nicholaska έγραψε:ΣΤΙΣ 3000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ.
ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ.ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ?
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...ΜΠΗΚΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ.
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΚ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΗΓΑ ΜΟΝΟ.
ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΕΡΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Άργησα λίγο...
Γιατί σου είπε στα 3000χλμ φίλτρα? Εμένα μου είπε κάθε 25000χλμ. Και σε άλλους που είχα πάει το ίδιο ίσως και πιο αργά.
Όχι μηχανικός δεν είμαι (ηλεκτρονικός είμαι) αλλά μην νομίζει κανείς ότι είναι πολύ μεγάλη επιστήμη. Αρκεί να έχεις κάποιες γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία.
Άλλωστε το σύστημα μπαίνει παράλληλα στο σύστημα της βενζίνης.
Στη Βουλγαρία τα βάζουν μόνοι τους ή τα ρυθμίζουν μόνοι τους (έχω μιλήσει με Βούλγαρο ιδιώτη σε φόρουμ) και πάνε μια χαρά. Το σύστημα αυτό (αλλά και άλλα)στη Βουλγαρία έρχονται στα 400ευρώ. Αλλά εκεί δεν βγάζει ο εγκαταστάτης το μισό μηνιάτικο με μια εγκατάσταση αλλά μεροκάματο βουλγάρικο.
Εγώ βασικά όντας ηλεκτρονικός βρήκα άκρη με το καλώδιο προγραμματισμού και μόλις μου έρθει θα του ρίξω μια ματιά. Και γενικά τα καλώδια προγραμματισμού για όλα τα συστήματα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Το θέμα είναι αν βρίσκεις το λογισμικό του κάθε συστήματος. Βέβαια μην νομίζει κανείς ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί πολύ από την αρχική ρύθμιση (αν αυτή βέβαια είναι σε γενικές γραμμές καλή). Λίγο πρέπει να επεμβαίνει στο χάρτη αν θέλει κάποιος. Άλλες ρυθμίσεις είναι για το πόσους βαθμούς θα αλλάζει σε υγραέριο, αν θες να αλλάζει σε βενζίνη όταν το πας σε ψηλές στροφές, τα λαμπάκια της ένδειξης για τη δεξαμενή κτλ.
Τη βασική δουλειά την κάνει πάλι ο εγκέφαλος της βενζίνης (ο οποίος παίρνει σήματα από λάμδα, αισθητήρα πεντάλ γκαζιού, MAP κτλ κτλ). Το βασικό που κάνει ο εγκέφαλος του υγραερίου, τουλάχιστον στα περισσότερα απλά συστήματα 4ης γενιάς, είναι να παίρνει τους χρόνους ανοίγματος των μπεκ βενζίνης από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και ρυθμίζει κατάλληλα τους χρόνους των μπεκ υγραερίου.