Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Γύρισμα από υγραέριο σε βενζίνη

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Γύρισμα από υγραέριο σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό rover214 » Σάβ 28 Νοέμ, 2015 12:38

Καλημέρα σε όλους. Μετά από 3 χρόνια και 45.000χλμ με υγραέριο ήρθε και η δική μου ώρα για το πρώτο πρόβλημα.
Την Πέμπτη επισκέφτηκα τον εγκαταστάτη μου για αλλαγή των φίλτρων του υγραερίου (τα αλλάζω κάθε 15.000χλμ) και για το χαρτί του ΚΤΕΟ μιας και πρέπει να περάσω τη Δευτέρα.Αλλάχτηκαν και τα δύο φίλτρα και έγινε με το πρόγραμμα μηδενισμός στα χρονόμετρα του υγραερίου που λέει πόσες ώρες έχει δουλέψει το σύστημα.Έκτοτε έχω το εξής πρόβλημα αλλά δε βρήκα χρόνο να ξαναπάω στο μάστορα.Όταν πατήσω απότομα το γκάζι (σε προσπέραση, για να ανέβω μια ανηφόρα κλπ) με πετάει στη βενζίνη.Τα λαμπάκια της στάθμης υγραερίου σβήνουν, ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι της βενζίνης, και το πράσινο λαμπάκι του υγραερίου αναβοσβήνει κάνοντας ταυτόχρονα και τον ήχο.Πατάω το κουμπί, σταματάει ο ήχος και το αμάξι δουλεύει στη βενζίνη και όταν ξαναπατάω να γυρίσει στο υγραέριο κάνει πάλι το ίδιο.Αν σβήσω το αυτοκίνητο και ξαναβάλω μπρος τότε κανονικά γυρνάει πάλι στο υγραέριο και προχωράω, αλλά σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού πάλι τα ίδια.
Από τα συμπτώματα και χωρίς να είμαι ειδικός φαντάζομαι κάποιο θέμα πίεσης, αλλά δε μπορώ να καταλάβω το γιατί μιας και το μόνο που έγινε ήταν η αλλαγή των φίλτρων.Εδώ να ξανατονίσω ότι ουδέποτε είχα το παραμικρό πρόβλημα πριν και αυτή ήταν η τρίτη φορά που αλλάζω τα φίλτρα.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Re: Γύρισμα από υγραέριο σε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 28 Νοέμ, 2015 13:04

Αν δεν εκαναν μακακια με τα φιλτρα ειναι Πνεύμονας......δεν μπορει να ανεβασει την απαιτουμενη πιεσηστα απότομα γκαζια - επιταχυνση μου έκανε το ίδιο και τον αλλαξα στα 90.000 με υγραέριο. Κόστος γύρω στα 80 € σε κιτ zavoli
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό rover214 » Σάβ 28 Νοέμ, 2015 17:21

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Εν τω μεταξύ παρατήρησα και το εξής παράδοξο πριν λίγο που ήμουν έξω με το αυτοκίνητο.Το "σφάλμα" αυτό το κάνει και όταν είναι στη βενζίνη.Δηλαδή το γυρίζω βενζίνη,πατάω λίγο δυνατά το γκάζι για να επιταχύνω απότομα και όταν πάω να το γυρίσω πάλι στο υγραέριο,δε γυρίζει και κάνει πάλι τα ίδια.Με λίγα λόγια όταν του δώσω πολύ φορτίο,ανεξαρτήτως καυσίμου,μετά δε γυρίζει στο υγραέριο,εκτός αν σβήσω και ξαναβάλω μπρος.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 28 Νοέμ, 2015 17:31

Ελεγχο πιεσης απο τον εγκαταστατη, ειναι πολυ νωρις για προβλημα στον πνευμονα. Επισης ελεγχο στη πολυβαλβιδα πισω στη μπουκαλα μπορει να εχει θεμα και να μη στελνει επαρκες υγραεριο.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό chegas » Δευτ 21 Δεκ, 2015 21:22

chegas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό ppapadim1 » Σάβ 16 Ιαν, 2016 11:57

Παιδιά Καλημέρα , θα ήθελα κ εγώ λίγο τα φώτα σας ! Έχω Hyundai Tucson και με kit zavoli χωρίς λαδιέρα, έχω κάνει 45000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα !! Από σήμερα το πρωί μου κάνει το εξής , ενώ πατάω το κουμπί να γυρίσει στο αέριο δεν γυρνά με τίποτα σαν να μην το πατάω καθόλου !!! Η αλήθεια είναι ότι πάντα έκανα αλλαγή στα φίλτρα κάθε 15000 χλμ κ λιγότερο , τώρα επειδή είμαι για λίγο καιρό Αθήνα κ ο εγκατάστασης μου που εμπιστεύομαι είναι Κομοτηνή το αφίσα μέχρι να ανέβω κ εχω κάνει 21000 με το ίδιο φίλτρο , τι παίζει ? Μήπως συμπλήρωσε τις ώρες και γι αυτό δεν γυρνάει ? Τι λέτε?
ppapadim1

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 16 Ιαν, 2016 13:07

Αν μενει ανοιχτο το λαμπακι με σβηστο το αυτοκινητο, μπηκε σε safe mode λογω ασταθειας ρευματος τμαλλον. Μου το εκανε περσυ. Θελει reset…… .επαναλαμβανω αν μενει ανοιχτο το λαμπακι βενζινης μονιμα
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 16 Ιαν, 2016 16:11

Υποστηριζουν αρκετοι καλοι μαστοροι ζαβολι στην αθηνα, πηγαινε δες το.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό ppapadim1 » Σάβ 16 Ιαν, 2016 17:50

Το λαμπάκι της βενζίνης είναι μόνιμα αναμμένο.....οπότε μπήκε σε safe mode .... Ελπίζω να μην είναι ο εγκέφαλος πάντως !!!!!! Ξέρει κανένας τιμές άλλαξε κανείς ???
ppapadim1

Δημοσιευσεις: 9

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες