από KrazyA » Δευτ 22 Αύγ, 2011 23:30
Παιδιά, όλα αυτά τα "πρόσθετα" ή "βελτιωτικά" είναι στο 99% των περιπτώσεων μαρκετίστικα κόλπα για να κονομάνε κάποιοι "έξυπνοι" εύκολα χρήματα από καλόπιστους (για να μην πω ευκολόπιστους) καταναλωτές. Δείτε το κάτι σαν τα τσάγια που αδυνατίζουν, το όζον που αποτοξινώνει, τα συμπληρώματα διατροφής που σε κάνουν σουπερμαν, και ένα σωρό άλλα πράσινα άλογα...
Οι σύγχρονοι κινητήρες και πιστεύω και με χρήση LPG (που εξόσων λένε ως καύσιμο έχει και λιγότερη φθορά στον κινητήρα) ΔΕΝ θέλουν πρόσθετα. Αυτά τα πρόσθετα έχουν (αν έχουν) ενδεχόμενη αξία σε ήδη ταλαιπωρημένους και προβληματικούς (από πιθανότατα άλλες αιτίες) κινητήρες. Πιστεύω πως κανένα σύγχρονο (~ μετά το 1995), καλοσυντηριμένο, και με φυσιολογική λειτουργία αμάξι δεν θέλει κανένα πρόσθετο.
Και από την άλλη, αν ισχύουν οι περιορισμοί που ανέφερε ο φίλος ο villasg πιο πάνω (έξοδα για πρόσθετα, φασαρία για την τοποθέτηση, περιορισμοί σε αυτονομία) τότε και ποιος ο λόγος να μπει κανείς στην φασαρία του υγραερίου; άσε το να βουλεύει με βενζίνη να γλυτώσεις και από τα έξοδα και από την σκοτούρα. Μην μασάτε παιδιά...
Προσωπικά οδηγώ από το 1985 (26 χρόνια), έχω αλλάξει 4 αμάξια, όλα με τα σέρβις τους και τα επίσημα προβλεπόμενα, ποτέ δεν έβαλα μια σταγόνα "πρόσθετα" σε κανένα, και κανένα δεν έβγαλε ποτέ κανένα μηχανικό πρόβλημα στον κινητήρα. Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο τυχερός, αυτός είναι και ο κανόνας πιστεύω.