Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μπιελας κινητήρα ford cmax 1.8 duratec…..

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μπιελας κινητήρα ford cmax 1.8 duratec…..

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Σάβ 04 Απρ, 2015 23:00

Φίλε μου όχι δυστυχώς το σύστημα αυτό δεν ρυθμίζει να ψεκάζει ποσοστιαία,
Μόνο στο ρελαντί, γνωρίζω ότι θα έχω περισσότερη κατανάλωση σε βενζίνα αλλά τι να κάνω??
Η να το σουτάρω η να το προσέξω λιγάκι όσο μπορώ……
Όσο για την εθνική που κάνω κάποια ψιλοταξιδακια που και που το γυρνάς λιγάκι σε βενζίνα η του βάζεις μια νεκρά για λιγάκι…..
Τώρα προέχει να προστατέψω λιγάκι τον κινητήρα αφού τα 250000 χιλιόμετρα είναι αρκετά…. Εσύ πιστεύεις πως με αυτόν τον τρόπο του παρέχω λίγο προστασία??
Nikos7167

Δημοσιευσεις: 26

Δημοσίευσηαπό viallesi » Σάβ 04 Απρ, 2015 23:18

Θεωρητικά θα έχεις μια επιπλέον προστασία. Αν όμως το πρόγραμμα είναι χάλι όπως το είπες στην αρχή τότε τίποτα δεν σε σώνει. Βάλε τα πράγματα με μια σειρά στο μυαλό σου.

1) Σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου και να δουλεύει άψογα στην βενζίνη
2) Σωστός προγραμματισμός στο υγραέριο
3) Τακτικός έλεγχος και ρύθμιση βαλβίδων αν στο αμάξι σου δεν ρυθμίζονται αυτόματα
4) Ψεκασμός βενζίνης αναγκαστικά στο ρελαντί αφού δεν έχεις άλλη επιλογή

Όλα μαζί τα παραπάνω θα σου προσφέρουν προστασία με την σειρά που θα έβαλα και τίποτα απο τα παραπάνω δεν είναι προαιρετικό.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Σάβ 04 Απρ, 2015 23:31

Στο πρώτο σέρβις και ρύθμιση που μου έκαναν μετά τα 1000 χιλιόμετρα στο σύστημα το αμάξι δούλευε άψογα,
πριν τα 1000 δούλευε μαλακισμένα εντελώς….
Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ… πιστεύω μετά την αλλαγή τον μετάλλων και με μια καλή προσοχή να βγάλω κάποια χιλιόμετρα!!!!!!!!!!!! εσύ τι λες??
Δεν είμαστε για μοτέρ…..!!!!!!!!!
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Κυρ 05 Απρ, 2015 00:16

Nikos7167 έγραψε:Στο πρώτο σέρβις και ρύθμιση που μου έκαναν μετά τα 1000 χιλιόμετρα στο σύστημα το αμάξι δούλευε άψογα,
πριν τα 1000 δούλευε μαλακισμένα εντελώς….
Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ… πιστεύω μετά την αλλαγή τον μετάλλων και με μια καλή προσοχή να βγάλω κάποια χιλιόμετρα!!!!!!!!!!!! εσύ τι λες??
Δεν είμαστε για μοτέρ…..!!!!!!!!!

για το οβαλ μετρας χιαστη η και σε περισοτερα σειμια τη διαμετρο του στροφαλου το οτι μπηκε το ενισχητικο ειναι ενα ερωτηματικο αφου δεν μετρησατε ωστε να εχετε καθαρη εικονα το τι γινετε διοτι αν εχεις οβαλ και με το ενισχυτικο καλυβεις τα οποια κενα με ενα κακο προγραματισμο στο αερειο με φτωχα μειγματα τα οποια θα αυξησουν την καταπονηση του στροφαλου θα εχεις παλι προβλημα .θελει πολυ προσοχη σκεψου καλα και βαλε κατω τα δεδομενα εχεις ενα μοτερ που μεν δουλευει αλλα δεν ειναι και τερας αξιοπηστιας πλεον και με πολλα χιλιομετρα.αν το ρισκαρεις μια και λες οτι μετα απο τη ρυθμιση δουλευε καλα σου ευχωμε να πανε ολα καλα αυτη τη φορα και να το χαρεις.
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Κυρ 05 Απρ, 2015 21:01

Φίλε μου Αχιλλέα έχεις δίκιο, άλλωστε ακόμα και τώρα αραιά και που μου ανάβει το λαμπάκι της μηχανής και στην διάγνωση δείχνει φτωχό μίγμα στον πρώτο λάμδα……
Αύριο πρωί έχω ραντεβού με τον εγκαταστάτη, πέρα από ότι θα του πω να ψεκάζει βενζίνα στο ρελαντί μιας και δεν προγραμματίζεται να κάνει μικροψεκασμούς θα του πω να διορθώσει και αυτό, (μπορεί πιστεύω μέσω προγραμματισμού να δώσει και άλλο μίγμα έτσι δεν είναι??)φτωχό μίγμα φτωχό μίγμα συνέχεια, λες να τον ήπια από αυτόν τον λόγο??
Μάλλον όλα μαζί…. Ο σταρχιδισμος μου και η αμέλεια μου και το φτωχό μίγμα όλα μαζί μάλλον …
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Κυρ 05 Απρ, 2015 22:20

