Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπεκιέρα vs Ηλεκτροβαλβίδα

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Μπεκιέρα vs Ηλεκτροβαλβίδα

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 11 Ιούλ, 2014 15:47

Έψαξα για οφέλη αν βάλω μπεκιέρα τύπου βενζίνης αντί της κλασσικής ηλεκτροβαλβίδας αλλά δε βρήκα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ότι έχω αποκομήσει μέχρι στιγμής είναι ότι:
- Τα μπεκ δε χρειάζονται συντήρηση, θεωρητικά τα ελέγχεις κάθε 100000-150000 χιλ. άρα γλυτώνεις τα σέρβις και τον έλεγχο που έχουμε στις ηλεκτροβαλβίδες.
- Ένα μικρό όφελος στη κατανάλωση αναμένεται λόγω μεγαλύτερης ακρίβειας των μπεκ στο ψεκασμό. Ξέρει κανείς που κυμαίνεται το όφελος;
- Μπορεί να μπει μπεκ εκ των υστέρων; Σε υπάρχον σύστημα με ηλεκτροβαλβίδες (έχω 3Ω black rail), τι θα αλλάξει στη συνδεσμολογία;
- Το κόστος δε με απασχολεί τόσο (έτσι και αλλιώς, τα λεφτά έχουν εξοικονομηθεί από τη μέχρι τώρα κατανάλωση) αλλά το σκέφτομαι ως πρόληψη στη σταδιακή απορρύθμιση των μπεκ της ηλεκτροβαλβίδας που το αμάξι δε μπορεί να την αντιληφθεί πχ ένας κύλινδρος μπορεί να δέχεται lean μίγμα λόγω της απορρύθμισης αλλά να μη φαίνεται στα συνολικά καυσαέρια ή να είναι αισθητό στην οδήγηση. Και αφού ο έλεγχος γίνεται κάθε 10-15000 χιλ, ενδέχεται να κινείται το όχημα με lean για πάρα πολλά χιλιόμετρα αν προκύψει απορρύθμιση.
- Κάτι άλλο υπέρ ή κατά που δε το έχω υπόψη μου;

Ο εγκέφαλος που έχω νομίζω υποστηρίζει και μπεκ τύπου βενζίνης. Πάντως κάποιο πρόβλημα δεν έχω με το συνολικό σύστημα και τις ηλεκτροβαλβίδες, ως βελτίωση σκέφτομαι τα μπεκ.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Re: Μπεκιέρα vs Ηλεκτροβαλβίδα

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 10 Σεπ, 2014 12:18

Για τα μπεκ τυπου βενζινης i plus τι γνωμη εχετε? Τα προτεινει ενας εγκαταστατης αντι των hana σε εναν φιλο που θα κανει νεα εγκατασταση. Μιας και ψαχνομαι και γω για αντικατασταση των valtek με καποια τυπου ιτζεξιον μου κινησαν την περιεργια.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 10 Σεπ, 2014 22:48

Κρατα τα valtek .. Γνωμη μου δεν εχουν σοβαρη διαφορα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 11 Σεπ, 2014 09:13

Δεν ειναι τυπου βενζινης δηλαδη? Στο κιτ της landirenzo περιλαμβανονται απο οσο εμαθα και τα λενε ijection μπεκ.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Παρ 12 Σεπ, 2014 23:15

