Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 13 Νοέμ, 2014 00:43

Ειναι αυτο που λενε γκαντεμοπαγιδσς !! Παντως να ξερεις οτι εδρες και βαλβιδες υπαρχουν οχι για ολα τα αυτοκινητα αλλα υπαρχουν ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 13 Νοέμ, 2014 02:09

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:Οτι να'ναι ειμαστε τελικα,τσομπανιδες κυριολεκτικα!
Για να μαθει καποιος την αληθεια πρεπει τελικα ο ιδιος να κανει τον Σερλοκ Χολμς!
Και μετα σου λεει ο Ηλιας πανε σε καποιον που θα σου δωσει εγγυηση!

valsam διαβαζω προσεκτικα αυτα που γραφεις τις περισσοτερες φορες για να σε κραξω και καποιες για να σε συμπονεσω, αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι σε ολους τους τεχνικους που εχεις επιλεξει εχεις πεσει διανα, ποσοστο επιτυχιας 100%, αλλαξε ροτα γιατι εχεις πετυχει ολους τους κατσαπλιαδες, τωρα το τι φταιει το φανταζομαι αλλα αν το πω θα ανοιξουμε νεο κυκλο αντιπαραθεσεων χωρις ουσια καμμια.
απο αυτα που εχουμε πει μεταξυ μας σου λεω οτι ο μηχανικος σου δεν κανει αδερφε, εχει μεινει καμια 20ρια χρονια πισω στην τεχνολογια και αυτη η ρημαδα τρεχει πολυ γρηγορα, ψαξε να βρεις καποιον αλλο.
αν δεν σου κανει κοπο γραψε μας τις καταναλωσεις που εχεις μετα την τελευταια ρυθμιση που εκανες, θα σε παρακαλεσω μην μου βαλεις μεσα τοσο το λαδι, τοσο το σερβις κτλ, απλα μονο την βενζινη και το υγραεριο.
κατι ακομα, σημερα υπαρχουν πολλα μαγαζια που δινουν εγγυηση για την εργασια τους και τα ανταλλακτικα που επιλεξανε να χρησιμοποιησουνε.

Ηλια απο το 1988 εχω αυτοκινητο δικο μου και πιστεψε με και αν δεν εχω αλλαξει μηχανικους,ξερω τι θα μου πεις ,θα με χρεωσεις εμενα γιατι μου συμπεριφερονται ετσι οι μηχανικοι!
Οι περισσοτεροι εως σχεδον ολοι οι συναδελφοι σου θεωρουν αναυθαιρετο δικαιωμα τους την δαγκα στα ανταλακτικα,αυτο δεν το δεχομαι ρε φιλε πως θα γινει!
Πειραζει ρε Ηλια που δεν γουσταρω να με δαγκωνουν στα ανταλακτικα?
Ξερεις πολυ καλα την φαρα σας,δεν ειναι αναγκη να σου το πω εγω!
Αλλο καλος μαστορας και αλλο "αγνος" μαστορας!
"Αγνος" μαστορας Ηλια δεν υπαρχει!
Ο μηχανικος μου στο ξαναλεω δεν ειναι οποιος και οποιος,ειναι "φιρμα" στον κυκλο σας και τον ξερουν μεχρι και στην Αθηνα!
Το ξερει ομως και αυτος πολυ καλα το παιχνιδι το γλυκα,γλυκα ,γλυκα και μετα δαγκωμα,ολοι μου το εχουν παιξει αυτο το παιχνιδι κατα καιρους,ακομη και φιλοι μηχανικοι και εφαγαν τον μπουλο,αυτον τον ξεμπροστιαζω και με ψιλοσεβεται!
Οσο για τις καταναλωσεις που ρωτας μετα την τελευταια ρυθμιση εχω κανει κοντα στα 1500 χλμ,τα 500 χλμ τα εκανα με υγραεριο (και την βενζινη για τα αναματα!) και η καταναλωσεις ηταν σχεδον οι ιδιες ,ισος λιγο καλυτερες αλλα δεν εκανα πολλα χλμ για να το τσεκαρω καλυτερα,δηλ. ειχα 13-13,7 λιτρα τα 100,απο εκει και περα τα υπολοιπα 500 τα εκανα μισα μισα υγραεριο και βενζινη ,και εδω και 500 χλμ περιπου δεν βαζω υγραεριο και κινουμε μονο με βενζινη(με βενζινη ειμαι στα 10,5 με 11 λιτρα τα 100)μιας και οι ξευτιλες παρα το παρτυ τιμων στην υπολοιπη Ελλαδα εδω το εχουν ακατεβατα στα 86,7-86.9!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 13 Νοέμ, 2014 18:06

η αληθεια είναι ότι στην πιατσα υπαρχουν τιμιοι μηχανικοι αλλα είναι μετρημένοι στο ένα χερι ....ο δικος μου μηχανικος επειδή ξερει ότι με τα σιτροεν ασχολουμαι εδώ και πολλα χρονια 15+ και επειδή εχω ακρες από ανταλακτικα μεχρι και προχειρες συμβουλες για προβλήματα από μακρια ξερει οτι δεν μπορει να με γελασει μια φορα το εκανε και εκανε 2 χρονια να με δει και όταν πηγα για καφε....το συζητήσαμε και παραδεχτηκε και από τοτε ......ότι πει αυτό είναι οντως χωρις σαλτσες και αρωματα
σεβομαι ότι θελει να βγαλει από τα ανταλακτικα του αλλα και εκει με μετρο διοτι ξερει ότι θα μαθω ποσο εχει το εξαρτημα και ποσο το χρεωνει....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 13 Νοέμ, 2014 20:50

manoliss έγραψε:η αληθεια είναι ότι στην πιατσα υπαρχουν τιμιοι μηχανικοι αλλα είναι μετρημένοι στο ένα χερι ....ο δικος μου μηχανικος επειδή ξερει ότι με τα σιτροεν ασχολουμαι εδώ και πολλα χρονια 15+ και επειδή εχω ακρες από ανταλακτικα μεχρι και προχειρες συμβουλες για προβλήματα από μακρια ξερει οτι δεν μπορει να με γελασει μια φορα το εκανε και εκανε 2 χρονια να με δει και όταν πηγα για καφε....το συζητήσαμε και παραδεχτηκε και από τοτε ......ότι πει αυτό είναι οντως χωρις σαλτσες και αρωματα
σεβομαι ότι θελει να βγαλει από τα ανταλακτικα του αλλα και εκει με μετρο διοτι ξερει ότι θα μαθω ποσο εχει το εξαρτημα και ποσο το χρεωνει....

Eιπαμε "η δαγκα" ειναι στο DNA τους ,πειραζει που εμενα δεν μου αρεσει η δαγκα?
Σταρατα πραματα θελω και οχι πονηριες ,δυστηχος ομως ειναι καταλοιπα απο τα πολλα χρονια στο κουρμπετι και δεν αποβαλονται ευκολα!
Και εμενα καπως ετσι οπως στην δικη σου περιπτωση ειναι η σχεση μου με τον μηχανικο μου και τον κραταω γιατι ετσι ακριβος μολις γινει καμια στραβη το συζηταμε το θεμα,π.χ μια φορα μου αλλαξε τον πολλαπλασιαστη και την πλακετα ενω πριν εναν χρονο ειχαμε αλλαξει ηδη ξανα πλακετα (δεν το θυμοταν!) και του εκανα μανουρα ολοκληρη λεγοντας του"αποκλειετε μεσα στον χρονο να καηκε η πλακετα ξανα" ,αυτος επεμενε "σετ πανε αυτα" καλα του λεω βγαλ'την και βαλε την παλια μου ,οχι δεν γινετε ,πως θα δωσω μεταχειρισμενο ανταλακτικο,δεν στην πληρωνω και τελειωσαμε του ειπα και παω να φυγω,για να μην τα πολυλογω τελικα μια χαρα την εσπρωξε την πλακετα σε αλλο αυτοκινητο ,και οχι την καινουργια αλλα την παλια την δικη μου!!!!!!
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 13 Νοέμ, 2014 22:20

Βρες αλλο μαστορα.
Ειλικρινα στο λεω....
Καθε μαστορας που σεβεται τον εαυτο του εχει "καβα" αναλλωσιμα ανταλακτικά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τους καλους του πελατες...
Πχ πολλαπλασιαστες ηλεκτρονικές καναν αισθητηρα Λ και παει λεγοντας...

Αλλιως παρε το service manual του αυτοκινητου σου ειτε το Haynes ειτε μεσω ιντερνετ και ξεκινα το διαβασμα.
Εχει συνηθως αναλυτικές οδηγιες του τυπου σε καθε συμπτωμα τι μπορει να ειναι ( flow diagram τυπου) να ξερει πανω κατω τι παιζει.
Επεισεις καβατζαρεις κι εσυ δικο σου στοκ "αναλλωσιμων ανταλλακτικών" πχ εγω κραταω πολλαπλασιαστες που ναι μεν εχει σπασει το φυσακι αλλα αν το βαλεις "καπως" δουλευουν σε καποια δοκιμη που θες να κανεις....

οι εποχες του "λεφτα υπαρχουν" εχουν περασει οποτε κι εμεις ως καταναλωτες πρεπει να "εξελιχθουμε"...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 14 Νοέμ, 2014 00:30

fokion έγραψε:Βρες αλλο μαστορα.
Ειλικρινα στο λεω....
Καθε μαστορας που σεβεται τον εαυτο του εχει "καβα" αναλλωσιμα ανταλακτικά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τους καλους του πελατες...
Πχ πολλαπλασιαστες ηλεκτρονικές καναν αισθητηρα Λ και παει λεγοντας...

Αλλιως παρε το service manual του αυτοκινητου σου ειτε το Haynes ειτε μεσω ιντερνετ και ξεκινα το διαβασμα.
Εχει συνηθως αναλυτικές οδηγιες του τυπου σε καθε συμπτωμα τι μπορει να ειναι ( flow diagram τυπου) να ξερει πανω κατω τι παιζει.
Επεισεις καβατζαρεις κι εσυ δικο σου στοκ "αναλλωσιμων ανταλλακτικών" πχ εγω κραταω πολλαπλασιαστες που ναι μεν εχει σπασει το φυσακι αλλα αν το βαλεις "καπως" δουλευουν σε καποια δοκιμη που θες να κανεις....

οι εποχες του "λεφτα υπαρχουν" εχουν περασει οποτε κι εμεις ως καταναλωτες πρεπει να "εξελιχθουμε"...

Οταν λες καβα απο αναλλωσιμα ανταλακτικά για τους καλους του πελατες τι ακριβος ενοεις fokion,καβα τσαμπανταν,δηλ. αν ειμαι καλος πελατης να μου βαλει αισθητηρα Λ ,ηλεκτρονικη η πολλαπλασιαστη τσαμπα?
Γιατι ο μαστορας μου οχι καβα αλλα καβαρα εχει απο ανταλακτικα (2 αποθηκες καινουργιων ανταλακτικων εχει!).
Μαλλον λαθος καταλαβες για το "πως θα δωσω μεταχειρισμενο ανταλακτικο" που εγραψα πιο πανω,ενωουσε πως θα δωσω μεταχειρισμενο ανταλακτικο σε αλλον πελατη μου δηλ. και μην το δει οτι ειναι μουτζουριασμενο η λειπει το κουτι του!
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 14 Νοέμ, 2014 07:19

ΔΕΝ καταλαβες.

Εννοουσα καβα απο μεταχειρισμενα ανταλλακτικά να κανει τις δοκιμες/διαγνωσεις του και μονο
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό STAMI » Παρ 14 Νοέμ, 2014 12:46

anikologr » Σάβ 01 Νοέμ, 2014 20:54

STAMI έγραψε:1.4 duratec εφτασε τα 70χ, οδηγηση ομως μεχρι 3.5χ στροφες και με το γαντι

Εκεί τα έφτυσε η συνεχίζει;

Συνεχιζει ακομα ο σκυλος σε καμια 500αρια θα τσεκαρω παλι βαλβιδες αφου εχω κανει 30χ.χλμ απο την τελευταια φορα
STAMI

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 14 Νοέμ, 2014 13:28

Επειδη εχει ακομη λιγη ζωη το καπακι ειπαμε τωρα τελευταια κυκλοφορω σχεδον μονο με βενζινη (και λογο της τιμης του υραεριου στη Θεσ/νικη),φιλος συμφορουμιτης ομως μου εστειλε ενα ενδιαφερον μυνημα οπου μου προτεινει να παιξω με τα μπουζι " με ενα θερμοτερο μπουζι πετυχαινεις ευκολοτερα αυτοκαθαρισμο, ο αυτοκαθαρισμος πετυχαινεται περιπου στους 660-680 βαθμους, αν με την καυση υγραεριου ανεβαινει στους 730-750 τοτε αρχιζουν να φθειρονται οι εδρες των βαλβιδων, με το να πας σε ενα βαθμο ψυχροτερο μπουζι θα ριξεις τη θερμοκρασια 70-80 βαθμους τη θερμοκρασια καυσης θεωρητικα στην ιδανικη"!
Τι λετε ρε παιδια ισχυουν αυτα ,δηλ. αν βαλω εναν βαθμο ψυχροτερο μπουζι δεν θα εχω τοσο το προβλημα του vsr?
Και αν ναι ποια μπουζι προτεινετε(φθηνα και καλα γιατι αλλα λεφτα δυσκολα ριχνω για να ειμαι υγραεριοκινητος!)
Αυτα κανουν?
http://www.ebay.co.uk/itm/4x-Brisk-Silv ... 817wt_1199
Aν αλλαξω μπουζι θα πρεπει να ξαναρυθμιστει το συστημα?
valsam

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 14 Νοέμ, 2014 16:20

valsam έγραψε:Επειδη εχει ακομη λιγη ζωη το καπακι ειπαμε τωρα τελευταια κυκλοφορω σχεδον μονο με βενζινη (και λογο της τιμης του υραεριου στη Θεσ/νικη),φιλος συμφορουμιτης ομως μου εστειλε ενα ενδιαφερον μυνημα οπου μου προτεινει να παιξω με τα μπουζι " με ενα θερμοτερο μπουζι πετυχαινεις ευκολοτερα αυτοκαθαρισμο, ο αυτοκαθαρισμος πετυχαινεται περιπου στους 660-680 βαθμους, αν με την καυση υγραεριου ανεβαινει στους 730-750 τοτε αρχιζουν να φθειρονται οι εδρες των βαλβιδων, με το να πας σε ενα βαθμο ψυχροτερο μπουζι θα ριξεις τη θερμοκρασια 70-80 βαθμους τη θερμοκρασια καυσης θεωρητικα στην ιδανικη"!
Τι λετε ρε παιδια ισχυουν αυτα ,δηλ. αν βαλω εναν βαθμο ψυχροτερο μπουζι δεν θα εχω τοσο το προβλημα του vsr?
Και αν ναι ποια μπουζι προτεινετε(φθηνα και καλα γιατι αλλα λεφτα δυσκολα ριχνω για να ειμαι υγραεριοκινητος!)
Αυτα κανουν?
http://www.ebay.co.uk/itm/4x-Brisk-Silv ... 817wt_1199
Aν αλλαξω μπουζι θα πρεπει να ξαναρυθμιστει το συστημα?

Δυστυχώς το VSR δε μπορείς να το αποφύγεις με το μπουζί. Με τέτοιες δοκιμές μάλλον χειρότερα θα τα κάνεις. Η θερμοκρασία με το υγραέριο δεν είναι μεγαλύτερη. Ο χρόνος καύσης είναι διαφορετικός και αυτό κάνει τη ζημιά.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 74 επισκέπτες