Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 16 Οκτ, 2014 12:06

fokion έγραψε:Το make a long storry short που λενε και στα ελληνικά :D , αν ημουν στην θεση σου αυτη τη στιγμη και ηθελα να κρατησω το αυτοκινητο θα εφτιαχνα το μοτερ οσο καλυτερα μπορουσα και θα συνεχιζα με αεριο ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ οτι θα αντεξει τοσο ωστε να ειναι τουλαχιστον συμφαιρον

Θα ελεγχα συχνα τις βαλβιδες θα εβαζα καλα λαδια δε θα το ζοριζα στο αεριο ( χαμηλές στροφές ) και αλλα τετοια

fokion Το make a long storry short λεφτα για αγορα αυτοκινητου δεν υπαρχουν,κοιταω μετα την π@παρα που εφαγα να την βγαλω οσο πιο οικονομικα γινετε αν φυσικα γινετε το αυτοκινητο για να καιει υγραεριο ,αν ειναι να γινει και να καιω βενζινη δεν το κανω καθολου!
Εσυ πριν απο λιγο γυρισες και ειπες με μια βεβαιοτητα "Το πολυ πολυ να παρεις "παραταση"......το μοτερ σου ειναι "παθητικο".....",τωρα γυρνας και ερχεσαι στα λογια μου και μου λες "αν ημουν στην θεση σου αυτη τη στιγμη και ηθελα να κρατησω το αυτοκινητο θα εφτιαχνα το μοτερ οσο καλυτερα μπορουσα και θα συνεχιζα με αεριο ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ οτι θα αντεξει τοσο ωστε να ειναι τουλαχιστον συμφαιρον"!
Γιάυτο και ψαχνομαι,αν ειναι να γινει δουλεια και να την βγαλω με κανα 600ρη μαξ. 700ρη να την κανω γιατι κανεις τελικα μου φαινετε οτι δεν ξερει που πανε τα τεσσερα,σιγα μην ριξω 1000ρικα και βαλε και να τραβαωτις κολωτριχες μου ξανα,150 για εδρες Καρβίδιο του βολφραμίου και ενα καλο ημιτατιον ημισετ με ολα μεσα βαλβιδες-φλαντες και βιδες κεφαλης αλλα 150 ευρω με τα μεταφορικα http://www.ebay.com/itm/97-01-Honda-CRV ... 28&vxp=mtr και αλλα 100 βαζω για οδηγους κ.τ.λ ,αντε 400 ευρω για ανταλακτικα και τι θα περει ο μηχανικος και ο ρεκτιφιατζης ,αν μου ζητησουν εκατος απο 150 καλος αν ζητησουν παραπανω παει πρεσα το crv!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Οκτ, 2014 12:17

αντε παλι...

το "παραταση" και το "ελπιζω" σημαινουν το ιδιο πραγμα. το αβαιβαιο του αν θα ξεπερασεις το οριο του "συμφαιροντος".

Απο κει και περα οπως ξανα ειπα κι εγω θα το εφτιαχνα και θα προσευχομουν στην Υψηστο της μηχανολογιας να ξεπερασω αυτο το οριο ΑΛΛΑ εχωντας παντα στ νου μου τις επιφυλλαξεις περι αντοχης στο χρονο που ηδη εξεφρασα

"στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα" που λενε...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 16 Οκτ, 2014 13:17

fokion έγραψε:Πολυ σωστες και οι παρατηρησεις του gakost ειδικά εδω

Θα αλλάξεις έδρες βαλβίδες με ενισχυμένες. Αγοράζεις τα ανταλλακτικά και βρίσκεις άνθρωπο να στα περάσει. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι εκεί. Ανοίγεις λοιπόν το καπάκι, δεν θα αλλάξεις ελατήρια; Θα αλλάξεις μάλλον. Οι κύλινδροι ξέρεις αν είναι οβάλ; Δεν το ξέρεις αλλά θα μάθεις μόλις το ανοίξεις και εκεί δεν έχει να κάνεις πίσω ή όλα ή τίποτα, Επίσης βάλε και σετ ιμάντες, τρόμπα νερού και θερμοστάτη να κάνεις σωστή δουλεία. Τράβα γραμμή και δες το νούμερο αν σε συμφέρει.

