταν ακομα πιο μεγαλη σε προπανιο απο οτι η κανονικη.... για αυτο πολλες φορες οταν το νιωθεται ζωηρο και και και την επομενη φορα δε ειναι τοσο δε συμαινει οτι εχει κανει νοθεια...... δε ξερω αν καταλαβαινεται τη θελω να πω!!

Εσυ σαν πρατηριουχος μπορεις να το ελεγχεις αυτο? Κοιτας την πιεση του προιοντος που αγορασες?
Την εχω πατησει 3 συνεχομενες φορες απο πρατηριο bp ακριβο (μιγμα εκο gas μου πε) με πολυ προπανιο και η πιεση στη ζεστη να πηγαινει στα υψη και να ρεταρω. Ντροπης πραγματα και να το πληρωνω 0.86 (η αναγκη βλεπεις ηταν κοντα στο σπιτι μου και εφευγα ταξιδι αρων αρων)) οταν με 0.80 βαζω φοβερη ποιοτητα στη Φαωνος.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 13 Ιουν, 2014 19:48

Καλωσορισες στο φορουμ φιλε ZAKBIL,περιμεναμε στο φορουμ πως και πως εναν πρατηριουχο μπας και μπορεσει να μας διαφωτισει σε ορισμενα ερωτηματα μας σχετικα με την τιμη του υγραεριου.
Φιλε μπορεις να μας εξηγησεις για να σταματησουν και οι εικασιες και τα συμπερασματα οτι εχει στηθει καρτελ πως γινετε σε ολοκληρη την Θεσ/νικη οπου μενω ολα μα ολα τα πρατηρια να εχουν ιδια τιμη υγραεριου παντου π.χ 88.7-88,9 ενω στην βενζινη η διαφορες να παιζουν απο πρατηριο σε πρατηριο εως και 12 λεπτα στο λιτρο (1,57-1,69!)?
Επισης δωσε μας και μια λογικη εξηγηση στο πως γινετε σημερα στην Κοζανη και στην Βεροια να πουλανε 10-11 λεπτα φθηνοτερα το λιτρο απ'οτι στην Θεσ/νικη,ποιος εχει περισσοτερα μεταφορικα η Θεσ/νικη η η Βεροια και η Κοζανη ?
Διυλιστηριο αν δεν κανω λαθος δεν εκαναν στην Κοζανη ,ουτε και στην Βεροια,στην Θεσ/νικη ομως υπαρχει,ετσι δεν ειναι?
Περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σου μπας και μας διαφωτισεις φιλε.
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό ZAKBIL » Δευτ 16 Ιουν, 2014 11:15

Καλωσορισες στο φορουμ φιλε ZAKBIL,περιμεναμε στο φορουμ πως και πως εναν πρατηριουχο μπας και μπορεσει να μας διαφωτισει σε ορισμενα ερωτηματα μας σχετικα με την τιμη του υγραεριου.
Φιλε μπορεις να μας εξηγησεις για να σταματησουν και οι εικασιες και τα συμπερασματα οτι εχει στηθει καρτελ πως γινετε σε ολοκληρη την Θεσ/νικη οπου μενω ολα μα ολα τα πρατηρια να εχουν ιδια τιμη υγραεριου παντου π.χ 88.7-88,9 ενω στην βενζινη η διαφορες να παιζουν απο πρατηριο σε πρατηριο εως και 12 λεπτα στο λιτρο (1,57-1,69!)?
Επισης δωσε μας και μια λογικη εξηγηση στο πως γινετε σημερα στην Κοζανη και στην Βεροια να πουλανε 10-11 λεπτα φθηνοτερα το λιτρο απ'οτι στην Θεσ/νικη,ποιος εχει περισσοτερα μεταφορικα η Θεσ/νικη η η Βεροια και η Κοζανη ?
Διυλιστηριο αν δεν κανω λαθος δεν εκαναν στην Κοζανη ,ουτε και στην Βεροια,στην Θεσ/νικη ομως υπαρχει,ετσι δεν ειναι?
Περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σου μπας και μας διαφωτισεις φιλε.[/quote]

καλησπερα φιλε μου.....πριν ενα χρονο που ανεβηκα βολο οταν εγω πουλουσα 83 λεπτα στο βολο και συγκεκριμενα φευγοντας απο βολο αντιστοιχο βενζιναδικο με μενα πουλουσε 77 λεπτα/!!!!! εμεινα μαλακας....λεω πως γινεται αυτο τη διαφορες υπαρχουν?! ρωτησα τον αντιχτοιχο επιθεωρητη της εταιριας που συνεργαζομαι και η απαντηση του....' τη να σ πω τωρα'
η τιμη που βαζει ο καθενας περα απο τα εξοδα εχει να κανει και με το ποσοστο κερδους που βαζει ο καθενας.....ενδεικτικα θα σας πω οτι αυτα τα 14 λεπτα που λενε και και δεν υπαρχουν ποια!!!! παλια ναι πηγαινε και 20 λεπτα το λιτρο τωρα πλεον ΟΥΤΕ τα μισα απο τα 20 δεν ειναι τις περισσοτερες φορες!!!
οσο αφορα τα καρτελ δε ξερω τη να σας πω ισως και να υπαρχουν!!( χωρις να γνωριζω κατι συγκεκριμενο)
ZAKBIL
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 19

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 109 επισκέπτες