Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Σάβ 20 Αύγ, 2011 16:39

micrologic PREMIUM 164 Active System Agent LPG (gas)
micrologic PREMIUM 173 System Ingredient Petrol

Αυτοί λένε κάθε 10.000 km εγώ κάθε 6-7.000 km , καλύτερα πρόληψη παρά θεραπεία , 50.00 δεν είναι κάτι απαγορευτικό ,και όταν εμπιστεύεστε το προϊών τότε δεν το σκέπτεσαι ,μεχρι να τα βρω εδώ τα έφερνα από Γερμανία και πιστέψτε κάνουν δουλειά . :mrgreen:
ΧΡΗΣΤΟΣ
Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα.
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό runner » Σάβ 20 Αύγ, 2011 19:00

PAVL2 έγραψε:
runner έγραψε:
PAVL2 έγραψε:Εγώ και στα δυο αυτοκίνητα κάθε 5-6000 km χημικά πρόσθετα και στο LPG και στην βενζίνη και κάθε 5 γεμίσματα αεριού ένα βενζίνης μέχρι σήμερα και περίπου 15.000 στο ένα αυτοκίνητο κανένα πρόβλημα .

Πως μπαίνει πρόσθετο στο υγραέριο και ποιο?

Είναι σε φιάλη αλουμινίου με ανταπτορα όμοιο με αυτό τις παροχής αερίου και από την άλλη πλευρά τοποθετείτε ειδικός σύνδεσμος που με την βοήθεια αεραντλίας 6Bar και με την προϋπόθεση ότι έχεις κάτω από τα 3/4 αέριο στην δεξαμενη περνά το χημικό στην δεξαμενη αερίου και μόνο το χημικό .

Θα σε ενημερώσω για το ποιο .

:thumbup: :thumbup:
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Σάβ 20 Αύγ, 2011 19:18

christoi έγραψε:Σχεδόν σε όλα τα συστήματα, στις υψηλές στροφές, δηλαδή εκεί που το πατάμε το γκαζάκι μας, ψεκάζει και βενζίνη. Άρα έχεις έναν κινητήρα, ο οποίος αρχίζει και λειτουργεί σύμφωνα με τις κατασκευαστικές του προδιαγραφές, δηλαδή την βενζίνη.

Αυτο δεν ισχύει. Γιατι γενικέυεις ?
Στην Icom ούτε στα συστήματα 4ης ούτε σε αυτα της 5ης γενιάς ψεκάζει βενζίνη. Αλίμονο κ αν ψέκαζε με τόσα λεφτά που κάνουν. Και στα 220 εμένα πάλι με γκαζάκι το πάω. Και το έχω 200αρίσει αρκετές φορές, αν και τα περισσότερα ταξίδια μου παίζω απο 145 - 180. Και του έχω κάνει 30.000χλμ απροβλημάτιστα.
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 20 Αύγ, 2011 20:23

PAVL2 έγραψε:και πιστέψτε κάνουν δουλειά . :mrgreen:

Από που το καταλαβαίνεις αυτο; :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 20 Αύγ, 2011 22:00

MeddlingMageGR έγραψε:Αυτο δεν ισχύει... έχω κάνει 30.000χλμ απροβλημάτιστα.

Ναι, είναι αλήθεια. Αλλά υπάρχουν και συστήματα που ψεκάζουν σε όλο το φάσμα των στροφών. Αλλά αναφερόμουν στον μέσο όρο των κιτ υγραερίου. Όπως και να 'χει, είναι θέμα ρύθμισης. Βέβαια, δεν γνωρίζω αν υπάρχει διαφορά από κιτ σε κιτ για το αν αποδίδει καλύτερα κάποιο χωρίς να ψεκάζει βενζίνη (ή αν το εκάστοτε μοτέρ δεν χρειάζεται βενζίνη).

Υ.Γ. Πως είναι εφικτή η εκκίνηση ανάγκης με το υγραέριο, χωρίς βενζίνη; Ας αναφέρει ο καθένας για το δικό του κιτ, αν δεν είναι για όλα ο ίδιος.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Σάβ 20 Αύγ, 2011 22:14

Το δικό μου (Yaris Verso 1.3 με Ultra Gas) το δουλεύω συνέχεια υγραέριο (γιαυτό δεν το βάλαμε άλλωστε;) πλην των αυτοματισμών στην έναρξη. Σε όσες στροφές και φορτίο να λειτουργεί ο κινητήρας δεν έχω παρατηρήσει να βάζει παράλληλα και βενζίνη. Απόδειξη ότι μετά από 3.000 χιλ με υγραέριο (και με αρχικό γέμισμα και με βενζίνη) στο δείκτη βενζίνης έχει σβήσει μόνον η μία από τις οκτώ μπάρες που σημαίνει παράλληλη συνολική κατανάλωση άντε 5 λίτρα βενζίνη, ή 0,17 lt/100km, δηλαδή πρακτικά τίποτα δεν καίει από βενζίνη.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 20 Αύγ, 2011 22:58

christoi έγραψε:Υ.Γ. Πως είναι εφικτή η εκκίνηση ανάγκης με το υγραέριο, χωρίς βενζίνη; Ας αναφέρει ο καθένας για το δικό του κιτ, αν δεν είναι για όλα ο ίδιος.

Στο δικό μου σύστημα, Πολωνικής προέλευσης, μπορείς να πατήσεις τον διακόπτη που γυρνάει από υγραέριο σε βενζίνη και το αντίστροφο και ενώ είναι πατημένος, βάζεις μπρος.
Έτσι, παίρνει μπρος με υγραέριο.
Σε επόμενες εκκινήσεις, αν δεν αλλάξεις χειροκίνητα πάλι την εκκίνηση, συνεχίζει(δεν ξέρω για πόσες φορές) να παίρνει με υγραέριο.
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Κυρ 21 Αύγ, 2011 15:28

gakost έγραψε:
PAVL2 έγραψε:και πιστέψτε κάνουν δουλειά . :mrgreen:

Από που το καταλαβαίνεις αυτο; :?:

Fiat uno 452.262 km [με βενζίνη το δεύτερο αυτοκίνητο μου τώρα πήγε για ανακύκλωση ] από την πρώτη μέρα με μηδέν χιλιόμετρα όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα μου χρησιμοποιώ αυτού του είδους βελτιωτικά [μόνο όταν πρώτα δω και ψάξω τις προδιαγραφές του κάθε βελτιωτικού έχω ένα φίλο που είναι χημικός μηχανικός στα ΕΛΔΑ και γνωρίζει αρκετά πράγματα ] όταν μια μέρα δεν είχε δουλειά ο μηχανικός μου και αφού τον έπρηξα ανοίξαμε την κεφαλή και κοντέψαμε να τσακωθούμε ,γιατί επέμενε ότι το είχαμε ξανά ανοίξει βλέποντας την κατάσταση κυλίνδρων βαλβίδων εδρών και το πόσο καθαρό ήταν το άνω τμήμα των βαλβίδων ,αλλά εγώ κρατάω αρχείο με ημερομηνία είδος εργασίας ανταλλακτικά χιλιόμετρα σε Excel , κάθε 12 μήνες γίνετε καθαρισμός τμήματος λίπανσης και μπεκ , κάθε δυο χρόνια υδραυλικά υγρά φρένων και ψυκτικό κύκλωμα ,ακόμα και τώρα με το LPG κρατάω αρχείο χιλιομέτρων τιμή μονάδος και ποσότητα χημικά πρόσθετα τίποτε δεν αφήνετε στη τύχη, είναι η αρρώστια το μεράκι πες το όπως θέλεις .
ΧΡΗΣΤΟΣ
Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα.
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό villasg » Δευτ 22 Αύγ, 2011 23:00

PAVL2 έγραψε:
runner έγραψε:
PAVL2 έγραψε:Εγώ και στα δυο αυτοκίνητα κάθε 5-6000 km χημικά πρόσθετα και στο LPG και στην βενζίνη και κάθε 5 γεμίσματα αεριού ένα βενζίνης μέχρι σήμερα και περίπου 15.000 στο ένα αυτοκίνητο κανένα πρόβλημα .

Πως μπαίνει πρόσθετο στο υγραέριο και ποιο?

Είναι σε φιάλη αλουμινίου με ανταπτορα όμοιο με αυτό τις παροχής αερίου και από την άλλη πλευρά τοποθετείτε ειδικός σύνδεσμος που με την βοήθεια αεραντλίας 6Bar και με την προϋπόθεση ότι έχεις κάτω από τα 3/4 αέριο στην δεξαμενη περνά το χημικό στην δεξαμενη αερίου και μόνο το χημικό .

Θα σε ενημερώσω για το ποιο .

Εγω για να μην αγοραζω προσθετα αξαρτηματα - ανταπτορες πηρα τηλ στην αντιπροσοπεια του προιοντος και ζητησα καποιον στην περιοχη μου για να μου βαλει το micrologic PREMIUM 164 Active System Agent LPG.
Εγω εκει που με εστειλε ο αντιπροσωπος ( ειναι θεσσαλονικη η εταιρια ) στην περιοχη μου ( τσοπελογιαννης στην μεταμορφωση ) ο τεχνικος απαιτησε να εχει καει ολο το αεριο και να παω ΜΕ ΑΔΕΙΑ δεξαμενη για να γινει η εισαγωγη του προσθετου οπως και εκανα .
Ξερει κανεις αραγε αν αυτο ειναι σωστο ?
και 2ον μου ειπε να μην πεφτει η δεξαμενη τωρα που το βαλαμε κατω απο το μισο με 1/4 της χωρητικότητας της ....
Εαν μπορει καποιος να ενημερωσει ?
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Δευτ 22 Αύγ, 2011 23:30

Παιδιά, όλα αυτά τα "πρόσθετα" ή "βελτιωτικά" είναι στο 99% των περιπτώσεων μαρκετίστικα κόλπα για να κονομάνε κάποιοι "έξυπνοι" εύκολα χρήματα από καλόπιστους (για να μην πω ευκολόπιστους) καταναλωτές. Δείτε το κάτι σαν τα τσάγια που αδυνατίζουν, το όζον που αποτοξινώνει, τα συμπληρώματα διατροφής που σε κάνουν σουπερμαν, και ένα σωρό άλλα πράσινα άλογα...

Οι σύγχρονοι κινητήρες και πιστεύω και με χρήση LPG (που εξόσων λένε ως καύσιμο έχει και λιγότερη φθορά στον κινητήρα) ΔΕΝ θέλουν πρόσθετα. Αυτά τα πρόσθετα έχουν (αν έχουν) ενδεχόμενη αξία σε ήδη ταλαιπωρημένους και προβληματικούς (από πιθανότατα άλλες αιτίες) κινητήρες. Πιστεύω πως κανένα σύγχρονο (~ μετά το 1995), καλοσυντηριμένο, και με φυσιολογική λειτουργία αμάξι δεν θέλει κανένα πρόσθετο.

Και από την άλλη, αν ισχύουν οι περιορισμοί που ανέφερε ο φίλος ο villasg πιο πάνω (έξοδα για πρόσθετα, φασαρία για την τοποθέτηση, περιορισμοί σε αυτονομία) τότε και ποιος ο λόγος να μπει κανείς στην φασαρία του υγραερίου; άσε το να βουλεύει με βενζίνη να γλυτώσεις και από τα έξοδα και από την σκοτούρα. Μην μασάτε παιδιά...

Προσωπικά οδηγώ από το 1985 (26 χρόνια), έχω αλλάξει 4 αμάξια, όλα με τα σέρβις τους και τα επίσημα προβλεπόμενα, ποτέ δεν έβαλα μια σταγόνα "πρόσθετα" σε κανένα, και κανένα δεν έβγαλε ποτέ κανένα μηχανικό πρόβλημα στον κινητήρα. Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο τυχερός, αυτός είναι και ο κανόνας πιστεύω.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 68 επισκέπτες