Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 20 Δεκ, 2014 15:04

Γιατι πολυ απλά αυτο το μοτερ δεν εχει τα δικα σου προβληματα.

Εχω φιλο που με ιδιο αυτοκινητο εχει φτασει τα 80.000 με αεριο και εξισου σκληρη χρηση σε κυνήγια κ.λ.π. κι οταν ανοιξε την κεφαλη γιατι εκαψε φλατζα λογω σπασμενου ψυγειου στο βουνο οι βαλβιδες και κυριως οι εδρες ηταν "σα καινουργιες"

Αρα???

στο κατω κατω κραταω... καβα τα 150 ευρω για.... την επομενη κεφαλη.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 08 Ιαν, 2015 16:05

Για να ρωτησω κατι μηπως και ξερει κανεις να μου απαντησει.
Εδω και καιρο καιω οπως ειπα βενζινη στο μεγαλυτερο ποσοστο και υγραεριο,δηλ. αναλογια περιπου 70% βενζινη και 30% υγραεριο,για τους γνωστους λογους που εχω αναφερει εδω στο φορουμ,δηλ. γιατι το αυτοκινητο μου ειναι ευαισθητο στο υγραεριο και γιατι εδω στην Θεσ/νικη οπου ζω το υγαρεριο ειναι πανακριβο λογου καρτελ σε σχεση με αλλες περιοχες της Ελλαδος, το συστημα που φοραω δεν εχει την δυνατοτητα να ρυθμιστει ετσι ωστε να καιω 70% βενζινη και 30% υγραεριο με παραληλους ψεκασμους ετσι εγω κανω π.χ 20 λμ και το γυρναω για καμια 5-10 μετα και στο υγραεριο αυτο που θελω να μαθω ειναι αν ετσι πετυχαινω προστασια των βαλβιδων,δηλ. ποσα χλμ με βενζινη χρειαζονται ετσι ωστε να δημιουργηθει αυτη η ευεργετικη μαυριλα-μπιχλα στις βαλβιδες και με ποση χρηση υγραεριου καθαριζει αυτη η μπιχλα,αν θυμαμαι καλα οταν βγηκαν οι racing κ.τ.λ βενζινες διαφημιζαν και ειχαν και φωτος απο το εσωτερικο μιας μηχανης πριν και μετα την χρηση της ενισχημενης βενζινης,πριν ηταν πιτα στην μαυριλα και μετα ελαμπε σαν inox,και ελεγε μετα απο ταδε χιλιομετρα με χρηση της racing βενζινης πετυχαινετε αυτο το αποτελεσμα στο να καθαρισει το μοτερ ετσι ,εμεις ολοι που καιμε υγραεριο αν δεν κανω λαθος τις χρειαζομαστε αυτες τις επικαθησεις στις βαλβιδες και εδρες (αλλοι λιγο αλλοι πολυ!)γιατι εχουν ψυκτικες ιδιοτητες,το εχει ψαξει κανεις σας αυτο το θεμα?
Με λιγα λογια αν καψω ενα ολοκληρο ντεποζιτο αμολυβδης μονο θα δημιουργηθει αρκετη μπιχλα ετσι ωστε να μπορω να καψω μετα ενα ντεποζιτο υγραεριο μεχρι να καθαρισουν οι βαλβιδες?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό erimitis » Πέμ 08 Ιαν, 2015 17:41

Βαλσαμη φιλε παρε με ενα τηλεφωνο να τα πουμε μπας και σωθεις
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 08 Ιαν, 2015 23:05

valsam έγραψε:Με λιγα λογια αν καψω ενα ολοκληρο ντεποζιτο αμολυβδης μονο θα δημιουργηθει αρκετη μπιχλα ετσι ωστε να μπορω να καψω μετα ενα ντεποζιτο υγραεριο μεχρι να καθαρισουν οι βαλβιδες?

ευκολο, ξεκουμπωσε τον αισθητηρα λ & βαλε λαδι 30αρι ορυκτελαιο η αυτο που βαζουν στα διχρονα στο ρεζερβουαρ μια χαρα θα γεμισουν με επικαθισεις οι βαλβιδες
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 09 Ιαν, 2015 11:55

antonis132 έγραψε:ευκολο, ξεκουμπωσε τον αισθητηρα λ & βαλε λαδι 30αρι ορυκτελαιο η αυτο που βαζουν στα διχρονα στο ρεζερβουαρ μια χαρα θα γεμισουν με επικαθισεις οι βαλβιδες

και που να δεις ο καταλυτης με τι θα γεμισει.....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 09 Ιαν, 2015 11:57

Νομιζω με 70 βενζινα και 30 αεριο οτι επικαλυψη ειναι να γινει θα γινει...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 10 Ιαν, 2015 03:25

fokion έγραψε:Νομιζω με 70 βενζινα και 30 αεριο οτι επικαλυψη ειναι να γινει θα γινει...

Δεν λεω να καιω παραληλα 70% βενζινη και 30% υγαρεριο οπως π.χ μπορεις να ρυθμισεις ενα συστημα σαν το brc,αφου στο δικο μου συστημα αυτο δεν γινετε,,ρωταω αν γνωριζει κανεις(σιγα δηλ. να γνωριζει,αλλα εγω ρωταω,κακο ειναι?)αν π.χ καψω ενα ντεποζιτο 60 λιτρων βενζινης θα δημιουργηθει τετοια ποσοτητα επικαληψης-μαυριλας (ευεργετικης μαυριλας οπως ειπαμε για την χρηση υγραεριου )επανω στις βαλβιδες ετσι ωστε αμα μετα τα 60 λιτρα βενζινης αν καψω 20 λτρα υγραεριο να μην εχει ξεπλυθει?
Δειτε εδω π.χ http://www.mkiv.co.uk/vbb/showthread.ph ... ell-Vpower
Στην αριστερη φωτο δειχνει πως ηταν με σουπερ αμολυβδη και δεξια ποσο λαμπικος εγινε μετα απο την χρηση shell vpower για 300 μιλια!
Στο παρακατω λινκ http://www.formula1blog.com/people-even ... i-is-next/ λεει οτι πηραν μια βαλβιδα με επικαθησεις και μια χωρις και τις εριξαν βενζινη και αυτη με τις επικαθησεις εξακολουθουσε και εκαιγε για 10 δευτερολεπτα ενω η καθαρη(απο vpower)εσβησε κατευθειαν,με την πρωτη σκεψη θα πει κανεις χειροτερα για τις βαλβιδες αφου συνεχιζει να καιει θα τουρουφλιστουν αρα δεν θα εχει αποτελεσμα στο υγαρεριο αφου και με το υγραεριο εχουμε αλλον χρονο καυσης (πιο αργο δηλ.) και για τον ιδιο λογο παθαινουμε την ζημια στις βαλβιδες,αλλα εγω αυτο που ξερω παραδειγμα απο τον ξυλολεβητα μου ειναι οτι οταν εχει μαζευτει πισα στα τοιχωματα του ειναι οτι δεν ανεβαζει θερμοκρασια ,μπορει να καιγεται η πισα σιγα σιγα αμα το μπουμπουνιξω αλλα θερμοκρασια δυσκολευετε να αναβασει αρα ειναι μονωτικο ,αρα το ιδιο δεν ισχυει και με τις επικαθησεις στην βαλβιδα,δηλ. δεν ζεσταινετε τοσο ωστε να προκαλεσει το vsr?
Απ'οτι καταλαβα η μπιχλα αυτη η περισσοτερη παει στις βαλβιδες εισαγωγης οπου δεν εχουμε και τοσο θεμα ακομη και εμεις με τα ευαισθητα μοτερ αλλα δεν παει και καποια στις βαλβιδες εξαγωγης?
Για πειτε την γνωμη σας ρε μαστορια,μηπως λεω μηπως υπαρχει τροπος καπως ετσι οπως τον σκεφτωμαι και για μας τους "ευαισθητουλιδες" να καιμε υγραεριο(αν φυσικα ποτε αλλαξουν τροπαριο τα καρτελοσκυλα στην περιοχη μου!)χωρις να παθαινουν ζημια τα μοτερια μας ?
valsam

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 10 Ιαν, 2015 08:16

Και το δικό μου μοτέρ δεν έχει και από τις καλίτερες βαλβίδες.
Τι να κάνω όμως.Θεωρώ ψυχοβγαλτικό να κάθομαι να σκέφτομαι πότε θα τα παίξουν.
Από την άλλη με την σωστή και συνετή οδήγηση προσπαθώ να τις προστατέψω όσο γίνεται περισσότερο.
Βέβαια εγώ μετά από 38.000 χιλιόμετρα έχω ξεχρεώσει έχω βγάλει και κέρδος σχεδόν 1.500 ευρώ οπότε και
βαλβίδες να κάψω αύριο (χτυπα ξύλο) θα δώσω 1.000 ευρώ θα τις φτιάξω και πάλι κέρδος θάχω.

Δεν μπορείτε όμως να πείτε το ίδιο και εσείς οι Θεσσαλονικείς με τις τιμές που έχετε στο lpg.
Προσωπικά αν ήμουν Θεσσαλονίκη μάλλον δεν θα ρίσκαρα να κάνω μετατροπή.Θα καθόμουν με τη βενζινούλα
νάχω το κεφάλι μου ήσυχο και θα προσπαθούσα να κάνω όσο λιγότερα χιλιόμετρα μπορούσα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 11 Ιαν, 2015 16:50

papoys έγραψε:Δεν μπορείτε όμως να πείτε το ίδιο και εσείς οι Θεσσαλονικείς με τις τιμές που έχετε στο lpg.
Προσωπικά αν ήμουν Θεσσαλονίκη μάλλον δεν θα ρίσκαρα να κάνω μετατροπή.Θα καθόμουν με τη βενζινούλα
νάχω το κεφάλι μου ήσυχο και θα προσπαθούσα να κάνω όσο λιγότερα χιλιόμετρα μπορούσα.

Παπου τωρα ειναι αργα,το βαλαμε το συστημα,σκοπος ειναι αν γινετε να εξοικονομισουμε και εμεις που πιαστηκαμε μ@λακες κατι απο αυτο αν γινετε,οχι το βαλαμε μονο και μονο για να πλουτισουν τα κοπροσκυλα οι καρτελαδες και οι εμποροι και εγκαταστατες που εβγαλαν και αυτοι κατι!
Εδω στο ερωτημα μου θελει μαστορα με @ρχιδια και γνωσεις για να απαντησει και οχι @ρχιδια μαστορα!
Εγω απο το λιγο που εψαξα στο ιντερνετ καταλαβα οτι αυτη η μαυριλα που καθετε στις βαλβιδες απο την βενζινη εναι ευεργετικη στην προστασια τους οταν καιμε υγαρεριο,το ξαναλεω εγω ετσι καταλαβα,αν γνωριζει κανας μαστορας ας μας διαφωτισει ,δηλ. το 1 ντεποζιτο μονο βενζινη και μετα 1 ντεποζιτο υγραεριο ,η τελος παντων αν γινετε και ποια ειναι η αναλογια στο να δημιουργηθει αρκετη μαυριλα και με ποση ποσσοτητα υγραεριου ξεπλενετε αυτη
Οι ψελκασμοι βενζινης τα ψυκτελαια και τα τουναπ αυτη την δουλεια δεν προσπαθουν να κανουν?
Δηλ. να δηιουργησουμε ενα προστατευτικο φιλμ στις βαλβιδες ετσι ωστε να μην ανεβαζουν τοση θερμοκρασια ετσι ωστε να μην παρουσιαστει το VSR?
valsam

Δημοσίευσηαπό erimitis » Κυρ 11 Ιαν, 2015 17:37

Λοιπον βαλσαμη σου λεω παρε με τηλεφωνο δεν ακους Διαβασε λοιπον.

Οι εγκατασταστες απο καθε συστημα εχουν ενα λογισμικο και εναν οπτικο δισκο με χαρτες.Κατα την εγκατασταση λοιπον λενε τι αμαξι ειναι και καποια αλλα στοιχεια και εγγραφουν τον εγκεφαλο του υγραεριου.Μετα υπολογιζουν γυρνωντας στην βενζινα και παλι υγραεριο σας τα λεω χονδρικα ποσο αποκλιση εχουνε και εαν ειναι εως +- 4 τοτε παμε καλα.Τι θελω να πω κανενας δεν ξερει να κατσει και να κανει σωστες ρυθμισεις ωστε το αμαξι να κανει σωστη καυση με υγραεριο το αποτελεσμα το ξερετε.
Τα νεα συστηματα τωρα συνδεουν τον εγκεφαλο του υγραεριου με τον εγκεφαλο της βενζινης οποτε εαν ξεκινησουν με ενα μικρο σφαλμα απο την αρχικη ρυθμιση θα συνεχισουν ετσι καθως ολες οι πληροφοριες των λαμδα θα πηγαινουν και στο υγραεριο.
Οι βλακειες περι ιαπωνικων και μαλακων μεταλλων εγω τα ακουω βερεσε.

Μι λιγα λογια θα επρεπε ο χαρτης υγραεριου να ειναι σε απολυτη αναλογια με την βενζινη σε ολες τις θεσεις και τουλαχιστον κατα ενα 10% παραπανω σε μιγμα απο οτι η βενζινη.

Αρκει να σας πω οτι μετα απο την πρωτη επισκευη το αμαξι μου Avensis 2007 1,6 ποτε δεν πηγε πανω απο 130 με υγραεριο και ποτε πανω απο 4000 στροφες με λιπαντικα και λαδια εξαιρετικα παρθενα.
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 68 επισκέπτες