Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μπιελας κινητήρα ford cmax 1.8 duratec…..

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα μπιελας κινητήρα ford cmax 1.8 duratec…..

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Τετ 01 Απρ, 2015 22:13

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΙΕΛΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ FORD CMAX 1.8 DURATEC…..
Αγαπητό FORUM δεν θα ήθελα να σας κουράσω αλλά μέσα από της εμπειρίες του κάθε ενός από εμάς εδώ μέσα ίσως κάποιοι άλλοι φωτιστούν ώστε να μην πέσουν ίσως στα ίδια σφάλματα που πέσαμε εμείς οι παθών,
και πέσαμε σε λάθη όχι ηθελημένα αλλά από καλή πίστη σε κάποιους ανίδεους εγκαταστάτες υγραεριοκίνησης που πριν του σκάσεις το παραδάκι σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο του,
Με αποτέλεσμα??
Ένα αυτοκίνητο που δεν ήξερε τι πάει να πει συνεργείο καθ όλα αξιόπιστο όλα αυτά τα χρόνια που το έχω στην κατοχή μου μπήκα και εγώ στο τρυπάκη στον βωμό της οικονομίας στην κατάσταση που μας έφεραν κάποιοι να εγκαταστήσω ένα σύστημα υγραερίου της EUROGAS, δεν ξέρω αν φταίει το όλο σύστημα που μου τοποθέτησαν το μόνο που ξέρω είναι ότι εδώ και ένα μήνα που τοποθετήθηκε είμαι κάθε μέρα και σε ένα διαφορετικό συνεργείο…….
Με έχουν βαρεθεί οι ηλεκτρολόγοι και οι μηχανικοί της γειτονιάς μου, αφού τους επισκέπτομαι κάθε μέρα για κάποιο διαφορετικό λόγο…..
(μια η πλάτη του μια ο κώλος του)
Και όχι δεν λύνω το πρόβλημα αλλά κάθε μέρα που περνάει τα προβλήματα επιδεινώνονται με χρόνο τετε…..
Με αποκορύφωμα μάλλον μπιέλα, λέω μάλλον γιατί κροταλίζει σαν κροκόδειλος,
Την Δευτέρα θα ανοιχτή το Κάρτερ για να δούμε που βρισκόμαστε, να είναι μόνο κουζινέτα????
θα πάω λαμπάδα στο μπόι μου στην κοντινότερη εκκλησιά….!!!!!!!!
Πολύ μου λένε πως δεν έπρεπε να βάλω υγραέριο στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε ο εγκαταστάτης να μου πει, ρε φίλε άστο και μην ψάχνεσαι?? Τελικά τη ισχύει ρε παιδιά??
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο σε τοποθέτηση υγραερίου η όχι??
Από την πρώτη μέρα της εγκατάστασης του υγραερίου άρχισαν τα προβλήματα,
Τα λαμπάκια του ταμπλό άναβαν σαν σε χριστουγεννιάτικο δέντρο…!!!!
Το πήγαινα πίσω το ρύθμιζαν και καλά έσβηναν τα λαμπάκια και όλα καλά…
Να μην υπερβάλω το CHEK ENGINE άναβε την ημέρα τουλάχιστον δέκα φορές,
Αρρυθμίες παντού πράγματα τρελά, έσβηνε στο ρελαντί, έσβηνε στον δρόμο, εντελώς άλλη ένδειξη είχε το μπαζερ του ρεζερβουάρ, ρετάριζε κτλ κτλ κτλ….
Το ξαναπήγαινα πίσω και μου έλεγαν μην στεναχωριέσαι αυτό θα διορθωθεί μετά το πρώτο SERVICE που θα του κάνουμε, άντε να δούμε, το πάω σε άλλο διαγνωστικό το οποίο διάβαζε φτωχό μίγμα στον λάμδα,
Καθότι ανίδεος από υγραέρια καλή πίστη ξαναπήγαινα πίσω στον επιστήμονα που μου έκανε την τοποθέτηση,
Αλλαγή τροπάριου, θα έπρεπε να βάζαμε αλλά μπέκ αυτά δεν είναι και τόσο καλά,
τώρα μου το λες ρε φίλε??
Πες το μου νωρίτερα ρε μάγκα μου να κάνω και εγώ τα κουμάντα μου….
Αλλά δεν πειράζει μετά το σέρβις που θα του κάνουμε το λαμπάκι θα είναι παρελθόν…
Να που φτάσαμε στο αποκορύφωμα της όλης ιστορίας,
Άρχισε και μου έβγαζε έναν θόρυβο ελαφρύ στην αρχή σαν κροτάλισμα, λίγο όταν ήταν κρύο, αρκετό όταν ζεσταινόταν,
Να πω την αλήθεια δεν πολύ έδωσα σημασία και το έριξα στην ρύθμιση που χρειάζεται….
Το πάω για το περιβόητο σέρβις ρύθμισης πραγματικά το αυτοκίνητο από εκείνη την μέρα δούλευε τέλεια, ρε μπράβο..!!!
Τι το ήθελα??
Ο θόρυβος θόρυβος, το κροτάλισμα καλά κρατούσε,
Το πάω σε έναν μηχανικό του λέω ρε φίλε έλα να ακούσεις κάτι, με το που το ακούει μου λέει σβηστό και πήγαινε άραξε το σπίτι σου είναι μπιέλα και μακάρι να είναι στην αρχή της,
Πάω σε δεύτερον τα ίδια, σε τρίτο σε τέταρτο σε πέμπτο όλοι τα ίδια… αν δεν ανοιχτή το Κάρτερ να δούμε σε τι στάδιο βρίσκετε η ζημιά δεν μπορούμε να σου πούμε τίποτα και είχαν δίκιο οι άνθρωποι…. Ας περιμένω λοιπόν μέχρι την δευτέρα να δούμε μιας και έχω ραντεβού με κάποιον μηχανικό να ανοίξουμε το Κάρτερ….
Στην καλύτερη κουζινέτα, στην χειρότερη μοτέρ…
Και ρωτώ….
Φταίει το αυτοκίνητο??? Οι πιο πολύ αυτό μου λένε,,
Φταίει ο εγκαταστάτης που πουθενά δεν έβαλε κάποια ρύθμιση ώστε η στο ρελαντί η σε κάποιο φάσμα στροφών να ψεκάζει βενζίνα??
Τι λέτε για μπουζί LPG…..????
Αρχίζω να μετανιώνω που έβαλα υγραέριο, το τελευταίο δίμηνο έχω χάσει τον ύπνο μου…
Υπ όψιν ότι είχα και ένα Subaru Impreza με υγραέριο δυο χρόνια και δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα….
Nikos7167