apagogeas έγραψε:Έψαξα για οφέλη αν βάλω μπεκιέρα τύπου βενζίνης αντί της κλασσικής ηλεκτροβαλβίδας αλλά δε βρήκα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ότι έχω αποκομήσει μέχρι στιγμής είναι ότι:
- Τα μπεκ δε χρειάζονται συντήρηση, θεωρητικά τα ελέγχεις κάθε 100000-150000 χιλ. άρα γλυτώνεις τα σέρβις και τον έλεγχο που έχουμε στις ηλεκτροβαλβίδες.
- Ένα μικρό όφελος στη κατανάλωση αναμένεται λόγω μεγαλύτερης ακρίβειας των μπεκ στο ψεκασμό. Ξέρει κανείς που κυμαίνεται το όφελος;
- Μπορεί να μπει μπεκ εκ των υστέρων; Σε υπάρχον σύστημα με ηλεκτροβαλβίδες (έχω 3Ω black rail), τι θα αλλάξει στη συνδεσμολογία;
- Το κόστος δε με απασχολεί τόσο (έτσι και αλλιώς, τα λεφτά έχουν εξοικονομηθεί από τη μέχρι τώρα κατανάλωση) αλλά το σκέφτομαι ως πρόληψη στη σταδιακή απορρύθμιση των μπεκ της ηλεκτροβαλβίδας που το αμάξι δε μπορεί να την αντιληφθεί πχ ένας κύλινδρος μπορεί να δέχεται lean μίγμα λόγω της απορρύθμισης αλλά να μη φαίνεται στα συνολικά καυσαέρια ή να είναι αισθητό στην οδήγηση. Και αφού ο έλεγχος γίνεται κάθε 10-15000 χιλ, ενδέχεται να κινείται το όχημα με lean για πάρα πολλά χιλιόμετρα αν προκύψει απορρύθμιση.
- Κάτι άλλο υπέρ ή κατά που δε το έχω υπόψη μου;

Ο εγκέφαλος που έχω νομίζω υποστηρίζει και μπεκ τύπου βενζίνης. Πάντως κάποιο πρόβλημα δεν έχω με το συνολικό σύστημα και τις ηλεκτροβαλβίδες, ως βελτίωση σκέφτομαι τα μπεκ.

φιλε μου εγω, μιας και φοραω τα ΗΑΝΑ απο QGAS στο BMW μου, θα σου πω ενα αρνητικο: Θελουν πιο συχνο καθαρισμα γιατι βουλωνουν πιο ευκολα απο τα ηλεκτροβαλβιδας λογω περισσειας λαδιου που εχει το ελληνικό LPG- τουλάχιστον απο τα λεγομενα του προαναφερομενου εγκαταστατη- με αποτελεσμα να εχω προβληματα (κοψιματακια, κλπ) στην επιταχυνση. Μου τα αλλαξε με νεα ιδιου τυπου αλλα παλι τα ιδια πρβληματα εχω... λυση δεν βρισκω. Συν οτι θα πληρωνεις για καθε καθαρισμο τους 40-50 ευρο οπως ακριβως συμβαινει και στα βενζινης....
Στα αλλα 2 αυτοκινητα που εχω στην οικογενεια με απλά μπεκ (ηλεκτροβαλβιδας) δεν παρουσιάζουν κανενα προβλημα ακομα και μετα απο 60000 χλμ. ουτε καλιμπραρισμα, ουτε καθαρισμο δεν εχουμε κανει ακομα κ η καταναλωση η ιδια οπως στα πρωτα χλμ λειτουργιας τους.
--Απο θεμα διαφορας καταναλωσης, μην μασας , δεν θα δεις κατι αξιοπροσεκτο.
Π.χ. στο BMW μου: 7-7,5 λ/100 χλμ βενζινη --> 9-9,5 λ/100 χλμ LPG με ΗΑΝΑ , ΉΤΟΙ: 25-28% αύξηση με τα ΗΑΝΑ κινουμενος με LPG :shock: Ποσο παραπανω θα εκαιγε θεωρείς με ηλεκτροβαλβιδας??? :lol:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 13 Σεπ, 2014 02:22

Ενδιαφερον. Το λαδι αληθεια τι ρολο βαραει στο υγραεριο κινησης?
gkazakias

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 13 Σεπ, 2014 10:51

gkazakias έγραψε:Ενδιαφερον. Το λαδι αληθεια τι ρολο βαραει στο υγραεριο κινησης?

Για συντήρηση των βαλβίδων πλήρωσης.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 13 Σεπ, 2014 11:54

Και τους εχει ξεφυγει η ποσοτητα προς τα πανω? Ειναι δυνατον να δημιουργει τοσα προβληματα και να συνεχιζει να υπαρχει σε τετοια ποσοτητα? Εχω ξαναδιαβαζει προβληματα λογο λαδιου σε πνευμονες.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 13 Σεπ, 2014 15:43

taxtsom έγραψε:

