Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τι kit σε ford fiesta;

Re: Τι kit σε ford fiesta;

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τρί 23 Αύγ, 2011 21:50

Φίλε dti σου βγάζω το καπέλο :clap:

Νομίζω ότι η πρότασή σου για το νέο Kia Picanto LPG είναι η αντικειμενικά καλύτερη εναλλακτική στις σκέψεις της Σταυρούλας.
Επειδή το είδα και από κοντά είναι κουκλί και ποιοτικά άριστο, και τεχνολογικά πολύ μπροστά από τα περισσότερα τρέχοντα μοντέλα. Αλλά έχει και 12.000 ευρώ :roll:

Παίρνεις καινούργιο αμάξι με 7 χρόνια εγγύηση στα πάντα τα μηχανολογικά και δεν έχεις κανένα ρίσκο από το οποιοδήποτε συνεργείο και ενδεχόμενες ασυμφωνίες για το τι φταίει αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Σταυρούλα εφόσον θες να μπεις στα έξοδα και στα υγραέρια τότε πάρε τουλάχιστον το Picanto LPG να είσαι πραγματικά σίγουρη που βαδίζεις...
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 24 Αύγ, 2011 00:22

tasos1 έγραψε:Καλημέρα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες μηχανολογικές γνώσεις, για να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο έστω και με τοποθέτηση υγραερίου.

Φιλε μου, υπαρχουν ατομα που δεν ξερουν που ειναι ο δεικτης της θερμοκρασιας, που μπαινουν τα λαδια ή ακομα αν το παραφλου παει στο δοχειο...για τους υαλοκαθαριστήρες...(δεν κανω πλακα, αυτα εχουν συμβει...)
Ακομα και αν δεν πας τοσο μακρια, αν δεν ξερεις το αμαξι πως στο καλο καταλήγει να...''τσουλαει''(αυτα κανονικα μαθαίνονται οταν δινεις για τι δίπλωμα)και το ιδιο για το συστημα lpg που θα βαλεις, αν σου συμβει κατι (που μαλλον ειναι θεμα χρονου) πρεπει να ξερεις τι ενεργειες θα κανεις γιατι μπορεις να καταληξεις με καμια σοβαρη ζημια ή στην χειροτερη...μακαρίτης(π.χ να ανεβαινει η θερμοκρασια λογο κακης τοποθετησης πνευμονα, να μην γυρνα απο lpg σε βενζινη και να σβηνει εν κινηση ή να σου φερνει απο τις γρυλιες του air contition υγραεριο !!!...)
Μπορω να γραφω ολο το βραδυ τετοια και άλλα πολλα σεναρια που εχουν συμβει σε πολλους απο εμας τους υγραεριοκινητους. Ειτε απο ασχετους μαστορες, ειτε απο κακης ποιοτητας υλικα, ειτε απο απλη τυχη, σημασια ειναι οτι συμβαινουν και οτι το project ΥΓΡΑΕΡΙΟ στην τελικη δεν ειναι κατι το ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΟ για πολλους. Γιάυτο και η προταση του dti ειναι πολυ σωστη. Αν δε εισαι σιγουρη για το τι ειναι αυτο που θα πας να βαλεις ..αστο.

Φιλικα, Βασιλης
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τετ 24 Αύγ, 2011 08:45

Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και τις συμβουλές σας.

Δυστυχώς δε μπορώ να διαθέσω τόσα χρήματα ειδικά στην περίοδο που διανύουμε και όταν δεν έχω και κάποιον να με στηρίξει οικονομικά.
Το fiesta το αγόρασα από χρήματα αποζημίωσης λόγω απόλυσης από την προηγούμενη δουλειά.
Επίσης μένω μόνη μου Αθήνα συνεπώς όλα τα έξοδα τα επωμίζομαι μόνη μου και δε θέλω το 1/3 του μισθού μου να πηγαίνει στη βενζίνη (αν κάνω περισσότερες βόλτες και κανα ταξιδάκι). Θέλω να ευχαριστηθώ το αυτοκίνητο που αγόρασα που μπορώ να πω έχει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά σε σχέση πχ με auris που είχα πριν.

Βασικα μπορεί τώρα να μη ξέρω μηχανολογικά αλλά θέλω να μάθω και να ασχοληθώ. Α και δεν είμαι καμιά φιλόλογα να μην καταλαβαίνει. Χημικός Μηχανικός τελείωσα. Αν ασχοληθώ θα το κατέχω το θέμα. Και βεβαια ενημέρωση από κάποιον που γνωρίζει καλά το αντικείμενο.

Για τη βενζίνη μέχρι τώρα αλλάζω λάδια κάθε 6000χλμ και φίλτρο. Κοιτάζω να είναι συμπληρωμένο με νερό το ψυγείο.
Τη θερμοκρασία την τσεκάρω. Και το σέρβις κάθε 60,000χλμ. και το ετήσιο. Ε τι άλλο να κάνω?

