Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πόσα χλμ έχουμε κάνει με το αυτοκίνητό μας κινούμενοι με LPG

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Πόσα χλμ έχουμε κάνει με το αυτοκίνητό μας κινούμενοι με

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 07 Οκτ, 2015 15:00

οκ φιλε, εχεις δικιο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό donstefano » Τετ 07 Οκτ, 2015 22:36

Και ενα 1000αρι τουρμπατο να συγκρινεις και με 16αρι ατμοσφαιρικο με ιδιο καυσιμο, το μικρο πιο σπιρτατο θα ναι .Λογικο......
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
BRC SEQUENT 24
donstefano

Δημοσιευσεις: 152

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 07 Οκτ, 2015 22:48

hlias έγραψε:.ας περιμενουμε λιγο ακομα να δουμε στην πραξη αν συμφαιρει τελικα ή οχι το ντιζελ, εμεις που ειμαστε μεσα στα συνεργεια ξερουμε, αν πουμε την αληθεια (την οποια την εχουμε πει αρκετες φορες στο παρελθον) καποιοι θα γυρισουν να πουνε οτι λεμε οτι μας συμφαιρει.
απλα ψαχτε λιγακι στους παλιατζιδες ποιοι κινητηρες σαζμαν κτλ ειναι οι κινησημοι αυτη την εποχη.
τα καλο οτι για εμας ειναι οτι επαγγελματικα ανοιγει αλλος ενας κυκλος εργασιας.

+1000 το μονο θετικο φθηνη μετακινηση για καποια λεπτα
στα αρνητικα κραδασμοι και θορυβος-ακριβα αναλωσιμα & ανταλλακτικα-ακριβοτερη εργατοωρα & χρονος επισκευης τους, εχουν θεματα καποια μοντελα euro 5 & 6
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 08 Οκτ, 2015 13:12

Έχω πάει σήμερα στον Καλογρίτσα στο Σταυρό (είναι στη γειτονιά μου) για μια ευθυγράμμιση στο αυτοκίνητο της συζύγου.

Βλέπω ένα opel vectra σαν το δικό μου που άλλαζε λάστιχα το οποίο είχε τάπα για υγραέριο.
Πιάνουμε κουβέντα και τι μου λέει.Έχει βάλει ένα απλό σύστημα lpg πριν πέντε χρόνια και έχει κάνει 180.000 χιλιόμετρα
με υγραέριο και άλλα 100.000 με βενζίνη. :o :shock:

Τον ρωτάω για ζημιές και μου λέει ότι άλλαξε μόνο ένα πολλαπλασιαστή και μία αντλία βενζίνης τα οποία με 280.000
χιλιόμετρα μπορούμε να πούμε ότι είναι δύο φυσιολογικές φθορές που μπορούσαν να συμβούν και με τη βενζίνη.

Μακάρι και το δικό μου να φτάσει έστω στα μισά (κοντεύω) και να τα χέσω τα πετρέλαια. :lol: :lol: :D
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 08 Οκτ, 2015 13:51

antonis132 έγραψε:
hlias έγραψε:.ας περιμενουμε λιγο ακομα να δουμε στην πραξη αν συμφαιρει τελικα ή οχι το ντιζελ, εμεις που ειμαστε μεσα στα συνεργεια ξερουμε, αν πουμε την αληθεια (την οποια την εχουμε πει αρκετες φορες στο παρελθον) καποιοι θα γυρισουν να πουνε οτι λεμε οτι μας συμφαιρει.
απλα ψαχτε λιγακι στους παλιατζιδες ποιοι κινητηρες σαζμαν κτλ ειναι οι κινησημοι αυτη την εποχη.
τα καλο οτι για εμας ειναι οτι επαγγελματικα ανοιγει αλλος ενας κυκλος εργασιας.

+1000 το μονο θετικο φθηνη μετακινηση για καποια λεπτα
στα αρνητικα κραδασμοι και θορυβος-ακριβα αναλωσιμα & ανταλλακτικα-ακριβοτερη εργατοωρα & χρονος επισκευης τους, εχουν θεματα καποια μοντελα euro 5 & 6

