Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε landi renzo

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε landi renzo

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 10 Απρ, 2015 10:40

Φίλε ηλια απο την πλευρα του καταναλωτη παντα, καλυτερα ένας αισθητήρας για να ξέρει και ο οδηγος που να πάει στον εγκαταστάτη υγραεριου ή στο συνεργειο. Φυσικα απο ότι έχω καταλάβει εσυ είσαι και τα δυο γι αυτο το βλέπεις έτσι.
ΟΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΜΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ........
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 10 Απρ, 2015 13:06

pipagas έγραψε:@ECOKINISI
Επειδη εβαλα προσφατα και εγω το συστημα της υπογραφης μου, παρατηρησα οτι ο "after market" αισθητηρας θερμοκρασιας ειναι προαιρετικος. Απο οτι ειδα ομως στα σχηματικα διαγραμματα για το εν λογω κιτ, αν δεν βαλεις τον "after market" αισθητηρα, συνδεεις τον υπαρχον του αυτοκινητου. Κανω λαθος? :roll:

http://www.polargas.gr/images/OMEGAS%20EVO.pdf

Φίλε θέλει σοβαρο εγκαταστατη και πολυ προσοχή το κοψιμο της καλωδιωσης των αισθητήρων και η συνδεση τους.
Μπορεί να βγαίνουν λάθη στο ECU του οχηματος σου που δεν υπάρχουν και το αντιστροφο.
Μετα να σε δω πως θα βγαλεις άκρη . Εγω το αποφευγω όπως ο διαολος το λιβανι.
Τα OBD συστήματα δεν τα έβγαλαν για πλάκα.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό pipagas » Δευτ 13 Απρ, 2015 01:44

tripas έγραψε:
pipagas έγραψε:@ECOKINISI
Επειδη εβαλα προσφατα και εγω το συστημα της υπογραφης μου, παρατηρησα οτι ο "after market" αισθητηρας θερμοκρασιας ειναι προαιρετικος. Απο οτι ειδα ομως στα σχηματικα διαγραμματα για το εν λογω κιτ, αν δεν βαλεις τον "after market" αισθητηρα, συνδεεις τον υπαρχον του αυτοκινητου. Κανω λαθος? :roll:

Φίλε θέλει σοβαρο εγκαταστατη και πολυ προσοχή το κοψιμο της καλωδιωσης των αισθητήρων και η συνδεση τους.
Μπορεί να βγαίνουν λάθη στο ECU του οχηματος σου που δεν υπάρχουν και το αντιστροφο.
Μετα να σε δω πως θα βγαλεις άκρη . Εγω το αποφευγω όπως ο διαολος το λιβανι.
Τα OBD συστήματα δεν τα έβγαλαν για πλάκα.

Σαφως και θελει σοβαροτητα και υπευθυνοτητα η εγκατασταση του κιτ υγραεριου με οτι περιλαμβανει αυτο, στο αυτοκινητο. Οπως και οποια εργασια κανει οποιοσδηποτε σε οτιδηποτε.

Εγω τοποθετηθηκα σε σχολιο συμφορουμιτη σχετικα με το το κιτ Evo της Landirenzo, το οποιο συνδεεται με αισθητηρα θερμοκρασιας, με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Οπότε δεν υπαρχει λογος να μην χρησιμοποιησει ο εγκαταστατης αυτη τη λειτουργια.

Επετρεψε μου να κραταω τις οποιες επιφυλαξεις μου σχετικα με τη διασυνδεση του PCM του υγραεριου, με το OBD του αυτοκινητου. Και αναφερομαι στο σημειο εκεινο οπου ο πρωτος "σβυνει λαθη" απο την μνημη του δευτερου, ωστε να μην "ενοχλουν" τον οδηγο!!
Προσωπικα θελω να βλεπω και την παραμικρη ενδειξη λαθους, ωστε να ξερω ακριβως τι γινεται στο οχημα μου.
Landirenzo Evo σε Ford Focus MK1 1400cc
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσιευσεις: 89

Δημοσίευσηαπό tripas » Δευτ 13 Απρ, 2015 18:48

pipagas έγραψε:Επετρεψε μου να κραταω τις οποιες επιφυλαξεις μου σχετικα με τη διασυνδεση του PCM του υγραεριου, με το OBD του αυτοκινητου. Και αναφερομαι στο σημειο εκεινο οπου ο πρωτος "σβυνει λαθη" απο την μνημη του δευτερου, ωστε να μην "ενοχλουν" τον οδηγο!!
Προσωπικα θελω να βλεπω και την παραμικρη ενδειξη λαθους, ωστε να ξερω ακριβως τι γινεται στο οχημα μου.

Φίλε και εγω είμαι κάθετα αντιθετος στο να σβηνονται τα OBD errors του οχήματος απο τον εγκεφαλο του υγραεριου, αλλα αυτο είναι μια ρύθμιση του OBD εγκεφαλου που δεν ειναι by default ενεργοποιημένη παρα μόνο αν την ενεργοποιησει ο εγκαταστατης. Δεν πιστευω ότι κάποιος σοβαρος εγκαταστατης να την ενεργοποιεί.
Αντίθετα αν έχεις misfired λογω κάποιου προβλήματος στο αέριο το συστημα σου επειδή ο εγκεφαλος του αεριου δεν είναι OBD δεν θα το καταλάβει να γυρίσει σε βενζινη για να προστατέψει τον κινητήρα σου. Ο OBD εγκεφαλος υγρεριου αξιοποιεί τα δεδομένα του OBD προτωκολλου της ECU της βενζίνας προσθεου τον OBD εγκεφαλο υγραεριου δεν τον κατασκευασαν για να σβήνει τα λάθη.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 13 Απρ, 2015 22:34

Σχετικά με τα όσα χρήσιμα γράφονται παραπάνω , αν πχ δεν είσαι συνδεδεμένος με την OBD ( εγώ προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος στην σύνδεση ) και σου βγάλει error στο display , τι σε εμποδίζει ας πούμε να πατήσεις το "μαγικό κουμπάκι" και να γυρίσεις χειροκίνητα σε βενζίνη ???..λ.χ τα misfires αμέσως ανάβουν λαμπάκι...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τρί 14 Απρ, 2015 08:55

Περι αισθητηρα Θερμοκρασιας LANDIRENZO.

Αρχικά ο αισθητήρας αυτός συνδέετε σε σειρά με τα νερά που πάνε στον πνεύμονα και όχι πάνω στον πνεύμονα, και κατα δεύτερο δεν εχει κανένα απόλυτος πρόβλημα όταν συνδεθεί σωστά. Οσο για την σύνδεση με τον αισθητηρα θερμοκρασίας του αυτοκινήτου, αυτο μπορει να γίνει αλλα θα πρέπει ο εγκαταστατης να βάζει τιμές παράλληλα με τις θερμοκρασίες του αυτοκινήτου χρησιμοποιωντας τον κατάλληλο διαγνωστικό εξοπλισμό. Επειδη προσωπικά εχω δει πολλές εγκαταστασεις απο διάφορους "εγκαταστατες" δεν εχω δει κάποιον να το κάνει αυτό. Ακόμα και εμεισ που για ενα χρονικο διάστημα προσπαθουσαμε να το κανουμε το σταματησαμε γιατι μας επαιρνε πολυ χρονο, αφήστε που και σε κάποια αυτοκίνητα όπως FIAT GROUP δημιουργουσε αυτη η συνδεση προβληματα στον αισθητηρα του αυτοκινητου και είχαμε αλλα θέματα.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό pipagas » Δευτ 20 Απρ, 2015 00:00

Παντως σε οτι αφορα την εγκατασταση του δικου μου αυτοκινητου, προχθες ενημερωθηκα οτι χρησιμοποιουν τον ενσωματομενο αισθητηρα θερμοκρασιας που εχει ο υποβιβαστης πιεσης. Ο εγκαταστατης μου ειπε επι λεξη, οτι δεν βλεπει κανενα λογω να "σφαξει" αλλη μια φορα τη σωληνα του ψυγειου νερου, για να περασει τον επιπλεον αισθητηρα.
Υπ αυτην την λογικη εγω δεν αξιωνω καμια ενσταση.
Ο υποβιβαστης μου ειναι ο LI02.
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσίευσηαπό tripas » Πέμ 30 Απρ, 2015 11:41

Καλα έχει πολυ πλακα το manual του landirenzo omegas evo.

Στο manual σου εξυμνούν τον Li10 που τον έβγαλαν απο την συναργασια με Fiat, opel, Renault και τελικα το κιτ έρχεται με τον Li02 που δεν είναι με την την συναργασία κανενος απο τους προαναφερομενους, διότι δεν έχεις κινητηρα πάνω απο 135Hp. Γιατι η Fiat στο punto έχει >135Ηp κινητήρα.Τι μαρκετιστικα κολπα είναι αυτα για να ξεστοκάρουν .

Στην τελική έχεις πνευμονα της Landi, μπεκ ΑΕΒ τότε γιατι απέριψες το Landi Lsi One ?
Διοτι έχω δει και κάτι εγκαταστατες να το θάβουν το Landi σύστημα που δεν είναι landirenzo και αν δεν απατόμαι είναι και η πιο παλια εταιρεία στο χώρο.
Απο ότι καταλαβες έχω άδεια σήμερα.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό pipagas » Πέμ 30 Απρ, 2015 17:11

Εγω παλι γιατι δεν βλεπω πουθενα να εξυμνει κανενας και τιποτα? Αντ αυτου διαβαζω οτι ο ενας υποβιβαστης ειναι για μεχρι τοσα kw κινητηρα, ενω ο αλλος απο τοσα εως τουρμπο.....
Οποιος θελει λοιπον να πληρωσει τα εξτρα χρηματα για τον διπλου σταδιου υποβιβαστη, ο δρομος ειναι παντα ανοιχτος... Αρκει να τον αντεχει η τσεπη του.

Ποσο ποιο απλα να το πει? Για τα αυτοκινητα εως τοσα KW προτεινετε ο Li02. Προτεινετε αγαπητοι συμφορουμιτες... Προτεινετε. Τωρα εαν καποιος γνωριζει καλυτερα απο τον κατασκευαστη, τοτε.... :roll:

@tripas
Βασικα δεν απερριψα τιποτα. Ο εγκαταστατης που επελεξα με βαση την εμπειρια του στην μαρκα του αυτοκινητου μου, εγκαθιστα τα εξης δυο. Stefanelli και Landi Renzo. Επελεξα το ακριβοτερο καθαρα για δικους μου λογους.

Οπως σου ειπα και σε αλλο θεμα, εγω τουλαχιστον απο αυτα που διαβαζω στα δικα μου εξαρτηματα, εχω υποβιβαστη landi renzo, και ψεκαστες ECO-EVO, και μαλιστα αν παρουμε κατα γραμμα τα γραφομενα στο διαφημιστικο, τελευταιας γενιας με υψηλη αντισταση στις επικαθισεις. Τοσο σιγουρη δε ειναι η εταιρεια, που αναφερει οτι δεν χρειαζετε καν το ενδιαμεσο φιλτρο πριν τους ψεκαστες! Το δινει ως προαιρετικο.
Τωρα αν και παλι δεν ξερει τι της γινεται, Οκ. Εμενα με καλυπτουν παντως τα δυο χρονια εγγυησης που δινει. Που ξερεις εαν χαλασουν-μπουκωσουν μετα απο αυτο το διαστημα, μπορει να βαλω και εγω τα νεα με τους ποιο γρηγορους χρονους, για να ειμαι και πιο Trendy!! :D :lol:
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 67 επισκέπτες