kyriak έγραψε:Έστω όπως τα λες για σένα. Κερδίζεις 4,5€ στα 100κμ. Λες. Θες 1000€ εγκατάσταση πάνω κάτω και 1000€ στα 60000κμ για να φτιάξεις μια πιθανή βλάβη καπάκι,(kατά μέσο όρο βγαίνει στις 35000κμ με τα μέχρι τώρα δεδομένα).
Για να βγαλεις 2000€ με αυτά τα δεδομένα ,που λες, χρειάζεσαι 45000κμ κίνηση μόνο , αποκλειστικά, με υγραέριο για να είσαι σιν πλην = 0.
Αυτήν είναι η αλήθεια , μην κοιτάς που δεν σε κόβει και λες π@π@ριες. Δεν το συζητάμε για περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη , γιατί εκεί το μόνο που κάνεις απόσβεσηστα 60000κμ είναι η εγκατάσταση με αυτά τα δεδομένα , αν την βγάλει κλάψε…...
Και σε αυτά που λες μιλάμε μόνο για χρήση lpg , αν καίει και λίγο βενζίνη για να πάρει μπρος και έξτρα σέρβις, κάηκε ο καταλύτης , κάηκε η αντλία κάηκε ο πολλαπλασιαστής χάλασε …..το ένα …χάλασε το άλλο…… δεν είναι μόνο το VSR που είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ βλάβη ….. αλλά που να τα ξέρεις αυτά από μικρός πήγες για μηχανικός και τώρα που ειδές μαρμίτα είπες να κονομήσεις και συ στις πλάτες μας , γράψε ότι το πας και τάπα τα χαχαχαχαχαχ
Αν και το "χαλασες" λιγο στο τελος

ενα ποστ που πραγματικά μπορουμε σα συζητησουμε χωρις μπηχτες ειρωνιες κ.λ.π.
η λογικη σου ειναι σαφως σωστη. Εκει που "διαφωνω" ( προσεξε εβαλα εισαγωγικά που σημαινει δεν διαφωνω πληρως) ειναι ( και απο τον τροπο που τα γραφω θα καταλαβεις )
αν εχεις καταναλωση 8 λιτρα και παει 9 (πχ) αν ομως εχεις 12???? ( με βενζινη ) το 4,5 γινεται μεγαλυτερο... γι αυτο και παντα μου εκανε εντυπωση πως βαζεις υγραεριο σε αυτοκινητο με αρχικη καταναλωση 5-6 λιτρα τυπου atos πχ..
αν ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το αυτοκινητο σου συστημα του 1000αρικου
αν δεν πληρωσεις 1000αρικο για επισκευη σε καπακι αλλα λιγοτερα ( βρηκα μεταχειρ για το δικο μου κομπλέ με 250 μπας και το αλλαξω να ησυχασω απο το ραγισμα )
και βεβαια αν δεν εχεις αυτοκινητο που θελει βενζινα ΚΑΙ κατα την κινηση πλην της εκκινησης...
τοτε σαφως γινεται συμφαιρον ( εξαιρω τη θεσσαλονικη οπως ειναι σημερα...)
τα αλλα που λες οτι "χαλανε" χαλανε ειτε υγραεριο ειτε βενζινα.... πχ το ιμπιζα που δεν εχει υγραεριο και κανει μονο 14 χλμ τη μερα καθε 2 χρονια καιει πολλαπλασιαστη...
κι εχει αλλαξει και 2 καταλυτες ( για την ακρηβια εχει αλλαξει ενα και τωρα θελει παλι.... αλλα που....)
επεισεις αντλια ΠΟΤΕ δε μου εχει καψει ( φτου φτου ) 190.000 που το εχω στα χερια μου κι ας δουλευει μονιμα με λαμπακι....
Που θελω να καταληξω
το υγραεριο δεν ειναι το "νερο του καματερου" και "δια πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν"...
ειναι ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ οι παραμετροι της "εξισωσης"...
Σε αλλους βγαινει + σε ευλογο χρονικο διαστημα σε αλλους οχι...
θελει να τα βαλεις κατω με χαρτι και μολυβι, απο την στιγμη που θα αποφασισεις οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αλλαξεις αυτοκινητο και πρεπει να ζησεις με αυτο....
και στην "εξισωση" δε βαζω τον παραγοντα "ποιοτητα εγκαταστατη" γιατι εκει... μπορει και να μην αποσβεσεις ποτε....
Και παρεπιτποντως ακουω ηδη ιστοριες φρικης για τα ντιζελ.... ( ναι αυτα τα πως τα λενε φιλτρα που πρεπει να αναζοογωνουνται καθε τοσο... αλλα αυτο ΔΕΝ μπορει να γινει σε διαδρομες του στυλ σπιτι σχολειο δουλεια σουπερμαρκετ που οι περισσότεροι τα χρησιμοποιουν)