Δημοσιευσεις: 26

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΙΕΛΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ FORD CMAX 1.8 DURATEC…..

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 01 Απρ, 2015 22:37

λαμπακια, ρεταρισματα κτλ ναι φταιει ο εγκαταστατης σου, για τη μπιελα δεν φταιει ουτε το υγραεριο αλλα ουτε και ο εγκαταστατης, λαδια ειχε μεσα ο κινητηρας?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Τετ 01 Απρ, 2015 23:00

Και φυσικά είχε λάδια ο κινητήρας και μάλιστα αλλαγμένα όταν έβαλα το υγραέριο,
Κάποιοι μου είπαν για ειδικά λάδια και ειδικά μπουζί για υγραεριοκίνητα…
Ευχαριστώ για την αμεσότητα σου φίλε μου…
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 01 Απρ, 2015 23:41

ουτε ειδικα λαδια θελει το υγραεριο (παρα μονο λαδια με την προδιαγραφη που οριζει ο κατασκευαστης του κινητηρα) αλλα ουτε και τα μπουζι φταινε για το προβλημα σου, για να βαρεσει μπιελα στεγνωσαν τα μεταλλα απο λαδι ή το λαδι δεν παρειχε το απαραιτητο φιλμ ή εχουν ξεχειλωσει τα κομβια της μπιελας, χιλιομετρα το αυτοκινητο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Τετ 01 Απρ, 2015 23:50

Το αυτοκινητο εχει 250000 χιλιομετρα, ( εχουν ξεχειλωσει τα κομβια της μπιελας ) δηλαδή??
Πια είναι τα κομβια?? Τα κουζινετα?? Τα μεταλα???
Γιατι ολοι μου λενε πως αυτοι οι κινητηρες είναι ευαισθητη στης μετατροπες υγραεριου ??
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Τετ 01 Απρ, 2015 23:55

Υπ όψιν ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί κανονικά, απλά κροταλίζει από της 2500 στροφές και πάνω, ίσως το σώσουμε με μόνο μέταλλα κουζινετα και να μην έχει πάει πιο ψηλά η δουλειά…
Δηλαδή με τίποτα δεν ευθύνεται το υγραέριο η κάποια λάθος ρύθμιση??
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 01 Απρ, 2015 23:57

Nikos7167 έγραψε:Υπ όψιν ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί κανονικά, απλά κροταλίζει από της 2500 στροφές και πάνω, ίσως το σώσουμε με μόνο μέταλλα κουζινετα και να μην έχει πάει πιο ψηλά η δουλειά…
Δηλαδή με τίποτα δεν ευθύνεται το υγραέριο η κάποια λάθος ρύθμιση??

οχι φιλε, καμια ευθυνη δεν εχει το υγραεριο για τη μπελα, καλο ειναι να μην το κυκλοφωρισεις καθολου και αν εχει οδικη με αυτην να το πας στο συνεργειο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Πέμ 02 Απρ, 2015 00:09

Το αυτοκινητο εχει 250000 χιλιομετρα, ( εχουν ξεχειλωσει τα κομβια της μπιελας ) δηλαδή??
Πια είναι τα κομβια?? Τα κουζινετα?? Τα μεταλα???
Γιατι ολοι μου λενε πως αυτοι οι κινητηρες είναι ευαισθητη στης μετατροπες υγραεριου ??
να εισαι καλα χιλια ευχαριστω για την βοηθεια....
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 02 Απρ, 2015 00:25

η βλαβη του υγραεριου ειναι βαλβιδες και εδρες βαλβιδων, τελος πια με αυτη την καραμελα απο τους "σχετικους-ασχετους τεχνικους".
κομβιο της μπιελας ειναι εκει που μπαινουν τα μεταλλα και δενει στον στροφαλο και εκει που μπαινει ο πειρος γιατο εμβολο, το πρωτο κοιτας εσυ.
ειναι θεμα κακης λιπανσης ή ξεσκισματος το προβλημα σου αν τελικα ειναι η μπιελα ο θορυβος που ακουγεται.
συνηθως η μπιελα βαραει κατα το μαρσαρισμα, σαν εντονα πειρακια ενα πραγμα.
καλο θα ειναι με τα χιλιομετρα που εχεις να βαζεις ψιλα λαδια στο κινητηρα σου αλλα το χοντροτερο ιξωδες που προτεινει ο κατασκευαστης.
αν τελικα ειναι μπιελα μετα την επισκευη μετρηστε και την πιεση του λαδιου να δειτε αν ειναι σωστη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Re: Πρόβλημα μπιελας κινητήρα ford cmax 1.8 duratec…..

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 02 Απρ, 2015 06:27

Για μένα ένα είναι το μεγάλο λάθος σου φίλε μου.
Έχεις ενα αυτοκίνητο με 250.000 χιλιόμετρα στη βενζίνα και πας και το κάνης μετατροπή.
Μα δεν ξέρης ότι η μηχανή τάχει φάει τα ψωμιά της και πλέον όλο και θα αρχίσει να ζητάει.??
Από την άλλη όπως ξέρουμε και οι πιο ανίδεοι (μέσα και εγώ :D ) σε τούτο το φόρουμ τα ford είναι από τα πιο ευαίσθητα στο υγραέριο.
Οπότε για σένα είναι διπλό το κακό.Και κουρασμένη μηχανή και πιθανόν ευαίσθητος στο lpg κινητήρας.
Αν τρίτωσε το κακό και έπεσες και σε κανέναν αλεξιπτωτιστή μάστορα νάτα τα αποτελέσσματα.
Αν μένης και σε περιοχή με καρτέλ στο lpg (Θεσσαλονίκη - Πάτρα ) είσαι για σκότωμα. :lol:

Τι κάνης? Και βαλβίδες νάχης μόνο τις αλλάζης?? Ποιός σε βεβαιωνει ότι η μηχανή δεν θα σου ζητήσεις σε λίγο καιρό
κάτι άλλο??
Κανένας.
Το αμάξι σου και τη μηχανή του εσύ τα ξέρης μόνο.Οπότε βάλτα κάτω και αποφάσισε τι σε συμφαίρει να κάνης.

Υ.Γ.Το πιο πιο πιθανό όπου νάναι θα εμφανιστεί και ο Κυριάκος (άργησε κιόλας) και θα σου πει ότι για όλα όσα
τραβάς φταίει το υγραέριο.Μπορεί να βάζει και αυτό το χεράκι του αλλά η μεγάλη ευθύνη είναι δική μας με τις
επιλογές που κάνουμε.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 61 επισκέπτες