Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σύστημα Bardolini?

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Σύστημα Bardolini?

Δημοσίευσηαπό niksta » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 01:08

Μου είπαν για ένα σύστημα ονόματι Bardolini ή κάτι τέτοιο τελος πάντων.
Το γνωρίζει κανείς? Γνώμες?
Το αυτοκίνητό μου είναι Honda Civic 1996 1.6 χωρίς μεταβλητό χρονισμό.
Κιτ λίπανσης είναι απαραίτητο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο?
Μια απάντηση σε σύντομο διάστημα και ειδικά για το σύστημα θα με βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ
niksta

Δημοσιευσεις: 45

Re: Σύστημα Bardolini?

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 11:05

niksta έγραψε:Μου είπαν για ένα σύστημα ονόματι Bardolini ή κάτι τέτοιο τελος πάντων.
Το γνωρίζει κανείς? Γνώμες?
Το αυτοκίνητό μου είναι Honda Civic 1996 1.6 χωρίς μεταβλητό χρονισμό.
Κιτ λίπανσης είναι απαραίτητο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο?
Μια απάντηση σε σύντομο διάστημα και ειδικά για το σύστημα θα με βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ

Σε αναζητηση στο google αν και βρίσκω το κιτ, δεν μπορω να βρω την κεντικη εταιρια... Ασε που δεν την εχω ξαναακουσει...
Υπαρχουν πολλα γνωστα κιτ που μπορεις να εμπιστευθεις, μην σπας το κεφαλι σου :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό niksta » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 12:37

Το θέμα είναι ότι έχω ακούσει καλά λόγια για αυτόν που το βάζει από πελάτες του αλλά και από άλλους δύο γνωστούς που ασχολούνται είτε σαν μηχανικοί είτε σαν εγκαταστάτες και επιπλέον σου δίνει ο ίδιος τα χαρτιά για το κτεο.
Ακόμη για να τρυπήσει την εισαγωγή την βγάζει σε κάθε περίπτωση, όπως που είπε και όπως είδα σε ένα Astra 10ετίας που είχε εκεί.

Ψάχνοντας τελικά βρήκα τις παρακάτω διευθύνσεις:
http://bsm-bg.com/#/en/Products/id=0
και
http://www.autogas-sipecar.com/el/products/gas-injection-systems/item/1-bardolini

Αυτό που δεν κατάλαβα τελικά είναι αν είναι ιταλικό ή βουλγάρικο.
niksta

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 12:57

Αν εχεις ακουσει οτι ο εγκαταστατης ειναι καλος στη δουλεια του(οντως να ειναι ετσι) αυτο ειναι το ιδανικοτερο. Πρεπει να δεις ομως, να μην ειναι ο μονος αντιπροσωπος της εταιριας γιατι αν κλεισει την...πατησες....
Το να σου δινει τα χαρτια δεν ειναι απλα αλλο 1 συν του εγκαταστατη αλλα ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του. Το ιδιο και το να βγαζει την εισαγωγη...

Απ'οτι φαινεται ειναι Βουλγαρικο αλλα κατα πασα πιθανοτητα εχουν παρει υλικα και softwear απο Ιταλια...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό anikologr » Δευτ 04 Ιούλ, 2011 13:05

niksta έγραψε:Το θέμα είναι ότι έχω ακούσει καλά λόγια για αυτόν που το βάζει από πελάτες του αλλά και από άλλους δύο γνωστούς που ασχολούνται είτε σαν μηχανικοί είτε σαν εγκαταστάτες και επιπλέον σου δίνει ο ίδιος τα χαρτιά για το κτεο.
Ακόμη για να τρυπήσει την εισαγωγή την βγάζει σε κάθε περίπτωση, όπως που είπε και όπως είδα σε ένα Astra 10ετίας που είχε εκεί.

Ψάχνοντας τελικά βρήκα τις παρακάτω διευθύνσεις:
http://bsm-bg.com/#/en/Products/id=0
και
http://www.autogas-sipecar.com/el/products/gas-injection-systems/item/1-bardolini

Αυτό που δεν κατάλαβα τελικά είναι αν είναι ιταλικό ή βουλγάρικο.

Αν ο εγκαταστάτης είναι καλός και η τιμή προσιτή να προχωρήσεις άφοβα. Μια χαρά σύστημα είναι...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό nicholaska » Τρί 05 Ιούλ, 2011 11:54

paidia kalimera.
to autokinito mou einai mercedes E 200 1800cc copressor kai tou exw balei BARDOLINI edw kai exi mines.
to autokinito douleuei teleia kai me apisteuti oikonomia.
den me parousiase kanena provlima mexri twra
to BARDOLINI einai italiko apla sirnamologeite stin boulgaria exei kai apisteuto programa.
egw to evala stin 8essaloniki
nicholaska

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό niksta » Δευτ 11 Ιούλ, 2011 18:11

nicholaska έγραψε:paidia kalimera.
to autokinito mou einai mercedes E 200 1800cc copressor kai tou exw balei BARDOLINI edw kai exi mines.
to autokinito douleuei teleia kai me apisteuti oikonomia.
den me parousiase kanena provlima mexri twra
to BARDOLINI einai italiko apla sirnamologeite stin boulgaria exei kai apisteuto programa.
egw to evala stin 8essaloniki

Οκ μάλιστα...
Το πρόγραμμα πως ξέρεις ότι είναι απίστευτο? Χρειάστηκε να σου κάνει ρυθμίσεις κάποια στιγμή ο εγκαταστάτης και το είδες?
Ή μήπως έχεις καλώδιο για το συγκεκριμένο σύστημα και το έχεις πειράξει μόνος σου...?
Δώσε λίγες παραπάνω λεπτομέρειες. Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει?
Όταν λες οικονομία τι εννοείς? Πόσο σου έκαιγε βενζίνη και πόσο υγραέριο ανά 100Km?
Είναι ρυθμισμένο να γυρνάει σε βενζίνη μετά από κάποιες στροφές κινητήρα?
Είχες καθόλου αρυθμίες στην αρχή?

ΥΓ.: Αν είναι δυνατόν γράφε με ελληνικά.

EDIT για να μην διπλοποστάρω (15/7/2011):
Μάλλον δεν είναι δυνατόν να γράψει με ελληνικούς χαρακτήρες... Το bardolini πάντως μας το έγραψε με bold και κεφαλαία...
niksta

Δημοσίευσηαπό nicholaska » Παρ 15 Ιούλ, 2011 20:44

ΣΤΙΣ 3000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ.
ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ.ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ?
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...ΜΠΗΚΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΚ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΗΓΑ ΜΟΝΟ.
ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΕΡΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
nicholaska

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 15 Ιούλ, 2011 22:48

nicholaska έγραψε:ΣΤΙΣ 3000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ.

Σε χρέωσε για την αλλαγή φίλτρων; Ρωτάω γιατί πρώτη φορά ακούω για αλλαγή φίλτρων τόσο σύντομα, συνήθως οι εγκαταστάτες ζητάνε να δούνε το αυτοκίνητο μετά την εγκατάσταση για έναν τυπικό έλεγχο εκτός και αν προκείψει κάποιο πρόβλημα ή λαμπάκι (πιο σύνηθες).
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό niksta » Τρί 02 Αύγ, 2011 19:37

nicholaska έγραψε:ΣΤΙΣ 3000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ.
ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ.ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ?
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...ΜΠΗΚΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΚ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΗΓΑ ΜΟΝΟ.
ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΕΡΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Άργησα λίγο... 8-)

Γιατί σου είπε στα 3000χλμ φίλτρα? Εμένα μου είπε κάθε 25000χλμ. Και σε άλλους που είχα πάει το ίδιο ίσως και πιο αργά.

Όχι μηχανικός δεν είμαι (ηλεκτρονικός είμαι) αλλά μην νομίζει κανείς ότι είναι πολύ μεγάλη επιστήμη. Αρκεί να έχεις κάποιες γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία.
Άλλωστε το σύστημα μπαίνει παράλληλα στο σύστημα της βενζίνης.
Στη Βουλγαρία τα βάζουν μόνοι τους ή τα ρυθμίζουν μόνοι τους (έχω μιλήσει με Βούλγαρο ιδιώτη σε φόρουμ) και πάνε μια χαρά. Το σύστημα αυτό (αλλά και άλλα)στη Βουλγαρία έρχονται στα 400ευρώ. Αλλά εκεί δεν βγάζει ο εγκαταστάτης το μισό μηνιάτικο με μια εγκατάσταση αλλά μεροκάματο βουλγάρικο.
Εγώ βασικά όντας ηλεκτρονικός βρήκα άκρη με το καλώδιο προγραμματισμού και μόλις μου έρθει θα του ρίξω μια ματιά. Και γενικά τα καλώδια προγραμματισμού για όλα τα συστήματα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Το θέμα είναι αν βρίσκεις το λογισμικό του κάθε συστήματος. Βέβαια μην νομίζει κανείς ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί πολύ από την αρχική ρύθμιση (αν αυτή βέβαια είναι σε γενικές γραμμές καλή). Λίγο πρέπει να επεμβαίνει στο χάρτη αν θέλει κάποιος. Άλλες ρυθμίσεις είναι για το πόσους βαθμούς θα αλλάζει σε υγραέριο, αν θες να αλλάζει σε βενζίνη όταν το πας σε ψηλές στροφές, τα λαμπάκια της ένδειξης για τη δεξαμενή κτλ.
Τη βασική δουλειά την κάνει πάλι ο εγκέφαλος της βενζίνης (ο οποίος παίρνει σήματα από λάμδα, αισθητήρα πεντάλ γκαζιού, MAP κτλ κτλ). Το βασικό που κάνει ο εγκέφαλος του υγραερίου, τουλάχιστον στα περισσότερα απλά συστήματα 4ης γενιάς, είναι να παίρνει τους χρόνους ανοίγματος των μπεκ βενζίνης από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και ρυθμίζει κατάλληλα τους χρόνους των μπεκ υγραερίου.
niksta

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες