Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό tripas » Τετ 18 Μαρ, 2015 00:27

Φίλε αυτα είναι τα NGK ILTR6H8G που είναι IRIDIUM εσύ βαζε καλύτερα τα LPG4 διοτι δεν είμαι σιγουρος ότι είναι το ίδιο μπουζι.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 18 Μαρ, 2015 01:02

ειναι "φρονιμο" να μειωσουμε το διακενο των μπουζι ή με φιλερ ή βαζοντας καποιον αλλο τυπο μπουζι με μικροτερο διακενο απο αυτο που οριζει ο κατασκευαστης του κινητηρα?
γιατι ο κατασκευαστης εχει επιλεξει το συγκεκριμενο διακενο και τελικα κερδιζουμε ή χανουμε απο αυτην την αλλαγη?
ψαχτε το λιγο και προβληματιστειτε, μηπως τελικα "μπαλωνετε" το οποιο προβλημα και δεν το λυνετε?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Τετ 18 Μαρ, 2015 10:18

Ξερω οτι ο μηχανικος στην αντιπροσωπεια μου ειπε οτι η ford προτεινει αυτα για αεριο ,ειναι για 60000 χλμ και εχουν και την μιση τιμη περιπου απο τα ngk lpg4,τοσο εξω πεφτουν αυτοι στην αντιπροσωπεια δεν εχουν μελετησει τι χρειαζεται για τον κινητηρα μου
http://www.ngk.de/en/news/ngk-press-rel ... ug-europe/

Διαβαστε λιγο εδω οσοι καταλαβαινουν καλυτερα την αγγλικη γλωσσα απο μενα
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τετ 18 Μαρ, 2015 11:03

Ηλία μιλάς με γρίφους :-)

Πες μας περισσότερα για τους προβληματισμούς σου. Τι κακό μπορεί να κάνει το μικρότερο διάκενο στον κινητήρα? Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ένα μικρότερο διάκενο στο μπουζί δημιουργεί κοψίματα στις χαμηλές όταν κινήστε με βενζίνη καθώς και αύξηση της κατανάλωσης.

Με προβληματίζεις πάρα πολύ έντονα με το παραπάνω post γιατί η ίδια η NGK για τα δικά μου μπουζί λέει να μειώσω το διάκενο στο 0.9 απο το 1.1.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 18 Μαρ, 2015 13:07

hlias έγραψε:ειναι "φρονιμο" να μειωσουμε το διακενο των μπουζι ή με φιλερ ή βαζοντας καποιον αλλο τυπο μπουζι με μικροτερο διακενο απο αυτο που οριζει ο κατασκευαστης του κινητηρα?
γιατι ο κατασκευαστης εχει επιλεξει το συγκεκριμενο διακενο και τελικα κερδιζουμε ή χανουμε απο αυτην την αλλαγη?
ψαχτε το λιγο και προβληματιστειτε, μηπως τελικα "μπαλωνετε" το οποιο προβλημα και δεν το λυνετε?

Νομίζω πως έχει δίκιο ο Ηλίας. Ψάχνοντας να σώσουμε τον πολλαπλασιαστή επειδή το υγραέριο θέλει πιο έντονο σπινθήρα μάλλον κάνουμε ζημιά στον κινητήρα. Μειώνοντας το διάκενο έχουμε πιο δυνατό σπινθήρα αλλά αυτός έχει μικρότερη έκταση και άρα καίει μικρότερο μέρος του καυσίμου που μπαίνει στον κύλινδρο με συνέπεια να έχουμε άλλου είδους ζημιές. Στο δικό μου αμάξι έχω κάνει τις εξής δοκιμές.
Ξεκίνησα με μαμά μπουζί για 24000χλμ περίπου. Μια χαρά πήγαινε
Μετά δοκίμασα ένα νούμερο ψυχρότερα. Δε μου άρεσε το πως αποκρινόταν στις ανηφόρες και σε 1000 χλμ τα έβγαλα.
Μετά έβαλα τα ειδικά για υγραέριο NGK LPG1 με κόστος 102 ευρώ που τα δίναν για 60000χλμ.Μια χαρά πήγαινε πάλι όμως στα 44000χλμ είχα αστοχίες κυλίνδρων. Δεν ξέρω αν οφείλονταν σε αυτά. Τα έβγαλα πάντως και το καθένα είχε διαφορετικό διάκενο. Άλλο 0,7 και άλλο 1. Άλλαξα ταυτόχρονα και τον πολλαπλασιαστή και τα μπουζοκαλώδια. Δεν ξέρω αν ήταν καλή λύση πάντως σίγουρα όμως ήταν ακριβή και δεν κρατάει 60000χλμ (πιστεύω για 30000 καλά είναι)
Τώρα έβαλα μαμά μειώνοντας το διάκενο από 1 σε 0,9. Μια χαρά φαίνεται αλλά νομίζω πως για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω δεν έκανα καλά.
Στο σέρβις των 285000 (έχω 284100) που πλησιάζει Θα ξαναβάλω μαμά με το κανονικό τους διάκενο.

Καταλήγω πως από εδώ και πέρα θα βάζω μαμά που θα τα αλλάζω σε κάθε σέρβις (15000χλμ). Αν αντέξει το αμάξι μετά από τόσα πειράματα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Τετ 18 Μαρ, 2015 13:30

tripas έγραψε:Φίλε αυτα είναι τα NGK ILTR6H8G που είναι IRIDIUM εσύ βαζε καλύτερα τα LPG4 διοτι δεν είμαι σιγουρος ότι είναι το ίδιο μπουζι.

Εστειλα ενα μυνημα για αρχη στην NGK.COM με τον προβληματισμο μου για το αν ειναι καταλληλα τα ανωτερω.Μετα εκανα 2 τηλεφωνα σε αντιπροσωπειες ford ,ο ενας αθηνα μου ειπε οτι ο κωδικος 9A6G 12405 BA των μπουζι αυτων κωδικος κουτιου ετσι τον παρεπεμπται σε focus 08 και μετα και fiesta .Τωρα θεσσαλονικη μου ειπε οτι τα εχουν δωσει σε focus 2006 με vialle και δεν παραπονεθηκε και οτι τα lpg μπουζι ειναι ιριδιου-πλατινας και το ιδιο λεει ειναι και αυτα
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 18 Μαρ, 2015 20:56

η επιλογη που σου δινει ο κατασκευαστης για προτεινομενο μπουζι ειναι αυτο που θα δωσει μια σωστη λειτουργια σε ολο το ευρος των στροφων, θα πληρει τα κριτηρια για χαμηλες εκπομπες καυσαεριων- καταναλωσης και αναλογα το διακενο του, θα επιλεχτει και ο καταλληλος πολλαπλασιαστης
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Πέμ 19 Μαρ, 2015 20:58

http://pt.aliexpress.com/item/New-brand ... dVersion=1

Αυτο το σαιτ δινει το διακενο στα 0,8mm για τα NGK ILT R6H8G που μου εδωσε η ford ενω στην αναζητηση στην NGK για το σωστο μπουζι στο αυτοκινητο μου δινει το NGK LPG 4 με διακενο 0,9mm

Επισης κατεβασα μια εφαρμογη στο κινητο της NGK που σου βρισκει το σωστο μπουζι για το αυτοκινητο σου ,σε οτι ford και αν εβαλα ολα μου βγαζει το LPG 4 ενω σαν σκετο τον κωδικο ILT R6H8G μου βγαζει:

FORD FIESTA '08 1.4 LPG
CYL 4
LIT 1.4
KW 68
YEAR 01.2009-
ENGINE CODE RTJA / RTJB
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό tedd » Πέμ 19 Μαρ, 2015 21:54

Το ποσο ειναι τα διακενα στα NGK laserline που το βρηκες... εχω φαει το τοπο και δεν βρισκω τιποτα ουτε καν στην σδελιδα της ngk δεν αναφερει τιποτα..
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Πέμ 19 Μαρ, 2015 22:48

http://ngkntk.co.uk/wp-content/uploads/ ... _LOGOS.pdf
Εικόνα
Για κοιταξτε στον πανω συνδεσμο οποιος το κατεχει στον πινακα lpg conversion εκει που εχει τον κωδικο ILTR6H8G διπλα γραφει LPG4

και εδω http://www.ngk.de/fileadmin/Dokumente/R ... _plugs.pdf
Focus ´04 1.6 Ti DA / DAW 1.6 85 07.04 - HXDA Duratec-16V Ti-VCT 4 1,3 TR5B-13 4559 LPG 4

Εικόνα

Εικόνα
NtzanisNikos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες