ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΙΕΛΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ FORD CMAX 1.8 DURATEC…..
Αγαπητό FORUM δεν θα ήθελα να σας κουράσω αλλά μέσα από της εμπειρίες του κάθε ενός από εμάς εδώ μέσα ίσως κάποιοι άλλοι φωτιστούν ώστε να μην πέσουν ίσως στα ίδια σφάλματα που πέσαμε εμείς οι παθών,
και πέσαμε σε λάθη όχι ηθελημένα αλλά από καλή πίστη σε κάποιους ανίδεους εγκαταστάτες υγραεριοκίνησης που πριν του σκάσεις το παραδάκι σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο του,
Με αποτέλεσμα??
Ένα αυτοκίνητο που δεν ήξερε τι πάει να πει συνεργείο καθ όλα αξιόπιστο όλα αυτά τα χρόνια που το έχω στην κατοχή μου μπήκα και εγώ στο τρυπάκη στον βωμό της οικονομίας στην κατάσταση που μας έφεραν κάποιοι να εγκαταστήσω ένα σύστημα υγραερίου της EUROGAS, δεν ξέρω αν φταίει το όλο σύστημα που μου τοποθέτησαν το μόνο που ξέρω είναι ότι εδώ και ένα μήνα που τοποθετήθηκε είμαι κάθε μέρα και σε ένα διαφορετικό συνεργείο…….
Με έχουν βαρεθεί οι ηλεκτρολόγοι και οι μηχανικοί της γειτονιάς μου, αφού τους επισκέπτομαι κάθε μέρα για κάποιο διαφορετικό λόγο…..
(μια η πλάτη του μια ο κώλος του)
Και όχι δεν λύνω το πρόβλημα αλλά κάθε μέρα που περνάει τα προβλήματα επιδεινώνονται με χρόνο τετε…..
Με αποκορύφωμα μάλλον μπιέλα, λέω μάλλον γιατί κροταλίζει σαν κροκόδειλος,
Την Δευτέρα θα ανοιχτή το Κάρτερ για να δούμε που βρισκόμαστε, να είναι μόνο κουζινέτα????
θα πάω λαμπάδα στο μπόι μου στην κοντινότερη εκκλησιά….!!!!!!!!
Πολύ μου λένε πως δεν έπρεπε να βάλω υγραέριο στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε ο εγκαταστάτης να μου πει, ρε φίλε άστο και μην ψάχνεσαι?? Τελικά τη ισχύει ρε παιδιά??
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο σε τοποθέτηση υγραερίου η όχι??
Από την πρώτη μέρα της εγκατάστασης του υγραερίου άρχισαν τα προβλήματα,
Τα λαμπάκια του ταμπλό άναβαν σαν σε χριστουγεννιάτικο δέντρο…!!!!
Το πήγαινα πίσω το ρύθμιζαν και καλά έσβηναν τα λαμπάκια και όλα καλά…
Να μην υπερβάλω το CHEK ENGINE άναβε την ημέρα τουλάχιστον δέκα φορές,
Αρρυθμίες παντού πράγματα τρελά, έσβηνε στο ρελαντί, έσβηνε στον δρόμο, εντελώς άλλη ένδειξη είχε το μπαζερ του ρεζερβουάρ, ρετάριζε κτλ κτλ κτλ….
Το ξαναπήγαινα πίσω και μου έλεγαν μην στεναχωριέσαι αυτό θα διορθωθεί μετά το πρώτο SERVICE που θα του κάνουμε, άντε να δούμε, το πάω σε άλλο διαγνωστικό το οποίο διάβαζε φτωχό μίγμα στον λάμδα,
Καθότι ανίδεος από υγραέρια καλή πίστη ξαναπήγαινα πίσω στον επιστήμονα που μου έκανε την τοποθέτηση,
Αλλαγή τροπάριου, θα έπρεπε να βάζαμε αλλά μπέκ αυτά δεν είναι και τόσο καλά,
τώρα μου το λες ρε φίλε??
Πες το μου νωρίτερα ρε μάγκα μου να κάνω και εγώ τα κουμάντα μου….
Αλλά δεν πειράζει μετά το σέρβις που θα του κάνουμε το λαμπάκι θα είναι παρελθόν…
Να που φτάσαμε στο αποκορύφωμα της όλης ιστορίας,
Άρχισε και μου έβγαζε έναν θόρυβο ελαφρύ στην αρχή σαν κροτάλισμα, λίγο όταν ήταν κρύο, αρκετό όταν ζεσταινόταν,
Να πω την αλήθεια δεν πολύ έδωσα σημασία και το έριξα στην ρύθμιση που χρειάζεται….
Το πάω για το περιβόητο σέρβις ρύθμισης πραγματικά το αυτοκίνητο από εκείνη την μέρα δούλευε τέλεια, ρε μπράβο..!!!
Τι το ήθελα??
Ο θόρυβος θόρυβος, το κροτάλισμα καλά κρατούσε,
Το πάω σε έναν μηχανικό του λέω ρε φίλε έλα να ακούσεις κάτι, με το που το ακούει μου λέει σβηστό και πήγαινε άραξε το σπίτι σου είναι μπιέλα και μακάρι να είναι στην αρχή της,
Πάω σε δεύτερον τα ίδια, σε τρίτο σε τέταρτο σε πέμπτο όλοι τα ίδια… αν δεν ανοιχτή το Κάρτερ να δούμε σε τι στάδιο βρίσκετε η ζημιά δεν μπορούμε να σου πούμε τίποτα και είχαν δίκιο οι άνθρωποι…. Ας περιμένω λοιπόν μέχρι την δευτέρα να δούμε μιας και έχω ραντεβού με κάποιον μηχανικό να ανοίξουμε το Κάρτερ….
Στην καλύτερη κουζινέτα, στην χειρότερη μοτέρ…
Και ρωτώ….
Φταίει το αυτοκίνητο??? Οι πιο πολύ αυτό μου λένε,,
Φταίει ο εγκαταστάτης που πουθενά δεν έβαλε κάποια ρύθμιση ώστε η στο ρελαντί η σε κάποιο φάσμα στροφών να ψεκάζει βενζίνα??
Τι λέτε για μπουζί LPG…..????
Αρχίζω να μετανιώνω που έβαλα υγραέριο, το τελευταίο δίμηνο έχω χάσει τον ύπνο μου…
Υπ όψιν ότι είχα και ένα Subaru Impreza με υγραέριο δυο χρόνια και δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα….

) σε τούτο το φόρουμ τα ford είναι από τα πιο ευαίσθητα στο υγραέριο.