hlias έγραψε:ειναι "φρονιμο" να μειωσουμε το διακενο των μπουζι ή με φιλερ ή βαζοντας καποιον αλλο τυπο μπουζι με μικροτερο διακενο απο αυτο που οριζει ο κατασκευαστης του κινητηρα?
γιατι ο κατασκευαστης εχει επιλεξει το συγκεκριμενο διακενο και τελικα κερδιζουμε ή χανουμε απο αυτην την αλλαγη?
ψαχτε το λιγο και προβληματιστειτε, μηπως τελικα "μπαλωνετε" το οποιο προβλημα και δεν το λυνετε?
Νομίζω πως έχει δίκιο ο Ηλίας. Ψάχνοντας να σώσουμε τον πολλαπλασιαστή επειδή το υγραέριο θέλει πιο έντονο σπινθήρα μάλλον κάνουμε ζημιά στον κινητήρα. Μειώνοντας το διάκενο έχουμε πιο δυνατό σπινθήρα αλλά αυτός έχει μικρότερη έκταση και άρα καίει μικρότερο μέρος του καυσίμου που μπαίνει στον κύλινδρο με συνέπεια να έχουμε άλλου είδους ζημιές. Στο δικό μου αμάξι έχω κάνει τις εξής δοκιμές.
Ξεκίνησα με μαμά μπουζί για 24000χλμ περίπου. Μια χαρά πήγαινε
Μετά δοκίμασα ένα νούμερο ψυχρότερα. Δε μου άρεσε το πως αποκρινόταν στις ανηφόρες και σε 1000 χλμ τα έβγαλα.
Μετά έβαλα τα ειδικά για υγραέριο NGK LPG1 με κόστος 102 ευρώ που τα δίναν για 60000χλμ.Μια χαρά πήγαινε πάλι όμως στα 44000χλμ είχα αστοχίες κυλίνδρων. Δεν ξέρω αν οφείλονταν σε αυτά. Τα έβγαλα πάντως και το καθένα είχε διαφορετικό διάκενο. Άλλο 0,7 και άλλο 1. Άλλαξα ταυτόχρονα και τον πολλαπλασιαστή και τα μπουζοκαλώδια. Δεν ξέρω αν ήταν καλή λύση πάντως σίγουρα όμως ήταν ακριβή και δεν κρατάει 60000χλμ (πιστεύω για 30000 καλά είναι)
Τώρα έβαλα μαμά μειώνοντας το διάκενο από 1 σε 0,9. Μια χαρά φαίνεται αλλά νομίζω πως για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω δεν έκανα καλά.
Στο σέρβις των 285000 (έχω 284100) που πλησιάζει Θα ξαναβάλω μαμά με το κανονικό τους διάκενο.
Καταλήγω πως από εδώ και πέρα θα βάζω μαμά που θα τα αλλάζω σε κάθε σέρβις (15000χλμ). Αν αντέξει το αμάξι μετά από τόσα πειράματα.