Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με ρεταρίσματα κινητηρα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με ρεταρίσματα κινητηρα

Δημοσίευσηαπό tgi » Τετ 24 Αύγ, 2011 22:00

τι να σου πω!!!
εγώ πάντως είχα πρόβλημα!
αν το λύσω τελείως, τότε αυτό ήταν το πρόβλημα
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 24 Αύγ, 2011 22:20

odys2008 έγραψε:Και σε ένα maveric 2300 φίλου μου τα ίδια κάνει. Μήπως είναι γενικό πρόβλημα των icom?

Μηπως γενικοτερα μαλακιζονται τα μαστορια λεω εγω ? Το αν κουμπωνει μια φυσα δεν ειναι προβλημα του συστηματος αλλα έγκειται στην γαιδουρια του εκαστοτε εγκαταστατη... Και αν ειναι οντως προβλημα στις φυσες του Icom να μην κουμπωνουν καλα, ειναι ευκολο να το καταλαβει ο εγκαταστατης και να τις αλλαξει...νομιζω οτι οταν κουμπωνουν κανουν ''κλικ''... :lol: :lol: :lol:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 24 Αύγ, 2011 22:25

Εν το μεταξυ θυμηθηκα μολις κατι, η πλακα ειναι οτι ο εγκαταστατης μου οταν πηγα να τον πληρωσω μου ειπε οτι ειχε αλλαξει καποιες φυσες απο το συστημα γιατι δεν ταίριαζαν στο αστρα !!!!!!!!! WTF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Λες να ισχύει ????
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό bilbilis » Τετ 24 Αύγ, 2011 22:53

Εχω το Hyundai TUCSON 2.0 και έχω τοποθετήσει το σύστημα της ICOM απο τον Μαρτιο του 2011.Εχω από την αρχή τα κλασικά προβλήματα της ICOM δηλαδή μικροκοψίματα κυρίως κατά την επιτάχυνση και τη δυσκολία στην εκκίνηση με παρατεταμένο μιζάρισμα.Για το δεύτερο πρόβλημα απ' οτι κατάλαβα έχει σχέση με κάποια ένχυση υγραερίου στους κυλίνδρους όσο ο κινητήρας είναι σταματημένος και απ΄ότι ξέρω αντιμετωπίζεται με κάποια ηλεκτροβαλβίδα αλλα δεν με πειράζει.Το πρώτο πρόβλημα που είναι και το σοβαρότερο είναι το κουσούρι του ICOM και με βάση την ενημέρωση από τους τεχνικούς του derveni gas οφείλεται σε πρόωρη αεριοποίηση του υγραερίου στα μπεκ , συμβαίνει σε ένα ποσοστό αυτοκινήτων και είναι σε γνώση της ICOM Italia.Μου είπαν ότι αν υπάρξει κάποιο νεώτερο από τον κατασκευαστή θα με ενημερώσουν.
Παρόλα αυτά έχω κάνει 15.000 χιλιόμετρα χωρίς κανένα check engine , με ισχύ στον κινητήρα ίδια η και μεγαλύτερη της βενζίνης , οικονομία πάνω από 40% και δεν μετανοιώνω που έβαλα αυτό το σύστημα.Δεν βάζω πρόσθετα και επαφίεμαι στον καλό Θεό των κινητήρων να έχει κάλα την μηχανή μου.Η νεκροψία θα δείξει σε μερικά χρόνια ποιανού κινητήρας και ποιό σύστημα θα αντέξει.
bilbilis

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 25 Αύγ, 2011 16:06

bilbilis έγραψε:Εχω το Hyundai TUCSON 2.0 και έχω τοποθετήσει το σύστημα της ICOM απο τον Μαρτιο του 2011.Εχω από την αρχή τα κλασικά προβλήματα της ICOM δηλαδή μικροκοψίματα κυρίως κατά την επιτάχυνση και τη δυσκολία στην εκκίνηση με παρατεταμένο μιζάρισμα.Για το δεύτερο πρόβλημα απ' οτι κατάλαβα έχει σχέση με κάποια ένχυση υγραερίου στους κυλίνδρους όσο ο κινητήρας είναι σταματημένος και απ΄ότι ξέρω αντιμετωπίζεται με κάποια ηλεκτροβαλβίδα αλλα δεν με πειράζει.Το πρώτο πρόβλημα που είναι και το σοβαρότερο είναι το κουσούρι του ICOM και με βάση την ενημέρωση από τους τεχνικούς του derveni gas οφείλεται σε πρόωρη αεριοποίηση του υγραερίου στα μπεκ , συμβαίνει σε ένα ποσοστό αυτοκινήτων και είναι σε γνώση της ICOM Italia.Μου είπαν ότι αν υπάρξει κάποιο νεώτερο από τον κατασκευαστή θα με ενημερώσουν.
Παρόλα αυτά έχω κάνει 15.000 χιλιόμετρα χωρίς κανένα check engine , με ισχύ στον κινητήρα ίδια η και μεγαλύτερη της βενζίνης , οικονομία πάνω από 40% και δεν μετανοιώνω που έβαλα αυτό το σύστημα.Δεν βάζω πρόσθετα και επαφίεμαι στον καλό Θεό των κινητήρων να έχει κάλα την μηχανή μου.Η νεκροψία θα δείξει σε μερικά χρόνια ποιανού κινητήρας και ποιό σύστημα θα αντέξει.

kai ta 2 provlimata sou exoun lysh. Giati na to afiseis etsi?
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό bilbilis » Παρ 26 Αύγ, 2011 18:36

rogerius έγραψε:
bilbilis έγραψε:Εχω το Hyundai TUCSON 2.0 και έχω τοποθετήσει το σύστημα της ICOM απο τον Μαρτιο του 2011.Εχω από την αρχή τα κλασικά προβλήματα της ICOM δηλαδή μικροκοψίματα κυρίως κατά την επιτάχυνση και τη δυσκολία στην εκκίνηση με παρατεταμένο μιζάρισμα.Για το δεύτερο πρόβλημα απ' οτι κατάλαβα έχει σχέση με κάποια ένχυση υγραερίου στους κυλίνδρους όσο ο κινητήρας είναι σταματημένος και απ΄ότι ξέρω αντιμετωπίζεται με κάποια ηλεκτροβαλβίδα αλλα δεν με πειράζει.Το πρώτο πρόβλημα που είναι και το σοβαρότερο είναι το κουσούρι του ICOM και με βάση την ενημέρωση από τους τεχνικούς του derveni gas οφείλεται σε πρόωρη αεριοποίηση του υγραερίου στα μπεκ , συμβαίνει σε ένα ποσοστό αυτοκινήτων και είναι σε γνώση της ICOM Italia.Μου είπαν ότι αν υπάρξει κάποιο νεώτερο από τον κατασκευαστή θα με ενημερώσουν.

kai ta 2 provlimata sou exoun lysh. Giati na to afiseis etsi?

Εχεις υπόψη κάποιες λύσεις;Μπορεις να μου απαντήσεις και με pm
bilbilis

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 26 Αύγ, 2011 20:05

Φιλε tgi τι εγινε τελικα ? Σταματησαν οι κόμπλες ή τα ιδια... ?
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό tgi » Παρ 26 Αύγ, 2011 21:21

εδώ και τρεις ημέρες που έλεγξα και έφτιαξα όλες τις φύσες δεν μου έχει κάνει κίχ!!!!!!
βέβαια σας είπα ότι αυτά μου τα έκανε όταν ήμουν σε μεγάλο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (εθν.οδούς) και όχι μέσα στην πόλη!!!
θα πάω μερικές βόλτες το S/K που έρχεται και θα σας πω
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Παρ 02 Σεπ, 2011 13:17

Παιδες εχω εγκαταστησει tommasseto αεριου ψεκασμου σε ενα GV 2.0L.

Eκανα 1200 χλμ χωρις λαμπακια ρεταρισματα κλπ κλπ. Ολα καλα...

Εδω και 2 μερες ομως το αυτοκινητο ρετάρει απο τις 1500 μεχρι τις 2000 σ.α.λ. Και κανει καποιες αρυθμίες και στο ρελαντι...Στα ψηλα απο 2500-3500 σ.α.λ ολα καλα...Λαμπάκι δεν εχει αναψει....

Μιλησα με τον εγκαταστατη και μου ειπε οτι ειναι θεμα lpg και να παω να το δουμε....Ειναι να παω σημερα....

Εν τω μεταξυ επειδη αδειασε η δεξαμενη, ξαναγεμισα απο το ιδιο βενζιναδικο (Δερβένι , ρωτησα και μου ειπαν οτι αλλαξαν εταιρια ,δεν ηξερα αν αλλαξαν το μιγμα)
Σημερα το πρωι εκανα μια βολτα και το προβλημα συνεχιστηκε , οχι τοσο εντονα...Πριν το σβησω πατησα 2-3 ξερογκαζιες και το αφησα....
Το ξανακανω μια βολτα τωρα και ολα ΟΚ...

Θελω απλα να ξερω αν ειναι θεμα μίγματος του lpg , να μν πειραξουμε τις αρχικες ρυθμίσεις γτ το αυτοκινητο πήγαινε αριστα (αυξηση καταναλωσης ενα 15-20%)....
Εννοειται πως το προβλημα ηταν εμφανες είτε ηταν ζεστο έιτε κρυο...

Τελος ηθελα να ρωτησω κατα ποσο ο εγκεφαλος μπορεί και προσαρμοζεται στα διαφορα μιγματα...

Δλδ αν όντως φταιει το μιγμα απο το βενζιναδικο , μπορει πχ ο εγκεφαλος να προσαρμοστει μετα απο καποια χλμ και να μν κανει αρρυθμίες???
ximikos00

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 02 Σεπ, 2011 17:02

Επιλεκτική προσαρμογή στο ρετάρισμα, στις 1500-2000 στροφές είναι αδύνατον να κάνει οποιοσδήποτε εγκέφαλος. Κάτι άλλο του φταίει μάλλον και όχι τόσο το καύσιμο.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες