Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουκωμα στις χαμηλες στροφες

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Μπουκωμα στις χαμηλες στροφες

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τετ 30 Ιούλ, 2014 11:01

Λοιπον ας ξεκινησω απο την αρχη.

Το αυτοκινητο ειχε καποια θεματακια (δεν κραταγε ρελαντι, εκανε κοψιματα εν κινησει και μπουκωνε στις χαμηλες στροφες (στη βενζινη μονο) οταν ειναι κρυα η μηχανη..

Λοιπον !
1.Αλλαξαμε στο αυτοκινητο αισθητηρα map διοτι πριν οι αισθητηρες λ περνανε λαθος μετρησεις. Αλλαχτηκε και τωρα μετρανε σωστα.
2.Αλλαξαμε βαλβιδα ψυχρης το ρελαντι εφτιαξε σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Τωρα εχουμε το αλλο προβλημα το οποιο μενει αλητο....οπως μου ειπαν "βλαβη φαντασμα" Οταν ξεκιναω το πρωι που ειναι κρυα η μηχανη κουμπωνω 1η φευγει το αμαξι αλλα λιγο ζοριζεται, με το που κουμπωνω σε χαμηλες στροφες 2α μπουκωνει το αμαξι, δηλαδη παταω το γκαζι στο πατωμα και μπουκωνει τοσο που τρεμει ολοκληρο και ΜΟΝΟ μετα τις 2200 στροφες δουλευει σωστα... αυτο γινεται μεχρι να ζεσταθει το αμαξι, μετα το προβλημα κατα μια εννοια εξαφανιζετε.. αλλα και παλι μεχρι να παει 2100 στορφες μπουκωνει λιγο αλλα δεν ειναι τοσο αισθητο. Και να σημειωσω αυτο το κανει ΜΟΝΟ στη βενζινη διοτι στο υγραεριο δεν το κανει καθολου για το λογω οτι ο εγκαταστατης μου το ειχε πει οτι το ρυθμισε ετσι ωστε ακομα και με τα θεματακια που εχει να δουλευει οσο πιο σωστα γινετε. Και τωρα ειμαι στη κλασικη κοντρα το συνεργειο μου λεει φταιει το υγραεριο και το αναποδο. Τον δευτερο βεβαια τον εμπιστευομαι λιγο περισσοτερο.... Τωρα θα παω σε κανα 2ωρο σε εναν ηλεκτρολογο (ειδικευομενο citroen) που μου συστησε ο εγκαταστατης .. για να δουμε... Εχει συμβει ρε παιδια σε σας τιποτα παρομοιο ; εχω ταλαιπωρηθει παρα πολυ τις τελευταιες 2 βδομαδες στο συνεργειο ειμαι... Εχουν κανει τα παντα ! καθαρισανε πεταλουδα γκαζιου, αλλαξανε ολο τον αισθητηρα map και ολη του την καλωδιωση,αλλαξαμε βαλβιδα ψυχρης και τωρα εχει μεινει μια σκεψη οτι καποιο απο τα μπεκ εχει προβλημα (της βενζινης) αλλα για την ωρα το μεταφερουμε μετα τις διακοπες..
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Re: Μπουκωμα στις χαμηλες στροφες

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τετ 30 Ιούλ, 2014 11:18

Δουλεψε το αμαξι στην βενζινη για μια ημερα αν στο κανει ξανα κατι φταιει στην βενζινη αν οχι δες μιγματα η καθαρισε τα μπεκ του υγραεριου
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τετ 30 Ιούλ, 2014 11:32

Πριν αλλαχτει ο αισθητηρας map το αμαξι ειχε φτωχο μιγμα, οι μετρησεις του λ ηταν 0,10 - 0,20. τα μπεκ του υγραεριου δεν παιζουν καποιο ρολο αυτο το κανει ΜΟΝΟ στη βενζινη (το υγραεριο το εχω 2 μηνες) αυτο το κανει σε ασχημο βαθμο που ειπα μονο οταν ειναι κρυωσει η μηχανη.
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 30 Ιούλ, 2014 12:16

κανε πρωτα αυτο που σου ειπε ο ecokinisi και συζηταμε μετα το αποτελεσμα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τετ 30 Ιούλ, 2014 14:02

Κανε αυτή την δοκιμή και θα με θυμηθείς...
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τετ 30 Ιούλ, 2014 15:22

οκ φιλε θα το κανω ! ηδη παω με βενζινη απο το πρωι. Πηγα στον ηλεκτρολογο (που ανακαλυψα επισης οτι στην αντιπροσωπεια μου ειχαν σπασει και την θυρα obd και την ειχαν στηριξει με μια βιδα. :crazy:

με πηγε διπλα σε εναν αλλο μηχανικο μου εκανε ενα επαναπρογραμματισμο στην πεταλουδα, μου ειπε επισης καλο θα ηταν να αλλαξω μπουζι και να μου ρυθμισει τις βαλβιδες. Να τα κανω λετε ; (πρωτα θα δοκιμασω αυτο που μου ειπε ο ecokinisi )
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Δευτ 24 Νοέμ, 2014 18:03

Γενικα ποσα χιλ εχεις στο αμαξι...??
Paradisos

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό george7009 » Τρί 25 Νοέμ, 2014 01:04

Κάπου σε κάποιο άλλο ποστ νομίζω ότι αναφέρει κάπου στις 88.000 km ...
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Re: Απ: Μπουκωμα στις χαμηλες στροφες

Δημοσίευσηαπό george7009 » Τρί 25 Νοέμ, 2014 01:07

unstoppablegr έγραψε:οκ φιλε θα το κανω ! ηδη παω με βενζινη απο το πρωι. Πηγα στον ηλεκτρολογο (που ανακαλυψα επισης οτι στην αντιπροσωπεια μου ειχαν σπασει και την θυρα obd και την ειχαν στηριξει με μια βιδα. :crazy:

με πηγε διπλα σε εναν αλλο μηχανικο μου εκανε ενα επαναπρογραμματισμο στην πεταλουδα, μου ειπε επισης καλο θα ηταν να αλλαξω μπουζι και να μου ρυθμισει τις βαλβιδες. Να τα κανω λετε ; (πρωτα θα δοκιμασω αυτο που μου ειπε ο ecokinisi )

Εαν έχεις το ίδιο μοτέρ με μένα , οι βαλβίδες μας είναι υδραυλικές και ρυθμίζονται μόνες τους δλδ αυτορυθμιζόμενες .
Που σημαίνει ότι το παίρνουμε χαμπάρι μια και καλή όταν φτάσουν στο τέρμα τους οι έδρες . (Ρεκτιφιέ)
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Τρί 25 Νοέμ, 2014 12:05

Νομιζω ειναι 8v με τα 75 αλογα..και νομιζω οτι δεν ειναι αυτορυθμιζόμενες ..!!!

εκτος εαν εβγαζε 2 εκδοσεις στα μοτερ....!!!
Paradisos

Δημοσιευσεις: 166

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 61 επισκέπτες