Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 08 Σεπ, 2014 19:57

valsam έγραψε:
NickSt έγραψε:Πώπώπώωωωω..τι ΞΕΦΤΙΛΑ είναι αυτή ρε φούστη μου !!!!!!..πόσο ΚΑΚΟΣ μπορεί να είναι κάποιος !!!!! :D :D :D :D ( και όλοι καταλαβαίνετε νομίζω το σχόλιο μου )...

Ειδες τελικα που μπορουμε να συμφωνησουμε σε κατι!
Πραγματικα οντος πολυ ΞΕΦΤΙΛΑ και ΚΑΚΙΑ πρεπει να εχουν αυτοι που εστησαν το καρτελ, που σκεφτονται μονο την οικονομα τους και τιποτα παραπανω και δεν σκεφτηκαν οτι με αυτη την λαμογια τους θα αναγκαζαν ενα ολοκληρο κλαδο δηλ. τον κλαδο των εγκαταστατων να κυνηγανε μυγες στην καλυτερη η να εχουν κλεισει και να εχουν μεινει χωρις δουλεια στην χειροτερη!

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ συμφωνούμε και σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο . Είναι μόνο μέσα στη φαντασία σου !!!..

..και στο ξαναγράφω...δεν ξανακάνω διάλογο με ΕΜΠΑΘΕΙΣ !!!!
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 08 Σεπ, 2014 20:52

tasoshunter έγραψε:
valsam έγραψε:Το σιγουρο παντος ειναι οτι ουτε μια μυγα δεν πρεπει να εχεις στο μαγαζι!

tasoshunter έγραψε:Απιστευτη κακια και μενος εναντιον ενος εγκαταστατη και ολα αυτα επειδη ο τυπος απετυχε στην εγκατασταση του αυτοκινητου του προφανως επειδη τσιγκουνευτηκε να πληρωσει πεντε φραγκα παραπανω σε σωστο εγκαταστατη!!!

Εδω ειναι valsam και τι εγραψα και τι εγραψες. Μην προσπαθεις να κανεις το γιαουρτι γαλα δεν γινεται.
Ανεκδοτα εσυ γραφεις και μας εχεις κανει εδω μεσα να γελαμε καθε μερα. Ειναι ψεμματα οτι πας σκοπια φουλαρεις τρως κανεις και βολτες εσυ δεν τα ελεγες? Μηπως ολοι αυτοι που πανε φουλαρουν τρωνε ψωνιζουν ριχνουν και καμια μπιλια στο καζινο υποφερουν και αυτοι?
Οπως σου ειπα και παλια λοιπον kepp going skopia !!!!

Τοσα μαγαζια που περνουσαν υγραεριο εχουν κλεισει τα τελευταια 2 χρονια ,εσυ δεν το παρατηρησες δηλ?
Ενα σχολιο εκανα βαση αυτων που εχω παρατηρησει το τι τραβανε τα μαγαζια με υγραεριο που απο εκει που εκλεινες ραντεβου και σου ελεγαν ελα σε 2 μηνες τωρα τα περισσοτερα μυγες κυνηγανε (στην καλυτερη!)μακαρι ο Ηλιας να ειναι η εξαιρεση του κανονα και να μην προλαβαινει απο την δουλεια!
Λιγο χλωμο το κοβω παντος ειδικα μετα και τον αντιλογο που ειχαμε για το ποσο εκτιμαει η ποσα ζηταει ο καθενας μεροκατο ,και ποσα εχει και ειναι διαθετημενος να πληρσωσει σημερα ο πελατης ,ειδικα αν εχει μεινει σε τιμες και μεροκαματα προ 2ετιας!
Γραφω πουθενα σχολιο η ευχη του τυπου "Να ψωφήσει η κατσίκα του γείτονα"?
tasoshunter για πια γαλατα και πια γιαουρια μας λες ρε φιλε,εγω αν θα παω στα Σκοπια ουτε για κουμαρια ουτε στις π@υτανες θα παω ,θα παω για υγραεριο και βενζινη για αντιδραση στα λαμογια,ενταξει παλαιοτερα αγοραζαμε και καναν καπνο που καπνιζαμε ,τωρα που το εκοψα μονο για υγραεριο και βενζινη,δεν με νοιαζει και δεν με αφορα αν ο αλλος θα αγορασει ακομη και ντοματες απο εκει,κουμαντο στην τσεπη του θα κανω?
Και οπως σου εχω πει και'γω πολλες φορες εσυ keep going σε αυτον που σου κανει "ειδικη τιμη" και ασε μας εμας στον νταλκα μας!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό lpguser » Τετ 10 Σεπ, 2014 10:02