φιλε μου εγω, μιας και φοραω τα ΗΑΝΑ απο QGAS στο BMW μου, θα σου πω ενα αρνητικο: Θελουν πιο συχνο καθαρισμα γιατι βουλωνουν πιο ευκολα απο τα ηλεκτροβαλβιδας λογω περισσειας λαδιου που εχει το ελληνικό LPG- τουλάχιστον απο τα λεγομενα του προαναφερομενου εγκαταστατη- με αποτελεσμα να εχω προβληματα (κοψιματακια, κλπ) στην επιταχυνση. Μου τα αλλαξε με νεα ιδιου τυπου αλλα παλι τα ιδια πρβληματα εχω... λυση δεν βρισκω. Συν οτι θα πληρωνεις για καθε καθαρισμο τους 40-50 ευρο οπως ακριβως συμβαινει και στα βενζινης....
Στα αλλα 2 αυτοκινητα που εχω στην οικογενεια με απλά μπεκ (ηλεκτροβαλβιδας) δεν παρουσιάζουν κανενα προβλημα ακομα και μετα απο 60000 χλμ. ουτε καλιμπραρισμα, ουτε καθαρισμο δεν εχουμε κανει ακομα κ η καταναλωση η ιδια οπως στα πρωτα χλμ λειτουργιας τους.
Π.χ. στο BMW μου: 7-7,5 λ/100 χλμ βενζινη --> 9-9,5 λ/100 χλμ LPG με ΗΑΝΑ , ΉΤΟΙ: 25-28% αύξηση με τα ΗΑΝΑ κινουμενος με LPG :shock: Ποσο παραπανω θα εκαιγε θεωρείς με ηλεκτροβαλβιδας??? :lol:[/quote]

τα Hana αναμφιβολα ειναι μπεκ τυπου βενζινης και μπορουν να ανταποκριθουν σε αυτοκινητα με υψηλες επιδοσεις, αλλα δεν περιμενα οτι στην πραξη θα χρειαζονταν ΣΥΧΝΟ καθαρισμο και θα συνεβαλαν σε αυξημενη καταναλωση κατα 25-28%, ενω υπαρχει εγκαταστατης εδω μεσα που τα διαφημιζει εδω και 1000σελιδες οτι εχεις μειωμενη καταναλωση σε σχεση με τα μπεκ ηλεκτροβαλβιδας αφου η λειτουργια τους ειναι οπως των μπεκ βενζινης :thumbdown:
μου κανει εντυπωση που παρολαυτα σου κανει ''κοψιματακια'' στην επιταχυνση οπως ειπες, περιμενω τι θεση θα παρει ο εν λογω εγκαταστατης για το θεμα, μια και τον ανεφερες
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 13 Σεπ, 2014 18:30

taxtsom έγραψε:φιλε μου εγω, μιας και φοραω τα ΗΑΝΑ απο QGAS στο BMW μου, θα σου πω ενα αρνητικο: Θελουν πιο συχνο καθαρισμα γιατι βουλωνουν πιο ευκολα απο τα ηλεκτροβαλβιδας λογω περισσειας λαδιου που εχει το ελληνικό LPG- τουλάχιστον απο τα λεγομενα του προαναφερομενου εγκαταστατη- με αποτελεσμα να εχω προβληματα (κοψιματακια, κλπ) στην επιταχυνση. Μου τα αλλαξε με νεα ιδιου τυπου αλλα παλι τα ιδια πρβληματα εχω... λυση δεν βρισκω. Συν οτι θα πληρωνεις για καθε καθαρισμο τους 40-50 ευρο οπως ακριβως συμβαινει και στα βενζινης....
Π.χ. στο BMW μου: 7-7,5 λ/100 χλμ βενζινη --> 9-9,5 λ/100 χλμ LPG με ΗΑΝΑ , ΉΤΟΙ: 25-28% αύξηση με τα ΗΑΝΑ κινουμενος με LPG :shock: Ποσο παραπανω θα εκαιγε θεωρείς με ηλεκτροβαλβιδας??? :lol:

Ευχαριστώ για την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισες γιατί ένας σοβαρός λόγος που σκεφτόμουν τύπου βενζίνης είναι ακριβώς να μην έχω όλα αυτά τα υποψήφια θέματα, αν είναι κάθε λίγο και λιγάκι να τρέχω για να τα επισκευάζω τι να το κάνω. Φέρνεις τα πάνω κάτω σε αυτά που ήξερα!
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες