ximikos00 έγραψε:Νεοτερα απο το προβλημα....
Το πιο πιθανο ηταν να εφταιγε το αεριο μιας και τις τελευταιες 2 ημερες το προβλημα εχει ελλατωθεί αισθητά...Ακομη δεν ξαναγεμισα , αλλα θα δοκιμασω αλλο πρατηριο για να δω αν υπαρξει διαφορα...
Πρόσφατα μετά απο γέμισμα για πρώτη φορά σε πρατήριο κοντά στην Πειραιώς, μου άναψε check engine μετά απο 100χλμ, στο δρόμο για Τρίπολη και παρόλο που είχε γίνει αλλαγή καλιμπρατώρων λόγω πλούσιου μίγματος.
Το αμάξι ρετάριζε και έκανε διακοπές αλλά μου το έκανε μονο 3-4 φορές.'Ανψβε check engine αλλά κατόπιν συνέχιζε άνευ προβλήματος.
Όλα αυτά στις διακοπές που έκανα πρόσφατα.
Έκανα reset την ένδειξη, για να δώ εαν το ξανακάνει και έχοντας συμπληρώσει σε πρατήριο της Τρίπολης , περίπου στα 3/4 του ντεπόζιτου (λίγο δλδ) για να "σπάσω" το καύσιμο εαν ήταν περίπτωση "ελλειπούς" μίγματος.Όντως το αυτοκίνητο πήγαινε καλύτερα και όταν έφτασα Αθήνα, περίπου στο 1/4 του ντεπόζιτου νά'σου ξανά check engine...Πηγαίνω στον εγκαταστάτη και δεν δείχνει τίποτα ο έλεγχος μόνο κωδικό λάθους φτωχού μίγματος αλλά κατα τα άλλα εκείνη την στιγμή όλα εδειχνανα κανονικά και σε όλο το εύρος των στροφών.
Μάλιστα λειτουργούσε άψογα με τους νέους καλιμπρατόρους....Μου είπε οτι μάλλον ήταν θέμα καυσίμου και αφήσαμε ανοιχτό ραντεβού εάν ξανασυμβεί για να καταλάβει και αυτός τι συμβαίνει.
Και τώρα στα παραλειπόμενα....Είναι ξεκάθαρο οτι το "υγραέριο" βρωμάει....και όχι ως καύσιμο μόνο..Τα φορτία απο Αλβανία, (ειδικά στην 'Ηπειρο), Βουλγαρία (ειδικά στην Μακεδονία) κ.α πάνε σύννεφο και η
τιμή τους θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο κάτω απο αυτές που πουλάνε.
Συνήθως ανοίγουν μια εταιρεία και εισάγουν το υγραέριο σε τιμές αποικίας και πουλούν μια χαρά σε τιμές Ελλάδας.Είναι που είναι "φτωχά" τα καύσιμα στις εδώ εταιρείες, φαντάζεστε τι γίνεται με τα Βαλκανικά...
Κατα την ταπεινή μου άποψη, μεγάλο μέρος των προβλημάτων πηγάζουν απο τις πολύ διαφορετικές ποιότητες του υγραερίου που έχουν ριχτεί στην αγορά...
Εάν αράξετε πάντως περνώντας με το αυτοκίνητο σας στην ξεχασμένη αρχαία λίμνη Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, θα δείτε πολύ συχνά ένα δεξαμενόπλοιο που γράφει στο πλάι με μεγάλα γράμματα L.P.G , να δείνει στα ΕΛΠΕ υγραέριο....Αυτό είναι απο ΑΛΓΕΡΙΑ....
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7_%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85