Καλησπέρα φίλε Αντώνη. Αυτός ο κανόνας ίσχυε σχεδόν σε όλα τα μοτέρ μέχρι Euro4. Μάλλον δεν έχεις ακούσει όμως πόσο αθόρυβα δουλεύουν τα diesel τελευταίας γενιάς Euro5/6 που μερικές φορές νομίζεις ότι είναι βενζίνη μέχρι να το ακούσεις καλύτερα... Πήγαινε να ακούσεις το καινούριο corsa 1.3 diesel πόσο βελούδινα δουλεύει καθώς και το 1.7 που έβαζε η opel μέχρι που το αντικατέστησε με το καινούριο 1.6 (το οποίο δεν έχω ακούσει ακόμη από κοντά)! Όσο για τα ακριβά αναλώσιμα που λες μάλλον δεν είχες ποτέ diesel. Προς ενημέρωση σου και μόνο το σέρβις μου κοστίζει πάντα το ίδιο ή και λιγότερο από το 207 και το C4 καθώς στα τελευταία κάθε τόσο πρέπει να αλλάζεις και μπουζί. Και μάλιστα για το 207 η τετράδα έχει 40€ επειδή παίρνει τα μινιον τα 14άρια. Επίσης και στα δύο 207 &C4 κάθε 60000χλμ πρέπει να αλλάζεις βαλβολίνες, ενώ στο C4 με την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού πρέπει να αλλάξεις προληπτικά και την αντλία νερού. Στο Astra 1.3 diesel, τρόμπα νερού όταν και αν χαλάσει, ενώ οι βαλβολίνες που έχει είναι εφ' όρου ζωής και δεν χρειάζονται αλλαγή κάθε 60.000.

Εγώ μιλάω με χειροπιαστά πραγματικά παραδείγματα επειδή μπορώ να δω ο ίδιος πόσο κοστίζει κάθε αυτοκίνητο στο service του.
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 08 Οκτ, 2015 17:38

τι λες τωρα να σου δωσουμε συστασεις να δουλεψεις σε καμια αντιπροσωπεια τοσο ταλεντο παει χαμενο να γραφεις απο τα φορουμ, μονο βελουδινα δεν δουλευει ενας μικρου κυβισμου πετρελαιοκινητηρας, ναι ενας βενζινοκινητηρας 2.0 6κυλινδρος μπορει να χαρακτηριστει οτι εχει βελουδινη λειτουργια αλλα πετρελαιοκινητηρας δυσκολα, οχι πηραμε ενα πετρελαιοκινητο και το θεοποιουμε, καθε καυσιμο εχει τα αρνητικα και τα θετικα του
ειναι δεδομενα οτι τα ανταλλακτικα ενος πετρελαιοκινητηρα ειναι ακριβοτερα μεσα στους τιμοκαταλογους εναντι του βενζινοκινητηρα
antonis132

Δημοσίευσηαπό nickL » Πέμ 08 Οκτ, 2015 18:44

papoys έγραψε:Τον ρωτάω για ζημιές και μου λέει ότι άλλαξε μόνο ένα πολλαπλασιαστή και μία αντλία βενζίνης τα οποία με 280.000
χιλιόμετρα μπορούμε να πούμε ότι είναι δύο φυσιολογικές φθορές που μπορούσαν να συμβούν και με τη βενζίνη.

Μακάρι και το δικό μου να φτάσει έστω στα μισά (κοντεύω) και να τα χέσω τα πετρέλαια. :lol: :lol: :D

Aγαπητέ σε έχω δει και σε άλλα ποστ να φοβάσαι για ζημιές. Εγώ έχω μόλις κάνει 500 χιλιόμετρα με το υγραέριο μου και είμαι νέος οπότε δεν δικαιούμαι να μιλήσω. Έχω όμως 7-8 άτομα, έχουν κάνει όλοι πάνω από 100.000 χιλιόμετρα και δεν έχουν πάθει το παραμικρό!

Μια χαρά θα είσαι! Θα τα φτάσεις και θα τα ξεπεράσεις.

Κι εγώ πλέον έχω φτάσει να αναρωτιέμαι αν συμφέρει diesel ή υγραέριο..
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 08 Οκτ, 2015 18:52

Φίλε Αντώνη σε διαμάχη δεν πρόκειται να μπω όσο και αν προκαλείς... Δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω εξυπνάδα οπότε μετά συγχωρήσεως κιόλας βρες κάπου άλλου να την πουλήσεις. Τώρα αν θες απλά να ειρωνεύεσαι λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα ακολουθήσω... :-Q Άσε όλους τους χαζούς που αγοράζουν πετρελαιοκίνητα να πλανόνται οικτρά. Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαίων σύμφωνα με τα λεγόμενά σου λοιπόν είναι κουτοί/χαζοί που κυκλοφορούν με diesel σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%. Να το στείλεις και εγγράφως στις εταιρείες που κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Έχω την τύχη (ή όπως θες πες το) να μπορώ να συγκρίνω άμεσα αυτοκίνητα και της μιας και της άλλης τεχνολογίας και κατέθεσα χειροπιαστά παραδείγματα και για την κατανάλωση και για το ποιο είναι πιο ακριβό στα σέρβις του... Αν δεν συμφωνείς κάπου με τα στοιχεία που παρέθεσα περιμένω ευχαρίστως τις διορθώσεις σου και τις κατάλληλες τοποθετήσεις σου επί του θέματος. Μίλησες για αναλώσιμα όχι γενικά για ανταλλακτικά... Τώρα τα αλλάζεις και μιλάς για εξαρτήματα κινητήρα... Από ακριβά ανταλλακτικά αν είναι να σου τύχει χοντρή ζημιά τα ίδια κοστολόγια μπορώ να σου τα βρω και για βενζίνη... Και δεν θεοπόιησα τίποτα. Μάλλον δεν διάβασες τα σχόλια μου σχετικά με το κάθε πότε γίνονται οι αναγεννήσεις πιο πάνω... Κάθε τεχνολογια έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, σύμφωνοι. Όμως προσωπικά μετά από 4+ πλέον χρόνια πετρελαιοκίνισης έχω καταλήξει ότι το diesel έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την βενζίνη για έναν άνθρωπο που έχει το αυτοκίνητο του σαν εργαλείο για να πηγαίνει στη δουλειά του, τις βόλτες και τα ταξίδια του.

Καμία αντιπαλότητα με κανέναν δεν έχω, ούτε και να χωρίσω τίποτα... Δεν πρόκειται να μπω στον κόπο να απαντήσω σε επόμενη ειρωνικό σου σχόλιο. Καλή σου συνέχεια.
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 08 Οκτ, 2015 18:57

nickL έγραψε:
papoys έγραψε:Τον ρωτάω για ζημιές και μου λέει ότι άλλαξε μόνο ένα πολλαπλασιαστή και μία αντλία βενζίνης τα οποία με 280.000

Aγαπητέ σε έχω δει και σε άλλα ποστ να φοβάσαι για ζημιές. Εγώ έχω μόλις κάνει 500 χιλιόμετρα με το υγραέριο μου και είμαι νέος οπότε δεν δικαιούμαι να μιλήσω. Έχω όμως 7-8 άτομα, έχουν κάνει όλοι πάνω από 100.000 χιλιόμετρα και δεν έχουν πάθει το παραμικρό!

Μια χαρά θα είσαι! Θα τα φτάσεις και θα τα ξεπεράσεις.

Κι εγώ πλέον έχω φτάσει να αναρωτιέμαι αν συμφέρει diesel ή υγραέριο..

+1000
Φίλε παπού μην αγχώνεσαι! Αν ήταν να σκεφτόμαστε μην συμβεί το ένα και μην συμβεί το άλλο τότε δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτα στη ζωή μας!! Cool!! Όλα καλά θα πάνε!! Φιλικά κι εγώ σαν νέος στην υγραεριοκίνηση καθώς ακόμη είναι πολύ νωρίς!!
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 08 Οκτ, 2015 21:21

οχι φυσικα σιγα μην καθισω να μαλωσω ειμαστε σε μια δημοκρατικη χωρα και εξεφρασα την αποψη μου, φυσικα ο καθενας σκεπτεται διαφορετικα και σχηματιζει διαφορετικη γνωμη, απλα η εικονα που σχηματιζεις με το ζηλος και το σθενος δινει την εντυπωση σαν μαχεσαι η εχεις κατι να χωρισεις, εσυ μου εκανες προσωπικη επιθεση με παραθεση σε αυτα που γραφω και δεν αφορουσαν ουτε εσενα ουτε το αυτοκινητο σου, τα γραφομενα ηταν γενικα για τους πετρελαιοκινητηρες
ειναι ανοητοι καποιοι κατασκευαστες που δεν επενδυσαν στο πετρελαιο αλλα στραφηκαν στην υβριδικη τεχνολογια
ωστοσο γαλλια εχουν προβλημα με την ατμοσφαιρικη ρυπανση απο τα μικροσωματιδια πετρελαιου που εκλυονται στην ατμοσφαιρα παιρνοντας μετρα φορολογιας προς τα εκει στρεφεται και το Λονδινο
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... rance.html
http://www.telegraph.co.uk/news/earth/e ... -warn.html
antonis132

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες