Απο οτι διαβαζω στην βικιπεδια εχεις πεσει επανω στην αλλαγη που εγινε το 2002, και απο την ενδειξη Duratec πρεπει να εχεις το μετα '2002' εποχης μοντελλο. Στην ουσια ο ιδιος κινητηρας με την προηγουμενη 99-02 εκδοση.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_FiestaΟπότε λοιπον λες οτι εχεις αλλαξει τα παντα σχετικα με τα καυσαερια, μετα την εξαγωγη του κινητηρα. Παντως μου κανει εντυπωση το οτι αλλαξες και τους δυο αισθητηρες λαμδα. Ποιο ηταν το κριτηριο γι αυτο? Τους εβγαλαν ωστε να τους κανουν καποια μετρηση εκτος αυτοκινητου? Απο οτι ξερω κοστιζουν αρκετα χρηματα ο καθενας απο αυτους, ειδικα οταν μιλαμε για γνησιους! Βεβαια μιλας για εγγυηση, οπότε......
Εγω την περασμενη εβδομαδα αλλαξα πολλαπλη και μεσαιο καζανακι σε πολυ γνωστο εξατμισα, και ριχνοντας μια ματια στον αισθητηρα λαμδα προ του καταλυτη, αυτον που τρωει και ολη την "μακα" στην ουσια, εμεινα εκπληκτος! Εκει που περιμενα να δω περισσια καπνια-καρβουνιλα, ειδα ενα πεντακαθαρο εξαρτημα, με το αισθητηριο του μαλιστα να ασημιζει ακομη!!

Ειμαι ο πρωτος ιδιοκτητης του αυτοκινητου, και εχω κανει 220.000 χιλιομετρα.
Σιγουρα δεν ειναι η καθαροτητα ή οχι αυτη που θα ορισει την σωστη λειτουργια του λαμδα, απλα το αναφερω διοτι μου εκανε εντυπωση. Εσενα παλι να εχουν χαλασει και οι δυο λαμδα???....
Κατι ακομη που θα σου προτεινα να κοιταξεις, ειναι αν ο καταλυτης που σου τοποθετησαν ειναι εγκεκριμενος απο τις εδω αρμοδιες αρχες, και αρα νομιμα εισαγομενος. Επειτα βαση του κωδικου και της κατασκευαστριας εταιρειας του, αν ειναι ο σωστος τυπος για το αυτοκινητο σου. Δεν υπονοω οτι σε κοροιδεψαν, αλλα μιας και συνεχιζεις να εχεις προβληματα με εστω και καπως αυξημενα καυσαερια και στην βενζινη, τοτε θα πρεπει να σιγουρευτεις για ολα.
Τελος δεν υπαρχει ουτε μια στις εκατο να εχεις σωστα καυσαερια στο υγραεριο, αν πρωτα 101% δεν εχεις σωστα καυσαερια στην βενζινη!
Γι αυτο παροτι τωρα ποια χρησιμοποιεις το αυτοκινητο πρωτιστως με αεριο, οπότε τα καυσαερια κατα την λειτουργια με βενζινη δεν ειναι η πρωτη σου προτεραιοτητα, θα πρεπει πρωτο μελημα σου να γινει αυτο, και επειτα η όποια ρυθμιση και αναζητηση ευθυνων στον εγκαταστατη του κιτ υγραεριου.
Αυτη ειναι η αποψη μου.