Θα σας παραθέσω κι εγώ ένα παράδειγμα και τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς!

Colt Cz3 Reload 1.3
Zavoli kit.

Ταξίδι στην Χαλκιδική με πρώτο γέμισμα στην Πάτρα που τότε ήταν λίγο πάνω από 90 λεπτά :evil: Τα άλλα γύρω από τα 83 λεπτά.
Σύνολο χιλιομέτρων ~1270 Κόστος υγραερίου 89 Ε . Άντε και ένα τάληρο βενζίνη. Τρία άτομα με αποσκευές ταχύτητα μέση 110 max 130.
lpguser

Δημοσιευσεις: 5

Re: Απ: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό gkal » Τετ 10 Σεπ, 2014 18:50

Kia Rio 1.4 35€ lpg, 530km χωρίς να κάψω βενζίνη (το αυτοκίνητο έσβησε 3 φορές ) αγορά από MS 0.809 €/lt
KIA RIO - Prins Silverline 2.0
Hyundai Matrix - Europgas Basico 24
gkal

Δημοσιευσεις: 122

Μεταφορά LPG από αμάξι σε αμάξι!

Δημοσίευσηαπό giorgoz » Πέμ 11 Σεπ, 2014 14:47

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 33,000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Η VIALLE ΜΕ ΤΟ LPFI ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΝΑ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ... ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙ Τ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ, ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ "ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ" ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ :lol: :lol: :lol: ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΦΕΤΟΣ!! ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΕΛΕ 500 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.
ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ 30,000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ (ΚΤΕΟ,ΠΡΩΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΛΠ) ΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ 2000 ΕΥΡΩ. :D :D :D

mod: δε γράφουμε με κεφαλαία
giorgoz

Δημοσιευσεις: 5

Re: Μεταφορά LPG από αμάξι σε αμάξι!

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 11 Σεπ, 2014 15:16

3 χρονια για να κανεις αποσβεση,τιποτα δηλ.,αντε να παρακαλας αλλα τρια μην σου βγαλει καμια ζημια μπας και δεις καποτε το χρωμα του χρηματος!
Φιλε πρα απο την πλακα, σε ποια περιοχη μενεις (για να δω με τι τιμη αγοραζεις υγραεριο) και αν σε σχεση με το οταν εκαιγες βενζινη τωρα με το υγραεριο εχεις αυξηση καταναλωσης και ποση ειναι αυτη?

(καλα που δεν πηγες σε αυτον που ηθελε 500 ευρω παραπανω για το ιδιο συστημα γιατι μετα θα ηθελες 4 χρονια για αποσβεση!)
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό NickSt » Πέμ 11 Σεπ, 2014 16:42

...φίλε , τώρα που έκανες απόσβεση ...πρέπει να σε "δείρουμε" όπως αντιλαμβάνεσαι , και αν έμενες και σε περιοχή που έβαζες φτηνό αέριο ΠΡΕΠΕΙ να σε "κρεμάσουμε" !!!!... γιαυτό μη ΔΙΝΕΙΣ αναφορά σε κανένα !!!!...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Πέμ 11 Σεπ, 2014 17:42

giorgoz έγραψε:ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 33,000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Η VIALLE ΜΕ ΤΟ LPFI ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΝΑ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ... ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙ Τ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ, ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ "ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ" ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ :lol: :lol: :lol: ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΦΕΤΟΣ!! ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΕΛΕ 500 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.
ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ 30,000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ (ΚΤΕΟ,ΠΡΩΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΚΛΠ) ΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ 2000 ΕΥΡΩ. :D :D :D

mod: δε γράφουμε με κεφαλαία

σε τι αμαξι?
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό vpentza » Σάβ 13 Σεπ, 2014 23:33

θυμίζω....Tigi 1,4 BWK 2008, αέριου ψεκασμού....με καινούρια 4άδα μπουζί
upd

έχω κάνει από 23/7 μέχρι σήμερα 4.014 ως επί των πλείστων, εκδρομικά χιλιόμετρα...
χοντρικά στα πρώτα 2.800 είχα κατανάλωση 10,5 λτ αερίου ΚΑΙ 1,2 λίτρα βενζίνης ανά 100χλμ
κατόπιν πήγα για τον πρώτο έλεγχο/ρύθμιση...ο εγκαταστάτης επενέβη στη πίεση του πνεύμονα κατά μισή στροφή..

πριν μερικές μέρες έκανα και τα τελευταία 1.200 εκδρομικά χλμ
ο μέσος όρος κατανάλωσης σε αυτά τα 4.014χλμ έχει πάει πλέον στα 9,7 λτ αερίου ΚΑΙ 1,1 λίτρα βενζίνης ανά 100χλμ

πάμε στις πράξεις τώρα :
για 4014χλμ έχω δώσει 353 ευρώ για αέριο και 75 ευρώ για βενζίνη, σύνολο 428 ευρώ
για 4014χλμ μόνο με βενζίνη θα ήθελα 9,5 χ 1,64 (Μ.Ο. τιμών την ίδια περίοδο) = 15,58 χ 10 χ 4 = 623 ευρώ

623 - 428 = 195 ευρώ περίπου με απαισιόδοξους υπολογισμούς...... το κέρδος πρέπει να τείνει προς τα 205-210 ευρώ
vpentza

Δημοσιευσεις: 33

Οικονομία τελικα ;

Δημοσίευσηαπό fab » Πέμ 25 Σεπ, 2014 20:19

Καλησπέρα,

Το θέμα:Αρχες καλοκαιριού 2014 που δεν είχα τοποθετησει υγραέριο εκανα κάποιες μετρήσεις για να δω ποσο καταναλώνει το skoda fabia 2001 που πήρα. Εβαζα 10-20 ευρώ μόλις άναβε το λαμπάκι της ρεζέρβας και μέτραγα τα χλμ. μόλις άναβε το λαμπάκι της ρεζέρβας ξανά.
Διαπίστωσα έτσι χοντρικα ίσως ότι κατα μέσο όρο κάνω περίπου 80 χλμ. με δέκα εύρω.

Κάπου τον Αύγουστο τοποθέτησα υγραέριο και τωρα τελευταια σκεφτηκα να μετρησω την απόδοση του καθώς είμαι ένας θερμος υποστηρικτής της χρήσης του. Εβαλα, λοιπόν

20 € και έκανα 182χλμ (δλδ. 10€ για 91χλμ) = +11 χλμ
10€ και έκανα 96χλμ. = +16 χλμ

Ηθελα να μου πείτε απο την εμπειρίας σας τι μπορεί φταίει. (Το σίγουρο είναι ότι πήγα σε λάθος συνεργείο, γιατι ενω τους πήρα σήμερα να τους το πω πολύ φιλικά, -του στυλ τι συμβαίνει ρε παιδιά μήπως κάτι δεν έγινε σωστα κι απο την πλευράμου- στο τελος ο υπεύθυνος μου είπε το "μόνο εσύ διαμαρτύρεσαι". Το ίδιο μου είχε απαντήσει και ο άλλος εκεί μέσα όταν το είχα πάει για την βελόνα της βενζίνης που έπεφτε σαν τρελη και όταν έβαζα βενζίνη δεν μέτραγα και χρειάστηκε να βγαλουν για λίγο την μπαταρία. Θα στα πλαίσια αντιμετώσεις πελατών όταν έχουν πρόβλημα, να απαντάνε με αυτό το τρόπο. Anyway. Αυτό για αργότερα.

Ευχαριστώ
fab

Δημοσιευσεις: 4

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες