Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Opel corsa c 1.4 twinport

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Opel corsa c 1.4 twinport

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Πέμ 03 Ιούλ, 2014 15:16

εδω και κανα διμηνο οταν εβαζα μπροστα το αμαξι με την μηχανη κρυα μεχρι να ζεσταθει σε μερικα δευτερολεπτα και να πεσει ο δεικτης στροφων του ρελαντι απο τις 1000 στις 700 το αμαξι ρεταριζε στο ρελαντι.το μαρσαρω για να ζεσταθει γιατι αν το αφησω ετσι τρεμει μπροστα το μοτερ σα να μην εχει σωστη τροφοδοσια.πριν κανα 2 βδομαδες αναβε και ενα λαμπακι περιστασιακα.το πηγα σημερα στον οπελ το εβαλε στο διαγνωστικο και μου πε οτι βγαζει σφαλμα στην πολλαπλη εισαγωγης στο twinport στις πεταλουδες δηλαδη.μου να παω μια μερα να την κατεβασει να δει τι γινεται.μπορει λεει να κολησε καμια πεταλουδα η να θελει απλα καθαρισμο.μπορει λεει να οφειλεται σε κακη εγκατασταση του συστηματος υγραεριου(το συστημα το εχω 2 χρονια αν ηταν κακη εγκατασταση λογικα θα εβγαζε προβλημα νωριτερα).
droseros12

Δημοσιευσεις: 50

Re: opel corsa c 1.4 twinport

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 03 Ιούλ, 2014 18:38

droseros12 έγραψε:εδω και κανα διμηνο οταν εβαζα μπροστα το αμαξι με την μηχανη κρυα μεχρι να ζεσταθει σε μερικα δευτερολεπτα και να πεσει ο δεικτης στροφων του ρελαντι απο τις 1000 στις 700 το αμαξι ρεταριζε στο ρελαντι.το μαρσαρω για να ζεσταθει γιατι αν το αφησω ετσι τρεμει μπροστα το μοτερ σα να μην εχει σωστη τροφοδοσια.πριν κανα 2 βδομαδες αναβε και ενα λαμπακι περιστασιακα.το πηγα σημερα στον οπελ το εβαλε στο διαγνωστικο και μου πε οτι βγαζει σφαλμα στην πολλαπλη εισαγωγης στο twinport στις πεταλουδες δηλαδη.μου να παω μια μερα να την κατεβασει να δει τι γινεται.μπορει λεει να κολησε καμια πεταλουδα η να θελει απλα καθαρισμο.μπορει λεει να οφειλεται σε κακη εγκατασταση του συστηματος υγραεριου(το συστημα το εχω 2 χρονια αν ηταν κακη εγκατασταση λογικα θα εβγαζε προβλημα νωριτερα).

Ο κινητήρας αυτός είναι σε όλες τις μαύρες λίστες για το υγραέριο. Το ρετάρισμα στο ρελαντί είναι και μια ένδειξη φθοράς βαλβίδων.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 03 Ιούλ, 2014 20:34

labros έγραψε:
droseros12 έγραψε:εδω και κανα διμηνο οταν εβαζα μπροστα το αμαξι με την μηχανη κρυα μεχρι να ζεσταθει σε μερικα δευτερολεπτα και να πεσει ο δεικτης στροφων του ρελαντι απο τις 1000 στις 700 το αμαξι ρεταριζε στο ρελαντι.το μαρσαρω για να ζεσταθει γιατι αν το αφησω ετσι τρεμει μπροστα το μοτερ σα να μην εχει σωστη τροφοδοσια.πριν κανα 2 βδομαδες αναβε και ενα λαμπακι περιστασιακα.το πηγα σημερα στον οπελ το εβαλε στο διαγνωστικο και μου πε οτι βγαζει σφαλμα στην πολλαπλη εισαγωγης στο twinport στις πεταλουδες δηλαδη.μου να παω μια μερα να την κατεβασει να δει τι γινεται.μπορει λεει να κολησε καμια πεταλουδα η να θελει απλα καθαρισμο.μπορει λεει να οφειλεται σε κακη εγκατασταση του συστηματος υγραεριου(το συστημα το εχω 2 χρονια αν ηταν κακη εγκατασταση λογικα θα εβγαζε προβλημα νωριτερα).

Ο κινητήρας αυτός είναι σε όλες τις μαύρες λίστες για το υγραέριο. Το ρετάρισμα στο ρελαντί είναι και μια ένδειξη φθοράς βαλβίδων.

Στις μαύρες λίστες από αναφορές πελατών και όχι από δοκιμές της εκάστοτε εταιρίας από αυτά που θυμάμαι όταν τις κοιτούσα. Δεν έχουμε ιδέα πως κινούσαν τα οχήματά τους οι συγκεκριμένοι ή αν παρέβλεπαν λαμπάκια κτλ. Για να έχει το κεφάλι της ήσυχο λοιπόν η κάθε εταιρία βγάζει τη λίστα, και ξεμπερδεύει. Προφανώς τα συγκεκριμένο μοτέρ ανήκει στα λεγόμενα ευαίσθητα αλλά όχι πως σώνει και καλά θα γίνει βλάβη εδώ και τώρα ή το οτιδήποτε είναι βλάβη στις βαλβίδες.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Πέμ 03 Ιούλ, 2014 23:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Πέμ 03 Ιούλ, 2014 23:16

labros έγραψε:

το αμαξι ρεταρει μονο για μερικα δευτερα μεχρι να ζεσταθει και να πεσουν οι στροφες στο ρελαντι.μετα δεν εχει κανενα θεμα.λογικα αν ειχα παρει φολα οι βαβλιδες θα ρεταριζε και μετα στο ρελαντι.το σφαλμα παντως που εδειξε το διαγνωστικο εδειχνε προβλημα στην πολλαπη εισαγωγης στο twinport.ετσι μου πε ο μηχανικος στην οπελ.
droseros12

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Παρ 04 Ιούλ, 2014 11:42

droseros12 έγραψε:
labros έγραψε:

το αμαξι ρεταρει μονο για μερικα δευτερα μεχρι να ζεσταθει και να πεσουν οι στροφες στο ρελαντι.μετα δεν εχει κανενα θεμα.λογικα αν ειχα παρει φολα οι βαβλιδες θα ρεταριζε και μετα στο ρελαντι.το σφαλμα παντως που εδειξε το διαγνωστικο εδειχνε προβλημα στην πολλαπη εισαγωγης στο twinport.ετσι μου πε ο μηχανικος στην οπελ.

φιλε μου πηγαινε στο μηχανικο να το ανοιξει να ελεγξει τι γινεται, ισως με ενα καθαρισμο να στρωσει, ο μηχανικος σου ανοιγει καθε μερα και αντιμετωπιζει τετοιες περιπτωσεις ποσο περισσοτερο που το εβαλε στο διαγνωστικο και εντοπιστηκε καποια βλαβη, τωρα το καφενειο των φιλαθλων για ακομη μια φορα για οποιαδηποτε δυσλειτουργια θα απευθυνθει''καμμενη βαλβιδα'', εχουμε και εχουν βαρεθει να το ακουνε το παραμυθι πως για οτιδηποτε φταιει το υγραεριο και η διαγνωση εξ' αποστασεως, ενω ηδη το εχουν συνδεσει με το διαγνωστικο 8-)
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Δευτ 07 Ιούλ, 2014 07:58

Δεν ξέρω αν έχει σχέση ή όχι αλλά το καταθέτω και καταναλώστε υπεύθυνα . Όταν ρωτούσα για το δικό μου πρόβλημα ( σε ίδιο αυτοκίνητο θυμίζω ) , ένας μηχανικός μου είπε οτι οι twinport μπαίνουν στις μαύρες λίστες για το υγραέριο λόγω της πεταλούδας τους . Θέλουν ,είπε , πολύ προσοχή στο τρύπημα σε συγκεκριμένα σημεία κατά την εγκατάσταση του αερίου ειδάλλως δημιουργείται πρόβλημα
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 07 Ιούλ, 2014 11:22

jojo77 έγραψε:Δεν ξέρω αν έχει σχέση ή όχι αλλά το καταθέτω και καταναλώστε υπεύθυνα . Όταν ρωτούσα για το δικό μου πρόβλημα ( σε ίδιο αυτοκίνητο θυμίζω ) , ένας μηχανικός μου είπε οτι οι twinport μπαίνουν στις μαύρες λίστες για το υγραέριο λόγω της πεταλούδας τους . Θέλουν ,είπε , πολύ προσοχή στο τρύπημα σε συγκεκριμένα σημεία κατά την εγκατάσταση του αερίου ειδάλλως δημιουργείται πρόβλημα

Για την εγκατάσταση του υγραερίου τρυπούν την πολλαπλή εισαγωγής και όχι την πεταλούδα. Το αμάξι είναι στις μαύρες λίστες για ευαισθησία στις βαλβίδες χωρίς να σημαίνει ότι η συγκεκριμένη βλάβη είναι από τις βαλβίδες. Φίλος που έχει τον ίδιο κινητήρα χωρίς υγραέριο μου λέι ότι του βγάζει συνέχεια προβλήματα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Δευτ 07 Ιούλ, 2014 11:57

Λάμπρο δεν είπα οτι τρυπάνε την πεταλούδα , αλλά οτι αν δεν τρυπήσουν σε συγκεκριμένα σημεία και με πολύ προσοχή δημιουργείται πρόβλημα στην πεταλούδα .

Γεγονός επίσης οτι τα κόρσα κάποιας ηλικίας έχουν ευαισθησία στις έδρες από τη μάνα τους
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Τετ 06 Αύγ, 2014 00:44

πηγα στο μαστορα και εγινε καθαρισμος μπεκ και πολλαπλης.ειχε πιασει λεει μουργα μεσα η πολλαπλη ηταν σε κακα χαλια.αφου πηρα το αμαξι το δουλευα βενζινη μονο για 6-7 μερες.ολα καλα τα πρωινα που το εβαζα μπροστα δεν ετρεμε μεχρι να ζεσταθει.μια μερα ηθελα να παω καπου μακρια και το γυρισα αεριο.την αλλη μερα το πρωι το βαζω μπροστα και εκανε παλι τα ιδια.ετρεμε η μηχανη μπροστα μεχρι να ζεσταθει και να πεσει το ρελαντι.το ξαναγυρισα βενζινη και το περπατουσα ετσι.για τις επομενες μερες που το δουλευα μονο βενζινη παλι ολα οκ το πρωι δεν ετρεμε το αμαξι.χθες το εβαλα παλι στο αεριο και εκανα 200 χιλιομετρα και σημερα το πρωι παλι τα ιδια το βαλα μπροστα και ετρεμε.τι σκατα παιζει?εχει κανεις καμια ιδεα?
droseros12

Δημοσίευσηαπό drspiros » Τετ 06 Αύγ, 2014 01:30

Γιατί δε γράφεις και τι σύστημα έχεις, μήπως κάποιος σου δώσει πιο συγκεκριμένη απάντηση;
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 73 επισκέπτες