Για το υγραέριο τι πρέπει να προσέχω;
Είναι επικίνδυνο; Mπορεί να μπει υγραέριο από τους αεραγωγούς;

Και πάλι ευχαριστώ!!!!!!!
stavroulafiesta

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τετ 24 Αύγ, 2011 09:13

Δείτε απαντήσεις από email σε διάφορουν εγκαταστάτες που έχω στείλει:

1.Ηλιούπολη
Στο αυτοκίνητο σας μπορεί να γίνει μετατροπή σε υγραέριο αρκεί βεβαία το όχημα να είναι γενικότερα σε καλή κατάσταση όταν δουλεύει στην βενζίνη.
Ένα βασικό θέμα στο δικό σας αυτοκίνητο είναι η χρησιμοποίηση της λεγόμενης λαδιερας η οποία πρέπει να μπει υποχρεωτικά στο αμάξι σας για να μπορέσει ο κινητήρας να διατηρεί σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Εμείς σαν εταιρία χρησιμοποιούμε μόνο ιταλικά προϊόντα εκτός από της δεξαμενές μας η οποίες είναι από την Τουρκία.
Τα συστήματα και τα κόστη τους είναι τα ακόλουθα.
LANDIRENZO 1100+ΦΠΑ
OMVL 1000+ΦΠΑ
LOVATO 900+ΦΠΑ
ΛΑΔΙΕΡΑ FLASH LUBE 60+ΦΠΑ
Όλα τα συστήματα είναι αέριου ψεκασμού και έχουν δυο χρόνια εγγύηση.
Το κατάστημα μας δίνει 2 χρόνια εγγύηση και στον κινητήρα σας σε περίπτωση που προκληθεί βλάβη και υπεύθυνο είναι το σύστημα του υγραερίου.
Ο χρόνος τοποθέτησης είναι 2 ημέρες και παρέχεται εφόσον το επιθυμείτε αυτοκίνητο εξυπηρέτησης.

2.
Γειά σας,
Τοποθετούμε συστήματα τελευταίας γενιάς, Ιταλικής προελεύσεως της εταιρίας Emmegas, τα οποία είναι κατάλληλα για όλους τους βενζινοκινητήρες και turbo, ανεξαρτήτως ιπποδύναμης.
Ο χρόνος που απαιτείται για το αυτοκίνητο σας είναι περίπου 2 ημέρες και μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα (χρόνος αναμονής 2-3 ημέρες)
Είμαστε νόμιμο συνεργείο υγραερίου με 30ετή πείρα σε τοποθετήσεις.
Σας παρέχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, υπέυθυνες δηλώσεις,κλπ. που προβλέπονται από το νόμο και στη συνέχεια πρέπει να επισκεφθείτε το ΚΤΕΟ (60€-80€) και την Δ/νση Μεταφορών για την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας.
Οσο αφορά το κόστος για το αυτοκίνητο σας είναι 1000€ + ΦΠΑ
Επίση παρέχεται εγγύηση 2 χρόνια (ανταλλκτικά και εργασία).
Παρακαλώ μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρύνηση

3.
Καλη σας ημερα,
Ναι μπορει να γινει μετατροπη.
Η μετατροπη κοστιζει 984€ η 1230€ αναλογως του συστηματος που θα επιλεξετε. Lovato έχει αυτός!!!

4. Και τηλέφωνο που πήρα στον Μπίρμπο Vialle 1400 euro. Αλλά πρέπει να το δουν για να μου πουν σίγουρα.

Τόσοι εγκαταστάτες υπάρχουν που να ξέρω τι είναι ο καθένας!!!!

Η προσφορά που σας έχω αναφέρει
http://www.couponcity.gr/shop/AlfaGas/281

μου φαίνεται καλή!!! Έχει καλές εταιρείες που τοποθετεί!!!
Εδώ άλλοι πάνε Σκόπια, Βουλγαρίες.... για να βάλουν με 500 ευρώ!!!!

Γύρω στα 1200 μπορώ να διαθέσω και όχι να πάρω νέο αυτοκίνητο!!!
Χθες διάβαζα ένα περιοδικό για αυτοκίνητα και οι τιμές είναι ακριβές.
Ειλικρινά είμαι της άποψης όχι πολλά χρήματα στο δρόμο (αν δεν είσαι αρκετά πλούσιος και δεν έχεις πάρκινγκ)!!!!!!
Θα μου πείτε και είναι σωστό ό,τι πληρώσεις παίρνεις
αλλά το fiestaki έχει μόνο 60,000χλμ είναι ατρακάριστο(ελεγμένο) και μία χαρά πάει!!!
Και μου αρέσει εμφανισιακά!!!
Και το προσέχω!!!

