Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Δημοσίευσηαπό tgi » Τρί 25 Αύγ, 2015 08:38

cmax έγραψε:Εχω τοποθετησει ρελε εδω και 1 χρονο. Δεν εχω κανενα προβλημα και δεν υπαρχουν ουτε κοψιματα στις αλλαγες καυσιμου. Σαν να μην υπαρχει ενα πραμα.

Κά εγώ επίσης. Κανένα πρόβλημα
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 25 Αύγ, 2015 09:17

NickSt έγραψε:Fokion , σίγουρα με το σύστημα αυτό η αντλία "χαλαρώνει" και δεν ζορίζεται . Η αντλία χαλάει όταν ζορίζεται με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται γιατί δεν εκτονώνει την πίεση που σηκώνει αφού δεν ψεκάζουν τα μπέκ . ...

Ξεχναμε την υπαρξη σωληνα επιστροφης... αρα που ειναι το ζορι??
Ξεχναμε οτι η αντλια ειναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ να δουλευει ΣΥΝΕΧΕΙΑ κι οχι... σταματα ξεκινα. Ξαναλεω οι περισσότερες αντλιες χαλανε στην εκινηση.

NickSt έγραψε: Προσωπικά πιστεύω ότι αλλού είναι το θέμα . Δλδ θα δουλέψει η αντλία κάποια στιγμή που θα τη χρειαστείς???.
Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το καβλιτζέκι ???. Θα δώσει το ρεύμα για να δουλέψει η αντλία ???.
Και στην τελική , κάθε πόσα χιλιόμετρα χαλάει πχ με χρήση βενζίνας και σε πόσα με χρήση υγραερίου ???
Αξίζει δλδ το ρίσκο για καμιά κατοστή ευρώ να διακινδυνεύσει κάποιος την ασφάλεια του ????

Αυτά απο εμένα...

Αυτο.

Τελος παντων, οπως ειπα και πριν... "αποψεις απολυτα σεβαστες"
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Τρί 25 Αύγ, 2015 12:04

Οι απαντησεις σας απολυτα σεβαστες,ομως το δικο μου προβλημα παρουσιαζετε σε τοσο μεγαλη συχνοτητα που οπως εγραψα αν δεν δοθει λυση δεν υπαρχει και λογος υπαρξης του υγραεριου. Μου τηλεφωνησαν απο την e-autoparts.gr σημερα το πρωι και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει πλεον ο ρελες, καποιος απο εσας να τον εχει προμηθευθει απο καπου αλλου η να του τον εχει τοποθετησει καποιος εγκαταστατης αν μπορει ας γραψει καποια πληροφορια. Και οπως ανεφερα αν δεν λειτουργει σωστα το ακυρωνω.Αλλα θα ηθελα πριν το ακυρωσω τελιος το υγραεριο, τουλαχιστον να δοκιμασω και αυτη την λυση.
NIKOSSIN

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 25 Αύγ, 2015 16:25

Fokion , η αντλία είναι σχεδιασμένη να δουλεύει και γιαυτό χαλάει !!!.¨αλλωστε όλοι το ξέρουμε πως ότι δουλεύει , κάποια στιγμή χαλάει . Ο σχεδιασμός της μη ξεχνάς είναι να δουλεύει και να στέλνει καύσιμο στα μπέκ
Η επιστροφή που αναφέρεις γίνεται απο το καύσιμο που τυχόν "περισεύει" και όχι απο ΟΛΗ την ποσότητα που πρεσάρει η αντλία , κάτι που γίνεται όταν καίς Lpg και ΔΕΝ ψεκάζουν τα μπέκ !!!. Επομένως το "ζόρι" της είναι μεγάλο γιατί απλά ΔΕΝ σχεδιάστηκε για να δουλεύει έτσι . Αντίθετα , το ξεκίνα - σταμάτα για την αντλία πχ 10 φορές την ημέρα , είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό μέσα στο σχεδιασμό της .
Είναι 100% σίγουρο ότι το σύστημα που λέμε "ξεκουράζει" την αντλία .
Και ξαναλέω , πιστεύω πως το πραγματικό θέμα και τα ερωτήματα είναι όλα τα άλλα που έγραψα παραπάνω..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 25 Αύγ, 2015 18:02

Διαφωνώ και μπορω να στο αναπτυξω αλλα θα φυγουμε πολυ εκτός θεματος.... :D :D :D
Απλά σκεψου στο ρελαντι ποση ποσοτητα απο αυτη που στελνετε απο την αντλία καταναλωνεται και ποση επιστρεφει πισω... ;)

Anyway.... :D
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 25 Αύγ, 2015 19:16

Ρε σύ Φωκίωνα ( σόρι για το "ρε" ) τι να αναπτύξουμε ????..σκέψου πχ σε ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων κινούμενος με Lpg πόσο ζόρι θα φάει η αντλία αφού θα δουλεύει και ΔΕΝ θα ψεκάζει../..θα είναι σαν να δουλεύει 300 ..χιλιάδες ώρες στο ρελαντί !!!.. :mrgreen: :mrgreen: θα "ξεπατωθεί" μια κιέξω αδερφέ μου . ΔΕΝ είναι σχεδιασμένη να δουλεύει έτσι και γιαυτό "κλάνουνε" όλες !!!, πως να το κάνουμε . Ανακυκλώνει τη βενζίνα συνεχώς μέσα στο ρεζερβουάρ , τη ζεσταίνει αφού δεν καταναλώνεται , την ανακατεύει "σηκώνοντας" απο τον πάτο του ρεζερβουάρ ότι "παπάδες" υπάρχουν εκεί κάτω και -και- και χίλια ακόμη μείον . Όταν δεν δουλεύει , δεν τρέχει τίποτα , εύκολα το καταλαβαίνεις. Πάλι ξαναλέω , αλλού "κολάνε" τα ερωτηματικά..

..και επειδή βλέπω ότι τα έχεις πάρει στο"κρανίο" :ymdevil: :ymdevil: :ymdevil: από εμένα..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 25 Αύγ, 2015 19:49

NickSt έγραψε:..και επειδή βλέπω ότι τα έχεις πάρει στο"κρανίο" :ymdevil: :ymdevil: :ymdevil: από εμένα..

Ω προς Θεου σε ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΙΑ των περιπτωσεων.......

Μακρυα απο μενα τετοια πραγματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Τετ 26 Αύγ, 2015 10:33

Ευχαριστω πολυ τους hlias,cmax kai manoliss για τα προσωπικα μυνηματα.
Μολις γυρισα απο τον εγκαταστατη του υγραεριου,εκει βρηκα τον πατερα του γιατι ο γιος του λειπει διακοπες και επιστρεφει την δευτερα.
Ο οποιος πατερας ειναι ενας απο τους ποιο παλιους μαστορους στην τοποθετηση υγραεριου (απο την δεκαετια το 1980)και μου ειπε επι λεξη να το παω την δευτερα, και εκεινος που θα ειναι εκει ολο το προσωπικο θα μου το φτιαξει να κοβει η αντλια βενζινης μολις ενεργοποιητε το υγραεριο και δεν θα εχω κανενα προβλημα.
Μου εδειξε μαλιστα και το εξαρτημα που θα χρησιμοποιησει το οποιο μου ειπε οτι ειναι ειδικο για αυτες τις περιπτωσεις.
Η λειτουργεια του ειναι αυτοματη εγω ειπε δεν θα το καταλαβαινω καθολου.
NIKOSSIN

Re: Απ: Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Δημοσίευσηαπό Alxnks » Τετ 26 Αύγ, 2015 17:36

tgi έγραψε:
Alxnks έγραψε:Αυτό το "ρελεδακι" κάτι μου λέει οτι είναι ενα πολύ απλό και πολύ υπερτιμημενο ρελεδακι αυτοκινήτου, κοστους ουτε 5 ευρώ, τοποθετημένο σε ενα πλαστικό κουτί και με 4 κομματια καλώδιο 15-20 ποντων στις επαφες του.
Μπορεί οποίος το έχει ηδη ή αγοράσει μελλοντικά, να ανοίξει το καπακι να δουμε τι έχει μέσα;

Το ρελαδεακι αυτό είναι κύκλωμα ηλεκτρονικό. Εγώ το έφτιαξαν εξ αρχής. Αν θέλει κάποιος μπορώ να του στείλω το κύκλωμα μαζι με εξηγήσεις για το πως δουλεύει

Ναι, αν μπορείς στείλε το κυκλωματακι :)
Alxnks

Δημοσιευσεις: 78

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Τετ 26 Αύγ, 2015 22:48

Αγαπητε tgi. Αν μπορείς στείλε μου το με προσωπικό μήνυμα
NIKOSSIN

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες