Καλημέρα σε όλους. Μετά από 3 χρόνια και 45.000χλμ με υγραέριο ήρθε και η δική μου ώρα για το πρώτο πρόβλημα.
Την Πέμπτη επισκέφτηκα τον εγκαταστάτη μου για αλλαγή των φίλτρων του υγραερίου (τα αλλάζω κάθε 15.000χλμ) και για το χαρτί του ΚΤΕΟ μιας και πρέπει να περάσω τη Δευτέρα.Αλλάχτηκαν και τα δύο φίλτρα και έγινε με το πρόγραμμα μηδενισμός στα χρονόμετρα του υγραερίου που λέει πόσες ώρες έχει δουλέψει το σύστημα.Έκτοτε έχω το εξής πρόβλημα αλλά δε βρήκα χρόνο να ξαναπάω στο μάστορα.Όταν πατήσω απότομα το γκάζι (σε προσπέραση, για να ανέβω μια ανηφόρα κλπ) με πετάει στη βενζίνη.Τα λαμπάκια της στάθμης υγραερίου σβήνουν, ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι της βενζίνης, και το πράσινο λαμπάκι του υγραερίου αναβοσβήνει κάνοντας ταυτόχρονα και τον ήχο.Πατάω το κουμπί, σταματάει ο ήχος και το αμάξι δουλεύει στη βενζίνη και όταν ξαναπατάω να γυρίσει στο υγραέριο κάνει πάλι το ίδιο.Αν σβήσω το αυτοκίνητο και ξαναβάλω μπρος τότε κανονικά γυρνάει πάλι στο υγραέριο και προχωράω, αλλά σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού πάλι τα ίδια.
Από τα συμπτώματα και χωρίς να είμαι ειδικός φαντάζομαι κάποιο θέμα πίεσης, αλλά δε μπορώ να καταλάβω το γιατί μιας και το μόνο που έγινε ήταν η αλλαγή των φίλτρων.Εδώ να ξανατονίσω ότι ουδέποτε είχα το παραμικρό πρόβλημα πριν και αυτή ήταν η τρίτη φορά που αλλάζω τα φίλτρα.