Εσείς που έχετε τοποθετήσει υγραέριο ξέρετε περισσότερα από εμένα και θα με συμβουλεύετε ε? Αχ Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας!!!!!!!!
stavroulafiesta

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 24 Αύγ, 2011 10:17

Καταρχήν και εγώ στη θέση σου θα καταμπερδευόμουν. Λοιπον πήρες στην αντιπροσωπεία της ford αν περνάει υγραέριο; αν όχι (επειδή με το συμπαθιο ρε παιδια fiesta 1,4 έχει η κοπέλλα και τις λέτε παπάδες να βάλει)βάλε ένα ιταλικό αερίου ψεκασμού (αν το βάζει και η αντιπροσωπία τόσο το καλύτερο). Κατά τη γνώμη μου (Landi Renzo-BRC-Zavoli-omvl) είναι πολύ καλά για το αμάξι σου και μη βασανίζεσαι περισσότερο. Πάτα στο google τις συγκεκριμένες μάρκες και δες ποιοι βάζουν στην Attik;h. ;)
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τετ 24 Αύγ, 2011 10:53

Οι οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου γράφουν ότι παίρνει lpg!!!
stavroulafiesta

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 24 Αύγ, 2011 11:16

Σταυρούλα καλημέρα, από όσα έγραψες πρόσφατα διαπιστώνουμε (ξανά) ότι έχεις πάρει πολύ ζεστά το θέμα της υγραεριοκίνησης κύρια για λόγους οικονομίας. Επίσης διαπιστώνουμε (ξανά, και αυτό δεν έχει να κάνει με την γενικότερη παιδεία ή προσωπικές ικανότητες) ότι στα θέματα αυτοκινήτου οι γνώσεις σου είναι ελάχιστες (άσχετα από την καλή σου διάθεση να μάθεις) και ότι ακόμα είσαι εξαιρετικό υποψήφιο θύμα για την μαστοράντζα του χώρου. Άνευ παρεξήγησης, καλύτερα να είμαστε ειλικρινείς παρά ευχάριστοι στο συγκεκριμένο θέμα.

Από την δική μου εμπειρία, και με σεβασμό στο γεγονός ότι είσαι νέος άνθρωπος σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και χωρίς βοήθεια από τρίτους, σου λέω υπεύθυνα ότι οικονομικό όφελος δεν πρόκειται να έχεις σε καμιά περίπτωση (είμαι 100% σίγουρος για το προφίλ σου). Τουναντίον υπάρχει όχι αμελητέα πιθανότητα να έχεις μηχανολογικά προβλήματα με το αμάξι σου, και λόγω των γνώσεών σου στο χώρο αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε πρόσθετα έξοδα (κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την τρέχουσα κατάστασή σου) αλλά και σε στεναχώριες (κάτι αξίσου σημαντικό). Καλύτερα να έχεις ένα αμάξι που το χαίρεσαι παρά ένα αμάξι-βάσανο.

Επειδή είμαστε και συνάδελφοι (με την ευρύτερη έννοια) σου είπα την γνώμη μου με διάθεση να σε κατευθύνω εκεί που πραγματικά σε συμφέρει. Από κει και πέρα είναι θέμα και της δικής σου κρίσης να αποφασίσεις.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 24 Αύγ, 2011 12:32

Τώρα λοιπόν μάλλον κατέληξες! Έχουμε και λέμε:

1. Βάλε αερίου
2. Βάλε υγρού
3. πούλα το και πάρε άλλο με lpg
4. Μή βάζεις θα έχεις θέμα.
5. Θα σε πιάσουν Κώτσο.

Άντε και καλή τύχη, γιατί όπως στις πιο πολλές συζητήσεις εδω μέσα (Λαδιέρες, κατανάλωση, υγρού η αερίου, καλύτερο κιτ κλπ) ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.....................θα σου πω (ξανά) τι έκανα εγώ Άσε τo inernet (αφού άκρη δεν θα βγάλεις) και πήγαινε πρώτα στη ford, από εκεί θα συμπεράνεις πολλα. Αν βάζουν αυτοί, βάλε εκεί αλλίως πήγαινε ρωτώντας και στη ford που σου προτείνουν (αν προτείνουν κάποιον).. Εκτός αν άλλαξες γνώμη
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τετ 24 Αύγ, 2011 13:01

Μόλις πήρα τηλέφωνο στη ford και μου είπαν επίσημα δεν αναλαμβάνει εκτός αν θέλω σε εξωτερικό να το πάω.
Και μου έδωσαν τηλέφωνο της Βελμάρ. Θα πάρω και εκεί να ρωτήσω σε λίγο.
Η Cevrolet αναλαμβάνει επίσημα μετατροπές νομίζω;
Έβλεπα διαφήμιση που έλεγε ότι η αντιπροσωπία αναλαμβάνει τη μετατροπή
αλλά δε θυμάμαι ποια εταιρεία είναι!!!!!

Υπάρχει κίνδυνος να εισέλθει υγραέριο από τους αεραγωγούς;

Τι συντήρηση θέλει μετά;

Πάντως θέλω να το ευχαριστηθώ το αυτοκίνητο χωρίς άγχος της κατανάλωσης και των χρημάτων!!!!
stavroulafiesta

Δημοσίευσηαπό stavroulafiesta » Τετ 24 Αύγ, 2011 13:03

viewtopic.php?f=14&t=241

εδώ διαβάζω για υγραέριο σε ford αυτοκίνητα!!!
stavroulafiesta

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ford

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες