kabletzas έγραψε:Καλημερα
φιλε giorgos3924 ειχες δικιο. τον πηρα τηλεφωνο και του τα ειπα ολα αυτα. βεβαια δε του αρεσαν που του τα ειπα. προσπαθησα να του μεταφερω οτι μου ειπες, ναι μου λεει να το φερεις να του ριξω μια ματια. τελικα μαλλον το εφτιαξε με τα πολλα. το πρωι αφηνω να κανει τσεκ η μηχανη να σβησουν τα μισα λαμπακια και μετα το βαζω μπροστα. η αληθεια ειναι πως δε το κανει. αν ομως δεν αφησω να κανει το τσεκ μια φορα μου το εκανε παλι. Τοσες φορες του ειχα περιγραψει το προβλημα και εδειχνε οτι δεν καταλαβαινε. τωρα που μου ειπατε τις ορολογιες και τους τις ειπα λυθηκε το προβλημα. ΤΥΧΑΙΟ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημά σου και δεν πλήρωσες για "διάφορα προβλήματα"
Φυσικά και είναι πρόβλημα υγραερίου εφόσον το αυτοκίνητο δούλευε σωστά πριν.
Και αν τύχεις σε κανέναν που δεν θέλει να πολυασχοληθεί γιατί δεν ξέρει ή γιατί έχει τόσους πελάτες και δεν τον νοιάζει τότε είναι αστα να πάνε...
Εγώ υποψιάζομαι ότι είναι λίγο βουλωμένα τα μπεκ της βενζίνης. Γιατί όταν είναι πολύ κρύο, εκεί δηλαδή που δουλεύει open loop δουλεύει σωστά! αν δεν ξεκινήσεις και το αφήσεις να ψιλοζεσταθεί, 1-2 λεπτά μετά τη μιζια, εκεί λίγο θα ζοριστεί. Το καταλαβαίνεις αλλά δεν ενοχλεί γιατί τραβάει μια χαρά, ακόμα και γεμάτο με άτομα και με κλιματιστικό μαζί.
Οπότε υποψιάζομαι ότι όταν δουλέυει κρύο, πετάει πλούσιο μείγμα και ο κινητήρας τροφοδοτείται σωστά, ενώ όταν δουλεύει ψιλοζεστό κάνει διορθώσεις και κόβει ποσότητα καυσίμου και ζορίζεται. ενώ στην πραγματικότητα θέλει παραπάνω αλλά δεν το ξέρει επειδή με το υγραέριο όλη μέρα διαβάζει άλλες τιμές.
Στην πορεία πάντως, μου δείχνει 5,5λ/100χλμ το τριπ κομπιουτερ. όσο πρέπει σύμφωνα με τον κατασκευαστή.