Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα εκκίνησης

Δημοσίευσηαπό kabletzas » Πέμ 26 Ιουν, 2014 09:41

Καλημέρα σε όλη την παρέα
Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας

είμαι κάτοχος ενός Opel Astra 2008 μοντέλο, 1400cc. Στα 60.000 χιλιόμετρα τοποθέτησα γκάζι μάρκας BRC. Από την αρχή που έβαλα το γκάζι μέχρι και σήμερα όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο, το πρωί δηλαδή που το βάζω μπροστά μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας και να μπει σε λειτουργία γκαζιού το αυτοκίνητο μπερδεύει πάρα πολύ. οκ τώρα που είναι καλοκαίρι αυτό κρατάει λίγο γιατί ζεσταίνεται εύκολα. το χειμώνα όμως που κάνει αρκετή ώρα τα πράγματα είναι απελπιστικά. Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι δεν είναι θέμα γκαζιού γιατί μέχρι να ζεσταθεί ψεκάζει βενζίνη. οκ σωστό ακούγεται αλλά γιατί πριν τοποθετήσω το γκάζι δεν είχα τέτοιο πρόβλημα? Εγώ πιστεύω είναι θέμα γκαζιού, κάτι με τη ρύθμιση. όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει σας παρακαλώ

Σας ευχαριστώ πολύ
kabletzas

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 26 Ιουν, 2014 14:30

Το γνωστό πρόβλημα με τα fuel trims μάλλον.
Κάνει ατροφίες μέχρι να ζεσταθεί; Δηλαδή δεν τραβάει, δεν ξεκινάει εύκολα με 1η κτλ;
Μάλλον δεν έγινε σωστή ρύθμιση στο υγραέριο.

Δοκίμασε να το αφήσεις 1 μέρα χωρίς μπαταρία και ξανακούμπωσε τη μπαταρία το πρωί που θα το βάλεις μπρος, αν ξεκινήσει φυσιολογικά φταίει το υγραέριο.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό kabletzas » Πέμ 26 Ιουν, 2014 15:38

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. ναι ακριβώς αυτά κάνει. θα το δοκιμάσω και θα στείλω να σας πω. εάν ξεκινήσει κανονικά και φταίει κάτι στη ρύθμιση τι να πω στο μάστορα μπας και το καταλάβει και το διορθώσει?

σε ευχαριστώ και πάλι
kabletzas

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 26 Ιουν, 2014 20:41

kabletzas έγραψε:Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι δεν είναι θέμα γκαζιού γιατί μέχρι να ζεσταθεί ψεκάζει βενζίνη. οκ σωστό ακούγεται αλλά γιατί πριν τοποθετήσω το γκάζι δεν είχα τέτοιο πρόβλημα? Εγώ πιστεύω είναι θέμα γκαζιού, κάτι με τη ρύθμιση.

μεγαλα παρτυ! :YMPARTY:
παρε ενα %%-
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 26 Ιουν, 2014 23:21

kabletzas έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. ναι ακριβώς αυτά κάνει. θα το δοκιμάσω και θα στείλω να σας πω. εάν ξεκινήσει κανονικά και φταίει κάτι στη ρύθμιση τι να πω στο μάστορα μπας και το καταλάβει και το διορθώσει?

σε ευχαριστώ και πάλι

Στο μάστορα θα πείς απλά ότι όταν το δουλεύεις με βενζίνη μετά δουλεύει κανονικότατα! ότι όσες φορές και αν το βάλεις μπρος ότι όπως και να το πηγαίνεις στο δρόμο, δουλεύει κανονικά!
Αν σου ξαναπεί ότι το σύστημά του και η δουλειά του είναι μια χαρά και δεν βρίσκει πρόβλημα, φεύγεις και πάς αλλού...
Και όταν σου το φτιάξουνε ξαναγυρνάς στον 1ο να σου πληρώσει την εργασία που έκανε ο 2ος.

-

Σε μένα ρε παιδιά έχει κάποιες δυσκολίες το πρωί, κυρίως όταν είναι ψιλοζεστό, επειδή τότε δουλεύει σε closed loop, όταν είναι πολύ κρύο (το χειμώνα δηλαδή) δουλεύει κομπλε.
Όταν έχει καμια 25 βαθμούς έξω μερικά δευτερόλεπτα μετά τη μιζα αν πάς να ξεκινήσεις, θα ζοριστεί κάπως. Αν έχει κρύο κάτω από 15 βαθμούς θα δουλεύει καλύτερα.
Αυτό το φαινόμενο το βλέπεις καλύτερα κυρίως φθινόπωρο κ άνοιξη όταν έχει μεγάλες διακυμάνσεις η θερμοκρασία έξω μεταξύ πρωι βράδι.
Και σε μένα δεν είναι τα fuel trims, έχω δοκιμάσει να βγαλω τη μπαταρία και η συμπεριφορά είναι ίδια.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό kabletzas » Τετ 09 Ιούλ, 2014 10:56

Καλημερα

φιλε giorgos3924 ειχες δικιο. τον πηρα τηλεφωνο και του τα ειπα ολα αυτα. βεβαια δε του αρεσαν που του τα ειπα. προσπαθησα να του μεταφερω οτι μου ειπες, ναι μου λεει να το φερεις να του ριξω μια ματια. τελικα μαλλον το εφτιαξε με τα πολλα. το πρωι αφηνω να κανει τσεκ η μηχανη να σβησουν τα μισα λαμπακια και μετα το βαζω μπροστα. η αληθεια ειναι πως δε το κανει. αν ομως δεν αφησω να κανει το τσεκ μια φορα μου το εκανε παλι. Τοσες φορες του ειχα περιγραψει το προβλημα και εδειχνε οτι δεν καταλαβαινε. τωρα που μου ειπατε τις ορολογιες και τους τις ειπα λυθηκε το προβλημα. ΤΥΧΑΙΟ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
kabletzas

Δημοσίευσηαπό billygr » Πέμ 10 Ιούλ, 2014 00:55

καλησπέρα το ιδιο πρόβλημα αντιμετωπιζει ενας φίλος σε μια clk 200 kompressor tou 2004 μοντελο με κιτ BRC αργει να πάρει μπρός όταν είναι κρύο το πρωι....αν μετα απο ταξίδι σβήσει το αμάξι με υγραεριο το ξανακάνει αν το ξαναβαλει μπρος μετα απο κάποια ώρα.....το κοίταξε ο μάστορας το οποιο το εγκατέστησε δοκίμασε και να βάλει βενζινη καθαριστικά κλπ αλλά το αμάξι ξανακάνει ακριβώς τα ίδια....

Υ.Γ το μήνυμα διορθώθηκε ;)
Τελευταία επεξεργασία από billygr και Παρ 11 Ιούλ, 2014 00:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
billygr

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 10 Ιούλ, 2014 17:20

kabletzas έγραψε:Καλημερα

φιλε giorgos3924 ειχες δικιο. τον πηρα τηλεφωνο και του τα ειπα ολα αυτα. βεβαια δε του αρεσαν που του τα ειπα. προσπαθησα να του μεταφερω οτι μου ειπες, ναι μου λεει να το φερεις να του ριξω μια ματια. τελικα μαλλον το εφτιαξε με τα πολλα. το πρωι αφηνω να κανει τσεκ η μηχανη να σβησουν τα μισα λαμπακια και μετα το βαζω μπροστα. η αληθεια ειναι πως δε το κανει. αν ομως δεν αφησω να κανει το τσεκ μια φορα μου το εκανε παλι. Τοσες φορες του ειχα περιγραψει το προβλημα και εδειχνε οτι δεν καταλαβαινε. τωρα που μου ειπατε τις ορολογιες και τους τις ειπα λυθηκε το προβλημα. ΤΥΧΑΙΟ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημά σου και δεν πλήρωσες για "διάφορα προβλήματα"
Φυσικά και είναι πρόβλημα υγραερίου εφόσον το αυτοκίνητο δούλευε σωστά πριν.
Και αν τύχεις σε κανέναν που δεν θέλει να πολυασχοληθεί γιατί δεν ξέρει ή γιατί έχει τόσους πελάτες και δεν τον νοιάζει τότε είναι αστα να πάνε...

Εγώ υποψιάζομαι ότι είναι λίγο βουλωμένα τα μπεκ της βενζίνης. Γιατί όταν είναι πολύ κρύο, εκεί δηλαδή που δουλεύει open loop δουλεύει σωστά! αν δεν ξεκινήσεις και το αφήσεις να ψιλοζεσταθεί, 1-2 λεπτά μετά τη μιζια, εκεί λίγο θα ζοριστεί. Το καταλαβαίνεις αλλά δεν ενοχλεί γιατί τραβάει μια χαρά, ακόμα και γεμάτο με άτομα και με κλιματιστικό μαζί.
Οπότε υποψιάζομαι ότι όταν δουλέυει κρύο, πετάει πλούσιο μείγμα και ο κινητήρας τροφοδοτείται σωστά, ενώ όταν δουλεύει ψιλοζεστό κάνει διορθώσεις και κόβει ποσότητα καυσίμου και ζορίζεται. ενώ στην πραγματικότητα θέλει παραπάνω αλλά δεν το ξέρει επειδή με το υγραέριο όλη μέρα διαβάζει άλλες τιμές.
Στην πορεία πάντως, μου δείχνει 5,5λ/100χλμ το τριπ κομπιουτερ. όσο πρέπει σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
giorgos3924

πρόβλημα στην εκκίνηση

Δημοσίευσηαπό dimletsios » Σάβ 25 Οκτ, 2014 09:12

Καλημέρα σε όλα τα μέλη του FORUM. Ειναι πραγματι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας χώρος που να σε διαφωτίζει σχετικά με θέματα του αυτοκινήτου ..το δικό μου πρόβλημα ξεκινάει περίπου πριν 6 μήνες ,όταν και άρχισε να παίρνει μπρος με τη δεύτερη , τρίτη κ.ο.κ....άλλαξα αντλία βενζίνης , αισθητήρα L , βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης , μπεκ υγραερίου...με λίγα λόγια το πρόβλημα συνεχίζεται το αμάξι παίρνει μπρός με την τρίτη, τέταρτη , πέμπτη μιζιά και καμιά φορά φτάνει και στις δέκα ...το αφήνω να ζεσταθεί 3-4 λεπτά (γιατί αν ξεκινήσω αμέσως κάνει "πνηξίματα" ) και μετά όλα καλά , παρεμπιπτόντως κάνω 210 km τη μέρα για τη δούλεια και με πάει μια χαρά .Εννοείτε πως το συνεργείο , που μου εγκατέστησε το σύστημα υγραερίου και συντηρεί το αυτοκίνητο σήκωσε τα χέρια...
dimletsios

Δημοσιευσεις: 4

Re: πρόβλημα στην εκκίνηση

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 25 Οκτ, 2014 19:48

dimletsios έγραψε:Καλημέρα σε όλα τα μέλη του FORUM. Ειναι πραγματι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας χώρος που να σε διαφωτίζει σχετικά με θέματα του αυτοκινήτου ..το δικό μου πρόβλημα ξεκινάει περίπου πριν 6 μήνες ,όταν και άρχισε να παίρνει μπρος με τη δεύτερη , τρίτη κ.ο.κ....άλλαξα αντλία βενζίνης , αισθητήρα L , βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης , μπεκ υγραερίου...με λίγα λόγια το πρόβλημα συνεχίζεται το αμάξι παίρνει μπρός με την τρίτη, τέταρτη , πέμπτη μιζιά και καμιά φορά φτάνει και στις δέκα ...το αφήνω να ζεσταθεί 3-4 λεπτά (γιατί αν ξεκινήσω αμέσως κάνει "πνηξίματα" ) και μετά όλα καλά , παρεμπιπτόντως κάνω 210 km τη μέρα για τη δούλεια και με πάει μια χαρά .Εννοείτε πως το συνεργείο , που μου εγκατέστησε το σύστημα υγραερίου και συντηρεί το αυτοκίνητο σήκωσε τα χέρια...

δουλεψε το 2 μερες μονο με βενζινη, αν το προβλημα λυθει βρηκες τον φταιχτη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 27 επισκέπτες