Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Συμπεριφορά υγραερίου σε ανεβασμένη θερμοκρασία

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Συμπεριφορά υγραερίου σε ανεβασμένη θερμοκρασία

Δημοσίευσηαπό manoliss » Δευτ 23 Ιουν, 2014 22:34

εχω μια απορια....
παρακολουθώ το αμαξι μου και βλεπω όταν κινουμαι μεσα σε πολη και η θερμοκρασια του υγραερίου παντα συμφωνα με το πρόγραμμα που του εγκατεστημενου συστηματος πιασει τους 70 βαθμούς στο αεριο το αμαξι αρχιζει να εχει ένα παιξιμο στις στροφες,,,,,σε χαμηλοτερη θερμοκρασιοα πχ στους 55-60 βαθμούς δεν εχω θεμα....να πω επισης ότι αν κανω αυτοπρογραμματισμο με θερμοκρασια αεριου 65 βαθμπυς και ρυθμιστη σους 80+ μου βγαζει μικροτερο χαρτη από αν κανω αυτοπρογραμματισμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες
τελικα λειπει η θελει μικροτερο μιγμα? γενικα πια είναι η συμπεριφορα του αεριου σε θαλαμο καυσης με ανεβασμενη θερμοκρασια? θελω μικροτερο μιγμα?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Re: συμπεριφορα υγραεριου σε ανεβασμενη θερμοκρασια

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Δευτ 23 Ιουν, 2014 23:07

manoliss έγραψε:εχω μια απορια....
παρακολουθώ το αμαξι μου και βλεπω όταν κινουμαι μεσα σε πολη και η θερμοκρασια του υγραερίου παντα συμφωνα με το πρόγραμμα που του εγκατεστημενου συστηματος πιασει τους 70 βαθμούς στο αεριο το αμαξι αρχιζει να εχει ένα παιξιμο στις στροφες,,,,,σε χαμηλοτερη θερμοκρασιοα πχ στους 55-60 βαθμούς δεν εχω θεμα....να πω επισης ότι αν κανω αυτοπρογραμματισμο με θερμοκρασια αεριου 65 βαθμπυς και ρυθμιστη σους 80+ μου βγαζει μικροτερο χαρτη από αν κανω αυτοπρογραμματισμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες
τελικα λειπει η θελει μικροτερο μιγμα? γενικα πια είναι η συμπεριφορα του αεριου σε θαλαμο καυσης με ανεβασμενη θερμοκρασια? θελω μικροτερο μιγμα?

με τη ρυθμιση του χαρτη οσο πιο ζεστος ειναι ο κινητηρας τοσο χαμηλοτερο χαρτη θα βγαελι,ετσι ειναι το σωστο να γινεται, οσο για τη λειτουργια του στο ρελαντι δοκιμαζεις -3,-3 μοναδες να δεις αν στρωσει η λειτουργια αλλιως δοκιμαζεις +3, +3, αν και πιστευω οτι τα το εχεις δοκιμασει και η δουλεια θα πηγαινει αλλου.....
Μανωλη πιστευω οτι εχουν θεμα τα μπεκ οταν φτανει η θερμοκρασια αεριου 70βαθμους και σου κανει τα περιεργα, αν εκεινη τη χρονικη στιγμη ελεγξεις την πιεση αεριου και παραμενει στα ιδια νουμερα οπως στους 55-60βαθμους τοτε ειναι καθαρα θεμα μπεκιερας
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Re: Συμπεριφορά υγραερίου σε ανεβασμένη θερμοκρασία

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τρί 24 Ιουν, 2014 22:22

σε ολο το χαρτη η μονο στην κλιμακα των 1000 στροφων διοτι εχω παρακολουθησει ότι αν επηρεασω μονο το ρελαντί και εχω απειραχτες τιμες ολο το χαρτη αναλογικα εχω παλι τις αρρυθμίες ενώ αν επηρεασω ολο τον χαρτη εχω μια βελτιωση.....επισης
στο λοβατο εχει μια λειτουργια για το μιγμα σε +-% αναλογα με την θερμοκρασια οποτε παιζω ελαφρως και εκει την ρυθμιση αλλα τελικα συνηθως στις μεγαλες θερμικρασιες θελει μιγμα η όχι/ να ανεβασω την πιεση που τωρα είναι καπου στα 1,35 να την παω στα 1,40-1,45? θα εχω περισσοτερο μιγμα στα μπεκ?
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 24 Ιουν, 2014 23:05

Φίλε μου συγνώμη που επεμβαίνω , ο εγκαταστάτης σου υπάρχει η δεν σου είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτόν ????..το υγραέριο δεν είναι για πειράματα...εκτός αν το κατέχεις εις βάθος το θέμα . Διαφορετικά μπορεί να σου "κάτσει" μεγάλη νίλα ...
..φιλικά...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 25 Ιουν, 2014 02:32

manoliss έγραψε:σε ολο το χαρτη η μονο στην κλιμακα των 1000 στροφων διοτι εχω παρακολουθησει ότι αν επηρεασω μονο το ρελαντί και εχω απειραχτες τιμες ολο το χαρτη αναλογικα εχω παλι τις αρρυθμίες ενώ αν επηρεασω ολο τον χαρτη εχω μια βελτιωση.....επισης
στο λοβατο εχει μια λειτουργια για το μιγμα σε +-% αναλογα με την θερμοκρασια οποτε παιζω ελαφρως και εκει την ρυθμιση αλλα τελικα συνηθως στις μεγαλες θερμικρασιες θελει μιγμα η όχι/ να ανεβασω την πιεση που τωρα είναι καπου στα 1,35 να την παω στα 1,40-1,45? θα εχω περισσοτερο μιγμα στα μπεκ?

-στην κλιμακα των 1000στροφων-στις στροφες του ρελαντι που εμφανιζεται το προβλημα, εφοσον πουθενα αλλου δεν σου κανει κατι περιεργο
-στις υψηλες θερμοκρασιες συνηθως θελει λιγοτερο μειγμα
-ναι θα εχεις περισσοτερο μειγμα στα μπεκ ανεβαζοντας το μειγμα, απλα μου ειχες πει παλιοτερα οτι το δοκιμασες να το κατεβασεις και να το ανεβασεις και σου εκανε παλι τα ιδια και σκεφτομαι τα μπεκ η τα καλωδια μηπως ειναι υπερβολικα κοντα σε καποια εστια θερμοτητας(πχ ακριβως πανω απο το ψευτοκαπακο η σε κολαρο νερου) και σου κανει τα περιεργα
-ακομη μια περιπτωση ειναι μια βρωμικη πεταλουδα γκαζιου-πολλες αναθυμιασεις στην πεταλουδα γκαζιου που δεν αφηνει να περασει η σωστη ποσοτητα οξυγονου για να γινει σωστη καυση με αποτελεσμα πλουσιοτερο μειγμα μη σταθερο ρελαντι, με το elm327 τι τιμες παιρνεις για λ και fuel trims στο υγραεριο και τι στη βενζινη εκεινη τη δεδομενη στιγμη;
antonis132

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 27 Ιουν, 2014 22:01

η πεταλουδα είναι καθαρη....απλα εκανα autocalibration με θερμοκρασια αεριου 70-72 βαθμούς και θερμοκρασιαρυθμιστη 85+ βαθμούς εδωσα λιγο μιγμα περιπου +3 μοναδες και εστρωσε αρκετα καλα...όμως με τον τροπο αυτό δεν εχω φτωχα μιγματα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μιας και σε ανοιχτο δρομο σπανια παει πανω από τους 55 βαθμούς....?
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 28 Ιουν, 2014 09:39

με χαμηλοτερες θερμοκρασιες το μειγμα ειναι παντα πλουσιοτερο(μεγαλυτεροι χρονοι ψεκασμου), οποτε κανενα θεμα :)
antonis132

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες