Καλησπερα σε ολους
Σε ενα μεταχειρισμενο saab 93 2005 με 2000 κυβικα 150 ίππους, πηρα προίκα ενα κιτ zavoli alisei n
Τα μπεκ που φοραει ειναι zavoli 100 pan/n
πνευμονα αλλαξα χτες, φορουσε zeta /s και εβαλα τον ιδιο.
Επειδη τωρα τελευταια αρχισα να το ψαχνω (με πετουσε απο το αεριο στην βενζινη με την παραμικρή απότομη ζήτηση) αλλαξα τον πνευμονα και αυτο το θεμα φυσικα
εξαφανιστηκε.
Το ψάξιμο ομως μου εβγαλε τα εξης συμπερασματα.
1. Τα μπεκ αυτα ( 100 pan/n) ειναι μικρα γι αυτην την μηχανη (διαβασα το manual για το alisei της Zavoli). Κανονικα θα επρεπε να ειχαν βαλει pan/s
2. Ενω στην βενζινη τα trims μου ειναι μια χαρα (3-5% long ) και short παιζει σε διαφορες νορμαλ τιμες, οταν γυρισω στο αεριο μεσα σε 4-5 λεπτα εκτοξευονται σε +25 long και +-2 short
Συνεπεια (Που δεν ξερω αν σχετιζεται ) ειναι οτι μια στο τοσο, εχω P0171 check engine (bank 1 too lean)
Το αυτοκινητο δουλευει μια χαρα γενικα εκτος απο το ρελαντι που ειναι λιγο πιο "αγριο" απο οτι με την βενζινη. (αυτο υποψιαζομαι απο οτι διαβασα οτι εχει σχεση με το οτι τα μπεκ ειναι αργα και δεν μπορουν να δωσουν αρκετα στο ρελαντι)
Υποψιν οτι το συστημα ειναι πανω 10 χρονια (2 σε μενα) και εχει κανει 140.000 χλμ . Δεξαμενη αλλαξα τον Σεπτέμβριο (10 χρονια)
Υποψιαζομαι προβλημα στον AEB025 (map αεριου) γιατι αν ηταν κατι αλλο θα ειχα χαλια trims και στην βενζινη. Επισης εχω κοιταξει επανειλλημενα για μικροδιαρροες στο συστημα κενου.
Καμμια ιδεα για το τι πρεπει να δω μετα;
Ευχαριστω εκ των προτερων.