Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απόψεις για ZAVOLI που πηρα "προικα" με μεταχειρισμενο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Απόψεις για ZAVOLI που πηρα "προικα" με μεταχειρισμενο

Δημοσίευσηαπό thman » Δευτ 01 Νοέμ, 2021 16:46

Καλησπερα σε ολους

Σε ενα μεταχειρισμενο saab 93 2005 με 2000 κυβικα 150 ίππους, πηρα προίκα ενα κιτ zavoli alisei n
Τα μπεκ που φοραει ειναι zavoli 100 pan/n
πνευμονα αλλαξα χτες, φορουσε zeta /s και εβαλα τον ιδιο.

Επειδη τωρα τελευταια αρχισα να το ψαχνω (με πετουσε απο το αεριο στην βενζινη με την παραμικρή απότομη ζήτηση) αλλαξα τον πνευμονα και αυτο το θεμα φυσικα
εξαφανιστηκε.
Το ψάξιμο ομως μου εβγαλε τα εξης συμπερασματα.
1. Τα μπεκ αυτα ( 100 pan/n) ειναι μικρα γι αυτην την μηχανη (διαβασα το manual για το alisei της Zavoli). Κανονικα θα επρεπε να ειχαν βαλει pan/s
2. Ενω στην βενζινη τα trims μου ειναι μια χαρα (3-5% long ) και short παιζει σε διαφορες νορμαλ τιμες, οταν γυρισω στο αεριο μεσα σε 4-5 λεπτα εκτοξευονται σε +25 long και +-2 short

Συνεπεια (Που δεν ξερω αν σχετιζεται ) ειναι οτι μια στο τοσο, εχω P0171 check engine (bank 1 too lean)
Το αυτοκινητο δουλευει μια χαρα γενικα εκτος απο το ρελαντι που ειναι λιγο πιο "αγριο" απο οτι με την βενζινη. (αυτο υποψιαζομαι απο οτι διαβασα οτι εχει σχεση με το οτι τα μπεκ ειναι αργα και δεν μπορουν να δωσουν αρκετα στο ρελαντι)
Υποψιν οτι το συστημα ειναι πανω 10 χρονια (2 σε μενα) και εχει κανει 140.000 χλμ . Δεξαμενη αλλαξα τον Σεπτέμβριο (10 χρονια)

Υποψιαζομαι προβλημα στον AEB025 (map αεριου) γιατι αν ηταν κατι αλλο θα ειχα χαλια trims και στην βενζινη. Επισης εχω κοιταξει επανειλλημενα για μικροδιαρροες στο συστημα κενου.

Καμμια ιδεα για το τι πρεπει να δω μετα;
Ευχαριστω εκ των προτερων.
thman

Δημοσιευσεις: 3

Re: Απόψεις για ZAVOLI που πηρα "προικα" με μεταχειρισμενο

Δημοσίευσηαπό meletis » Δευτ 01 Νοέμ, 2021 19:48

thman έγραψε:Καλησπερα σε ολους

Σε ενα μεταχειρισμενο saab 93 2005 με 2000 κυβικα 150 ίππους, πηρα προίκα ενα κιτ zavoli alisei n
Τα μπεκ που φοραει ειναι zavoli 100 pan/n
πνευμονα αλλαξα χτες, φορουσε zeta /s και εβαλα τον ιδιο.

Επειδη τωρα τελευταια αρχισα να το ψαχνω (με πετουσε απο το αεριο στην βενζινη με την παραμικρή απότομη ζήτηση) αλλαξα τον πνευμονα και αυτο το θεμα φυσικα
εξαφανιστηκε.
Το ψάξιμο ομως μου εβγαλε τα εξης συμπερασματα.
1. Τα μπεκ αυτα ( 100 pan/n) ειναι μικρα γι αυτην την μηχανη (διαβασα το manual για το alisei της Zavoli). Κανονικα θα επρεπε να ειχαν βαλει pan/s
2. Ενω στην βενζινη τα trims μου ειναι μια χαρα (3-5% long ) και short παιζει σε διαφορες νορμαλ τιμες, οταν γυρισω στο αεριο μεσα σε 4-5 λεπτα εκτοξευονται σε +25 long και +-2 short

Συνεπεια (Που δεν ξερω αν σχετιζεται ) ειναι οτι μια στο τοσο, εχω P0171 check engine (bank 1 too lean)
Το αυτοκινητο δουλευει μια χαρα γενικα εκτος απο το ρελαντι που ειναι λιγο πιο "αγριο" απο οτι με την βενζινη. (αυτο υποψιαζομαι απο οτι διαβασα οτι εχει σχεση με το οτι τα μπεκ ειναι αργα και δεν μπορουν να δωσουν αρκετα στο ρελαντι)
Υποψιν οτι το συστημα ειναι πανω 10 χρονια (2 σε μενα) και εχει κανει 140.000 χλμ . Δεξαμενη αλλαξα τον Σεπτέμβριο (10 χρονια)

Υποψιαζομαι προβλημα στον AEB025 (map αεριου) γιατι αν ηταν κατι αλλο θα ειχα χαλια trims και στην βενζινη. Επισης εχω κοιταξει επανειλλημενα για μικροδιαρροες στο συστημα κενου.

Καμμια ιδεα για το τι πρεπει να δω μετα;
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Αφού άλλαξες δεξαμενή , καλό θα ήταν να άλλαζες και όλο το εμπρός σύστημα.
Όσο να είναι έχει κάνει το κύκλο τόσο τα μπεκ υγραερίου , όσο και ο Map .
Εάν είναι σίγουρα τα μπεκ όπως γράφεις μικρά , δες εάν έχει προφίλ ο εγκέφαλος του να βάλεις τύπου βενζίνης ( έχουν γραμμικο ψεκασμό) τα κατάλληλα για τη ιπποδύναμη.
Επίσης έχεις μάθει τι βαλβίδες έχει ο κινητήρας του ;

Στάλθηκε από το M2010J19SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό thman » Δευτ 01 Νοέμ, 2021 22:45

τι βαλβιδες εχει ο κινητηρας του saab?> Τι εννοεις; αριθμο; δεν καταλαβα ακριβως την ερωτηση
thman

Δημοσίευσηαπό meletis » Δευτ 01 Νοέμ, 2021 22:48

thman έγραψε:τι βαλβιδες εχει ο κινητηρας του saab?> Τι εννοεις; αριθμο; δεν καταλαβα ακριβως την ερωτηση
Αναφέρομαι στο κωδικό κινητήρα.
Εάν έχεις μηχανικές βαλβίδες καλό είναι να γίνεται έλεγχος των διακενων τους .
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ , υπαρχουν παρόμοια θέματα που έχει συζητηθεί .

Στάλθηκε από το M2010J19SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
meletis

Δημοσίευσηαπό thman » Τρί 02 Νοέμ, 2021 17:00

ειναι ο B207E

απο οτι διαβασα εχει υδραυλικα αυτορυθμιζομενα ωστηρια. Πρέπει να κάνω κάτι;
thman

Δημοσίευσηαπό meletis » Πέμ 04 Νοέμ, 2021 01:01

thman έγραψε:ειναι ο B207E

απο οτι διαβασα εχει υδραυλικα αυτορυθμιζομενα ωστηρια. Πρέπει να κάνω κάτι;

Όντως υδραυλικά ωστήρια δίνει οτι έχει ο συγκεκριμένος .Δέ ασχοελίσαι με έλεγχο διάκενων τότε .
Καλό θα ήταν να βάλεις να ψεκάζει και ποσοστό βενζίνης , ώστε να μην μελώνει η βενζίνη απο πολυκαιρία και σου προκαλέσει θέματα στην τροφοδοσία.
Για τα υπόλοιπα κοίτάζεις τα μπέκ του υγραερίου αφου γράφεις οτι είναι μικρά , τα υπολογίζουν βάσει τής ισχύς ( hp) .
Ίσως σε σεμφέρει να αλλάξεις όλο το εμπρός σύστημα δηλαδή εγκέφαλο- μπέκ - μαπ , μειωτήρα είπες οτι έβαλες πρόσφατα καινούργιο,κάνε μια έρευνα.
meletis

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 37 επισκέπτες