τις οποιες εγω - καποιες - δεν θα εκανα, αλλα δεν παυει ΑΥΤΗ να ειναι η σωστη σκεψη

και γιατι να αλλαξει ελατηρια?γιατι να μπει και να πειραξει κορμο κινητηρα οταν το προβλημα ειναι στο καπακι?
για μενα valsam βαλσαμο στην περιπτωση σου ειναι να δωσεις κατι παραπανω να βαλεις ενισχυμενες βαλβιδες και εδρες και να ξανακανεις το αμαξι σου υγραεριο θα σε βγαλεο για πολλα χλμτρα ασε το κορμο μην τον πειραζεις ελατηρια κλπ κλπ κλπ θα μπλεξεις χωρις λογο αν στην πορεια πανε ολα καλα με το θεμα του αεριου στην κυλινδροκεφαλη και ο κινητηρας σου καιει τον αμπακο απο λαδι τοτε αλλαζεις μονο κορμο και βαζεις το δικο σου καπακι και ησηχαζεις....αν και οταν φτασει αυτη η ωρα επειδη εχεις χοντα θα προτιμησεις να παρεις αλλο αμαξι διοτι θα εχει παλαιωσει απο τα χρονια...μιας και οι κινητηρες αυτοι βγαζουν χλμτρα........
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 16 Οκτ, 2014 13:21

fokion έγραψε:
"στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα" που λενε...

Σαμπως ετσι δεν μπηκα στην υγραεριοκινηση,ελπιδα να αντεξει το μοτερ(παπαλα οπως ειπα),ελπιδα να πεσει η τιμη του υγραεριου στην Θεσ/νικη για να κανω αποσβση και αν και οταν θα μου εβγαζε την ζημια να εχω εξοικονομισει και τα λεφτα της ζημιας(και εδω παπαλα!),και τωρα πια μια απο τα ιδια,για να μου παρουν τα λεφτα της επισκευης ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του και'γω με την ελπιδα,παει και τελειωσε εχουμε γινει μεγας παπαρολαος!
Ψευτες και τυχοδιωκτες αυτοι ειμαστε,fokion τα θυμασαι τα μαγνητακια,τα κιτ υδρογονου,τα πανελ υπερθρων,τους λεβητες ιοντων απο τα Ρωσικα υποβρυχια και, και, και, και ,και αν δεν εχουν αρμεξει κοσμο και κοσμακι,εχουν χωσει κανεναν φυλακη για αυτες τις απατες?
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 16 Οκτ, 2014 13:28

manoliss έγραψε:
fokion έγραψε:Πολυ σωστες και οι παρατηρησεις του gakost ειδικά εδω

Θα αλλάξεις έδρες βαλβίδες με ενισχυμένες. Αγοράζεις τα ανταλλακτικά και βρίσκεις άνθρωπο να στα περάσει. Όλα καλά όλα ωραία μέχρι εκεί. Ανοίγεις λοιπόν το καπάκι, δεν θα αλλάξεις ελατήρια; Θα αλλάξεις μάλλον. Οι κύλινδροι ξέρεις αν είναι οβάλ; Δεν το ξέρεις αλλά θα μάθεις μόλις το ανοίξεις και εκεί δεν έχει να κάνεις πίσω ή όλα ή τίποτα, Επίσης βάλε και σετ ιμάντες, τρόμπα νερού και θερμοστάτη να κάνεις σωστή δουλεία. Τράβα γραμμή και δες το νούμερο αν σε συμφέρει.

τις οποιες εγω - καποιες - δεν θα εκανα, αλλα δεν παυει ΑΥΤΗ να ειναι η σωστη σκεψη

και γιατι να αλλαξει ελατηρια?γιατι να μπει και να πειραξει κορμο κινητηρα οταν το προβλημα ειναι στο καπακι?
για μενα valsam βαλσαμο στην περιπτωση σου ειναι να δωσεις κατι παραπανω να βαλεις ενισχυμενες βαλβιδες και εδρες και να ξανακανεις το αμαξι σου υγραεριο θα σε βγαλεο για πολλα χλμτρα ασε το κορμο μην τον πειραζεις ελατηρια κλπ κλπ κλπ θα μπλεξεις χωρις λογο αν στην πορεια πανε ολα καλα με το θεμα του αεριου στην κυλινδροκεφαλη και ο κινητηρας σου καιει τον αμπακο απο λαδι τοτε αλλαζεις μονο κορμο και βαζεις το δικο σου καπακι και ησηχαζεις....αν και οταν φτασει αυτη η ωρα επειδη εχεις χοντα θα προτιμησεις να παρεις αλλο αμαξι διοτι θα εχει παλαιωσει απο τα χρονια...μιας και οι κινητηρες αυτοι βγαζουν χλμτρα........

Ναι ρε φιλε να το φτιαξω γιατι δεν θελω να το πεταξω το αυτοκινητο(ο αδελφος της γυναικας μου εχει το subaru forester 2007 μοντ. και τσαμπα να μου ελεγε να τα κανουμε τραμπα παρολου που ειναι 9 χρονων πιο καινουργιο το forester δεν θα το αλλαζα),δηλ. να δοσω και να βαλω ενισχυμενες βαλβιδες και εδρες δεν λεω αλλα ο fokion αλλα μου λεει και η πραγματικοτητα ειναι οτι το φοβαμαι αυτο που λεει δηλ., οτι και να κανω ματαιος ο κοπος και πεταμενο το χρημα!
Ενας θελω να βρεθει πραγματικος γνωστης και οχι που να με κοιταει σαν ευρω και να μου πει με βεβαιοτητα "αν κανεις αυτο και αυτο το αμαξι δεν θα εχει κανενα μα κανενα προβλημα ξαν στην κεφαλι απο το υγραεριο"!
Ψαχνω ψαχνω αλλα δεν τον βρισκω αυτον τον ανθρωπο!
valsam

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 16 Οκτ, 2014 14:12

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν θέλεις αυτό, γιατί αν το ήθελες θα πήγαινες σε κάποιο συνεργείο που θα σου δώσει υποχρεωτικά 2 έτη εγγύησης και για την εργασία και για τα ανταλλακτικά.

Θέλεις να πάρεις τα ανταλλακτικά εσύ όσο πιο φθηνά μπορείς και να διαλέξεις εσύ την ποιότητα, να δουλέψει ο άλλος με τιμή εργατοώρας που ορίζεις εσύ και να ζητήσεις και τα ρέστα αν κάτι δεν πάει όπως τα υπολογίζεις με το μυαλό σου.

Γενικά ψάχνεις να σου πει κάποιος αυτό που θέλεις να ακούσεις όπως πχ όταν έβαλες υγραέριο σε προβληματικό μοτέρ πίστευες "δεν θα πάθει τίποτα" ή "θα πέσει η τιμή του καυσίμου δεν γίνετε να συνεχιστεί αυτό" ή με το ΦΑ θα πηγαίνω στο βενζινάδικο και θα με πληρώνουν και από πάνω κλπ.

Έχουμε λοιπόν ένα αυτοκίνητο με 250.000 + χλμ αν δεν κάνω λάθος 17 σχεδόν ετών και θέλεις να ακούσεις φωνές όπως:

Τα honda είναι σκυλιά δεν παθαίνουν τίποτα.

Θα ανοίξεις καπάκι και δεν θα αλλάξεις ελατήρια και θα αντέξουν τα παλιά την εξτρά συμπίεση χωρίς να σου καίει πολύ λάδι μετά από λίγα χιλιόμετρα Και δεν θα ξανανοίξεις καπάκι

Το κάτω μέρος του κινητήρα δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση έλεγχο είναι σίγουρα εντάξει - είπαμε έιναι honda. ΑΝ λέω αν, ανοίξεις το καπάκι και βρεις και κάτι άλλο τι θα πεις, κλείστο όπως είναι και θα επιστρέψω πίσω τα ανταλλακτικά;

Ιμάντα αφήνουμε τον ίδιο και με το σύστημα ψύξης δεν ασχολούμαστε είπαμε να μειώσουμε τα έξοδα. Τι θα γίνει λοιπόν αν αρχίσει να χάνει η αντλία ή κουρέψει καμιά φτερωτή αν είναι πλαστικη (δεν το ξέρω) ή κολλήσε κανένας θερμοστάτης κλπ; Είπαμε είναι honda δεν προκειται να συμβεί ποτέ κακό.

Αν ήτανε όμως έτσι τα πράγματα θα έβλεπες πολλά honda της 10ετίας του 90 που δεν παθαίνουν τίποτα, αλλά δεν βλέπεις, Μήπως πρέπει να αναρωτηθείς λοιπόν;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 16 Οκτ, 2014 14:35

gakost βρες μου συνεργειο που να δινει 2 χρονια εγγυηση και να μην μου ζητησει της παναγιας τα ματια και θα παω αυριο!
Ειπαμε το αυτοκινητο ειναι μηδενικης αξιας!!!!!!!!!!!
Φαινετε οτι το ξεχνας!
Αν ειναι να δοσω 1500 ευρω για επισκευη μοτερ και αλλα 500 για λαστιχα και αλλα 660 για τελη και να εχω ενα αυτοκινητο που καιει στο υγραεριο 13 λιτρα τα 100 σε μια περιοχη που εχει μ.ο τιμης 93 λεπτα το λιτρο,εσυ τι λες με συμφερει να το φτιαξω?
Με 2700 ευρω στο χερι
Οσο για τα honda,ειχα παρει το 1993 το civic esi με τα 125 αλογα,και του ηπια το αιμα,το πηρε ο αδελφος μου το 1998 (αυτος πολυ μεγαλυτερος σπαστης απο'μενα)που αγορασα το CRV και απο το 2007 το εχει η μανα μου,το αυτοκινητο ακομη και σημερα 200σαριζει για πλακα,η μονη ζημια που εβγαλε σε αυτα τα 300 χιλιαδες χιλιομετρα (μιλαμε για πολυ σπασιμο!) ηταν μια επισκευη της κεφαλης που εκανε ο αδελφος μου γιατι επαιρνε νερα στα λαδια,μια ηλεκτρονικη και εναν πολαπλασιαστη!
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 19 Οκτ, 2014 12:05

chrisd έγραψε:Ρε Valsam ειχα μερες να μπω και αυτο το θεμα σου ηταν κεραυνος.
Και σου ελεγα βγαλτο το γ@@@@νο το υγραεριο να ξενοιασεις εδω και καιρο δεν ακουγες.

Λοιπον περα απο την πλακα τωρα θα πω αυτα που εχω γραψει εκατονταδες φορες.Οτι πληρωνεις περνεις φιλε μου.
Αντι να εβαζες λοιπον ΜΟΝΟ υγρο ψεκασμο στο Honda σου προτιμησες την φτηνη λυση και τωρα θα τα σταξεις χοντρα.
Τα Honda εχουνε παρα πολυ μικρες ανοχες και δεν ειναι για πολλα-πολλα.Εμενα το corolla αν θυμαμαι καλα οι βαλβιδες εχουνε διακενο οι εισαγωγης 25+-5 και οι εξαγωγης 30+-5.
Εσενα αν θυμαμαι καλα ειναι καπου 15+-5
Επειδη το ιδιο Μα@@κια συστημα με εσενα(δεν με ακουσε για ICOM) εχει και ο πατερας μου σε C200 compresor mercedes οπως στρωσατε θα κοιμηθητε.
Ετσι λοιπον τωρα θα δωσεις ξανα οσα εδωσες για το υγραεριο σε επισκευη θα εχεις το ιδιο Μ@@@σμενο συστημα και μετα απο 20.000 χλμ ξανα μανα.
Οσο για αυτο το συχαμα που λεγεται λαδιερα καλυτερα ειναι να βαζεις το λαδι με καποιον τροπο κατευθειαν στο ντεποζιτο του υγραεριου και θα μπορεις να δουλεψεις το Honda και σαν διχρονο χωρις βαλβιδες πλεον.

Μολις ελαβα προσωπικο μυνημα απο συμφορουμιτη με CRV 2000 μοντ. με icom συστημα που τοσο εξυμνεις περασμενο και αυτου'νου το μοτερ δυστηχος εφτασε στο σημειο "δεν παιρνει αλλη ρυθμιση βαλβιδων"!
valsam

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 19 Οκτ, 2014 21:08

valsam έγραψε:Μολις ελαβα προσωπικο μυνημα απο συμφορουμιτη με CRV 2000 μοντ. με icom συστημα που τοσο εξυμνεις περασμενο και αυτου'νου το μοτερ δυστηχος εφτασε στο σημειο "δεν παιρνει αλλη ρυθμιση βαλβιδων"!

Και εγω μολις ελαβα ενα PM απο αστροναυτη του διεθνους διαστημικου σταθμου και μου εγραψε οτι στον Αρη εχει κυκλοφοριακο προβλημα.
Ρε φιλε ολα καλα αυτα που λες αλλα δεν μας λες σε τι κατασταση ηταν το αμαξι ποσα χλμ ειχε αν εκανε σερβις η απλα περναγε απεξω,αν ρυθμιζε της βαλβιδες βαση προδιαγραφων κατασκευαστη κτλ.
Θεωρω οτι δεν ειναι σωστο να κατηγορουμε σοβαρα συστηματα υγραεριου απο την στιγμη που πολλοι δεν εχουνε λεφτα ουτε λαδια να αλλαξουνε.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 19 Οκτ, 2014 22:35

Επειδη ολο κακια και ειρωνεια βγαζεις φιλαρακι θα ρωτησω πρωτα τον συμφορουμιτη αν μου επιτρεπει να ποσταρω το μυνημα του η αν το διαβαζει ο ιδιος ας απαντησει,ελεος δηλ.,φτανει πια!
Και οπως σε εχουν αποστομωσει και αλλοι και το δικο μου το συστημα σοβαροτατο και καλο ειναι!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες