Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LOVATO σε ford fiesta 1.4 2002

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: LOVATO σε ford fiesta 1.4 2002

Δημοσίευσηαπό dimlar » Σάβ 02 Μάιος, 2015 18:10

στο καπακι πανω στο φιλτρο αερα που ειναι πανω απο τον κινητηρα εγραφε duratec ενω οταν βγαλαμε το πλαστικο καπακι πανω στον κινητηρα εγραφε zetec(!) καυσαερια ειχα παντα λιγο ανεβασμενα πανω απο το κανονικο οπως μου λεγανε στο κτεο.. τον καταλυτη και τους δυο αισθητηρες Λ τους αλλαξα μολις πηρα το αμαξι μεταχειρισμενο(100.000χμ) μεσα στην εγγυση γιατι αναβε λαμπακι τσεκ και πριν κανα χρονο και κατι παλι μου αναψε λαμπακι που ελεγε για αλλαγη καταλυτη και αισθητηρα κεντροφορου και δεν τα αλλαξα γιατι πηγα στον εξατμησα και μου λεει αποκλειεται να φταιει παλι ο καταλυτης τοσο νωρις(περιπου 30.000χμ με τον αλλαγμενο καταλυτη).. το λαμπακι πριν ενα χρονο αρχισε να σβηνει και να αναβει οποτε ηθελε μονο του αλλα εγραφε μονο για τον αισθητηρα κεντροφορου χωρις να λεει τιποτα ξανα για τον καταλυτη σε καποια φαση..τωρα αλλαξα τον αισθητηρα και δεν ξαναναψε και δεν εχει κανενα προβλημα.. τα καυσαερια τωρα που πηγα κτεο για το αεριο ηταν: ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ στο ρεναλτι 0.02 και υψηλες στροφες 0,03 και ΥΔΡΑΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ 36 στο ρεναλτι και 43 στις υψηλες στροφες και ο συντελεστης λ 1,027 με το αεριο.. πριν 6 μηνες που ειχα παει για το κανονικο κτεο που περναμε καθε 2 χρονια τα καυσαερια ηταν ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ στο ρελαντι 0.02 και στις υψηλες 0,03 (ιδιο με το αεριο δηλαδη) και ΥΔΡΑΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ στο ρελαντι 90 και στις υψηλες 95. συντελεστης λ 1.006
ford fiesta 1.4 2002 LOVATO
dimlar

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό pipagas » Σάβ 02 Μάιος, 2015 23:28

Απο οτι διαβαζω στην βικιπεδια εχεις πεσει επανω στην αλλαγη που εγινε το 2002, και απο την ενδειξη Duratec πρεπει να εχεις το μετα '2002' εποχης μοντελλο. Στην ουσια ο ιδιος κινητηρας με την προηγουμενη 99-02 εκδοση.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Fiesta

Οπότε λοιπον λες οτι εχεις αλλαξει τα παντα σχετικα με τα καυσαερια, μετα την εξαγωγη του κινητηρα. Παντως μου κανει εντυπωση το οτι αλλαξες και τους δυο αισθητηρες λαμδα. Ποιο ηταν το κριτηριο γι αυτο? Τους εβγαλαν ωστε να τους κανουν καποια μετρηση εκτος αυτοκινητου? Απο οτι ξερω κοστιζουν αρκετα χρηματα ο καθενας απο αυτους, ειδικα οταν μιλαμε για γνησιους! Βεβαια μιλας για εγγυηση, οπότε...... :roll:

Εγω την περασμενη εβδομαδα αλλαξα πολλαπλη και μεσαιο καζανακι σε πολυ γνωστο εξατμισα, και ριχνοντας μια ματια στον αισθητηρα λαμδα προ του καταλυτη, αυτον που τρωει και ολη την "μακα" στην ουσια, εμεινα εκπληκτος! Εκει που περιμενα να δω περισσια καπνια-καρβουνιλα, ειδα ενα πεντακαθαρο εξαρτημα, με το αισθητηριο του μαλιστα να ασημιζει ακομη!! :shock: Ειμαι ο πρωτος ιδιοκτητης του αυτοκινητου, και εχω κανει 220.000 χιλιομετρα.

Σιγουρα δεν ειναι η καθαροτητα ή οχι αυτη που θα ορισει την σωστη λειτουργια του λαμδα, απλα το αναφερω διοτι μου εκανε εντυπωση. Εσενα παλι να εχουν χαλασει και οι δυο λαμδα???.... :eh:

Κατι ακομη που θα σου προτεινα να κοιταξεις, ειναι αν ο καταλυτης που σου τοποθετησαν ειναι εγκεκριμενος απο τις εδω αρμοδιες αρχες, και αρα νομιμα εισαγομενος. Επειτα βαση του κωδικου και της κατασκευαστριας εταιρειας του, αν ειναι ο σωστος τυπος για το αυτοκινητο σου. Δεν υπονοω οτι σε κοροιδεψαν, αλλα μιας και συνεχιζεις να εχεις προβληματα με εστω και καπως αυξημενα καυσαερια και στην βενζινη, τοτε θα πρεπει να σιγουρευτεις για ολα.

Τελος δεν υπαρχει ουτε μια στις εκατο να εχεις σωστα καυσαερια στο υγραεριο, αν πρωτα 101% δεν εχεις σωστα καυσαερια στην βενζινη!
Γι αυτο παροτι τωρα ποια χρησιμοποιεις το αυτοκινητο πρωτιστως με αεριο, οπότε τα καυσαερια κατα την λειτουργια με βενζινη δεν ειναι η πρωτη σου προτεραιοτητα, θα πρεπει πρωτο μελημα σου να γινει αυτο, και επειτα η όποια ρυθμιση και αναζητηση ευθυνων στον εγκαταστατη του κιτ υγραεριου.
Αυτη ειναι η αποψη μου. :shifty:
Landirenzo Evo σε Ford Focus MK1 1400cc
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσιευσεις: 89

Δημοσίευσηαπό dimlar » Κυρ 03 Μάιος, 2015 02:18

τους Λ τους αλλαξα επειδη αναψε λαμπακι τσεκ που ελεγε οτι καηκαν.. ηταν ολα στην εγγυηση εγω δεν πληρωσα φραγκο ευτυχως.. αλλα δεν ξερω τι αισθητηρες και τι καταλυτη μου βαλανε γιατι με εστειλε εκεινος απο την μαντρα που το πηρα σε δικο του μαστορα.. τωρα δεν εχω προβλημα ουτε με καταναλωση ουτε με καποιον αισθητηρα απο οταν τους αλλαξα.. σημερα πριν λιγο ενω το ντεποζιτο του αεριου κοντευει να αδειασει ειμαι στο τελευταιο λαμπακι για περιπου 40 χμ γυρισα σπιτι και πριν το σβησω προσεξα οτι κατι ακουγοτανε στον κινητηρα... ενα σαν κρακ κρακ κρακ κρακ... το γυρναω στην βενζινη και σταματησε αμεσως.. το γυρναω ξανα στο αεριο παλι το ιδιο μετα στην βενζινη ξανα και σταματησε... ειναι επειδη κοντευει να αδεια τελειως η δεξαμενη με το αεριο και ακουγοτανε στον κινητητα αυτο το κρακ ή εχει κανα θεμα το αεριο? παντως δεν με πεταξε απο το το αεριο στην βενζινη οπως επρεπε να κανει απο μονο του αν αδειαζε το ντεπεζιτο με το αεριο...αυριο θα βαλω αεριο να μην ειναι σχεδον αδεια να δω αν συνεχισει να κανει τον παραξενο ηχο
dimlar

Δημοσίευσηαπό pipagas » Κυρ 03 Μάιος, 2015 08:57

Παντως ασχετα απο το αν υπαρχει προβλημα στα εξαρτηματα του αεριου, θα σου προτεινα να περασεις απο ενα εξουσιοδοτημενο συνεργειο της Ford, και να σου ελεγξουν την λειτουργια του κινητηρα με το διαγνωστικο της τελευταιας. Μπορει οντως να σου βρουν κατι που δεν θα το δεις με τα after market διαγνωστικα. (Στην ουσια αναγνωστες OBD.)
Landirenzo Evo σε Ford Focus MK1 1400cc
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσιευσεις: 89

Δημοσίευσηαπό dimlar » Κυρ 03 Μάιος, 2015 23:05

τα κοιταξα ολα πριν λιγες μερες και βαλβιδες κτλ... ο ηχος τελικα ηταν απο τα μπεκ επειδη ειχα σφιξει πολυ το πλαστικο καπακι που εχει μεσα το φιλτρο αερα και πιεζε τα μπεκ.. μολις το ξεσφξα ο ηχος σταματησε αμεσως.. τωρα θα παω μεθαυριο να δουμε ρυθμισεις γιατι εχω κανει περιπου 1.500
dimlar

Δημοσίευσηαπό dimlar » Τετ 04 Νοέμ, 2015 06:15

καλημερα!! 12.000 χιλιομετρα μεχρι τωρα και κανενα προβλημα! το αμαξι καιει 5 ευρω αεριο για 100 χιλιομετρα... το μονο που με απασχολει λιγο τωρα ειναι πως το νερο απο το δοχειο του ψυγειου απο οταν εβαλα αεριο στο αμαξι κατεβαινει συνεχεια και αναγκαζομαι να συμπληρωνω καθε μηνα λιγο νερο ενω παλια δεν χρειαστηκε να το κανω ποτε... τι μπορει να φταει και το νερο του δοχειου λιγοστευει?
dimlar

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 04 Νοέμ, 2015 09:11

ψαξε μηπως εχεις καμια μικρη διαρροη απο καπου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dimlar » Κυρ 20 Δεκ, 2015 14:06

καηκε η αντιλια βενζινης... ποσο θα κοστησει τωρα αυτο? τι να κανω για να μην μου ξανακαει?
dimlar

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 20 Δεκ, 2015 17:36

dimlar έγραψε:καηκε η αντιλια βενζινης... ποσο θα κοστησει τωρα αυτο? τι να κανω για να μην μου ξανακαει?

Να έχεις αρκετή ως πολύ βενζίνη στο ρεζερβουάρ..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό dimlar » Κυρ 27 Δεκ, 2015 22:43

μου ειπανε επισης να το γυρναω σε βενζινη συχνα και να περασω και ενα ρελε που να βγαζει εκτος λυτουργειας την αντλια οταν καιω βενζινη... τι λετε?
dimlar

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 51 επισκέπτες