Nikos7167 έγραψε:Φίλε μου Αχιλλέα έχεις δίκιο, άλλωστε ακόμα και τώρα αραιά και που μου ανάβει το λαμπάκι της μηχανής και στην διάγνωση δείχνει φτωχό μίγμα στον πρώτο λάμδα……
Αύριο πρωί έχω ραντεβού με τον εγκαταστάτη, πέρα από ότι θα του πω να ψεκάζει βενζίνα στο ρελαντί μιας και δεν προγραμματίζεται να κάνει μικροψεκασμούς θα του πω να διορθώσει και αυτό, (μπορεί πιστεύω μέσω προγραμματισμού να δώσει και άλλο μίγμα έτσι δεν είναι??)φτωχό μίγμα φτωχό μίγμα συνέχεια, λες να τον ήπια από αυτόν τον λόγο??
Μάλλον όλα μαζί…. Ο σταρχιδισμος μου και η αμέλεια μου και το φτωχό μίγμα όλα μαζί μάλλον …

αν δεν μπορει να στο φτιαξει να το ξυλωσει και να σου βαλει ενα αλλο που να εχει περεισοτερες ρυθμισεις tartarini-brc-zavoli-aeb- κτλπ αν παλι δεν εχει παρε τα λεφτα σου πισω.σιγουρα φταις αλλα περισοτερο φταιει ο εγκαταστατης που επρεπε να φτιαξει τον χαρτη οσο το δυνατο παρομειο με της βενζηνης ωστε να μην εχεις φτωχα μειγματα .αν το κρατησεις φροντησε να φτιαξεις ενα χαρτη με πολυ καλα μπεκ (hana-keihin)ωστε να μην εχεις καθολου λαμπακια τα οποια συμενουν οτι φευγεις απο της ανοχες του κατασκευαστη ειτε ειναι πλουσιο ειτε φτωχο.
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Τρί 07 Απρ, 2015 21:15

Λοιπόν από χθες το αυτοκίνητο καίει στο ρελαντί βενζίνα μιας και δεν προγραμματίζεται να κάνει μικροψεκασμούς σε κάποιο φάσμα στροφών…. Του είπα να μου ρυθμίσει λιγάκι το μίγμα ώστε να μην μου ανάβει αραιά και που το CHEK ENGINE και μου είπε πως ο χάρτης είναι τέλειος και να μην το πειράξουμε καθόλου… για να δούμε………
Ρε παιδιά μήπως ξέρεται πόσο πάνε κομπλέ μια τετράδα HANA μπεκ για 125HP που είναι το αυτοκίνητο μου????
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 07 Απρ, 2015 21:36

Nikos7167 έγραψε:Λοιπόν από χθες το αυτοκίνητο καίει στο ρελαντί βενζίνα μιας και δεν προγραμματίζεται να κάνει μικροψεκασμούς σε κάποιο φάσμα στροφών…. Του είπα να μου ρυθμίσει λιγάκι το μίγμα ώστε να μην μου ανάβει αραιά και που το CHEK ENGINE και μου είπε πως ο χάρτης είναι τέλειος και να μην το πειράξουμε καθόλου… για να δούμε………
Ρε παιδιά μήπως ξέρεται πόσο πάνε κομπλέ μια τετράδα HANA μπεκ για 125HP που είναι το αυτοκίνητο μου????

Το check engine ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΠΟΤΕ!!!
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό Nikos7167 » Τρί 07 Απρ, 2015 21:49

Μου είπε φιλέ μου πως ο χάρτης είναι τέλειος και να μην τον πειράξουμε καθόλου…..
Μου είπε πως ίσως φταίει ο λάμδα του αυτοκίνητου…
Στο διαγνωστικό αν έφταιγε ο λάμδα τη θα έδειχνε???
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν και στα πόσα χιλιόμετρα μπορεί να ανάψει το τσεκ με βενζίνα, δεν ξέρω, επίσης δεν ξέρω αυτήν την στιγμή μετά τον ψεκασμό που θα έχει στο ρελαντί αν ξανά ανάψει…..
δυο πράγματα έμειναν αν ξανά ανάψει το τσεκ, να αλλάξω την μπεκιερα με μια HANA
και να βρω έναν μάστορα της προκοπής…. Γιατί ναι μεν έχει θέληση σε αυτό που κάνει αλλά ίσως να μην το κατέχει το άθλημα καλά….. τη να πω??
Nikos7167

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 09 Απρ, 2015 08:57

Nikos7167 έγραψε:Μου είπε φιλέ μου πως ο χάρτης είναι τέλειος και να μην τον πειράξουμε καθόλου…..
Μου είπε πως ίσως φταίει ο λάμδα του αυτοκίνητου…
Στο διαγνωστικό αν έφταιγε ο λάμδα τη θα έδειχνε???
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν και στα πόσα χιλιόμετρα μπορεί να ανάψει το τσεκ με βενζίνα, δεν ξέρω, επίσης δεν ξέρω αυτήν την στιγμή μετά τον ψεκασμό που θα έχει στο ρελαντί αν ξανά ανάψει…..
δυο πράγματα έμειναν αν ξανά ανάψει το τσεκ, να αλλάξω την μπεκιερα με μια HANA
και να βρω έναν μάστορα της προκοπής…. Γιατί ναι μεν έχει θέληση σε αυτό που κάνει αλλά ίσως να μην το κατέχει το άθλημα καλά….. τη να πω??

πως ξερεις ότι φταει ο λ? το μετρησες ? ειδατε διάγραμμα?αν στην βενζινα το αμαξι δουλευει καλα δηλαδή δεν αναβει λ τοτε το προβλημα σου είναι στο υγραεριο...θες ρυθμιση στο υγραεριο να θελει ..θες κανα εξαρτημα ελαττωματικο στο υγραεριο....θελει ψαξιμο....κατι που μαλλον εγκαταστάτης σου βαριετε....αν στην βενζινα το αμαξι δουλευει καλα..
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 69 επισκέπτες